Permalänk
Medlem

TV i datorn!

Hallå, vi har köpt hem en dreambox som vi kolla på tv genom bredbandet. (Dålig på att förklara vad det är så ni får kolla själva vad det är, http://www.dream-multimedia-tv.de/deutsch/products_overview.p...) Iallafall så kan man ju kolla på på TV i datorn genom den där prylen om man loggar in på den genom dreamboxens LAN IP (http://192.168.1.35) använder vi oss av, sen får vi skriva lösen och användarnamn. Väl inne kan man välja kanal i en lista sen trycka på "VLC" så öppnas den där, men bildenkvalitén är usel. Det blir stora rutor på bilden och den hackar osv. Vi känner andra som har samma modell och allt fast segare internet som det fungerar hur bra som helst med. Men för oss så vill det sig inte, vi har en Zyxel Prestige 600series med Telia 8/1 anslutning. Ingen som vet vad som kan vara felet? Vi tänkte uppdatera drivrutinerna til routern men det fanns bara drivrutiner från April 2005.

LUDDIGT FÖRKLARAT JAG VET! ´: (

Permalänk
Medlem

Jag har aldrig fått det att fungera direkt över en internet anslutning, utan endast inom det lokala nätverket. Däremot så har jag fått igång det om jag har en separat dator som sänker kvalitén på sändningen och sedan skickar ut det.

Vilken modell är det som du kör med?

Visa signatur

<cidec> anybody here that can translate a swedish sentence for me pls ?
<Zaq> shot
<cidec> må din pung bli överkörd av femhundra siamesiska elefantbögar samtidigt som du får en ananas uppkörd långt upp i rektum

Permalänk
Medlem

Modell på dreamboxen? Jag ska kolla när jag kommer hem från jobbet, kommer med edit.

Hur menar du att du fått igång det genom lokala nätverket? Det måste ju räcka? Bara mana kan kolla på kanalerna man har på TV så är ju jag nödj Det funkar hur bra som helst när jag kollar på TVn iallafall.

Vet inte om det här hjälper något men jag skriver den utifall.

Modem -> Router ->
Dator nr1,
Dator nr2
Dator nr3
Dator nr4
Dreamboxen
Trådlöst från router till dator nr 5

EDIT*: Modellen är en DM-5620 !