Inlägg

Inlägg som Spawnbadboy har skrivit i forumet
Av Spawnbadboy
Skrivet av evil penguin:

Det är ju ändå en helt annan sak än om Bitlocker är upplåst eller ej. Uppenbart menade du något annat men jag pratade fortfarande om Bitlocker.

Den är jo där för skydda innehållet på hårddisken.
Så du inte kan bara ta ut den eller komma åt det utan windows som den är låst till. Och windows har ett inlogg. Utan det kommer du inte långt om man inte hittar en sårbarhet

Av Spawnbadboy
Skrivet av evil penguin:

Nej, om Windows har startat så är Bitlocker redan upplåst.

Om detta sker utan interaktion så är Bitlocker konfigurerat att endast använda TPM för att skydda nyckeln, dvs automatupplåsning så länge lagringsenheten sitter kvar i samma dator.
(Kan även konfigureras med t.ex. PIN eller annan faktor som komplement, vilket rekommenderas av Microsoft. Eller enbart något annat för den delen.)

Säg nu till mig hur du ska komma åt innehållet på datorn utan inlogg?

Av Spawnbadboy
Skrivet av evil penguin:

Det där känns rätt tveksamt som argument att det är okej att spara en komplett historik av allt du gjort och ha det serverat på silverfat.

De säger att olika användare inte kan se varandras snapshots, men oklart hur det är uppstyrt rent konkret.
Rättigheter i filsystemet bara? Bitlocker är ju för hela enheten iaf, är den upplåst så är den upplåst.

Ja, hela poängen är just att ingenting är säkert.

Jag kan tycka att man bör skydda de känsliga dokumenten i sig och att det inte är en särskilt konstig tanke?

Bitlocker är ju mer ett grundskydd för hela rasket, just med tanke på hur det fungerar (det låses upp när Windows startar och är sedan upplåst och begränsar inte användaren/användarna alls), och rättigheter i filsystemet betyder ju inte mycket för en adminanvändare.

För att det ska vara upplåst måste du jo ha användarens inlogg. Har du användarens inlogg så är allt redan kompromissat.

Av Spawnbadboy
Skrivet av evil penguin:

Ja, de säger att det bildströmmen analyseras och lagras lokalt. Det är ju bra i sig, iaf.

Vad gäller att "det är krypterat" så verkar de mena att detta lagras lika supersäkert som alla dina andra filer som du har lokalt och eftersom Bitlocker (aka "Device Encryption") är aktivt som standard så är det (oftast?) krypterat.

MEN det innebär ju också, om man vänder på myntet, att hela kalaset är lika sårbart som allt annat du har lokalt, om du då skulle ha t.ex. någon form av intrång eller köra malware på ett Windows som redan är uppstartat (dvs där Bitlocker är upplåst).

Och sedan grundar sig väl mycket av kritiken i allmän misstro att målstolparna inte kommer röra sig över tid vad gäller just den här funktionen, till skillnad från allt annat de håller på med...

Fjärrstyr någon din datorn på den nivån så är du rätt fucked ändå då kan de ta bilder själv på allt du gör. Sålänge recallen är säker och krypterad på datorn så är det lika säkert som allt annat. Gissar att det inte går att hämta dessa snapshots hursomhelst utan måste starta recall på de inlogget på datorn som det är sparat på.

Om man tänkar på sådana intrång så är inget i världen säkert. Ska du ta bort alla dina medicinska journaler, bankonto etc? För någon kan få tag i admins inlogg och bara ta allt från dig?

Av Spawnbadboy

Lagras det lokalt och krypterat ser jag inga problem.

Av Spawnbadboy
Skrivet av Swedman18:

Finns det någon gräns till när det går "onödigt" snabbt?

Finns aldrig en gräns. Vi kommer alltid behöva snabbare

Av Spawnbadboy
Skrivet av Strepto:

”Connected to and enhanced by the large language models (LLMs) running in our Azure Cloud in concert with small language models (SLMs), Copilot+ PCs can now achieve a level of performance never seen before.”

Det enda jag bryr mig om, än otydligt om framtiden är om modeller körs i första hand lokalt eller i molnet. Ser gärna att utveckling av hårdvara och modeller går mot att i första hand köras lokalt, av flera skäl.

Sålänge de kräver mer kraft än man har lokalt så behöver det såklar köras i molnet
När hårdvaran hinner ikapp och blir tillräckligt kraftfull så kommer säkert det mesta köras lokalt

Av Spawnbadboy
Skrivet av Zippeer:

Fel av mig att säga raka motsatsen.

Absolut funkar det att hoppa in och slakta lite mobs, få lite loot men 99.5% av allt man fick var ju bara skit också.

Jag tänkte mer emot rune drops/runewords.
t.ex chansen att få en Ber rune i D2, 1 på 356143
Jaga ubers kräver en del extra också om jag inte minns fel.

Ja uber uniques är rätt liten chans
Sen great affixes är svårt att få korrekt och alla på alla items du ska ha
Sen ska man köra temper på det som kan göra den perfekta itemet värdelöst för dig, du kan bara kasta det och försöka hitta en ny igen

Av Spawnbadboy
Skrivet av Zippeer:

Nu har jag inte spelat Diablo 1 men det där är väl raka motsatsen emot Diablo 2?

Hur menar du att det är motsatsatsen?
Jag spelade d2 (och d1) sen release och det var kötta monster/bossar o få loot?

Av Spawnbadboy
Skrivet av Pamudas:

Förstår inte riktigt varför S4 hyllas av så många bara för att loot eventuellt är lite bättre än innan? (Den är ju istället sjukt mycket förenklad vilket gör att "djupet" i princip blir obefintligt - men "big numbers fun" antar jag..).

Det är ju mer eller mindre endast 925 item power saker som droppar, så det tar ju bort vitsen med att ens ha någon item power - något som D3 också tog bort i och med "Loot 2.0".

Jag vill kunna jaga bra och kraftfull loot - inte bara få de perfekta 3 statsen på alla delar, för då är vi bara tillbaka till D3-nivån av itemization.

Items är just nu;

  • Alltid 925 IP (vilket som sagt tar bort vitsen med item power) - förutom när du lvlar, men det var skumt att få ett 925 vapen direkt jag klev in i WT4.. så för min del blev det väldigt märkligt

  • Kolla efter Greater affix (Ancient/primal i D3)

  • Har i princip alltid %Damage/Max Life/Mainstat (int, will, str, dex)

  • Släng på valfri Temper x2 (crafting utan någon direkt kostnad.. släng bara på vad du vill ha, du kommer antagligen få rätt innan ditt item blir "bricked").

  • Masterworking tills du får slut på guld

Det känns faktiskt som att D4 devs bara tagit den enkla vägen ut och tagit för mycket av itemization från D3. Det "funkar" men är alldeles för simpelt och saknar framförallt ett djup. Det är bättre än D4 launch, men det är låååångt ifrån perfekt.

Endgame behöver jag inte direkt gå in på, tror vi alla är medvetna om att det fattas mycket här men fokus på S4 var just nu items och inte "content" så .. S5 hype?

Det är såhär det skulle varit från början. Jag älskar det som de flesta andra
Diablo ska vara bara starta spelet och kötta massa monster och få rolig loot

Vill man ha annat finns det andra arpg spel som erbjuder det. Varför ska alla vara exakt samma?
Finns mellanting med Last Epoch och sen avancerat med PoE
Bara att spela någon av de om man inte gillar diablo

Av Spawnbadboy
Skrivet av Moton:

Låter ju jätte roligt. Skapade diskussioner och mer community. Ser absolut inte att jag måste veta precis allt sekunden det går att nå informationen.

Information är superviktigt. Idag kan ungdomar lära sig saker mycket snabbare och träna på allt möjligt för de har tillgång till all information via internet.
Förut var det via tex irc och böcker som kan vara hur utdaterade som helst.

Det var inte roligt att lära sig saker förr i tiden.
Nu kan man bara hoppa på vad man vill och lära sig via internet helt gratis.

Nu är communityn alla människor i hela världen sammankopplade. Och så kommer nu AI också som är otroligt spännande. Något sånt kändes som fantasi förr i tiden

Av Spawnbadboy

Tar hellre mer batteri eller bättre kylning än ännu tunnare än nu. Tycker det är lagom nu med min 13 pro

Av Spawnbadboy
Skrivet av Bobiri:

Ibland önskar man att man kunde leva om tiden när internet var nytt, allt var spännande och personer bakom gjorde det för det var kul.

Idag är fokuset så mycket på att tjäna sina pengar så man glömmer bort vart/hur allt började..

Var inte så spännande, fanns otroligt lite och man fick info om det mesta som gick att få tag på via kontakter.
Nu sprids infon på några sekunder till alla

Skulle aldrig velat leva om den tiden. Skulle vara som att leva på stenåldern

Av Spawnbadboy

Jag ser inga problem med det. Det ska användas där det passar.
Bara för det blir möjligt att göra det i framtiden blir det inte så att varenda spel i världen ska skapas med det implementerat.
T ex i stora rpg spel med öppen story kommmer det tillföra otroligt mycket till världen och inlevelsen.
Men det är inte som de ska implementera det i ett enkelriktat story spel för där skulle det inte passat.

Sen kan man använda det sparsamt t ex till alla vanliga npc i världen som är dumma idag. De kan uttrycka sig på helt annat sätt och behöver inte interaktion från spelarna. Fyll en stad med dessa och staden känns mer levande.

Av Spawnbadboy

Använder det varenda dag på jobbet.
Hela mitt företag satsar stort på det för det är framtiden. Den som inte använder det kommer bli omspringd och efterlämnad och till sist få sparken för att de inte är effektiva.

Av Spawnbadboy

Sånna här funktioner är inte för vanliga användare. Kommer ställa till med mer problem än det hjälper. De flesta vet inte vad de håller på med och gissar många kommer förlora filer

Av Spawnbadboy

Hoppas det kommer till server OS också

Av Spawnbadboy
Skrivet av Chourou:

Baldurs Gate 3 kom först ut i Early Access. Sen släpptes det till full release och alla som köpte early access fick hela spelet. Vad är det folk inte förstår? Early access är inte en färdig produkt.

Sen om vissa spel studios är gör fulspel det är ju en helt annan sak och har inte med definition av early access att göra.

https://partner.steamgames.com/doc/store/earlyaccess

Detta handlar om early access på färdiga spel. Där man får spela några dagar innan riktig release. Inte early access där man spelar icke färdiga spel.

Det är jobbigt att det heter samma sak

Av Spawnbadboy

Kör alltid med dlss balance eller quality på när det finns dlss. Ser ingen skillnad på mina upplösningar och bara får gratis fps

Av Spawnbadboy
Skrivet av Maximo:

Det var ju bara en tillfällighet att någon såg det här. Hur mycket fusk skräp kontrollerades under covidhetsen tror du?

Razer är rätt stort teknikföretag och deras produkter kommer någon testa så det är nog lite svårare för dom att komma undan än något noname kinaskräp