Inlägg

Inlägg som Bejje har skrivit i forumet
Av Bejje
Skrivet av iller:

Allt handlar om hur mycket ström enheterna drar.

Det är bara USB 2.0 i Wii U.

Har gått igenom 8 USB-minnen. 4st HDD och 3st SSD innan jag (Wii U) blev nöjd.

Fast det har ju inget mewd USB 2.0 att göra utan själva Wiiet som har något fel. Som samt, finns mängder med minnen och hårddiskar som fungerar på datorer, men inte på Wii U.

Av Bejje

Ja jag vet att USB-minnen funkar, jag har några själv som funkar, men långt ifrån alla funkar tyvärr. Vissa som funkar bra på datorn funkar inte alls på WiiU

Av Bejje
Skrivet av anon5930:

Kineserna (som det oftast handlar om) som gör dessa kopior bryr sig knappast om gällande standarder och krav på kvalitet. Priset på dessa minnen säger en del om vad man kan förvänta sig av dom. Därav frågan om minnena verkligen fungerar, vore ju inte första gången produkten skulle visa sig hålla betydligt mindre utrymme än utlovat. Exempelvis: http://www.neowin.net/news/fake-chinese-500-gb-external-drive...

Att USB-portarna inte levererar tillräckligt med ström drabbar enbart 2,5" hårddiskar utan separat strömmatning. USB-minnen och SSD'er ska klara sig bra vad jag förstått. Strömproblemet finns inte om man har extern matning vilket alla 3,5" modeller har. 2,5" modeller matar oftast genom en USB-kabel vilket kan vara problematiskt men samtidigt finns det Y-kablar som ger ström från två portar, så jag kör min HDD. Heller inte rekommenderat men det fungerar bra nog hitills för mig.

Valet av att stoppa in flash-minne är såklart dåligt, iallafall en möjlighet att komplettera med en intern 2,5" enhet hade inte varit dumt. För de flesta är nog ändå Nintendos val smidigare då användaren slipper öppna konsollen utan bara behöver ansluta extern lagring och vara igång. När man vill byta lagring så ansluter man bara den nya samtidigt och för över. Betydligt osmidigare med de andras lösningar där man måste göra backup och skruva.

Man kan ju skylla på billiga kinesiska minnen, men när dessa minnen funkar perfekt i både Windows och Linux (ja jag har testat både och) så kan man inte skylla på minnet utan då är det konsolen eller dess operativsystem som är problemet.

Av Bejje
Skrivet av anon5930:

Nu rekommenderar inte Nintendo att man använder just USB-minnen med Wii U heller, speciellt inte random kineskopior.

Frågan är ju hur bra dessa minnen du köpt verkligen fungerar. Helt säker på att du kan fylla dessa minnen i datorn och all data verkligen fungerar?

Ja jag vet at det inte rekommenderas vilket är dåligt av Nintendo. Varför skapade dom inte en konsol som kan hantera USB-minnen av alla slag från början? Gissar på att dom är helt ensamma på marknaden att skapa en konsol som inte pallar USB-minnen.

Med det sagt så vet jag som sagt att vissa USB-minnen funkar, men andra inte. Jag tror att det har att göra med strömförbrukningen och att Wii U ger otroligt lite ström från USB-portarna jämfört med datorer och konkurrerande konsoler.

Nintendo gör tyvärr nya misstag för varje generation, men detta var ett riktigt stort misstag.
Först och främst skapar de en konsol som MAX har 32GB inbyggt minne vilket är absolut ingenting och sedan begränsar dom möjligheterna att använda extern lagring eftersom USB-portarna levererar på tok för lite ström.

Ja det är mycket tråkigt och man kan ju hoppas att det blir bättre nästa generation, men då har de andra tillverkarna kommit med något nytt som Nintendo missat så då kommer man klaga på det istället.

Av Bejje

Fan då, jag köpte för en månad sedan 2st USB-minnen på 128GB från Kina. Dom kostade ca 80kr styck. D.v.s. asbilligt jämfört med ca 1000kr i Sverige.

Jag hade tänkt att använda dom till mitt Wii U istället för en klumpig extern hårddisk med extern strömförsörjning.
Jag har använt USB-minnen tidigare på mitt Wii U och det har funkat bra.

Så då kom mina minnen idag efter lång väntan och jag satt igång.

Formaterade ena minnet via Wii U och började föra över spel som var lagrade på min externa HDD. Efter en stunds överföring så failade överföringen. JAg kollade då båda enheter och både hårddisken och USB-minnet var tomt. Så den hade alltså klippt ut spelen från disken utan att lyckas överföra dom till USB-minnet.

Skulle testa igen, men då sa den att USB-minnet måste formateras igen. Aha ok, billigt skit-minne från kina tänkte jag (även om beskrivningen sa högkvalitativt minne). Testade igen, men eftersom spelen var borta så började jag ladda ner dom från shoppen till minnet, men det blev error. Crap! Skitminne tänkte jag igen och testade mitt andra minne som jag köpte, men det blev samma problem.

Testade då båda minnena i min dator och förde över 20GB till båda och det var inga problem alls.

Testade också efter det alla USB-portar på konsolen, men alla fick samma problem.

Så nu tänker jag att det är en jävla skitkonsol som Nintendo gjort som bara klarar av vissa USB-minnen.
SÅ jävla besviken nu när man köpt USB-minnen som rymmer lite, men så funkar de inte på Wii U, men funkar klockrent på datorn.

Vad ska man göra? Är det bara att acceptera att Wii suger på att läsa lagring?

Av Bejje
Skrivet av Cool Runnings:

Hittade en tråd om det pp linuxquestions.org, https://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/via-vx900-... från januari i år, där uppmanas man prova med VESA-drivrutinen https://packages.debian.org/stable/x11/xserver-xorg-video-ves...

Tror inte det skulle vara ett alternativ. Jag behöver stöd för dubbla skärmar också.

Av Bejje
Skrivet av Kujo:

Vad jag har läst mig till så finns det redan inbyggt i Ubuntu, så därmed hjälper det inte.

Av Bejje

Vilken distribution har stöd för vilken hårdvara?

Jag försöker hitta en Linuxdistribution, helst baserad på Debian som har stöd för en viss hårdvara, men hur tusan hittar jag vilken hårdvara som stöds av olika version av distributioner?

Hårdvaran det gäller är VIA VX900 (Grafik).

Jag kan säga på rak arm att det inte stöds av Ubuntu 14.04, 14.10 eller 15.04, men känns lite drygt att behöva installera mängder med Linuxdistributioner för att ta reda på det. Finns det inga listor hos företagen med vilken hårdvara de stödjer? Inget jag hittar på rak arm i alla fall.

Jag skulle hur som helst behöva få en rätt ny release att fungera ihop med VIA VX900. Drivrutiner finns på VIA's sida, men bara för äldre distributioner tyvärr.

Av Bejje
Skrivet av Hurtigbullen:

Nu blir jag ju ännu mer sugen... Vafan, sukta mig bara, gör det!! Får iaf lite mer motivation att fixa guldpokal i alla cup:er.

Ja jag kan ju säga som så att jag åkte utanför banan ett antal gånger på 200cc på ställen där det var först sväng åt ena håller och sedan sväng åt andra hållet direkt efter. Man måste vara otroligt snabb på slide-knappen och göra det god tid innan en kurva

Av Bejje

Nåja, nu har jag spelat alla nya banor och har kört en del på 200cc också och kan bara säga att det bästa med uppdateringen är 200cc, så jävla skönt. Rätt svårt på vissa kurviga banor, men jävligt kul

Också riktigt kul med en ny F-Zero bana.

Av Bejje

Skumt, jag stängde av Wiiet och startade upp det igen och när jag då startade Mariokart så frågade den om jag ville uppdatera. Konstigt att den inte gjorde det första gången. Så nu ska jag bara vänta på att den uppdaterar och sen köra

Av Bejje
Skrivet av Pelleboj:

Känns dumt att fråga men har du installerat uppdateringen?

Jag har inställt på automatiska uppdateringar och det har alltid uppdaterat sig självt tidigare. Hur gör jag det manuellt då?

Av Bejje

Men vafaan! Har ni andra fått banorna? För mig står det bara nåt i stil med "purchased but not available until release date".
Varför har inte banorna kommit till mig, kan jag göra något?

Av Bejje

Nja det står inget om att det måste vara guld, så det räcker nog att klara alla banor på 150cc.

Grand Prix: Must beat all cups on 150cc to play Grand Prix on 200cc
● VS race: 200cc can be selected from the beginning.
● Online play custom rules: 200cc can be selected from the beginning.
● Friend Lobby: 200cc can be selected from the beginning.
● Tournament settings: 200cc can be selected from the beginning.
● When you Brake while Drifting in 200cc mode, sparks will fly from your tires.
● Breaking now possible while drifting using the Wii Remote by pushing B, 1, & 2 buttons at the same time.
● Able to add CPU players to Online Custom Rules, but only human players will count for scoring.

● Pressing the minus button on the following controllers will now put the map on the screen:

Wii U Pro Controller
Classic Controller
Wii Remote + Nun-chuck

● The seasons on the Animal Crossing course are random except in Time Trials, which is limited to Summer only.
● 10 new stamps added for use in Miiverse posts
● Bug Fixes

Av Bejje
Skrivet av Hurtigbullen:

Och nu är det släppt! Tjoho!

Banorna är kanonfina, men dessvärre så kan jag inte prova 200cc klassen. Man måste tydligen låsa upp den. Läste nåt om att man måste klara 150cc, men om det innebär att man måste få guldpokal i alla kupper eller om det räcker med en pokal i varje kupp vet jag inte.

Är faktiskt lite irriterad på det ju nu, såg fram emot att swosha fram i 200cc, men istället sitter jag och grindar kupper för att försöka vinna 150cc guld på varje bana. Är det nåt som jag personligen inte gillar så är det att man måste låsa upp banor och klasser, men det finns väl dom som tycker annorlunda.

Jag har ju så klart klarat alla kupper, men just 150 cc tror jag att jag saknar guld på några banor så det är ju skit om jag inte kan köra 200cc då

Av Bejje

Var det imorn eller på fredag som det var dags för allt det nya i Mariokart?

Av Bejje
Skrivet av Hurtigbullen:

Själv så är jag taggad på bådadera! Nya banor är skitkul och sen tror jag att "satan i gatan va fort det går" känslan kommer infinna sig med 200cc klassen
Jag tror helt enkelt att det kommer bli en bra uppdatering till vad som redan är ett riktigt bra spel!

Jag tror att mer speed kommer göra det ännu roligare och man kommer få lära om sig lite om hur kurvor ska tas osv... ska helt enkelt bli skitskoj!

Av Bejje

Själv har jag köpt AMD för att dom oftast enligt min bedömning ger mest prestanda per krona samt att senare modeller i mellanhöga segmentet har hållit en lägre temperatur i tester än Nvidia.

Dock så är det nog så att är pengar inget man bryr sig om så bör man nog köpa Nvidia, men jag kommer nog fortsätta att köpa AMD ett tag till om det är så att de ger mer för pengarna.

Av Bejje
Skrivet av iller:

Skämtar du med mig?

Fiber är inte den primära anslutningen i Sverige.

http://bredbandskartan.pts.se

Kanske inte, men vart jag än flyttar så verkar det finnas fiber, men då ska jag tillägga att jag inte bor i skogen heller utan alltid flyttar till större byar eller städer.

Av Bejje

Dom flesta har väl fiber idag? Jag har flyttat många ggr senaste åren och bott i 3 olika kommuner och på endast ett av flera ställen så fanns det inte fiber.