Inlägg

Inlägg som D.E har skrivit i forumet
Av D.E

Enklast är ju nästan att åka till någon välsorterad butik och provlyssna. Visst, nu pratar vi ju inte referenslurar i priser över 3000 SEK men du ska ju ändå ha nåt som passar dig och som är bekvämt. Har själv köpt grisen i säcken alltför många gånger och då har det till största delen varit problem med komforten. Lurar som klämmer och ger öronvärk är inget kul alls.

Bor du t ex nära Mediamarkt så brukar de ha ett gäng upp-packade lurar man kan lyssna på.

Som tidigare sagt så skulle jag nog tipsa om Philips eller AKG. Slutna lurar eller öppna är en smaksak.

Av D.E
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;10438092']Forisskärmen delar ju panel med EV2333 som funnits ute i nästan ett år, skillnaden är att den har overdrive (vilket saknas på EV2333 om jag minns rätt) samt att den saknar justerbar fot.
Du kan ju alltid köpa båda och returnera den ena på öppet köp så länge du är försiktig med emballaget.

Det lät som ett bra tips Skickade iaf precis iväg en beställning på HP'n så det blir väl en spännande start på nästa vecka. Får hålla tummarna gällande pixlar. Lite impulsköp kanske med tanke på att jag står utan skärm men vad gör man. Jobbar ändå inte med bildredigering utan det blir mest vardagsanvändning och spel ibland. Responsmässigt verkar den bra och den lär ju duga för nån som inte spelar på pro-nivå.

Gällande Eizo'n så är det väl som du säger, saknaden av justerbar fot är ju ett minus samt att man måste fråga sig vad designteamet tänkte när dem knåpade ihop det där. Vi får väl se om man plockar hem en för test om några veckor.

Av D.E

Hmm, lutar väl åt att man får beställa denna skärmen eftersom att de flesta överlag verkar vara nöjda. Min tjocka Sony- trotjänare dog idag så det råder lite panik. Som många säger så verkar det inte finnas bättre alternativ för samma pris/prestanda.

Hade planerat att vänta på recensioner av Eizo Foris FS2331 men att vara utan skärm i 7-veckor är ju otänkbart.

Av D.E

Steg ett vore väl att dubbelkolla så att din BIOS är inställd på att köra boot från systemdisken och inget annat.

Funkar inte detta så kan man reparera bootfilerna ( Start Up Repair ) genom att köra en boot från Windows 7- media. Se: LÄNK

Speciellt alternativet
To open the System Recovery Options menu using the Windows 7 installation disc or a USB flash drive, or a system repair disc

Av D.E

Att kryptera är givetvis en stor fördel när man har känslig data som inte får falla i någon annans händer. Känner du att du innehar sådan data så är det givetvis rätt väg att gå. TrueCrypt är som sagt ett av de bästa gratisalternativen som finns men så har Du ju även BitLocker i Windows 7/Vista Ultimate/Enterprise. TrueCrypt är inte speciellt komplicerat men tänk ändå på att läsa snabbstart/manual innan du ger dig i kast med installationen.

Antivirus är givetvis ett måste i dagsläget och likaså en bra brandvägg. Att sitta på ett NAT-nät räcker givetvis en bra bit men många vill ändå komplettera med en mjukvarubrandvägg. I många versioner av antivirus har Du även detta inbyggt.

Att kryptera trafik över internet sker oftast genom tunnling via VPN. Oftast är detta en betaltjänst som levereras av diverse operatörer, t ex https://www.relakks.com

Av D.E

Är det någon av Er som spelar public och har några bra servrar att tipsa om eller är det mest privat/klan som gäller?
Har Arma II, Operation Arrowhead och British Armed Forces men har aldrig riktigt kommit igång med nätspelandet, mest pga att man inte har ett gäng att spela med.

Av D.E

Tack för tipset!

Ska prova den där hit-detection modifikationen och se om det blir någon skillnad.

Av D.E

Köpte BC2 häromdagen, kul spel då man sällan kör så mycket fps/shooter- baserade multiplayer spel nu för tiden.

En sak dock:

Jag uppfattar det som att den hit-detection som finns leder till oehörd frustration. Jag har BBB 100/10 och försöker spela på så bra servrar som möjligt, med fördel skandinaviska. Trots detta händer det väldigt ofta att man ser en snubbe, tömmer hela magasinet mot honom utan att det händer ett skit. För att addera mer frustration kan denna snubbe vända sig om, skjuta ett skott varpå man själv stendöd.

Nån som känner igen fenomenet eller beror det enbart på att jag tydligen har ofattbart dålig aim?

Av D.E

Har haft liknande problem på min Lenovo och då berodde det på dammtussar runt kylaren. En demontering och lite "Tryckluft på burk" fixade problemet. Se dock till att ha tummen på fläkten så att Du inte drar upp den i 10.000 var per minut med tryckluften då detta är mindre bra för fläktens hållbarhet

Av D.E

Om de ansvariga använder mjukvara som stödjer mjukvaruinventering, som t ex Microsoft System Center Configuration Manager eller tidigare SMS så kan dem som sagt se vad som finns installerat på din dator. De kan även "skugga" din session i och se vad du gör i realtid utan att du märker det.

Ett alternativ är som sagt VMWare, VirtualBox eller Virtual PC. Risken finns såklart att detta påpekas i fallet ovan men det kanske är enklare att förklara det jämfört med krypteringsmjukvara.

Vill du vara helt säker så skaffar Du en extra disk som du kan byta med. En för jobbet och en för när du sitter hemma.

Av D.E

AHCI är ju en form av SATA- funktion och används i de flesta nya datorer.

Du kan så klart slå av detta i BIOS men av egen erfarenhet så kan Du efter installation får problem med att få igång Windows XP om Du väljer att slå på AHCI igen.

Eftersom Du saknar floppy så är ett alternativ att ladda hem nLite och integrera drivrutinerna för SATA i Windows XP installationen.

Av D.E

Möjligheten finns ju att göra detta genom TrueCrypt. (www.truecrypt.org)

Du kan, om jag inte minns fel, skapa en dold volym som kan innehålla ett dolt operativsystem. Hidden-OS kallar TrueCrypt det själva.

Tänk på att läsa genom dokumentationen innan ett eventuellt test.

Av D.E

Köpråd: Underhållningsmaskin

Hej,

Efter många funderingar, en hel del om och men så har jag äntligen bestämt att det är dags för en ny dator. I dagsläget äger jag ingen stationär PC utan tillförlitar mig till min Lenovo T60.

Jag har plockat ihop ett litet paket som jag själv tycker ser bra ut med bortsett från att både jag och många andra tycker att det kanske är i dyraste laget. Processorn är ju en rätt dyr historia i sig och även bildskärmen. En bra bildskärm är dock något som jag själv värdesätter högt så jag kan tänka mig att spendera lite extra slantar på det. Min gamla Sony E400 CRT står kvar i källaren och även om den är bra så pallar den inte upplösningar av den högre nivån.

Många lär väl ha synpunkter på just processorn och visst kan jag tänka mig att byta ner mig ifall prisetvärdheten överträffar prestandaskillnaden.

Huvudkomponenterna från Datorbutiken;

http://img253.imageshack.us/img253/1967/dbkq1.gif

Bildskärm

http://img181.imageshack.us/img181/8292/tftwt1.gif

För övrigt så tillkommer eventuella chassifläktar samt CPU kylare i form av Thermalright Ultra-120 eXtreme

Slutsumman blir runt 35k, kanske lite mer, vilket i sig är jäkligt dyrt. Som sagt, bildskärm och cpu drar iväg priset ordentligt.

Synpunkter och åsikter över val av delar samt kompabilitet mottages varmt.

Mvh D.E

Av D.E

Köpråd; Underhållningsmaskin, 25-30k+

Hej,

Dags att hoppa i spenderarbyxorna och införskaffa en ny stationär. Jag ser det som en liten julklapp till mig själv...

Min befintliga stationära dator är en sorglig historia som består av en T-Bird 1100Mhz, 1024 SDRAM, och ett maffigt Rage 3d Pro II PCI. Kortfattat; en relik från forna tider som antagligen borde omnämnas i retro-forumet.

Lyckligtvis har jag i dagsläget en Lenovo T60 som underlättar vid dagliga sysslor. Det går t om att köra vissa spel på den tack vare ett x1400- kort.

Efter en del snokande i detta superba forum så har jag plockat ihop ett eget paket lite snabbt. Jag utgick från själva grundkomponenterna vilket gör att eventuella förslag på övrig utrustning mottages med glädje. Kanske en schysst cpu-kylare, bra fläktar till lådan, eller övriga synpunkter.

Minnen är inte inkluderade i paketet pga min egen oförmåga att ha en aning om vad man ska välja. Hjälp med val av detta vore toppen.

För övrigt så har jag lite beslutsångest ang;

- SLI eller Crossfire?

- 8800GT eller 8800GTS (G92)

- Processorn, som är en galet dyr historia men frågan är om jag har ork att vänta på den övriga Penryn- serien. Ska överväga detta noga innan beslut om beställning.

http://img530.imageshack.us/img530/8628/basketsb3.th.gif

Jag änvände mig av Webhallen vid skapandet av produktkorgen ur ren smidighetssynpunkt. Antagligen finns det billigare butiker där ute.

Stort tack på förhand!

Av D.E

Några få bilder på min main efter en tids spelande. Har dock en del gear kvar att fixa innan jag är nöjd.

Name: Haehiliel
Class: Hunter
Level: 50
Server: Snowbourn

http://img261.imageshack.us/img261/6707/68909388ci6.th.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/2176/24152849kh1.th.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/2852/71014169vr1.th.jpg

Av D.E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hirden
Har en 34 hunter och satsar stenhårt på agility/vitality och lite power, mina traits har jag valt så att alla mina klass traits kör jag på damage och attackspeed, dom andra har jag mycket på morale bonusar och resistances, väldgt användbart. Jag har nu då 182 agi och 13.5% crit och om jag kör stance: Strength så kan jag nalla aggro rätt bra men min gear har både höga agi bonusar samt relativt bra armor value. Så det kommer mer och mer stats grejjer ju högre du blir i min erfarenhet.

Tack för svaren allihop.

Jo, efter en del funderingar så blir det att fortsätta att köra hårt på agility och vitality. Några få exp kvar till lvl28 nu och det tuffar på rätt bra nu och man får gott om exp i North-Downs än så länge. Tänkte göra en, bland många, kontroversiell sak vid lvl30 och byta till crossbow

Stance:Strenght är inte fel alls men jag använder den endast när jag spelar solo. Att däremot köra den när man spelar i fellowships känns dumt eftersom man verkligen inte vill sno aggro från sina tanks. Men, det beror ju såklart lite på vilka man spelar med. Är man t ex en Hunter med hyfsat lägre lvl än tanksen så kan man oftast dundra på hur mycket man vill.

Av D.E

Hej,

För säkerhets skull vill jag först och främst vill jag bara lämna en spoilervarning då jag nämner några saker ang. drops på högre levels.

----------------------------------------------------------------------------------------
Jag spelar som Elf- Hunter och har nu nått lvl 25 efter en hel del timmars spelande av detta spel, som enligt mig är riktigt, riktigt bra. Mina erfarenheter av tidigare MMORPG och även RPG är väldigt blygsamma och jag har därför aldrig lärt mig få riktigt bra koll på det här med stats. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att försöka få någon kunskap om vad som rekommenderas just för klassen Hunter.

I lägre levels så tyckte jag ofta man såg drops/rewards som gav hyfsad bonus på Agility, som jag har förstått är en viktig sak för en Hunter. Dock så har detta avtagit mer och mer i och med högre levels. Däremot så droppas det mer saker så som armour med högre Armour Points samt diverse utrustning som ger bonus på t ex Will, Fate, Morale, Max Power osv.

Ska man t ex satsa på att använda Armour som har mer Armour Points men saknar Agility bonus eller ska man satsa på en som har lägre Armour Points men ger Agility bonus? Och vilka stats/traits är viktiga att hålla en hög nivå på som Hunter?

Tack på förhand,