Inlägg

Inlägg som giplet har skrivit i forumet
Av giplet

Se till att alla drivrutiner är uppdaterade. Jag brukar använda ett program som heter Driver Booster till det. Det gör sitt jobb, är fritt från bloat och lätt att ställa in så att det inte startar med Windows. Startar bara det lite då och då när jag vill kolla om det kommit något nytt.

Att köra ett test av minnet kan också vara på sin plats. Finns ett inbyggt i Windows, sök efter "minnesdiagnostik".

Av giplet

Är det en kärna som alltid ligger på 4940MHz, eller är det alla kärnor? Ryzen 5-serien boostar per kärna. Jag ser aldrig alla kärnor på min Ryzen 3800X ligga på samma klockfrekvens. Har heller aldrig förstått vilken frekvens det är aktivitetshanteraren visar.

Av giplet

Vad har du för router idag?

Quality of Service (QoS) finns i de flesta routrar, men det funkar inget vidare. Detta beror på att du behöver stoppa flödet innan den svaga länken för att det ska effektivt, dvs innan överföringen över mobilnätet. Att strypa efter den svaga länken funkar genomsnittligt över tid, men du kan inte kapa toppar, så du kan inte åstadkomma att din flickvän alltid har tex 10Mbit/s att röra sig med.

Några alternativa förslag:
- Pausa dina nedladdningar medan flickvännen arbetar.
- Skaffa ett separat abonnemang för arbete.

Av giplet

Köpa filter till Neato Botvac

Någon som har tips på var man kan köpa billiga filter till Neato Botvac? Har tidigare beställt från Kina, men tveksam till om det lönar sig. Skulle gärna se om jag hittar något inom EU. Behöver inte vara originalfilter, men vill ha de svarta som filtrerar bäst.

Av giplet

Två skärmar brukar inte vara något problem. Det är när man vill koppla in tre, alternativt använda laptopskärmen plus två externa som agnarna brukar sållas från vetet.

Jag använder denna till min jobbdator för att bara behöva koppla in en sladd till datorn. Funkar utmärkt att koppla in en skärm på denna och ha en annan inkopplad på HDMI-uttaget direkt i laptopen.
https://fyndiq.se/produkt/usb-c-multiportadapter-med-usb3-0-o...

Av giplet
Skrivet av Glis:

"Produkter har alltså marknadsförts som prisnedsatta under reaveckan, medan priserna i själva verket inte ändrats jämfört med månaderna innan."

Så det rör sig om produkter som markerats som "kampanj" eller "rea" fast produktens pris inte är sänkt jämfört med tidigare.

Netonnet kör väl ungefär samma koncept? Inför black friday skickas det ut mail med ungefär: "med start torsdag 20.00 hittar du produkter med extra svarta priser" och sedan en länk man klickar på. Då kommer man till någon special-sida för "black friday" med en lista på mängder av produkter. Många, förmodligen dom flesta, av varorna är till ordinarie pris. Netonnet skriver inte att priset är nedsatt på respektive produkt. (Så dom ljuger inte direkt och säger att produkten är på rea.) Dom skriver inte att priset är nedsatt för någon produkt. Men kunden förleds liksom att tro att det är extrapris för black friday, eftersom det är en speciell kategori för "black friday" (och vissa produkter är nedsatta). För att se att produkten inte är prissänkt jämför med tidigare, så behöver kunden kolla på prisjakt eller pricerunner, om produkten är indexerad där. Har för mig att det var så hos Netonnet. Kollade bara lite snabbt för att konstatera att deras black friday-erbjudanden inte var något att ha.

Det är ju lite av en gråzon som du beskriver. Hur marknadsför man ett specialparti med varor som man tagit in särskilt för Black Friday tex? Helt klart är att man inte får skriva att priset är sänkt på något vis, men likväl kanske man tycker att det är en bra deal som förtjänar lyftas fram. Lite koll får man ju ha själv också och faktiskt läsa vad som står. De flesta butiker är snabba med att tala om hur mycket de sänkt priset, så om det inte står så får man anta att priset inte är sänkt.

Jag brukar anmäla saker jag ser till Konsumentverket. Senast var en säljare som kör med sänkta priser specade i både kr och procent, men man kan inte köpa varorna till ordinarie pris vare sig före eller efter. Hela butiken är varor som är prissänkta.

Av giplet
Skrivet av Segelbatar2000:

Ok, nu blev det rörigt i tråden pga att jag redigerade en kommentar

Som det ser ut just nu så kvarstår problemet när jag sätter på WIFI på routern.

Bytte du lösenord på WiFi och anslöt dina enheter en och en där också?

Av giplet

Nu är jag inte 100% insatt i kylarlösningar till Intel, men det som brukar vara problemet är att det inte finns fästen till nya socketar. Ibland kan man köpa nya fästen, ibland få dem av tillverkarna och ibland går det inte alls. Försökte kolla på Antec's sida till dig, men den är slöööö på att ladda.

AMD 5600x är ca 20% snabbare än Intel 10600k. Ska du i huvudsak spela och tänker ha kvar ditt GTX 1660 Super så kommer det inte vara någon skillnad i fps mellan de två.

Edit: Ser ut som att det är samma monteringshål till Intel 1200 socket och Intel 115x, så har du fästen till 115x så funkar kylaren. Det ska vara ett fäste med tre fästpunkter ser det ut som.

Av giplet

Har du provat att rensa grafikdrivrutinen igen med DDU eller liknande och installera om? Kan även vara intressant att prova några olika versioner för att se om de beter sig olika.

Av giplet

Liknande frågor har ställts här förut.

En 16x adapter lär inte förbättra resultaten. SSD'n har ju bara 4 lanes. Jag vet inte om du tänker att den skulle kunna få högre bandbredd med fler lanes med tanke på att den stödjer PCI express 3.0 och du bara har 2.0, men så funkar det inte. Visst skulle man kunna bygga en adapter som som slår ihop 8st PCIe 2.0 lanes till 4st PCIe 3.0 lanes, men det kommer krävas avancerad elektronik på det kortet för att åstadkomma det. Jag tror inte att det finns, och om det finns så räkna med att det blir dyrt. För dyrt för att vara någon mening.

Så det enda sättet att få detta snabbare är att sätta adaptern i PCIe 3.0 slotten på bekostnad av eventuellt grafikkort.

Av giplet
Skrivet av Dyngsur:

Dock känns de surt att sitta och vänta på kort 1 år till då mitt RX5700XT får kämpa i de flesta spel iaf i Witcher3, Cyberpunk och de andra grafiktunga spelen jag spelar!

Min första tanke när jag läste ditt första inlägg var att vadå vilket kort ska jag välja? Det är idag väldigt svårt att få tag på både RTX 3080 och RX6800XT. Om möjligt ser det kanske lite ljusare ut för Nvidia med tanke på vilka serier AMD lyckats presentera av sina kort hittills. Det bästa kortet är förmodligen det du kan få tag på först.

Av giplet
Skrivet av FyoDisco:

Tack för era svar!

Så detta tydligen normalt alltså. Är det skadligt för processorn?

Att undervolta den kan nog vara ett alternativ då. Kan det göra att processorn eller andra komponenter tar skada? Hur undervoltar jag CPU:n på enklaste vis? Med Intel XTU? Jag antar att jag måste installera någon programvara för att kunna undervolta.

Du har redan fått svar på om det är skadligt för processorn. Den är specad att klara 100ºC, så under det ska det inte vara någon fara.

Av giplet

Man kan själv anmäla sidor/butiker för granskning. Istället för att surt titta på så kan jag rekommendera att göra det. Ju mer intresse och information Konsumentverket får om ett visst företag desto troligare är det att de kommer att titta på det.

https://www.konsumentverket.se/for-konsument/anmal-till-konsu...

Av giplet

Det är inte skärmen utan ett mjukvaruproblem.
Kolla om detta har någon koppling till Chrome. Grafikhanteringen i Chrome är känd för att kunna skapa visuella fel. Oftast betydligt allvarligare än det här, men det tål ju att fundera på om det finns någon koppling ändå. Annars kan man fundera om det finns någon koppling till annat program.

Av giplet

Den processorn tål upp till 100º. Det är väl ett tämligen vanligt beteende hos gaminglaptops att de blir sjukt varma.

Av giplet
Skrivet av Danieleliasson1:

Yes det har jag. Nu dök det upp ett felmeddelande som säger ”det går inte att kommunicera med enheten eller resursen primär dns-server”.

Det är inte så att du tidigare haft några manuellt inlagda inställningar för nätverket på din dator? Tex för DNS?

Av giplet

Har du provat att högerklicka på nätverkssymbolen nere till höger och välja Felsök problem?

Av giplet

Kolla alla kablar. Du kan ha kommit åt någon kabel när du bytte.

Av giplet
Skrivet av rotkiv42:

Tror det är som Giplet säger, är det värsta du kan ha till en del moderkort så folk uppdaterar till den. Förmodligen inte helt rationellt: billigare med köpa nytt modern CPU och moderkort. Men kan tänka mig det är typ rimligt om man har en fabriksbyggnad dator som har lite udda komponenter. 10400f uppdatering innebära att man behöver nytt chassi, PSU, CPU och moderkort. Då drar ju priset iväg och 2800kr för 7700k ser lockande ut (förmodligen dumsnålt, men ändå)

Det kanske också spelar in vad man har för moderkort. Om man har investerat i ett high-end moderkort så vill man kanske inte byta ner sig till ett av de billigare som refererats till tidigare i tråden.

Av giplet

Förmodligen för att det är den bästa CPU'n du kan ha till första versionen av socket 1151, så det är så långt man kan uppgradera utan att byta moderkort.