Inlägg

Inlägg som crant0r har skrivit i forumet
Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT
Dock verkar ju ATI korten ha bättre bildkvalitet än 8800GT, något som jag iallfall skulle betala lite extra för.

Angående bildkvaliten kan man inte säga något än, om det vore så att det är en skillnad i bildkvalitet bör det rimligtvis dyka upp på seriösa testsiter. Eftersom Nvidias optimerade drivrutiner för crysis medföljt diverse grafikbuggar är det mycket möjligt att det är en del av det (misstänker att du går på den där bilden i Crysis som någon okänd satt ihop). Flera test i olika spel måste naturligtvis göras för att fastställa om kortet egentligen har bättre bildkvalitet eller om det bara är tillfälligheter som kan åtgärdas med nya drivrutiner.

Annars vore ju bättre bildkvalitet något som ATI behöver som trumf. De troende har ju redan sett, trots profetian om att 3870 skulle döda 8800GT, att den inte är snabbare eller drar mindre ström. Det vore kul om ATI kunde få något övertag och utnyttja det istället för att bara vara den eviga tvåan.

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FullOner
https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=SAPHD387...

Är detta ett dåligt skämt eller? Måste vara det värsta överpris jag sett sedan 8800Ultra var nya på marknaden, allvarligt talat datorbutiken, vad har ni för priser egentligen?

Gecube kortet ska de ju ha 2195 spänn för.
https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GCRHD387...

Leverans den 23'de, preliminärt.

Vilket skämt. en kvarts miljon kort enligt de troende skulle fylla världens behov och ha ett billiga pris, långt under 8800GTs och det skulle väga upp prestandaskillnaden.

Det måste kosta något i stil med 1500:- för att det ska vara värt det. Annars blir det bara de vanliga fanatikerna som köper kortet för att det är just ATI.

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knight77
Kan inte alla köpa (som ska köpa ett grafikkort) ett HD 38XX istället för 8800GT, även nVidia fanboysen? Om nVidia slår ut Ati så blir nVidia värsta monopol och all kommer betala dyrt för ett kort. Och det gillar ju ingen, eller hur?

Under åren har det blivit mycket pengar till ATI och AMD. Inte fan har de förvaltat pengarna väl direkt...

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Def_Dog
Hur är ljudet relevant? o_0

Därför att när ATI-fanatikerna inte kan hävda att kortet är snabbare, drar mindre ström etc. tar de alltid upp att 8800GT standardkylaren låter så fruktansvärt fruktansvärt mycket.

Av crant0r

Roligast är att AMD/ATI fanboytrollen gick över till att hojta om lägre strömförbrukning etc. när det var klart att prestandan kunde "de" inte "vinna" på. Kolla t.e.x Anandtechs och HardOCPS tester, 3870 drar några watt MER i ström än 8800GT under load (däremot en hel del mindre i idle).

Om man nu vill spara in några hundralappar ska man vänta tills 8800GT 256Mb är testat.

Av crant0r

Borka slår till igen. Kylaren på 8800GT har orsakat att trådstartarens 8800GTS har brunnit upp! AMD är vägen, livet, frälsningen! Glöm inte att 3870 garanterat kommer döda 8800GT. Vänta bara. Fan vad du är patetisk, helt besatt.

Förresten går mitt 8800GT OC upp till 77 som max under Crysis. Med medföljande standardkylning, som inte hörs över ljudet från spelet.

Av crant0r

ett typiskt mellanmåttsmärke. Vissa agg från Hiper är från bra tillverkare och funkar helt okey, andra är helt värdelösa. Istället för att chansa är det oftast värt att köpa ett kvalitetsagg direkt.

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bas Rutten
okej!
men med de som säljs på datorbutiken just nu fungerar det?

Kontakta datorbutiken för att vara säker. Du vill ha 1.1 eller 2.0. 1.0 är helt inkompatibel.

Av crant0r

Härlig tråd det här.

-Nvidia fuskar!
-Vadå? Det är en bugg i optimeringen för crysis som gör att en vis grafikbugg framkommer.
-bevisa att det är en bug och inte fusk!

Vad sägs om att den som påstår något, i det här fallet att Nvidia fuskar, ska bevisa sitt eget ogrundade påstående?

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonteyayo
Synd bara att den nya expansionen till NWN2 är så jävlig, höll på och lirade nyss men blir så less på "hunger" skiten så jag stängde ner det.

Blev så less själv på den där när jag körde evil att jag hela tiden fuskade med konsollen för att slippa den. Larv.

Lite mer on-topic: ni spelar för mycket. Det mesta i livet blir ju trist om man gör det tillräckligt mycket. Tycker själv att det kommer mycket bra spel varvat med mycket dåliga sådana. Dålig fantasi är ett problem, de stora företagen som numera äger alla spelhus satsar bara på säkra kort. Men det är absolut inte hopplöst.

Av crant0r

Underskatta aldrig placeboeffekten hos gamers.

130 euro... säkert någon idiot som köper.

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av herrenilsson_
Gainwards 8800gt på komplett framflyttat till 1/12 men i min leverans står det fortfarande den 15/11 :S hmm..

Det betyder, sannolikt, att leveransen den 15/11 är slutbokad. Dvs beställer du nu får du ett, prel., den 1/12. Du däremot har ju ett bokat till den prel. 15/11, därför det står så på din order.

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bastg
Jag skulle köpa en intern. Om man inte ska flytta data och har plats för interna hårdiskar är det allternativet billigare + att det är bättre prestanda

Nu skrev ju annars Gurkah att han skulle flytta filer mellan datorer.

Av crant0r

Frågan är vad priset blir i Sverige, och vad nvidia gör med prissättningen på 8800GT när väl korten kommer ut. Sedan blir ju 3870 lika varmt som ett 8800GT, så så var det med allt snack om att det skulle bli så svalt etc.

Nvidia har ett sådant enormt övertag på ATI nu att det är riktigt sorgligt.

Av crant0r

Logitech FTW!

Bättre kvalitet på prylarna, även om de inte alls är lika häftiga och har ormnamn. Sedan ligger de fan så skönare i handen än Razors möss.

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bas Rutten
Hej!
Tänkte bygga ett helt nytt system,
och ha Antec P180/182 i grunden tillsammans med Corsair HX520 och Gigabyte DS4 moderkort.

Undrar om någon vet något om hur CPU-kylaren Noctua NH-U12F fungerar med chassit etc.?

Ja.

Observera att om du har DS4 rev 1.0 så kommer det INTE att passa.

Av crant0r

Seagate Free Agent, finns i olika utföranden. Desktop, pro etc. Snabba, tysta, bra garanti. De har alla USB och de mer lyxigare har Firewire, eSATA.

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tson
Säkert fruktansvärt noobig fråga...men vad är en stockkylare?

Det är den kylare som medföljer produkten. T.ex kylaren du får med när du köper en processor eller ett grafikkort. Man orkar helt enkelt inte översätta stock med orginal eller standard, vilket är vad det innebär.

De fungerar oftast helt okey men är oftast inte gjorda för att klara av överklockningar samt kan låta mer än andra , 3djeparts kylare.

Av crant0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZereCool
Men dåligt att inte ha med 1280x1024. Är ju en väldigt vanlig upplösning.

Vanlig för vem? Inte för de som köper grafikkort för 3000 spänn och byter en gång per år. Som gamer upplösning är 1280x1024 sakta på väg bort med tanke på att folk skaffar nya kort och nya WS-skärmar och vill använda dem. Och som sagts tidigare, låga upplösningar (1280x1024 är ingen hög upplösning) är egentligen ointressanta eftersom det inte pressar korten något längre.

Av crant0r

Vänta och se hur CF resultaten blir för 3870 och pris. Med tanke på hur ett 3870 presterar finns det ju ingen anledning att välja det framför ett 8800GT.