Inlägg

Inlägg som Felix har skrivit i forumet
Av Felix

Näsan funkar bra annars
Det ser konstigt ut, men precisionen är okej

Av Felix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lbs129
Så en Commodore 64 är inte en dator?

Mvh Johan

Vad lustig man kan vara då
Men nej, i dagens mening är knappast en Commodore 64 en dator. Den kan kanske liknas vid en väldigt stor miniräknare...

Av Felix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jarigan
Viss skillnad kanske mellan hackad xbox och iphone ?
Xboxen hackas ju för att få tillgång till piratkopior dvs att inte behöva betala för sina spel men med hackad iphone måste man väl fortfarande betala abonnemang och för alla låtar osv på itunes ?

Du får tillgång till applikationer som inte godkänts av Apple... Men i övrigt så håller jag med dig. Jag ser ingen som helst anledning till att jailbreaka en iPhone. Jag vill hellre ha en stabil telefon än en telefon som jag kan göra 5% mer med.

Av Felix

Fast som tillverkare så ska man ha rätt att låsa ner sin plattform så som Apple gör. Det finns en anledning till att App Storen är så kontrollerad som den är och det är främst stabilitet. Det är även därför det inte finns stöd för multitasking, något som Nexus One-användare inte alltid tycker är guld och gröna skogar på grund av krascher osv. Men å andra sidan kan man argumentera för att om jag vill ha den inbyggda musikspelaren, en tredje parts musikspelare och två webbradioapplikationer igång samtidigt så ska jag få ha det.

Men det här är en fråga om livsåskådning:
Microsoftanvändaren vill ha massor att pilla med, är van att ha massor att pilla med och tycker inte att det blir mer komplicerat på grund av att det finns en massa att pilla med. Komplexitet och konfigurationsmöjligheter vinner över enkelhet, design och användarvänlighet.
Appleanvändaren vet att Steve Jobs vet bäst och skiter i resten. Enkelhet, design och användarvänlighet vinner alltid över komplexitet och konfigurationsmöjligheter.

Jag tycker att det är rätt av Apple att stänga av folk som aktivt söker nya vägar att låsa upp en plattform som Apple vill hålla låst. Det är Apples rätt att ha en låst plattform om de vill.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Huddit
iPad? hahaha

iPaden är inte en dator.
En dator har fullt stöd för webbens all funktionalitet och den har multitasking.
iPaden är snarare ett tillbehör.

Av Felix

Steam agerar kopieringsskydd.

Spelet som sådant är otroligt roligt och lagom snabbt. Det är inte CS 1.6-långsamt men inte Unreal Tournament-snabbt. Du kan inte välja map utan det slumpas åt dig. Du kan inte välja server, det väljs åt dig. Jag ser det dock inte som något problem.

Jag har aldrig upplevt lagg när mitt internet har fungerat som det ska.

Jag tycker att du ska köpa det. Det kostar ju inte så mycket, 400 kr, och det är ett stabilt spel.

Av Felix

Ingen överraskning direkt... De har ju till och med sagt något i stil med "Om iPad inte säljer bra kommer vi att sänka priset kraftigt", vilket tyder på ganska så ordentliga marginaler.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klimpen2
"Och sen tar vi bort några funktioner också så att den blir billigare att göra så vi tjänar ännu mer! :)"

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sparriskrigaren
"Åh jag vet vad som vore revolutionerande! Ingen multitasking, inga USB-uttag och inget stöd för flash! Folk kommer att älska funktionaliteten i denna!"
Efter att glödlampan tänts.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrom.emil
"sen så kan vi ändra namn på några komponenter så får vi illusionen av att vi har gjort något" xD

Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
"Företaget har säkerligen plöjt ned åtskilliga miljoner i forskning och utveckling"

Jag kan se alla människor i labbet som samtidigt får en tänd glödlampa över huvudet - "Iphone XL, what a great idea", varpå någon tar alla ritningar för iphone och kör en resize +300%. Färdig!

Ni ska ju köpa en netbook istället... För det är exakt det ni beskriver
Då får ni en liten, billig, sak som klarar flash, multitasking, har en kamera och vad mer det nu är ni saknar.

iPaden ska inte vara en dator. Det är ett tillbehör. Den kan inte ersätta en netbook, telefon eller laptop och är heller inte tänkt att göra det. Den följer Apples filosofi som är ungefär: Gör några få saker väldigt bra istället för många saker dåligt/halvdant.

Men med tanke på prestandan kan jag hålla med om multitasking, men jag ser det inte som akut nödvändigt. Det enda jag saknar är att man inte kan köra en IRC-klient i bakgrunden utan att man måste lämna servern om man ska surfa till exempel.

Sen så ser jag inga problem med avsaknad av flash, framförallt med tanke på hur oändligt uselt det fungerar på Mac OS tex. Sen om det är Apples eller Adobes fel låter jag vara osagt, men youtube är nästintill oanvändbart i flash, men fungerar utmärkt när jag streamar H.264 genom HTML5-betan

Av Felix

Det känns som ett lite lamt PR-stunt... Mekaniska hårddiskar maxar inte ut Sata II så varför besvära sig med att utrusta en med Sata III? Jag skulle aldrig köpa en mekanisk hårddisk med Sata III förrän merparten av kontakterna på mitt moderkort är Sata III istället för Sata II...

Av Felix

Jag listade mina applikationer på ett annat forum... Men jag delar med mig av dem här också:

Namn: Archers: Bowman's Battle Free

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Det klassiska bowmanspelet. Du spelar själv mot datorn eller mot en kompis. Du skjuter med pilbåge eller armborst.

Omdöme: Småkul spel. Enkelt att styra och kontrollera, men det blir tråkigt ganska snabbt. Men det är småkul att utmana en kompis.

---------------------------

Namn: Bloons Lite Plus

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 2/5

Jailbreak: Nej

Info: Klassiska bloons. Du är en apa som kastar pilar och ska smälla ballonger.

Omdöme: Det funkar. Det är hiskeligt svårt ibland, precis som på datorn. Det ska finnas tre levelpacks, men jag har bara tre st av level pack 1... Det finns möjlighet att välja obegränsat med pilar så det går att enkelt klara sig igenom hela spelet om man vill.

---------------------------

Namn: Bouncedown

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Du är en liten "blob" som ska undvika spikar i taket genom att hoppa ner från plattformar tillräckligt snabbt.

Omdöme: Ganska roligt men inte fantastiskt. Ibland upplever jag kontrollerna som lite långsamma. Men det är ganska beroendeframkallande ändå. Värt att pröva.

---------------------------

Namn: Canabalt

Genre: Spel

Pris: 22 kr

Betyg: 4/5

Jailbreak: Nej

Info: Du är en liten gubbe som springer på hustaken. Peta på skärmen för att hoppa, undvik lådor som gör att du springer långsammare och spring så lång sträcka som möjligt.

Omdöme: Beroendeframkallande och utomordentligt tidsfördriv. Det faller ner lite hinder ibland från himlen varav ett jag aldrig tagit mig runt, som tur är är har jag bara stött på det två gånger. Det gäller att balansera mellan kontroll och hög fart för att hinna reagera och samtidigt lyckas hoppa mellan husen. Rekommenderas varmt!

---------------------------

Namn: Chomp

Genre: Socialt

Pris: Gratis

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: Ett program som låter dig betygsätta applikationer med <3 eller </3 och efter det så tipsar det om vilka applikationer du gillar. Det går även att följa andra personer, så du kan se vilka applikationer din kompis gillar tex.

Omdöme: Fungerar oerhört bra. När man klickar på rekommenderade applikationer så tipsar den nästan alltid om en applikation jag redan har och tycker om. Jag har även hittat en del spel genom Chomp som jag verkligen gillar. Den kända youtubaren iJustine är kraftigt iPhoneberoende och jag rekommenderar att du följer henne på Chomp! Du måste ha den här!

---------------------------

Namn: Colloquy - IRC Client

Genre: Socialt

Pris: 15 kr

Betyg: 4/5

Jailbreak: Nej

Info: En IRC-klient med trevliga saker som autonickcomplete, lite smileys osv.

Omdöme: Förmodligen den bästa IRC-klienten till iPhone OS. Framförallt till det låga priset. Klart värt om du tycker att IRC är en kul grej.

---------------------------

Namn: Convert Units for Free

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: En enhetskonverterare. Klarar av i princip alla enheter du känner till och ytterligare några som du inte har hört talas om. Temperatur, vikt, längd osv.

Omdöme: Trevlig applikation och gör det den ska. Snabb och lättkörd. Rekommenderas om man behöver konvertera mellan konstiga vikt- eller areaenheter till exempel.

---------------------------

Namn: Decibel

Genre: Hjälpmedel

Pris: 7 kr

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: En decibelmätare med några få praktiska inställningar

Omdöme: Simpel och gör det den ska. Mest en småkul applikation, jag har inte jämfört med en riktig ljudmätare, men den mäter dagligt tal som ungefär 60 dB vilket är vad man brukar säga att dagligt tal ligger kring.

---------------------------

Namn: Doodle Jump

Genre: Spel

Pris: 7 kr

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: Du är en liten figur som hoppar uppåt på plattformar. För att stoppa dig finns monster, hål i "pappret", ufon, plattformar som exploderar eller bara klarar en studs. Till din hjälp har du fjädrar, helikoptermössa, raket, studsmatta och fjädrar som fastnar på fötterna för flera studsar i rad.

Omdöme: BRUTALT BEROENDEFRAMKALLANDE. Jag spelade 40 min första gången jag spelade det. Du styr genom att luta telefonen och skjuter monstrena genom att klicka på skärmen. Rekommenderas varmt! Det finns säkert en massa kloner av spelet att hitta gratis.

---------------------------

Namn: eBuddy

Genre: Socialt

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: En chattklient. Hanterar msn, yahoo, aim, gtalk, facebook, icq myspace och hyves

Omdöme: Funkar okej, jag har bara använt den för msn och det fungerade okej. Men instant messanging är ingen underbar upplevelse på ett iPhone/iPod Touch hur man än gör. Rekommenderas.

---------------------------

Namn: Engadget

Genre: Nyheter

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Engadgets applikation. Man får de senaste artiklarna direkt i applikationen. Det går att spara artiklar för att enkelt kunna hitta dem igen om man inte hinner läsa klart dem.

Omdöme: Helt okej. Jag har dock övergett den till förmån för deras twitteranvändare vilket jag tycker är smidigare. Men där har jag ju ingen möjlighet att spara artiklar. Rekommenderas.

---------------------------

Namn: Facebook

Genre: Socialt

Pris: Gratis

Betyg: 4/5

Jailbreak: Nej

Info: Facebookapplikationen. Vad den gör säger sig självt.

Omdöme: Om du har facebook så är den här applikationen mycket bättre än att surfa på deras hemsida genom Safari. Den är snabbare och lättare att använda än Safari. Rekommenderas.

---------------------------

Namn: Finger Physics Free

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 4/5

Jailbreak: Nej

Info: Ett pusselspel där man ska bygga ett så högt torn som möjligt. Få ett ägg att ramla ner i en korg osv.

Omdöme: Kul spel, ibland är det väldigt klurigt. De uppdaterar med nya banor ibland även på gratisversionen, men betalversionen har betydligt fler banor. Trevligt tidsfördriv, jag rekommenderar.

---------------------------

Namn: Google Earth

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 2/5

Jailbreak: Nej

Info: Google Earth behöver väl ingen direkt presentation? 
Du får Google Earth till din iPhone/iPod och den funkar som på datorn.

Omdöme: Långsam, därav det låga betyget. Annars är den klockren. Har man bra 3G-täckning fungerar den klockrent. Men om du är vilse är ”Kartor” en bättre och snabbare applikation. Mest en for the lulz applikation. Det kan vara kul att visa var man bor med en satellitbild tex.

---------------------------

Namn: Hangman Classic Free

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 4/5

Jailbreak: Nej

Info: Hänga gubben på engelska. Går att välja ord bland ett antal olika kategorier.

Omdöme: Snabb och enkelt applikation som gör vad den ska. Trevligt tidsfördriv. Rekommenderas.

---------------------------

Namn: iDragPaper Free

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 1/5

Jailbreak: Nej

Info: Du ska dra slut på pappret på en toarulle

Omdöme: Simpelt och tråkigt. Finns inte så mycket att göra annat än att öva sig på att scrolla på telefonen/iPoden väldigt snabbt. Kan inte rekommendera den här direkt…

---------------------------

Namn: IM+ Lite

Genre: Socialt

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: En chattklient. Klarar twitter, google talk, yahoo, msn, aim/iChat, icq, myspace och jabber. Har en inbyggd browser.

Omdöme: Helt okej applikation. Likvärdig med eBuddy. Rekommenderas.

---------------------------

Namn: Just Light Flashlight

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: En applikation som gör din skärm helt vit så att iPhonen/iPoden blir en ficklampa.

Omdöme: Gör det den ska och är väldigt snabb. Bästa ficklampeapplikationen. Rekommenderas om du vill ha en ”ficklampa”

---------------------------

Namn: K-Cube

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Rubiks kub. 2*2*2 eller 3*3*3

Omdöme: Fungerar okej. Lite småsvår att styra i början. Men när man får kläm på det går det att lösa 3*3*3 på ungefär 2-3 minuter. Rekommenderas

---------------------------

Namn: K-Slider Lite

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 2/5

Jailbreak: Nej

Info: Det klassiska pusselspelet där du en bild delas upp i ett antal rutor som sedan blandas om. Ditt jobb är att återställa bilden i sitt ursprungliga skick genom att flytta runt på bitarna.

Omdöme: Ganska kul spel. Den här sortens pusselspel kan bli brutalt svåra men man blir snabbt bättre. Småkul tidsfördriv. Rekommenderas

---------------------------

Namn: Kapowie

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 4/5

Jailbreak: Nej

Info: Ett prickskyttespel som går på tid och du har begränsat med skott.

Omdöme: En del delspel är väldigt svåra och det känns som att det är lite svårt att sikta rätt. Men överlag är det ett roligt spel och helt okej tidsfördriv. Rekommenderas.

---------------------------

Namn: LifeGame

Genre: Övrigt

Pris: Gratis

Betyg: 2/5

Jailbreak: Nej

Info: En liten ”livssimulator”. Små prickar lever, dör eller förökar sig beroende på hur många prickar som finns runt omkring.

Omdöme: Småintressant. Man kan få till väldigt komplexa formationer trots att instruktionerna för de små prickarna är så simpla. Hög nördfaktor.

---------------------------

Namn: Moodagent

Genre: Musik

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: En applikation som gör spellistor åt dig. Lite grann som Genius.

Omdöme: Fungerar ibland bättre och ibland sämre än Genius, oftast bättre dock. Stor nackdel är att du inte kan multitaska om du inte har jailbreakat. Rekommenderas

---------------------------

Namn: Moonlight Mahjong Lite

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Ett pusselspel som går ut på att du ska rensa ett spelbräde med brickor som har olika symboler på sig. Du tar bort brickorna i par. Det ska gå att lösa alla spel som spelet slumpar fram.

Omdöme: Svårt. Men mest så är det lite klumpiga kontroller. Men zoom och att man kan vrida och vända kameran underlättar mycket. Småkul tidsfördriv, rekommenderas.

---------------------------

Namn: NYTimes

Genre: Nyheter

Pris: Gratis

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: New York Times applikation. Du får artiklar och nyheter direkt i telefonen. Du kan sortera efter kategori, senaste eller mest mailade.

Omdöme: Mycket bra tidningsapplikation, förmodligen den bästa. Sen går det alltid att hitta något roligt och intressant att läsa. Rekommenderas mycket varmt!

---------------------------

Namn: Peggle

Genre: Spel

Pris: 22 kr

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: Du skjuter små bollar och ska träffa små orangea ”pluppar” för att klara banan.

Omdöme: Otroligt beroendeframkallande och väldigt roligt tidsfördriv. Rekommenderas oerhört varmt! Väl värt de 22 kronorna!

---------------------------

Namn: Photoshop.com Mobile

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 4/5

Jailbreak: Nej

Info: Photoshop för telefonen/iPoden, för att beskära bilder och ändra exponering, mättnad, kontrast osv.

Omdöme: Trevlig applikation. Snabb och det finns förhållandevis många alternativ. Rekommenderas om du vill göra dina bilder lite snyggare.

---------------------------

Namn: Prisjakt

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Prisjakts applikation. Hitta lägsta priset på en viss produkt.

Omdöme: Fungerar okej men inte fläckfritt. Märkbart mer buggig än deras hemsida. Men ändå väldigt användbar.

---------------------------

Namn: Res I STHLM

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: SLs reseplanerare som applikation.

Omdöme: Fungerar grymt bra. Överlägset bästa sättet att hitta hur du ska åka. Mycket bättre än att använda SLs hemsida i telefonen. Rekommenderas till alla som ska använda Stockholms lokaltrafik.

---------------------------

Namn: SF Bio

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Boka biobiljetter med din telefon/iPod.

Omdöme: Fungerar bra. Snabb, lättkörd och lättnavigerad. Tyvärr så kan du inte välja platser.

---------------------------

Namn: Skype

Genre: Socialt

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Skype för röst eller textchattande.

Omdöme: Fungerar ok. Kan inte användas på 3G-nätet.

---------------------------

Namn: Soosiz

Genre: Spel

Pris: 22 kr

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: Ett innovativt plattformsspel. Du är en liten gubbe som ska ”rädda världen”. Det finns även en gratisvariant så att du kan prova på om du inte är säker på att det är något för dig.

Omdöme: Väldigt beroendeframkallande, väldigt sött och väldigt roligt. Det är lagom svårt och det är lite lagom svåra problem som ska lösas på vägen. Ganska långt är det också. Rekommenderas väldigt varmt!

---------------------------

Namn: Spotify

Genre: Musik

Pris: Gratis, kräver premiumkonto

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Spotify behöver väl ingen närmare presentation?

Omdöme: Fungerar bra. Låtarna cachas så att du inte blir av med musiken om du åker in i en tunnel eller liknande. Rekommenderas om du har premiumkonto.

---------------------------

Namn: Tap Tap Revenge

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: En guitarheroklon ungefär.

Omdöme: Rätt kul spel. Jag blev inte jättebiten. Men jag är inget stort fan av guitarhero heller. Gillar du guitarhero gillar du nog den här applikationen.

---------------------------

Namn: Traffic Rush

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Du styr över en korsning och du ska se till att bilarna inte krockar. Klicka på dem för att få dem att stanna en stund, dra med fingret över dem för att de ska åka snabbare.

Omdöme: Ganska roligt spel. Helt okej tidsfördriv. Kontrollerna fungerar okej men inte helt fläckfritt.

---------------------------

Namn: TV-Guide Sweden (Free)

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: En reklamfinansierad TV-tablå. Har typ alla kanaler.

Omdöme: Fungerar okej, lite långsam kanske och ganska ful. Den gör det den ska. Rekommenderas som TV-tablåapplikation.

---------------------------

Namn: TWiT

Genre: Underhållning

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: En applikation som låter dig streama det som sänds från TWiT-nätverket. Det är de bästa teknikpodcasterna du kan hitta.

Omdöme: Om man som jag har blivit ett inbitet fan av podcast så är det här en bra applikation. Men den är inte perfekt, den kräver bra 3G-täckning. Jag skulle istället rekommendera att prenumerera på de podcaster du skulle finna intressanta genom iTunes istället.

---------------------------

Namn: Twitterrific

Genre: Socialt

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: En trevlig applikation för twitter. Har en inbyggd browser.

Omdöme: Fungerar bra. Lite svår att lära sig för det finns bara ikoner och ingen text. Men när man väl lärt sig den fungerar den väldigt bra. Rekommenderas om du har twitter.

---------------------------

Namn: Unblock Me Free

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 4/5

Jailbreak: Nej

Info: Du ska föra en röd träbit ut genom ett hål genom att flytta runt på omkringliggande träbitar.

Omdöme: Lagom svårt pusselspel, helt okej tidsfördriv. Rekommenderas om du gillar pusselspel.

---------------------------

Namn: Wired Product Reviews.

Genre: Nyheter

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Wireds applikation. De lägger upp recensioner av diverse teknologi.

Omdöme: Ganska kul applikation. Bara ikoner och ingen text på ”hemskärmen” vilket gör att det blir lite jobbigt att använda applikationen. Men recensionerna är mycket bra och håller hög kvalitet. Är man intresserad av teknik rekommenderar jag applikationen.

---------------------------

Namn: Wooden Labyrinth 3D Free

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Det klassiska labyrintspelet där du har en kula som du ska föra från start till mål utan att falla ner i något hål som finns utspridda i labyrinten.

Omdöme: Helt okej tidsfördriv. Lite enkelt kanske. Finns oändligt med banor vilket är trevligt. Du kan välja själv hur halt golvet ska vara och hur många hål det ska finnas.

---------------------------

Namn: WordSearch Puzzlemania

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Hitta ord gömda bland random bokstäver.

Omdöme: Helt okej tidsfördriv men inget man sitter och spelar flera timmar i sträck.

---------------------------

Namn: WordSearch Unlimited Free

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 3/5

Jailbreak: Nej

Info: Samma som den ovan.

Omdöme: Samma som ovan. Lite andra kontroller och lite andra inställningsmöjligheter. Men överlag så är det samma sorts spel.

---------------------------

Namn: XE Currency

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: En valutakonverterare.

Omdöme: Mycket smidig valutakonverterare. Gör det den ska med bravur.

---------------------------

Namn: Yr.no

Genre: Hjälpmedel

Pris: Gratis

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: En väderapplikation som faktiskt visar rätt väder till skillnad från den man får direkt med telefonen/iPoden.

Omdöme: Mycket bra applikation. Nästan lika bra som hemsidan. Visar vädret mellan 00-06, 06-12, 12-18 och 18-00. Finns på svenska och du har möjlighet att spara ett antal olika platser. Rekommenderas varmt.

---------------------------

Namn: OvenBreak Free

Genre: Spel

Pris: Gratis

Betyg: 5/5

Jailbreak: Nej

Info: Lite som Canabalt. Man är en pepparkaksgubbe som ska ta sig ur ugnen och man kan hoppa eller glida.

Omdöme: Superenkelt, superkul, beroendeframkallande som fan. Skaffade den precis och när jag klarat gratisversionen ska jag nog köpa hela spelet Rekommenderas varmt.

Av Felix

Sött Jag har inte lekt runt så länge, men jag ser potential. Det här skulle kunna bli en Facebookdödare... Jag hoppas det Facebook är onda Ondare än Microsoft, Google och Apple tillsammans.

Men jag säger lite som olafett, jag vill ha en iphoneapp så jag slipper sitta i Safari... Användandet i telefonen blir så mycket snällare då... Men på en iPad tror jag det blir rikigt bra.

Av Felix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ahlen
Svenskarna leder ju fortfarande XD en VD för Bredbandsbolagets mamma har 40gbit

Fast det här handlar om att Google vill ge 50-500 tusen amerikaner billigt höghastighetsinternet så att google kan testa roliga webapplikationer som de inte skulle kunna göra annars för att internetuppkoppling i USA är asdyrt och långsamt. Sverige kommer ligga före ett bra tag framöver. USA är på tok för stort för att de ska "hinna ikapp" i en handvändning.

Av Felix

Ameeeeeeeehn.... Schysst vinkling på det där.... Jag skickade in den här storyn som arbetsprov för att bli skribent här, innan någon fått med en intervju... Men är man såhär "långsam", 8 timmar efter pressmeddelandet, så bör man kanske kolla NY Times till exempel... De har en artikel som publicerades för ett par timmar sedan... med ytterst relevant information... Bland annat citatet "We are not getting into the ISP or broadband business" - signerat Googles telekommunikation och media filur i Washingtong Richard S Whitt

Såatteeh... Pojkar och flickor, var lugna. Google vill inte ta över ISPmarknaden också. De vill se till att internet blir billigare i USA så att de kan lansera mer dataöverföringsintensiva webapplikationer. De har ju massvis med intressanta projekt på gång, Buzz, Wave mfl.

Av Felix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
7 232 kr!!!
Shit vad billigt, men, vad fan, i all hast antog jag att det var en ledskärm, vilket det inte alls är.

Det är inte "Shit vad billigt".... Det är helt stört sinnessjukt billigt.... 1099 USD motsvarar 7993,576 SEK enligt Yahoo Finance som min widget hämtar sin valutainformation från. Det måste vara något supererbjudande.... Eller så har tryckfelsnisse varit framme... Hade jag haft 7000 kr hade jag slagit till på direkten utan att tveka...

Av Felix

Håhå, vad glad jag blir att jag inte haft pengar att köpa ny dator förra året. 970X är högintressant för min del, framförallt med tanke på den höga klockfrekvensen men ändå fler kärnor.

Är det bara jag som är lite småförvånad över att de väljer 999USD när 975 ligger där idag?
Inte för att man ska klaga, det lovar gott för 970X

Citat:

Ursprungligen inskrivet av zhrooms
Blir en 970 för mig, kasta min jävla i7 920 C0a i väggen

Kasta den till mig istället?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gusko
10 loppor är nog i dagens penningvärde mindre än jag gav för en PII 450Mhz 1998. Man får onekligen lite mer för slantarna idag.

Jag kommer ihåg när pappa köpte en ny dator runt 98-00, med ett Geforce 2 Ultra 64MB, 512MB ram, en Pentium på 800MHz och 30GB hårddisk... Han vågade inte tala om för mamma hur mycket den kostade :D:D
Se på det här citatet bara:

Citat:

Ur artikel på anandtech
At 1600 x 1200 the Ultra finally comes through with a very small advantage because of its incredible memory bandwidth and fill rate.

Av Felix

Har du prövat att ändra bootordningen?

fy fan vilken pest det är att surfa på sweclockers med iPhone....

Av Felix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fjafjan
Den kommer kosta betydligt mer än man vill betala, det är ett som är säkert. Jag skulle tippa uppåt 5-6000. Sedan vet vi la inte hur den ser ut, bilden i nyheten är som jag förstått det någonslags fantasi, jag är mycket skeptiskt till att den kommer se ut riktigt sådär. Jag hade varit intresserad om ett halvår eller ett år då den är billigare, om det inte varit så att jag Bojkottar Apple då de Asen tar betalt för mjukvaru uppgraderingar där de inkluderar elementära funktioner som var avsiktligt strypta, dvs sök funktion till Ipod Touch. Även det faktum att man måste ge dem pengar för att kunna utveckla apps till Iphone/touch. Sådant kan jag inte stödja.

Troligare är 800+ USD vilket blir typ 7500+ med svensk moms
Framförallt om det är OLEDskärm och tillräckligt med prestanda för 720p som det pratas om.
Då är det 800+ USD för pekplattan med ett abbonemang med förhöjd månadsavgift.

Det blir nog svårt att sälja den för under 9000-10000 kr utan abbonemang... Just med tanke på Apples, och framförallt Steve Jobs, ambitioner. Men det är ju inte omöjligt att det kommer billigare pekplattor med vanlig LCDskärm som dessutom är mindre och långsammare. Vi får vänta till 10:00 västkusttid, dvs 4 timmar till innan eventet startar.

Twitter lär ju vara bästa kanalen för att få reda på det snabbt... Jag ska nog regga mig nu

Av Felix

HAHAHAHAHAHAH :D:D:D
Ska vi starta en betting pool om hur många armar och ben han blir av med?
Och hur lång tid det tar innan apple hittar något annat förlag som får förse dem med böcker?

Men... Eh... För att diskutera själva produkten så kommer den ju säkert vara helt perfekt. Men problemet kommer ju vara prislappen som kommer ha en fin Applestämpel på den. Den lär ju kosta någonstans mellan 700 och 1000 USD

Och vad hände med Apples kurs undrar jag...

Av Felix

Mjah, det som är intressant på riktigt är ju inte att försäljningen går upp utan att andra tillverkare börjar kunna konkurrera med Intel när det gäller prestanda. När Intel blir pressade på prestandafronten kommer vi nog få se lite fallande priser.

Själv längtar jag till billigare priser och trim till OS X

Om jag inte hinner spara ihop pengar till en speldator innan, då är en SSD redan självskriven.

Av Felix

Alltså, det mest episka nicket på en warlock hade ju min polare...
Dodgemyboltz

Det finns ju massor med episka classskämt som man kan anspela på också

Av Felix

Mina föräldrar använde någon form av kontroll mot min lillasyster, förmodligen den inbyggda, så att hon inte skulle kunna använda datorn mer än ett visst antal timmar per dygn och inte mellan vissa klockslag. Om jag minns rätt så fungerade det väldigt tveksamt, mycket för att hon använde min storebrors inloggning, sen tror jag inte att det alltid funkade.

Men ja, det finns massvis med parental control mot porr, våld och annat till OSX. Här har mozilla några addons för lite föräldrakontroll: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Parental%20controls

Det finns även specifika browsers som är riktade till barn, men de är väldigt tveksamma rent funktionsmässigt precis som mycket andra 3epartsprogram till OSX.

Sen har du, som jag nämnde tidigare, föräldrakontroll i Systeminställningar -> Föräldrakontroll. Jag skapade ett testkonto för att kolla igenom inställningarna och det verkade vara ganska ordentligt. Du kan välja vilka program som ska vara tillåtna och vilka webbsidor som får besökas. Men det innebär förmodligen att dina barn måste använda Safari. Där kan du även leka FRA och kolla i loggar exakt vad dina barn har gjort.

Men rent allmänt så är det bs. Det går alltid att gå runt sånna här skydd och om dina barn verkligen vill kika på porr så kommer de hitta ett sätt att göra det. Fast om de är 10 år kan jag förstå om du inte vill att de ska porrsurfa.

Av Felix

Jag har ett paket på Inet som jag känner är långt mer prisvärt än det där om ditt går på 20'000kr... 2 st 5850 >> 1 st 5870
Fast du kanske behöver det stora chassit...
Moderkortet i mitt paket har både USB3.0 och SATAIII (6GBps) vilket båda är trevligt. Framförallt om du har en SSD.

http://bayimg.com/image/majjmaacn.jpg

--------

Datorn kan du säkert sälja för 5'000kr, eventuellt lite mer om du har tur, men inte mycket.
Ta reda på vad motsvarande kostar original och sen så lägger du dig några tusenlappar under det.