Inlägg

Inlägg som Thorulk har skrivit i forumet
Av Thorulk
Skrivet av Juicis:

Nu struntar jag i åldern här och var och en får prioriterar precis hur som helst, men jag förstår lite vad MayorTroll menar... Visst skulle jag tycka det var roligt med 3x Titan och så och har man det som hobby så visst. Men det finns så mycket annat man kan lägga pengarna på också. Man kan investera och ha en bra dator idag men det är ju snudd på sinnessjukt att lägga såna pengar på ett monster Bilar och datorer är ingen sparbössa direkt.

Har ni familjer? eget hem osv? Vill ni inte kunna ta ledigt när ni vill och resa?

EXAKT sådär tänkte jag också, tror till och med att jag satt och tsk:ade tvelander i nån tråd... men sen sa han något om att "vad gör man då i 5760x1080?" och ja.. vafan gör man?

http://s24.postimg.org/a5f7f5mp1/untitled_5.png

Det är för mycket pengar för mig också. Jag åker hellre till thailand i 3 veckor och köper en bra rigg istället för ett jävla monster. Men jag kan förstå och respektera folk som väljer monstret istället.

Av Thorulk
Skrivet av MayorTroll:

Spelar det någon roll för dig, eller? Du lägger ner mer på en dator än vad jag har omsatt hela mitt liv.

Är det inte otroligt jävla dålig stil att bli förbannad på tvelander för att han ger en ett tips som i ABSOLUT SÄMSTA fall kan göra att man tjänar en jävla massa pengar på att inte slänga ner sina livsbesparingar i ett Titan?

Han har precis rätt, för att titan ska vara värt det är det ENDAST 6gb vram som är skillnaden, och då betyder det 4k upplösningar eller multi-skärmar, i vilket fall du behöver fler än 1 kort. Så ett titan är bara värt för cuda, ETT då. Flera kan vara värt det om man ska vara värst, men ska man spela datorspel ska man inte köra xeon, utan man kan köra en 4960X om man verkligen vill vara värst. Och då har man kaaaaaaaaaaanske några enstaka fps, i absolut bästa fall, i något enstaka spel, jämfört mot en 4770k. Och då endast om du redan har maxat ut överklockningsprestandan på din 4770k vilket betyder att du automatiskt kommer behöva vattenkylning osv på det också.

Det spelar ingen roll hur rik du är, om du inte försöker få så mycket prestanda du kan för pengarna så är du bara dum.

För mig ser ett titan i en phenom 1100t rigg som folk spelar 1080p ut som en volvo 240 med en jetmotor i sig. Och en spelrigg med Xeon processorer är som att ha en SL-buss att pendla till jobbet med.

Full retard.

Av Thorulk
Skrivet av tvelander:

Vet inte vad man ska med Xeon dubbla om man inte tycker det är "nice" eller om du ska rendera.

För att kunna fortsätta whina över flerkärnsstöd som pc användare ofc! Helt klart värt en mindre förmögenhet!

Sen att man blir ifrånsprungen i allt förutom cinebench i dom nästankommande 5 årens speltitlar, det får det vara värt.

Av Thorulk
Skrivet av tvelander:

Inte ens Nvidia vet då dom väntar på AMD.
OCH den enda anldening till at köpa Titan över 780 aftermarket kort är 3 skärmar allt max och spelbar FPS inget annat.

Och cuda rendering eller något annat kul.

Eller E-peen.

MEN, jag köpte mig också ett 780 för 4800 pesetas för en vecka sen eller så... känns hårt just nu, även om det bara handlar om någon hundring så visste man ju att amd va på väg ut. Satan hoppas vi snackar 4500 och inget under 4000

Av Thorulk
Skrivet av DrSnuggels:

Efter något 3DFX kort i SLI, Nvidia 7950GX2, ATI 4870X2 och nu senast 2st 6970 i CF är jag helt säker på att jag är klar med dubbel-GPU för tillfället.

Hade R9-290X funnits på marknaden och presterat 5% bättre än ett Titan och kostar 12k kronor hade jag inte tvekat en sekund att beställa.

Jag har nog blivit gammal (36), men inte så gammal att jag köper machintosh :-). Fanboi, är det typ en 90-talist?

Kanske passar sig med att påminna om att 780s spöar skiten ur titans i allt förutom löjliga upplösningar, och att med vattenkylning kan man få ett 780 att gå bra mycket bättre än ett titan i allt upp till och med 1440p.

Det finns egentligen bara en anledning att skaffa titan. Nvidia surround. Och då måste man ha flera titans för att få det att fungera riktigt bra, så till och med där är bang/buck faktorn RIKLIGT tilltagen åt 780's håll.

Jag vet att BF4 är i alpha stadiet, men att mäta ett titan mot 780 går fortfarande, för om något så kommer ju VRAM kraven att SÄNKAS och då alltså jämna ut gapet mer.

http://www.overclock.net/content/type/61/id/1528888/width/500/he...

Det skiljer 0 min fps och EN avg fps. Är det värt dubbla priset? Är svaret "ja" på den frågan så är det som sagt ekonomisk darwinism.

Här är lite multi-monitor gaming. Det finns ett VRAM tak men vi är inte riktigt där än. :

http://www.guru3d.com/index.php?ct=articles&action=file&id=4001

http://www.guru3d.com/index.php?ct=articles&action=file&id=4002

Som sagt så finns det ett framtidsargument i att skaffa titans för multi-monitor gaming. Men då ska man sitta på RIKTIGT feta grejjer a-la tvelander-style för att det ska vara värt. Annars kommer cpu eller gpu flaska långt innan 3gb vram blir taket för en.

Av Thorulk
Skrivet av DrSnuggels:

Haha, känner igen mig. Numer tar jag alltid bästa-dyraste alternativet. Känns som om datordelar är sjukt prisvärda jämfört med det mesta

Edit:
...Nej jag har inte kvar datorn i signaturen

Man kan kalla det för ekonomisk darwinism. I nuläget är faktiskt prestanda skillnad mellan 780 och titan mest bara CUDA-tjofs och såklart 6gb vram ist för 3. VÄLDIGT få människor behöver skillnaden. Köpte man titans när dom kom så var dom faktiskt riktigt bra och jag kan förstå hur man vill betala ett prispremium för prestandalyftet.

Gör man det idag är man egentligen ganska dum, då man kan köpa 2 st 780s istället och bokstavligen krossa ett titan, i allt, med minst 50%.

Och att faktiskt länka en lönespec i en diskussionstråd om AMDkort och skriva att man hånler mot AMD användare är inte bara en liten gnutta patetiskt, det är i stort sett att gå full retard.

Av Thorulk
Skrivet av H4nsson:

Patetiskt inlägg AMD har väl aldrig sagt att 290x ska "tävla emot Titan", Däremot sa dom att dom "inte ska utmana de allra mesta påkostade grafikkorten". Och att det presterar i närheten av GTX 780 utesluter inte att det kan prestera bättre än Titan då den största skillnaden mellan Titan och GTX 780 är priset.

“[We] will definitely compete with the GTX 780 and Titan” ... “with Battlefield 4 running with Mantle (AMD’s new graphics API), the card will be able to ‘ridicule’ the Titan in terms of performance.”

Nähe? Nä för som dom sagt hittills så ska det ha högre prestanda än titan och kosta "Två tredjedelar" av vad titan kostar.

Nu börjar de säga att de ska konkurera med 780 och iom detta, där de btw länkar från swec till ett DCU för 5200, och säger att 4800 är ett par hundringar billigare än 780 (Vilket btw är lite konstigt iom att jag just köpte asus 780 stock varianten för 4800kr).

Känner att det finns en död hund begraven här... och sitter som en nyinköpt 780-ägare lite som att dom där benchmarksen inte är lika skrämmande längre.

EDIT: Sen ska man inte sticka under stolen med att 4 st 290X kort kommer våldta pojkens titan-sli kort och i precis alla lägen för typ samma pris. Men man behöver inte gå allout fanboy bara därför.

Av Thorulk

HD4000 är inte SÅ dåligt.

Hacker serien är ju roliga utan mus, annars kan du ju köpa en XBOXdosa och koppla in och köra typ skyrim, dirt3 osv osv.

Av Thorulk
Skrivet av simpa975:

Som jag förstod det så utannonserade AMD bara 5 st GPU´s och bland dessa fanns ingen som hette R9 280, menar du 280X? eller kommer det en 280 senare?

Självklart menade jag R9 280X...

Av Thorulk

"Mild" överklockning ger massvis med prestanda. Även på orginalvolten kan många cpuer komma upp i en 10%ig överklockning iaf.

Vänta på AMDs nya.

Köp 4670k.

Klocka litt.

Skaffe R9 280 modellen (Cheapo bättre 7970)

....

Profit.

Av Thorulk
Skrivet av anon32713:

Jag trodde alla mornar var roliga med ett Titan i burken.

Japp.

Gå upp.
Sätta på Unigine.
Göra kaffe.
Fnittra åt resultaten.
Posta i AMD-GPU forumet.
Dricka kaffet.

Av Thorulk
Skrivet av Vaneriuz:

Det dummaste jag har hört!

Varför vill man önska att kortet är dåligt? Konkurrensen gynnar ju oss alla!
Försvinner AMD så blir det ju riktigt dåligt kan jag lova. Självklart ska vi önska att kortet är kanon på alla sätt och vis, det eldar såklart på Nvidia lite extra

Stock vill jag att det ska bryta ner titan på bakbenen, för stock räknas. Prestandamässigt hoppas jag att jag har gjort ett bra köp och att jag får mobba polaren som är AMD fanboy.

Därför hoppas man på dåliga överklockare

Av Thorulk
Skrivet av Vaneriuz:

599USD blir per automatik c:a 6000:- här. Mellan 5-6000:- kommer det bli.
Rakt översatt fungerar aldrig, och kommer aldrig att göra

Fast det där har ju blivit bättre. Jag köpte mitt 780 för 4800kr och det kostar 659 dollards minimum.

Av Thorulk
Skrivet av anon200213:

Jaha, ja jag kollade en livestream iallafall, jag vet inte vad du gjorde. Titan presterar ju ca 4.5 Tflops, vilket är ca 12% mindre än R9-290X. MSRP skulle ju enligt streamen igår vara runt 599USD, ungefär 3900.-. Bästa pris på Titan idag är väl ca 7.800.- ?

Titan kostar mest för att det är bäst, det är ett premium man betalar för att vara värst.

Jämför med 780 istället som är ett kort som man köper för att det är bra. Om AMD verkligen ligger 10% högre än titan så är det ju ligor ifrån ett 780 medans det kostar uppenbarligen 10% mindre.

Annars gäller ju samma grej med 780. "95% of the performance for 65% of the price!".

Av Thorulk
Skrivet av Dunder:

Utan att blanda in någon fanboyism, vad är det som gör det så förvånande/osannolikt att toppkortet kan komma att slå ner Titan från prestandatronen?
Kommer priset vara märkbart lägre, eller kommer det dra märkbart mindre ström samtidigt?

Titan har ju som sagt funnits ute ett tag nu.

Vissa sidor pratar om 600 dollar pris. Det är 10% lägre än gtx780.

Av Thorulk

Ja men alla Nvidia fanboys (mig själv inkluderat antar jag) kan ju iaf hoppas på att en 300W tdp och en 512 bit minnesbuss kommer att göra dom här korten skitdåliga överklockare. Vid 6700mhz minne slåg en GTX780/Titan iväg från en 290X i minnes hastighet.

Sen får vi se hur bra "IPC" deras coreclock ger.. antagligen bättre.

Hade kortet kostat under 650 dollar så tror jag nog att dom skulle nämnt att det är billigare än båda konkurentens high-end kort.

Av Thorulk

384 * 6000 = 2304000 / 8 = 288000 (288gb/s minne)
512 * 5000 = 2560000 / 8 = 320000 (320gb/s minne)

Nu är bara frågan om minnena klockar lika bra som nvidias gör, för isf så ligger dom ju minnesmässigt före iaf. Gjorde dom iofs hela 600-serien vs 7000-serien också och jag såg dom aldrig riktigt som prestandavinnarna.

Någon som har prisuppgifter på 290X eller? Ser att folk skriver 40% billigare än titan men det står inget i tabellen som SWEC gjorde.

Av Thorulk

Stock vill jag inte ens veta. Har en NZXT kraken X60 med 2 st Corsair SP120s och stresstestar runt 80c med en 4770k@4.3ghz. Vanlig användning kommer aldrig riktigt upp i över 60-61c.

Löjlig jävla processor det här.

Palleman87, om du loadar i 45c vid 4.3ghz har du jordens kallaste Haswell.

http://tpucdn.com/reviews/Intel/Core_i5_4670K_and_i7_4770K_Compa...

http://tpucdn.com/reviews/Intel/Core_i5_4670K_and_i7_4770K_Compa...

Av Thorulk

Vi måste veta budget för att kunna rekommendera vilken del som ska uppgraderas. Kör du 3 ramstickor kanske 2 st 4giggare vore trevligt? Inte så farligt dyrt och intel kör dual channel, så 3 stickor är mindre än optimalt.

Av Thorulk
Skrivet av flammsig:

EVGA gtx 780 är svaret på din fråga. . visst titan har mer cuda . men det jämnar ut sig om du klockar lite, gtx 780 tar titan i vissa tester, och pris skillnaden är stor. BF4 kmr fungera utmärkt på gtx 780! i ultra.

Jag börjar bli så förbannad på det här "om man klockar jämnar det ut sig". Du kan väl klocka titans också? Tvelanders kör fan 1245mhz och det är ju helt sinnessjukt iom att en stock ligger och bubblar runt 873mhz eller så.

Det är vääääldigt korttänkt att komma med det argumentet om man inte pratar om kort som i regel klockar bättre än andra.