Inlägg

Inlägg som UnkeN har skrivit i forumet
Av UnkeN

Stort Grattis till vinnarna!

Av UnkeN

Jag kommer sitta och titta!
Det låter som ett roligt koncept och sen får man dessutom ett ansikte på moddarna här på forumet. Plus att man får se hur skickliga de är under press.

Av UnkeN

Ah, underbart livealbum! Har lyssnat måånga timmar till det albumet!
Ursäkta för OT.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!
Finns ingång för DVI i skärmen så kan du väl använda en DVI kabel från grafikkortet?
Så DP till Samsungskärmen och DVI till Benqskärmen.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!
Jag har ett par AKG K530 som jag köpte för lite mer än 5 år sedan. Till dem har jag en Modmic 4.0 som jag köpte nu i somras. Jag har inte fått något klagomål på ljudet från mikrofonen än, jag tycker den är smidig att både vika undan eller ta bort när man inte använder den men som sagt, det är synd att det blir 2 sladdar upp till huvudet.
Beställde från deras hemsida: www.modmic.com och frakten tog ca 1 vecka. pris mellan 300-400 kr inkl. frakt.
Ser nu att man även kan beställa dem från en sida i Storbritannien.

Lycka till!

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Varför hade ni inte med dubbelgpukorten i jämförelserna? De är ju också grafikkort? Ni länkar dock till R9-295X2 efter prestandaindex.
Jag gissar nu på att de är med när ni gör SLI tester på dessa.

Nu är ju enligt mig ett 970 mer intressant än ett 290... Och jag som gillar AMD...

Av UnkeN

Imponerande arkitektur och pris för prestandan! (970)

Av UnkeN

Grattis!

Av UnkeN
Skrivet av olaus86:

För den som är intresserad har jag nu lyckats klämma in båda datorerna i samma chassi.
Ett mITX-moderkort i hårddiskkammaren efter lite småmodifikationer med en av ramarna som håller i hårddiskupphängningen.

http://i.imgur.com/nX0wTDz.jpg

Rolig idé!
Ser inte helt dumt ut heller tycker jag, bra gjort!

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!
Vad tror du om det här?
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7075528/no-gpu

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7075528-00.png

Plus att du kan få 275kr tillbaka genom att fylla i ett formulär. Så det blir under 10.000! Länk finns på moderkortets beskrivning.
Obs, utan grafikkort.

Lycka till med datorbygget!

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!

Säterhill håller på att byta lokal så de är lite svårare att handla delar av för tillfället. Det går, men är inte lika lätt bara. De kommer senare ha sin lokal i Lakkapääs byggnad.

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av XMPK4:

Tack för de snabba svaren!

Då skulle kanske exempelvis dessa från Corsair vara helt dugliga? http://www.inet.se/produkt/6110022/corsair-16gb-2x8gb-cl9-160...

Ytterligare en fundering som jag hade var avseende minnesplatserna. Spelar det rent prestandamässig något roll som man skulle sätta 8gb i två platser eller 4gb i vardera av de fyra platserna?

Hej

Du har ju bättre uppgraderingsmöjligheter ifall du har två stickor med 8Gb vardera istället för fyra med 4Gb.
Prestandamässigt, ingen skillnad vad jag förstår.

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av WaZZe:

Tveksamt om 280X är i nivå med 770, snarare att 280X och 760 är ganska likvärdiga då 280X har övertaget lite över 760. Men hur som helst, delade bara med mig av mina åsikter. Har aldrig gillat Radeon och framförallt inte sen de blev uppköpta av AMD, dock högst personliga åsikter.

Sen var ju TS nöjd med sitt Nvidia så han kanske vill ha ett nytt.

Hej!

Jag tror att du blandar ihop R9-280 och R9-280x. 280x är enligt sweclockers prestandaindex likvärdigt med GTX770. 770 är vid 1080 ca 2% snabbare dock är GTX760 ca 16% söligare än 280x enligt index.
http://www.sweclockers.com/recension/18938-asus-radeon-r9-280...

Vid 1440p är 280x snabbare i snitt än GTX770.

Dock kvarstår faktum att både GTX770 och R9-280x är gamla arkitekturer. 770 är gamla GTX680 och 280x är gamla HD7970.

Jag skulle fortfarande rekommendera kort från nyare generationer. GTX870 när det kommer kanske blir likvärdigt med R9-290 eller 290x, vi får se.

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av PaneradFisk:

Problemet om jag väntar är att jag i det skedet kommer sitta som ett frågetecken, utan förberedelse på vad jag ger mig in i. Utan någon förkunskap eller någon inblick i vad jag faktiskt letar efter.

Och eftersom jag uttryckligen säger att jag ska vänta, låter jag då också de som kommenterar och faktiskt vet vad de snackar om att kunna ta in det i beräkningarna för vilket grafikkort som skulle passa mig.

Framförhållning och förkunskaper är viktigt när det gäller inköp av dyrare produkter skulle jag vilja hävda.

Tänker t.ex. inte hosta upp pengar till ett halvdant grafikkort bara för att byta igen om 1års period. Det är slöseri tycker jag. =/

Hej!

Jag förstår din fråga och utifrån den skulle jag säga R9-290 med bra kylare, till exempel Sapphire Tri-x. (Det uttalas inte XXX.. )
Det grafikkortet är vad jag förstår bäst prestanda sett till pris, samt så är det även en av de nyaste arkitekturerna som finns ute i marknaden idag. Det är också därför som jag inte skulle rekommendera 280x, även fast det har ett bra pris sett till prestanda så är det för gammal arkitektur. Nvidia släpper nya kort i höst där arkitekturer kallas maxwell och de kommer namnges som 860, 870, 880 (GTX före borde det vara). Det kan mycket väl komma ett sådant kort som matchar R9-290 i pris/prestanda.
Sen kan det även vara smart att gå på så ny arkitektur som man kan, så ett Nvidiakort framåt jul kanske blir bäst för dig även fast prestandan eller priset inte är lika bra som ett av Amds kort är idag.

Lycka till!

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!
Jag har märkt av ett fenomen på min frus dator. Hon har en 60hz skärm så jag begränsade hennes fps till 60 i spelet, (provade även med vsync och 59.7 maxfps i spelet) och hon fick kraftiga drops till ca 30 då hon lätt ska kunna ligga över 100 med hennes dator och grafikinställningar.

4770K 4.0Ghz
HD7950 3Gb @ 1Ghz
SSD.
Medium grafik "preset"

När jag testade att ta bort fps-begränsningen så låg hon vid 100 och uppåt men med tearing. Inga drops under 80.
Lösningen var tyvärr att avaktivera HT i bios. Nu ligger hon med fps-begränsningen i spelet på 60fps konstant. Gissar att det beror på att vissa trådar får för lite att göra och då när de behövs så måste de väckas upp vilket inte går nog fort. OBS, bara en gissning från min sida.
Hon ska få en ny skärm och ett nytt grafikkort framåt hösten eller till våren, så då kan vi utnyttja processorn bättre. Jag ska ta och skruva upp hennes grafikinställningar också för att se ifall de klarar blandning på high/ultra utan drops under 50-55 fps.

Är det fler som märkt av att hyperthreading skapat fps-drops vid lägre belastning?

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!
Jag spelar också BF4 med mantle och har gjort så sedan de 14.2 betadrivrutinen kom ut. Inga problem för mig i alla fall. Körde även mantle med mitt förra grafikkort, hd7950, utan problem.
Det fungerar dock inte helt lika smärtfritt på min frugas datorn med mitt gamla kort, men det kan ju bero på något annat än grafikkortet.

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av Tjodd:

Jag vet inte, men jag upplever att det är vad man får med anonymitet på nätet i kombination med för mycket tid på nätet. Ju mindre de tänker själva eller undviker att hamna i situationer som kräver något annat än "fräcka" snabba kommentarer desto lättare har de att ta till sig av extrema åsikter och beteenden. Allt som krävs är ju att de får vara med om livet själva, eller träffa någon som varit det för att komma in på andra tankar. Och sluta hänga på flashback...

Ju fler som orkar säga emot all denna jävla idioti desto snabbare kommer vi över den här jobbiga övergångsfasen.

Jag håller absolut med dig.

Min fru spelar datorspel så ofta hon kan och det var även hon som fick mig att börja spela Wow. I de gillena som vi var med i under Wow-tiden så kände jag aldrig att någon var taskig mot henne, nu vet jag ju inte ifall hon fick några taskiga whispers men det var då inget speciellt i raid-chatt eller gille-chatten eller liknande.

Det skulle vara väldigt tråkigt ifall tjejer jagas bort från onlinespel bara för att killar inte kan hantera sina hormoner.

Allmän kommentar: Jag hoppas även att människor kan börja tänka efter om vad de skriver på forum eller fb till andra, även fast inte du påverkas av något som skrivs om dig behöver det inte gälla andra. Jag försöker skapa bättre stämning, kan jag inte göra det så skriver jag inget heller.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej Boppo!
Jag har nu haft möjligheten att känna lite grann på svärmors nya Lenovo G510. Jag bytte Hdd till SSD igår och installerade om Win8.1 och hittills har jag inget att klaga på. Själv hade jag gärna haft exakt samma specs förutom skärmupplösning (FullHD för mig tack!).

Superenkelt att byta lagringsmedium och det verkar vara ett bra tangentbord. Enterknappen är avlång som ett vanligt t-bord fast smalare, tror inte det är rätt på bilden på netonnets hemsida.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej!
Jag fick min svärmor att beställa denna:
http://www.netonnet.se/art/dator/Lenovo-IdeaPadG510v%C3%A4ska...
plus att vi la till en SSD som jag ska montera och installera på.
Jag har dock ännu inte känt på den men i mina ögon rätt fin. Det blir först nästa helg eller tidigast på söndagskväll som jag får känna på den första gången.

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av Nisse-Tuta:

Min 1520 fick vara stjärna i denna,

Underbar video och härlig komik! Speciellt gillar jag slutet, jag skrattade högt.

Mvh, Jakob