Inlägg

Inlägg som ReZZiE har skrivit i forumet
Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HAGL1
Ops laddar inte ner olagligt, bara speldemos och patchar men vill endå känna mig helt säker.

Givetvis så är det ju ditt beslut om du vill använda VPN eller inte. Men måste ändå påpeka att så länge man bara laddar ner lagligt material så finns det absolut ingen som helst anledning till att använda VPN-tjänster.

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av omnia
För mig var valet enkelt. Kvalitet före allt.
Och exklusiva speltitlar.

PlayStation3

Varför ska man behöva välja? Även som fattig student så kan man spara ihop till både en XBOX 360 och en PS3:a. Det handlar mest bara om prioriteringar. Och eftersom man kan flasha krysslådan så kan man ju spara in på spelpengarna där och lägga dem på PS3:an istället. ^^

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A Sandberg
Hur kopplar jag i xboxen och datorn i varann samtidigt som jag har internet sladden i? Har ju bara en ingång (eller utgång).

Nej då är det såklart inte möjligt, men ifall man har dubbla nätverkskort så kan man göra så.

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av frankof
Ja, går du runt å tror att du blir sjuk av luft i rörelse så fungerar nog gul lök också

Ifall det du säger stämmer... vad är då förklaringen till att man lätt kan bli förkyld ifall man sitter i drag? För det kan man ju faktiskt.

Av ReZZiE

Jag är numera en av dem som använder sig av ett Intelgrafikchip. Och jag kan inte påstå att det är värdelöst. Jo för spel kanske... men eftersom de inte ens är tänkta till att användas för det ändamålet så är det bara löjligt o säga att de är värdelösa till spel. xD

Ungefär som o klaga på någon sportbil... att den inte är bekväm o köra i stadstrafiken... den är ju avsedd för BANkörning.

Som sagt... man ska göra rättvisa jämförelser såklart.

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Awesome
Vad innebär implementeringsproblem och förvaltningsetiskt perspektiv?
Gud vad dessa "fina" ord stör mig.

Precis som o läsa inläggen av "MBY" i diverse forumtrådar... så mycket akademikerspråk som man förstår ungefär nästan inte ett smack av. xD

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av weavex
Det verkar ju verkligen knasigt ja...

Indikerar routern någon länk med den nya kabeln? lyser WAN-lampan?

Ifall jag sätter i den nya kabeln så händer inget, precis som att inte ha någon kabel i. Och jag har provat alla portarna på routern... till stationära, bärbara och min xbox. Det är precis dött... ungefär som det vore ett kabelbrott.

Men eftersom kabeln faktiskt fungerar utmärkt i den gamla routern så kan ju kabeln inte vara trasig?

EDIT: Testade också dator-dator med den nya kabeln nu och det fungerade inte heller. Ingen kontakt alls.

Får nog bli o inhandla en ny kabel... för jag vill ju inte byta tebax till den gamla routern. =/

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av weavex
Låter som en vanlig mac-låsning till din gamla router tycker jag.

Koppla ur allt, vänta i 20 min. Koppla sedan in din nya router och din nya kabel så ska nog allt fungera.

Nja, jag har just nu den nya routern ansluten med den gamla kabeln och det fungerar. Medans den nya kabeln inte fungerar.

Gamla kabeln fungerar oavsett hur jag kopplar medans den nya bara fungerar med den gamla routern.

Knasigt. =/

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av judge
det tar längre tid att flytta fil mellan burkarna än att flytta mellan diskar!

Såklart det gör. 100Mbit nätverk... då är maxhastigheten ca 10MB/s.

Flyttar man filer mellan två hårddiskar så är hastigheten kanske upp till 10 gånger högre eller mer beroende på vilka diskar och om man kör raid eller inte.

Och ifall det handlar om många små filer så sänks hastigheten också, speciellt via nätverket.

Så det går inte att bränna snabbare än 10MB/s.

Av ReZZiE

Problem med nätverkskabel

Jag har fått lite huvudvärk av ett problem med den nya nätverkskabeln som flickvännen köpte nere på stan förra veckan, hos Kjell o Company.

Har en stadsnätsanslutning här, med nätverksuttag i väggen.

Jag har läst på lite om det här med de olika nätverkskablarna, korsade och raka. Och som jag har förstått det så ska de båda kablarna jag har vara raka.

Den gamla kabeln på 5m fungerar utmärkt mellan vägguttaget och datorn, eller mellan routern och datorn/xboxen.

Men den nya kabeln som är på 10m fungerar BARA i den gamla routern. Har bytt router nu också från en Dlink DI-534 till en Netgear Dual Band N-300.

Det konstigaste är att den nya kabeln faktiskt fungerade utmärkt i vägguttaget FÖRST ett tag för att sedan plötsligt sluta... det stod bara "oidentifierat nätverk". Ingenting har hänt med kabeln... alltså ingen skada eller så, dessutom fungerar den ju fortfarande med den gamla routern. Vilket jag provade nyss.

Är det någon som förstår varför?

Av ReZZiE

Vad har de TROENDE kristna för åsikt om incest egentligen? Med tanke på att de på fullaste allvar tror att alla människor härstammar från endast två personer.

Jag får inte riktigt ihop den logiken... ifall alla kommit till igenom incest så borde de väl inte vara emot det? xD

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robber
Jag kör nu en Asrock ION 330 (som ni ser i signaturen) Jag vill BARA ha en NAS och en KONSOLL ingen dator med operativsystem bara en NAS filserver.

/R

Då är väl en smidigare lösning att använda sig av något liknande "Popcorn Hour"?

För att båda konsolerna ska fungera optimalt som en mediaserver så måste de ju anslutas till en PC och inte enbart en lagringsenhet.

Ifall NAS, PC och konsoll är anslutna i nätverket så fungerar det problemfritt.

Men enklast är ju dock att bara använda en HTPC.

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Printscreen
Ja alltså nu måste jag ju fråga varför du inte ringde på en gång när du märkte att elementen var kalla. Istället köpte du ett el-element

Ifall man vill fortsätta frysa så får man skippa o skaffa ett eget element... men oavsett vilket så ska man ju direkt ta kontakt med hyresvärd/fastighetsskötare såklart. Oftast brukar de inte kunna fixa sakerna på stubben.

Jag har hört någonstans iallafall att man inte ska klaga ifall temperaturen ligger på 18 grader. Vissa är ju riktigt frusna av sig och vill kanske ha en sisådär 20-23 grader.

Lufta elementen i en hyresrätt... får man verkligen göra det själv? Ifall det är gamla element och man drar sönder luftskruven och det blir vattenskador... vem är ansvarig?

Av ReZZiE

Ehm... borde inte denna tråd snart döpas om till "Vetenskap"? För det verkar vara det mest diskuterade numera. Början av tråden är lite intressant att läsa... där det diskuteras om spöken och övernaturlighet utan en massa vetenskapligt mumbojumbo.

Av ReZZiE

Hur blev det med den här grisfebern egentligen? Först ett tag så var det värsta paniken ungefär och värsta hysterin runt vaccination. Men plötsligt blev det tyst.

Av ReZZiE

Dyra minnen? Tycker de är relativt billiga idag.

Fast visserligen så beror det väl helt på vilken tid man jämför med.

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Vilka problem är det vi som köper DRM-skyddade spel drabbas av menar du? Mina butiksköpta spel, likaså Steamköpta fungerar utan problem iallafall.

Jag har alltid undrat det samma. Har inte förstått varför folk är så himla ANTI mot kopieringsskydden.

Visst har man väl läst om folk som påstått att det "ökända" Starforce sabbat deras datorer totalt. Men det ska man nog fasen ta med en nypa salt. Jag känner iallafall ingen i min närhet som någonsin haft problem med sina spel just på grund av kopieringsskydden. Det har alltid varit andra saker som orsakat problemen.

Sen får ni ju också såklart tänka på att med den otroliga mängd av konfigurationer det finns för pc så är det ju inte annat än upplagt för diverse problem.

Men iallafall... att ett nytt spel idag kräver att man är ansluten till internet är väl fasen som en droppe i havet. De allra flesta idag som spelar spelar väl ändå ONLINE-spel.

Ni får det o låta som om det vore total katastrof ifall internet inte fungerar och ni vill spela spel. Ujuj alltså... klarar ni er inte utan spelen så är det riktigt allvarligt.

Av ReZZiE

Oj vilket problem det där är då. xD Man orkar nästan bry sig.

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zartax
Vilka är dessa "eviga" frågor som saknar svar?

Ett par bra exempel är väl "Vad är meningen med livet?", "Fanns det någonting innan universum skapades? ... ifall inte, hur kunde något skapas ur inget?"

Fast det är väl visserligen lite fel o säga att det inte finns några svar. Mer korrekt vore väl o säga att de SAKNAR svar än så länge. Svaren väntar på att upptäckas.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
***massa text***

Inte för att jag hänger med så mycket när det gäller snacket om vetenskap, filosofi, hypoteser o resten av mumbojumbot. xD

Av ReZZiE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Du har inte förstått poängen. Det handlar inte om bevis och motbevis. Det handlar om bevisbörda och hur man bedriver vetenskap. Att det saknas motbevis är irrelevant, precis som att det saknas motbevis mot Russells tekanna är irrelevant. Antingen finns det positiv argumentation eller evidens, eller så kan hypotesen avfärdas. Det behövs inge bevis för detta och hela bevisbördan ligger hos den som kommer med påståendet.

Bevisbördan ligger hos den som påstår något ja. Ifall den ena påstår att det finns spöken medans någon annan påstår motsatsen så blir det ju per automatik bevis och motbevis. Fast såklart inte i den meningen att någon ska motbevisa personen som kommer med påståendet. Men i många fall så är det ju inga som helst problem att ifrågasätta vissa påståenden med motbevis som visar att det inte stämmer.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Jodå, det finns bra svar på dessa frågor och några har givits i tråden. Det är klart att om du lägger dig till med dogmatism och vanföreställningar och inte ens bryr dig om vilka svar som finns, kan du komma till denna "slutsats". Men då kan du inte göra anspråk på vetenskaplighet eller på något som över huvud taget växelverkar och interagerar med verkligheten.

De "eviga frågorna" saknar svar, därav benämningen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Det spelar ingen roll. "Spöken" är en antingen en testbar hypotes, och då failar den, eller ett påstående helt utanför vetenskapens domän. Och då är avfärdande fortfarande rätt. Det är en omöjlig och meningslös hypotes utan positiv evidens. Det behövs inga bevis för att avfärda, bara om man vill stödja.

Ja som sagt, det är inte möjligt att bevisa "spökens" existens eller ickeexistens...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Gammal myt. Människan har egentligen alltid trott att jorden är rund så länge vi formulerat frågan på ett meningsfullt, empiriskt, sätt. De gamla grekerna visste inte bara att jorden var rund, de kände också till diametern med en felmarginal på mindre än 1%.

Tvärt om vad myten föreskriver, hade Columbus fel och de lärda som varnade honom för resan hade rätt. De visste nämligen att jorden var så stor att västervägen till Indien var hopplös. På hans tid visste tillochmed "mannen på gatan" att jorden var rund. Ingen har någonsin haft det som vetenskaplig hypotes att jorden skulle vara platt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Flat_Earth

Har läst på om detta nu och min tidigare uppfattning i den frågan var lite fel. Det var bara så som jag hade fått lära mig detta i religions, historia och geografiundervisningen i skolan. Då var det ingen som nämnde något om att det skulle ha varit enbart myter.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Jag misstänker att du inte förstår frågan. Jag har redan flera gånger vederlagt tröttsamma idéer om "sanning" och "100% säkerhet". Det enda som är sant till 100% är din inställning, därför att det är dogm och inte vilar på en kunskapsfilosofisk grund. Det är du som har problemet att göra anspråk på absoluta sanningar, inte jag eller vetenskapen.

Att försöka styrka idén om spöken genom att påstå att vetenskapen inte är "100% säker" är att göra en väldigt präktig straw man.

Och så länge du inte kan visa att vetenskapliga framsteg är divergenta i stället för konvergenta så är det lögn att påstå "Det som uppfattades som en 100procentig sanning under en tid visade sig ju senare vara helt felaktig".

Nu är jag inte säker på vad man ska kalla för sanning efter o ha läst det där.

Men några barnsligt enkla exempel... sanning är att himlen uppfattas som blåfärgad, gräset är grönt, och så vidare.

Något som förr var sant, var t.ex. att atomen var den minsta byggstenen. Men idag vet vi ju att det inte är sant längre. Eller ska man tolka det som att det inte heller är sant? Betraktaren ska bedöma om det är sant eller inte alltså?