Inlägg

Inlägg som GGeorgss har skrivit i forumet
Av GGeorgss

Hur laddar man upp en video här? Måste man ha ett eget imgur konto?

Av GGeorgss

För oss gamla ZX-älskare....

Väldigt stort "Vill ha!" begär på denna.

http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikrevyn/article3924...

Av GGeorgss

Spelljud från PS3

Har numera min PS3 kopplad via HDMI till min datorskärm, som jag delar med den stationära.
Problemet är dock att skärmen har inga inbyggda högtalare, och därför har jag inget ljud.

Hur löser man detta på enklaste sättet? Kan jag köra ut ljudet analogt och sen bara plocka det till ett headset?
Eller finns det USB-headset som fungerar, men inte kostar skjortan?

Av GGeorgss

Du kan börja med att söka efter MiniTool Partition Wizzard Home Edition. Det är gratisprogram. Installera och kör. Kolla sedan hur din disk med Win7 är uppsatt. Är det en primär eller logisk partition? Är den aktiv?

Det finns sedan andra verktyg för att fixa över Boot till disken. Hade liknande problem med en XP installation. (se tråd)

Av GGeorgss

Som vanligt, så var lösningen enkel. Köpte ett hårddiskkabinett, och stoppade i disken. Då jag har en annan bärbar dator av samma typ, och med samma installation, så var det bara att jämföra systemfilerna. Fick kopiera över boot.ini samt använde MiniTool's Partition Wizzard Home Edition, för att sätta prtitionen som primär.

Och hux-flux, nu bootar datorn igen.

Av GGeorgss

Tackar för tipset. Får prova detta ikväll.

Av GGeorgss

Reparera Boot på XP

Har hamnat i ett knivigt läge. Har en bärbar dator med XP på, var disken var partitionerad i två delar. Operativsystemet ligger på C: medan boot-filerna ligger/låg på D:

Försökte rätta till detta med Pertitition Toolkit som jag har, men resultatet blev att C: är numera Primär partition utan boot, och D: blev en logisk partition, (innan jag tog bort den av misstag).

Har försökt reparera med XP skivan, men nu säger den att C: partitionen inte är korrekt för Windows installation.

Har kört fixmbr på disken, men det har inte hjälpt.

Så det ser ut som att jag behöver en boot-skiva med applikation som kan sätta min C: partition som active och boot, samt fixa till mina boot-filer.

Några tips?

P.S. Ja, jag är tvungen att köra XP på denna dator, då jag har applikationer som inte går att köra i W7 eller W8

Av GGeorgss

Någon mer som har märkt av detta i GT6?

Nu har dom släppt enn uppdatering som ger login-bonus. Av någon anledning så nollas dock min bonus titt som tätt. Var uppe i 150% igår, men när jag loggade in i morse, så var jag nere på 110% igen.

Av GGeorgss

Jag förmodar att datorerna kom antingen med OEM eller VL licens, och man fick sedan själv skriva in koden på lappen.
Vad gäller/gällde DigitalRiver, så hade dom iaf. OEM, RETAIL och VL images för engelska versionerna som SP2, SP3b och SP3.
Hämtade ner alla 9 skivorna när jag pulade med dom bärbara, då jag visste inte vilken jag borde använda. Dom hade ju SP3, men dom kunde ha varit uppgraderade till den nivån efter orginalinstallationen.

Av GGeorgss
Skrivet av Oneone:

Okej det du kan testa e jju att tanka ner XP Swe PRO och se om det fungerar då kan vara OEM också.

Det var ju precis vad jag funderade på att göra från DigitalRiver, som jag gjorde med engelska versionen. Det är orginal-skiva som jag letar efter. Det går ju att tanka ner massor med crackade och/eller patchade utgåvor från exempelvis sjörövarviken, men det är inte vad jag är ute efter.

Av GGeorgss
Skrivet av nilhe1:

Har för mig det är näst intill omöjligt att hitta XP SWE att ladda ner, men det var iofs länge sedan jag letade. Funkar det inte med Win7 och köra era applikationer i kompatibilitetsläge??

Nope. Vi har provat på en annan dator. Har bland annat något med IP-hanteringen att göra. Linux strular oxå med dessa applikationer.

Nycklarna finns kvar på datorerna, så det är inget problem. Jag förmodar att det är vanliga XP, inte x64, då det står bara "Windows XP Professional" på lappen tillsammans med koden.

Av GGeorgss

Finns svensk XP att hämta från DigitalRiver?

Har ett litet problem med två datorer i våran förening. Den ena är DELL och den andra en Qompaq. Båda är från ryp 2003, och hade XP Professional installerade från början.

Tyvärr är det så att dessa ominstallerades till Ubuntu för några år sedan, och då försvann äver Recovery partitionen (om dom nu hade en sådan)

Vi ska nu återställa dom till XP igen, (Vi kan inte köra Win7, då vi använder applikationer som inte fungerar i den miljön), och behöver därför en ny installationsskiva. Microsoft hänvisar till tillverkaren, och dom kan inget göra då datorerna är för gamla, så enda alternativet är att ladda ner.

Jag hamnade i liknande situation i oktober, med några bärbara datorer som jag köpte på auktion, och hade engelsk XP från början. Då kunde jag ladda ner ISO-filer via DigitalRiver. (Vad jag förstår, så är dessa filer lagliga att ladda ned.) Men går det att hitta svenska ISO-filer?

Av GGeorgss

Tackar så mycket! Det hjälpte. Dock fick jag bara två "Beep" Först ett och sedan efter ett tag, så fick jag ett till och LED'en ändrade färg från grön till röd. Provade då att starta om, och fick då meddelandet på skärmen att en HDMI enhet hade hittats.

Det som är konstigt i samband med detta, är att PS3an startade upp ok från början, jag loggade in på mitt ID på den, valde att starta GT6, och sen blev allting svart. Men nu är jag "Up and Runnin" igen

Av GGeorgss

PS3 - Svart i rutan!

Skulle lira lite GT6, men det blev plötsligt svart i rutan. Har provat byta HDMI kabel och ingång till TV´n, men det hjälper inte.
Vid omstart av konsollen, får jag ljud, men ingen bild. Typiskt att detta händer två veckor efter att 1-års garantin har gått ut.

Någon som har varit med om liknande??

Av GGeorgss

Har inte kollat alla features än. Går att skapa egna banor som i GT5? Vore grymt att köra Thundercars på Anderstorp

Av GGeorgss

Fuskade lite och köpte "Limited Edition" när den var på Pre-sale. Fick med 1.000.000 credits att handla för, samt en hög med bilar. Har lirat lite och tycker det ser bra ut. Angående ljudet, så är ljudnivån lägre än i GT5. Där behövde jag sänka ordentligt så att "regeringen" inte klagade på trafikbuller

Av GGeorgss

Hur många lirar GT6 nu?

Fick min skiva med posten idag. Ser bra ut. Redan på första nivån finns nya banor.

Av GGeorgss
Skrivet av Tumnus:

Om det vore nätagget så skulle inte ens fläktarna gå runt. Det enda sättet som du kan vara säker är om du kan låna ett reservagg från en polare eller något och temporärt prova om datorn startar upp.

Jag har haft exakt samma problem, och då var det agget som hade gått. Det var 5V spänningen som försvann, men 12V fungerade. Därav startade fläktarna en kort stund.

Av GGeorgss
Skrivet av stolproten:

Verkar ju vara väldigt lönsamt. Varför skalar man inte upp det till 300 kort? 1000 kort?

Starta ett företag, bankerna eller investerare skulle kasta pengarna på en så man kan köpa hårdvara som i sig blir billigare om som köper i sådana mängder.

Intäkterna räcker gott och väl för att betala för alla omkostnader och man kan till och med ta ut lön.

"There is no such thing as a free lunch"
Dom enda som tjänar på detta är hårdvaruförsäljarna och elbolagen.

Av GGeorgss

Ser ut som mitt gamla ASUS moderkort. Kommer ihåg när jag fick problem med Keyboardbuffer-kretsen, och var tvungen att klippa loss den och löda bort pinnarna en efter en. I med en 40-pinnars sockel och ny krets, och allting fungerade igen.