Inlägg

Inlägg som Capitán General har skrivit i forumet
Av Capitán General
Skrivet av awqawq:

LOL, tror knappast norrmännen kommer lita på att Sverige skyddar dom från öst.
Tyskarna fick korsa Sverige, hoppas inte (potentiellt) ryssarna får också.

Permittenttrafiken ja, samt trafik till det med Tyskland allierade Finland (division Engelbrecht). Weserübung involverade inte svenskt territorium.

Skrivet av stn1337:

Det är sjukt att ett land ens ska behöva ha militär år 2014, jävla grottmänniskor fortfarande... Det känns som ~10,000:- av min skatt årligen hade gjort bättre nytta någon annanstans i välfärden.

Alla länder har en armé: sin egen eller någon annans.

Av Capitán General

Stackars PowerMacintosh 6100...

Ett mycket intressant reportage må jag säga. Vad har personalen för utbildningsnivå, är det examen från lämplig högskoleutbildning som krävs, eller räcker det med personligt intresse och egenförvärvad kunskap? Av ren nyfikenhet.

Av Capitán General

Aha, måste ha missat den notisen. Tack.

Av Capitán General

Hur gick det, vem vann?

Av Capitán General

Obeskrivligt coolt med den där robothallen.

Av Capitán General

Helt fantastiskt! Som kommet från någon steampunkfilm. Mina kunskaper inom möbelbyggande begränsar sig dessvärre till att montera IKEA-möbler. :/

Uppdatering: Blev sittande i trekvart och kollade dina andra skapelser på bit-tech.net och jag önskar jag hade ens en tiondel av din talang. Allt är ju obeskrivligt bra. Fortsätt så!

Av Capitán General

I egenskap av Macanvändare i över 20 år och som användare av både Windows och OS X tycker jag att flera skribenter här missar en viktig punkt när de undrar vad som gör macen så speciell. Idag spelar det ingen större roll vilken typ av dator man använder eftersom alla fungerar på ungefär samma sätt, bara att gränssnittet är annorlunda (sett ur slutanvändarens perspektiv). Men på 80-talet var den verkligen revolutionerande och det tog MS 10 år att komma med en Windowsversion som gick att använda - Windows 95. Tidigare versioner kändes mer som ett skämt. Första gången jag använde en dator med Win 3.11 kunde jag inte fatta hur folk stod ut med den, eftersom det var så uppenbart att Macintosh var ett oerhört mer lättarbetat och genomtänkt system. Bara en sådan sak som att man var begränsad till 8+3 tecken kändes ofattbart. På en Mac kunde man döpa en fil till "Årsredovisning 1990" men på en PC fick den heta arsred90.xls eller något liknande.

Nåja, att vara Macfanatiker hör tonåren till, och jag har de senaste 10 åren ofta varit mycket kritisk till val som Apple gör (mer fokus på iOS än OS X, avsaknad av en vanlig uppgraderbar towerdator, produkter som slutar få mjukvaruuppdateringar efter 2-3 år etc) men trots det har det uppenbart varit ett framgångskoncept att göra som Apple har gjort.

Nu återstår bara att uppfinna en tidsmaskin och resa tillbaka till 1997 och köpa Appleaktier...

Av Capitán General

Två frostfire bolt i gränssnittet?

Av Capitán General

Finns inte risken att datorn inte förstår skillnaden mellan att användaren viftar efter en envis fluga och ger kommandon?

Av Capitán General

"skada på filmens anseende" - det är väl inte hans fel att människor får se att det är en skitfilm?

Av Capitán General

Jag gör som experterna på tv:s inredningsprogram och pimpar med frukt och värmeljus. Som synes klarar min sex år gamla iMac inte av några spel längre utan WoW-giftet måste intas via den bärbara.
Kanske en ny expanderar och kapabel PC är vad som krävs för att bli gamer på riktigt, och kanske ge sig in i hackintoshandet?

http://forumbilder.se/CG34L/img-0219.jpg?width=850

Av Capitán General

Det är ju bara att svara sanningsenligt när de ringer: Nej, jag har varken tv, dator eller mobil.

Av Capitán General

Recensioner av Mavericks

John Siracusas sedvanligt gigantiska recension av den senaste versionen av OS X: http://arstechnica.com/apple/2013/10/os-x-10-9/

Läsvärt som alltid!

Jag tänkte att det kunde vara praktiskt med en tråd för postning av recensioner och efterföljande diskussioner.

Av Capitán General

En perfekt maskin för porr och WoW.

Av Capitán General

Det verkar vara en mycket bra uppdatering, och med många välbehövliga förändringar. MEN! Uppenbarligen kommer min iPod Touch 4g inte att få ta del av godsakerna. Synd då det är en riktigt bra pryl, men framförallt märkligt med tanke på att den såldes av Apple fram till för några veckor sedan.

Av Capitán General
Av Capitán General

Härligt att se att de gör framsteg. Hoppas bara att allt fungerar som utlovat så man kan bygga sig en liten hackintosh för halva priset mot ett riktigt äpple.

Av Capitán General

Kul att se att tyt har hittat hit. Minns alla dina recensioner i MacWorld på sent 90-tal. Förhoppningsvis blir det ett återkommande inslag här på Sweclockers.

Av Capitán General

Ska visst komma ett moderkort byggt för hackintosh: http://maximac.se/2013/02/nytt-moderkort-fran-quo-computer-pe...

Börjar bli sugen på att bygga en så man kan få den hårdvara man vill ha och inte den som Apple anser att man ska ha.

Av Capitán General
Skrivet av MugiMugi:

1. Jup funkar lika dant i Windows 8, förutom att du kan gruppera o.s.v. så du ser och hittar dom snabbare, dock sök funktionen är ju ändå snabbast, ingen skillnad här i win 8 för att söka program.

2. Söka bland filer går prima i Win 8 med, dock behöver du trycka ett extra knapptryck så minimalt sämre där, åt andra si dan behöver du trycka extra i Win 7 ifall du får för många resultat i Win 8 ser du fler resultat då man kan enbart kan se en kategori åt gången. +- mer eller mindre.

3. Lika lätt som innan, högerklicka längst ner till vänster, eller öppna upp dolda settings menyn till höger.

4. Detta funkar ju bara på de vanligaste startade programmen oftast är dessa redan pinnade i taskbaren, vad du behöver göra här är att högerklicka på den pinnade ikonen i taskbaren så har du samma åtkomst, funkar lika dant i Win 7.

5. Den ger jag dig, de har dålt den lite väl mycket i Windows 8, åt andra sidan inte något man gör för många ggr per dag eller alls.

6. Beroende på vad det är för program i helskärms läge så kan du trycka längst uppe i vänstra hörnet för att växla, start knappen för att nå modern UI skärmen för att se tid ( och nu möjlighet med ennu mer tack vare Live tiles ), men vist taskbaren blir svårare att komma åt på en gång beroende på program. Sedan funkar Windows tangenten + T eller CTRL + Shift + ESC. Inte precis världens bästa där men det går.

Jag tackar för upplysningen (något sent medger jag ) men vidhåller ändå att startmenyn är ett bättre alternativ. Att ha alla funktioner på ett ställe är bättre än att sprida ut dem över allt.

Angående punkt fem så är avstängningsalternativen verkligen idiotiskt undangömda. Första gången jag provade Windows 8 i en virtuell maskin på min Mac så blev jag sittande i ett någon minut medan jag letade efter var i hela h-e avstängningen fanns. Att vifta in muspekaren i ett hörn, vänta någon sekund, klicka på Settings och sedan Power får mig att undra vad som gick fel i beslutsprocessen på Microsoft. Tanterna på jobbet klarar av att klicka på startknappen och sedan stäng av. Tangentkommandon är bara att glömma, såvida de inte ska tapetsera monitorn med postitlappar.

Skrivet av henkiii:

5) #1 WINKEY+I -> Power
#2 CTRL-ALT-DEL -> Power
#3 WINKEY+R -> Skriv shutdown -r -f -t 0 eller shutdown -s -f -t 0

Vila går datorn ner i automatiskt efter ganska kort tid per default.
Grundtanken är ju att man inte ska stänga av datorn utan låta den gå ned i viloläge, kanske feltänk från MS men det är antagligen är därför Poweralternativen är lite dolda.
Jag tycker att det även borde finna ett Power val på WINKEY+X menyn, kanske går att hacka till det på något vis?

6) WINKEY+C tar upp klockan, dock ej andra programs status.
Om du Trycker ALT+TAB en gång och fortsätter hålla nere ALT knappen så får du upp en snabb överblick över andra öppna fönster, klickar du utanför 'ALT-TAB-rutan' så återgår du till din fullskärms applikation.

Jag tackar även dig för informationen (även om alt-tabb är långt ifrån en nyhet). Jag brukar stänga av min hemmaserver med shutdown -s när jag kör fjärrskrivbord mot den, men nu har jag lärt mig några nya flaggor.