Inlägg

Inlägg som Degboll har skrivit i forumet
Av Degboll

Bästa skärmen under 4000, 2 eller 24tum

Hej,
Jag tänkte köpa en ny skärm och behöver hjälp med att välja. Jag kommer att spela med den så den behöver ju hänga med i svängarna. Storleksmässigt minst 22tum och max 24tum. Priset är max 4000 och då borde jag väl kunna få en ganska sjysst skärm?

Jag kollade lite på en LED från LG som hettew2486L och hade nästan bestämt mig men så läste jag om den och någon hade tyckt att den hade sjukt tråkiga färger.

Hjälp uppskattas mycket.

Av Degboll

Alltså jag har samma problem på min 955a. Tempsen i everest är 55grader vid surf (och ituens på) om jag inte har fläkten på max. Jag har ett stormsniper chassi så jag kan ju blåsa på lite samt en fläkt på min Thermalright Ultra-120 eXtreme och när jag ökar till max fläkt kan jag få ner tempen till ca 45grader. Dock är jag ju inte så sugen på att köra på maxblås hela tiden då det låter en del. Frågan är ju vad som är fel... fått ett skitexemplar av processorn kanske då det verkar som om tempen sänks när jag maxar fläktarna vilket torde tyda på att ultran sitter rätt?

Av Degboll

Civilization 4 ffs

Av Degboll

Patch till HOMM2 gold?

Hej, ingen som har en patch till homm2 gold kvar? Omöjligt att hitta på nätet men det finns ju mycket duktigt folk här så jag försöker i alla fall.

Av Degboll

Asså om alla skramlar ihop en tia var så har grabben råd att köpa ett bättre näagg och så behöver ingen sitta och räkna.

Av Degboll

Asså jag har något liknande problem, inet byggde min och jag har hängt på en fläkt men jag kör på lägsta så den kanske inte gör någon större skillnad men... nu till det skumma. Min processor en AMD955a står på 56C idle (om man nu kan lita på CCC).... vilket jag tycker låter väldigt högt när jag hör referenserna. Jag kör vista och har ett stormsniperchassi...

Frågan är ju.. är installationen korrekt fläkten är åt rätt håll i alla fall?

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aldric T
Å andra sidan, om du nu skulle klara av att märka skillnad på 7-7-7-24 och 6-6-6-18 tror jag nog att du har en lysande karriär som superdator hos NASA framför dig .. ;).

Aha.. jag trodde det var större skillnad än så? Men dåså då för jag köra på dem. Tack tack

Av Degboll

Re: Re: Behöver snabb hjälp med AMD-minnen

Citat:

Ursprungligen inskrivet av bryggarn
glöm dom där minnena köp dessa dom fungerar otroligt bra
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=349990

OCZ Platinum XTC DDR3 1600MHz 4GB Kit,
w/two XTC Platinum 2GB CL7-7-7-24

jag kör dessa i CL 6.6.6.18 1600 Mhz utan problem

så dom kan jag varmt rekomendera
och kostar bara 879 kr

Hej,

tack för tipset.. det verkar nästan som om jag måste köpa minnen utanför inet faktiskt.. sjukt dåligt av dem...

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord_Moridin
Skulle gissa på att det är dessa minnen, men bara CL värdet står ju med. http://www.adata.com.tw/en/product_show.php?ProductNo=AD31333...

Edit: Hittade på denna sida https://www.aquilatech.co.nz/productDetail.asp?idProduct=3706... att de har 7-7-7-21 om det nu stämmer.

Tack, frågan är ju om det ens är ett alternativ på prestandamässigt?

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord_Moridin
Efter googlesök på Lev.Artikelnr: AD31333002GMU så är det där A-Data minnen. Förmodligen deras enklare variant.

Menar alltså no-name minnena.

JAg försökte googla men jag fick upp minnen från alla möjliga tillverkare. Hur kommer de att påverka prestandan i bygget är ju frågan? Har ju lixom ingen aning om vilken latency dom har eller nåt

Av Degboll

Behöver snabb hjälp med AMD-minnen

Hej,

Jag har ett problem. Det är nämligen så att jag beställt en ny amd dator på inet med 955an som processor. Dock är OCZminnena jag beställt restnoterat hos leverantören och kan ta upp till en månad så han föreslog minnena från A-data men när jag kollar nu så är dom slut också. Då kvarstår "noname minnena". Är det ens ett alternativ även om jag tar till externa kylare?

http://i593.photobucket.com/albums/tt16/degboll/namnls-2.jpg

http://i593.photobucket.com/albums/tt16/degboll/namnls-3.jpg

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jesusbarnet
Degboll tycker du ska sattsa på ett 4870x2 eller ett 4890

Tror det blir mitt 4890 från powercolor trots allt.. känner mig ganska konfortabel i den lösningen så får jag väl köpa ett till om nåt år för halva priset om detta inte skulle räcka...

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jesusbarnet
var är det bättre ? vilken dator tror du får mest fps i spel?

Argh min tråd är kapad....

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Ja, men det blir overkill med stort O med 3-way 4870.

Dock kvarstår ju frågan om lådan... kollad upp att den har 140mm fläkthål bak så då bör ajg byta den mot något annat gissar jag?

Nu är jag ju lite under budget så jag skulle ju kunna byta ut radeon 4890 mot ett 4870x2 eller 2 4870 men det kanske är bättre att köra på ett 4890 slänga på 4gig ram till och vara nöjd?

Av Degboll

HAr bytt minnenena tack för det tipset zcenicx. onödigt?

Av Degboll

Sista fixet innan köp imorrn Speldator 15000

Hej,
Först vill jag tacka alla som hjälpte mig med min förra tråd och nu tänkte jag beställa imorrn så då behöver jag några sista minuten tips.

http://i593.photobucket.com/albums/tt16/degboll/namnls-2.jpg

Vad jag funderar över är då jag har ett vattenkylningssystem som behöver en 120mm fläktplats bakpå är om jag ska välja denna låda eller om det finns någon annan bättre låda i samma prisklass. Sen funderar jag på om det är overkill med 8gig ram.

Nu med rätt minne

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gungner
Tror att jag har landat i det här nu. Upptäckte att det var 1 gig på existerande graffekort...

http://i576.photobucket.com/albums/ss206/Grebela/Theultimatep...

Moderkortet känns onödigt dyrt men jag hittade inget annat med dubbla PCI Express X16. Annars är jag nöjd...

JAg har ju en likadan tråd och då kan jag ju dela med mig av min lösning. Ingen ssd eller kylare här men jag känner mig rätt nöjd i alla fall.

http://i593.photobucket.com/albums/tt16/degboll/namnls.jpg

Av Degboll

http://i593.photobucket.com/albums/tt16/degboll/namnls.jpg

http://%3cdiv%20class=/

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Nej, 955 är bara en ett steg högre klockad 940, men 940 klarar inte DDR3 så då får du byta till AM2+ och DDR2.

Ja det känns ju som att man vill ha ddr3. Dock är ju 14000 ett pris som jag kan leva med så det är ju om någon har synpunkter på nedanstående konfiguration angårnde förbättringar då.

Jag har ju som sagt ett COOLIT DOMINO ADVANCED LIQUID COOLING enligt nedan som bör kunna kyla processorn. Dock måste lådan ha ett 120x120hål på baksidan för att det ska funka. Någon som vet om denna låda har det?

http://www.dustinhome.se/pd_5010305183.aspx

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stylaren
haha nice exempel Men som han sa efter din kommentar så är nog AMD nog ändå alternativet. Exemplet jag plocka ihop kommer han komma långt på!

Jo det känns ju onekligen som att man får mer för pengarna med AMD. Hur tycker du att mitt AMD alternativ står dig mot ditt då?

Av Degboll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Stoppar in 2x2 GB till.

Hehe.. känns den ok eller har jag glömt något kanske overkill med 955processorn inte så bra price/performance som 940 gissar jag?