Inlägg

Inlägg som Jaxione har skrivit i forumet
Av Jaxione

Påverkar Jitter onlinespel?

Hej!

Som rubriken säger. Påverkar Jitter något när man lirar online, tex Battlefield Bad company 2? Ligger mellan 1-5ms i jitter. Har inte märkt några problem så, är bara nyfiken om det påverkar något.

Mvh J

Av Jaxione
Citat:

Är det någon som har erfarenheter från Logitech G930 som säljs för 999 kr ?]

Kollar man logitechs forum så är det många som har problem med dom. Mest mjukvaromässigt. Har dock inte haft dom själv.

Mvh J

Av Jaxione

Steelseries 7H verkar ha riktigt grymt ljud och vara rejält sköna. Dock har jag läst om en del som har haft problem med att det gått sönder.

Den här herren på youtube ger det högre betyg än både G36 och HS1:
http://www.youtube.com/user/Dimitry49#p/search/1/XAEFAQpMdpg

Mvh J

Av Jaxione

Hej!

Jag köpte ett par Logitech G35 men efter att ha prövat dom lite så var jag inte alls imponerad, buggig mjukvara och dåligt surround. Stereo läget hade helt okej ljud. I BFBC2 så kunde man inte ens köra stereo läget för då kom allt ljud ur höger lur istället för att vara balanserat. Tydligen ett väldigt vanligt problem när man läser Logitechs forum. Jämförde även 7.1 läget i BFBC2 med mina Steelseries Sibieria V2 som endast är stereo lurar och tyckte inte jag märkte någon större skillnad, lite kanske men inte mkt. Det som imponerade var micen som hade riktigt bra ljud. Sen att Logitech inte släppt någon ny mjukvara sen i Oktober förra året trots uppenbara problem impar inte på mig heller. Skickade faktiskt tillbaka lurarna och hoppas verkligen att jag får pengarna tillbaka. Ska försöka fixa mina Steelseries lurar som har gått sönder och köra med dom istället.

Mvh J

Av Jaxione

Alltså det enda spel jag märkt att 7:1 ljudet är hyfsat i hittils är BFBC2. Fallout New vegas, Mass effect 2 med flera är det burkigt ljud tycker jag och i Windows och när man snackar i skype går det ju inte att ha det på. Låter som den man pratar med sitter i ett tomt rum, ekar nästan. Upplever inte ni andra det här? Förstår inte hur ni kan va så nöjda och jag så missnöjd. Är ju grymt ljud i Stereo så känns inte som det är något fel på headsetet heller.

Mvh J

Av Jaxione
Citat:

jag kör med ljud 7.1 ingame, med bästa kvalitet

Jo! Jag körde lite BFBC2 nu och där är det ju häftigt med surroundet. Men pratade med brorsan på skype samtidigt och han låter ju som han pratar i en plåtburk när man har surroundet på. Men man kan inte få allt kanske.

Mvh J

Av Jaxione

Tja! Tack för svaret! Är likadant när man höjer o sänker volymen på headsettet märkte jag fast hörs inte lika mkt. Knäpper bara lite i lurarna. Aja inget stort

Sitter och lyssnar på Spotify nu tex, har på högsta volym nu och skulle önskat lite till. Är ju inte lågt men kunde höja en bra bit till med mitt förra headset. Sen så tycker jag ljudet är väldigt burkigt i surround läget. Sen går det ju inte ha surround läget på i skype eller vent för det låter ju skit konstigt.

Mvh J

Av Jaxione

En fråga till er som har G35. Knarrar det i era lurar när ni drar upp och ner volymen via windows?

Upplever ni volymen som ganska låg på max?

Mvh J

Av Jaxione

Tjaa!

Då har jag fått hem mitt Logitech G35 och är mkt nöjd! Det enda jag stör mig på är att det inte går att ha så hög volym som jag skulle vilja. Ett par snäpp till hade aboslut inte skadat. Har senaste drivrutinerna för headsetet. Någon annan som känner samma sak? Alternativt har en lösning. Har volymen på max på alla ställen i windows och på headsettet.

Mvh J

Av Jaxione

Bara en fråga, behöver man någonsin 5000 dpi? Jag köpte Mionix Naos 3200 just pga att jag kände att jag aldrig kör mer än max 1200 dpi ändå. Men det kanske bara är jag som är en noob

Mvh J

Av Jaxione

Du borde slappna av och njuta av din dator nu Så länge det finns spel så kommer det finnas grafikfel

Mvh J

Av Jaxione
Citat:

Men hur kommer det sig att jag upplever så mycket grafiska problem i Modern Warfare också?
Några speciella inställningar jag ska fixa i Nvidia kontrollpanelen?

Nej du ska inte behöva ställa in något speciellt i Nvidias kontrollpanel. Har för mig det mesta är inställt på att spelet man spelar just då sköter grafikinställningarna. Tycker dom flesta spel man spelar har sina problem här och där. Hade det likadant med mitt GTX 260 innan. Kan ju givetvis inte svära på att det inte är något fel på ditt kort då jag inte sett hur det ser ut i andra spel men tycker inte det låter så troligt. Känner igen mig själv i dig också, man är så livrädd att det ska vara något fel när man köpt så dyra grejer att man ser saker man inte tänkt på innan

Mvh J

Av Jaxione

Har testat nu o får precis samma sak på precis samma ställe som du i BFBC2 med mitt 5870 grafikkort så isåfall är det fel på mitt kort också Det är mkt pop-ups i BFBC2 särskilt när man kör på snabba fordon då spelmotorn inte vill hänga med riktigt. När man börjar tänka på det så ser man det ju extra tydligt också.

Mvh J

Av Jaxione

Tvivlar på att det är något fel på grafikkortet. Alla andra skuggor ser ju normala ut förutom den på räcket. Enklaste vore väl att be någon annan som har BFBC2 att testa på samma ställe? Pop-up texturer är vanligt och finns i de flesta spel.

mvh J

Av Jaxione

Tack för tipset, blev ett par G35. Snygga och kollar man recensioner så är det inte mkt negativt

Snyggare än Corsair lurarna också enligt mig

Mvh J

Av Jaxione

Hej!

Tack för svaren. 1600-1700 är dock mer pengar än jag vill lägga. Känns som man kan få ett bra/helt ok headset för 500-1000 och sen lägga pengarna på någon roligare datorpryl

Är det Corsair som är bäst i det pris segmentet?

Mvh J

Av Jaxione

Headset sönder, dags för nytt, men vilket?

Hej!

Mitt Steelseries Siberia V2 har gått sönder, basen i ena luren funkar inte alls. Så nu är det dags för ett nytt. Trivdes sjukt bra med comforten på Siberia V2 headsetet men min brorsas Siberia gick sönder på precis samma sätt så tvekar på att köpa ett likadant. Frågan är vilket man ska köpa? Har kollat mkt på Corsair HS1. Frågan är om man bestämmer sig för det ska välja USB eller 3.5mm varianten? Har ett Creative soundblaster XIFI Xtreame gamer ljudkort i datorn så kanske är onödigt med USB, eller? Är även öppen för andra förslag. Kommer använda det mest till gaming men även lite musiklyssnande.

Mvh J

Av Jaxione

Alternativt byter du ut tråkiga, gamla, gråa XP och skaffar roliga, pigga och färgglada Windows 7

Mvh J

Av Jaxione

Har en Scythe Mugen 2 Rev B kylare och det är den bästa luftkylare jag ägt. Tyst medföljande fläkt och den kyler grymt bra!
https://www.inet.se/artikel/5321447/scythe-mugen-2-rev-b

Mvh J

Av Jaxione

Högt tjut/brus i hörlurar var 30-60 minut

Hej!

När jag och min bror lirar online brukar vi snacka i Skype samtidigt, det funkar alltid bra med bra ljudkvalitet. Men var ca var 30-60 minut så får brorsan ett högt tjut/brus i sina lurar som är så pass högt att det är obehagligt. Vad kan detta bero på?

Jag tänker ju att felet ligger hos honom ijumed att jag inte får samma tjut/brus i mina lurar. Känns heller inte som det är hans lurar det är fel på eftersom det är ett såpass högt ljud och kommer så sällan.

Mvh J