Inlägg

Inlägg som Gustafv har skrivit i forumet
Av Gustafv

jag kan fan inte logga in ? playknappen är grå. nån annan som har samma problem?

Av Gustafv

nån som kommit in i spelet?

Av Gustafv

Är det nån som vet om man kommer följa vissa " scheman", alltså vissa specifika tidsramar under helgen. eller kommer jag kunna spela från typ nattent ill fredag till natten till måndag?

Av Gustafv

"täcka lagren " fläkten, vad innebär det egentligen? Har inte lyckats hitta nån vettig genomgång av just min modell, 5739g, men tanken är att försöka öppna den ändå. Iaf så långt att det känns rimligt.

Av Gustafv

Öppna och "städa" en bärbar dator

Hej.
Jag sitter på en Acer laptop med nått år på nacken som behöver öppnas och blåsas ur pga damm och värmeutveckling. Detta har gjorts en gång förut på garanti men nu är den slut och jag lär väl göra det själv.

Vad bör jag tänka på? Hur bör jag gå till väga? Är detta skitsvårt och kan datorn lätt ta skada?

Mvh gustav

Av Gustafv

Hej. jag har förväntansfullt läst om detta spel ett tag nu och har fått besked om att få delta i en framtida betaweekend. Vet någon här hur mycekt man kan förvänta sig få spela under dessa "stress-tests"? Nån som varit med på en förut? Bruakr det vara mycket downtime och lagg o dylikt?
Mvh Gustav

Av Gustafv

Tack för svaren,
Aphex, du menar alltså att jag inte behöver en windows skiva utan att det är "inbyggt" i systemet? så jag behöver bara spara mina filer jag vill ha på en annan hdd och sen köra återställningspartitionen?
mvh gustav

Av Gustafv

Formatera hårddisk i windows 7.

Jag sitter på en acer laptop med några år på nacken som nu börjar visa bluescreen och det känns rent allmänt som att jag vill fräscha upp den och formatera hårddisken. operativsystemet är w7 64 bit och tror bestämt inte jag fick någon windowsskiva (får man alltid det?).
Jag är med på hur detta fungerar i stort men att det också finns olika sätt att göra detta på. Det finns såklart vissa filer och program som jag kommer vilja ha som jag kör över på en extern hdd, frågan är hur man bör göra med allt anant?
Hur sparar jag drivrutiner osv?
Hur gör jag rent praktiskt när jag inte har någon windowsskiva?
Om någon skulle kunna förklara den här processen skulle jag vara oerhört tacksam.

Jag vet att ni säkert tycker att jag borde googla det här men jag vänder mig hellre hit då det känns säkrare och roligare att kunna föra en dialog och fråga saker om jag funderar över något.
MVh Gustav

Av Gustafv

har fixat det här bluescreenprogrammet nu men vad är det du vill att jag skall kopiera in?

/gustav

Av Gustafv

Jag sitter på ett 64bit-windows 7 och det är en mus, ett externt ljudkort och ett tangentbord som jag brukar koppla ur och in regelbundet. Men alltså det här har jag gjort i ett år och det har inte varit något problem förrän nu..

/Gustav

Av Gustafv

Bluescreenhjälp!

Hejsan.
Jag får bluescreens när jag tar ur enheter ur usb-portarna på min bärbara Acer med windows 7. Googlade runt lite och hittade en fix som skulle bota problemet men det går inte att installera den.

KB979538 heter fixen och jag har laddat ner den härifrån

http://www.microsoft.com/downloads/sv-se/details.aspx?familyI...

Men när jag skall installera den så får jag meddelandet: Uppdateringen kan inte tillämpas på datorn.

Känns lite hopplöst..
Någon som vet någon lösning?

Tacksam för svar
/Gustav

Av Gustafv

Temperaturer

Sitter på en 5739g sen i höstas och har varit relativt nöjd med dem. Men nu när jag installerade mass effect 2 så visar processorn på ofattbara temperaturer och jag undrar om det är normalt för denna dator? Jag hade räknat med att kunna spela kommande spel som mass effect 2 m.fl på denna burk.
Temperaturerna under spelande kommer upp i 90 grader celcius och grafikkortet vandrar uppåt 70. Datorn har stängt av sig några gånger under spelandet pga överhettning. Har jag fel på fläktarna/ går det att ställa in dem att gå snabbare/ är det smuts i datan?
tacksam för svar
Gustav

Av Gustafv

Acer Aspire 5739g Krasch i Mass effect 2

Hej. tankade och fick idag igång Mass Effect 2 på min Acer Aspire 5739g. Spelet flyter jättebra och det laggar ingenting på höga inställningar. Men, efter 5-10 minuters spelande så lägger datan av helt. Det går inte att slå på datan förns efter några sekunder. Den blir varm av att spela och även om jag inte tror det så kanske det är något sådant problem? konstigt isåfall för jag har spelat Dragon age timtals utan krasch, + att det brukar börja lagga vid överhettning. Har installerat nyaste drivisarna men inget bättre resultat. Testade också att sänka grafikinställningarna men inget blir bättre.
Vad tror ni ? Har ni något förslag på lösning?
Tacksam för svar
MVH
Gustav

Av Gustafv

tack så mycket. har vänt mig till deras forum nu.

god fortsättning

/Gustafv

Av Gustafv

Ja nu satte jag det externa som standard och får ut ljud genom det externas hörluringång, Volymreglaget på det externa fungerar också. ÄR det så med alla externa ljudkort att man måste välja mellan det interna och det nya? JAg trodde de kunde sammarbeta...

DOCK så låter det absolut förfärligt med massa knaster och skrap vartomvartannat. JAg kör med xp/vista 64-bit drivisar eftersom det inte gick att installera windows 7 32 bit när jag har windows 7 64-bit. Kan det vara här Skrapet ligger? Samtidigt så hade jag ett liknande ljudproblem med skrap och knaster förut än gång och det löstes genom att jag ökade energiinställningarna.. JAg känner mig hur som helst rätt lurad eftersom det inte finns riktiga drivrutiner till detta dyra kort, och de sa det i affären. Skivan med Cubase har jag inte heller fått datan att läsa...

Tack för en så snabb respons!
Gustav

Av Gustafv

Externt Ljudkort. Tascam US-144 mk2

Hej. Fick ett externt ljudkort,Tascam us-144 mk2 i julklapp och självklart fungerar det inte speciellt bra. Med tanke på att det kostar 2200 kr är det förjävla jobbigt..... Mina problem började vid att när jag installerat de medföljande drivrutinerna och hade ljudkortet inkopplat via usb så går det inte längre att spela upp ljudfiler vare sig ifrån itunes eller spotify. Om jag tar ut ljudkortet från usbporten fungerar allting som det skall. PRogrammen kraschar även stup i kvarten när ljudkortet är inkopplat. JAg har googlat runt lite och det verkar som att det inte finns några riktiga drivrutiner till windows 7 64-bit, så just nu kör jag på den senaste xp/vista 64-bits versionen.

Till råga på detta läser inte datorn den medföljande Cubase LE- skivan. Otroligt skumt, datan är en ny Acer Aspire sen en månad och har inte haft några problem med läsaren.

SNälla, är det någon som kan hjälpa mig?

MVH / Gustav

Av Gustafv

Problem med USB. Ipod, bärbar hårddisk

Hej. Sitter på en några år gammal laptop med windows xp. Installerade för några dagar sen det nyaste iTunes i samband med att jag inhandlade nya iPod nano. Men nu fungerar inte USBportarna, t.ex så går det inte att synkronisera ipoden i itunes utan det kommer ett felmedelande som säger att datan inte hittar enheten E:, altså iPoden. Sen går det inte heller att ansluta den bärbara hårddisken efter detta har inträffat. Så min gissning är att det har med itunes att göra. Men hur löser jag det?

MVh/Gustav

Av Gustafv

jaha. det visste jag inte. nu är det borta så det blir inget av det.
DEt är en braspeldator. tror jag? även om GTAIV inte funkade.

Av Gustafv

men det måste ju finnas fler blurayspelare att hämta på nätet? simplare.

Av Gustafv

Ljdproblem

Ja, jag har också detta knaster. Främst när datorn jobbar hårt och när jag kör genom spotify. Köpte datorn för en vecka sedan och den kom med windows 7 64bitars. har inte testat nånting med drivrutiner eller något. Förövrigt är jag otroligt nöjd med datorn och speciellt 64bitars W7. GTA4 dick dock knappt att spela på very low var lite surt. Jag skall maila acer om ljudproblemet och hoppas att ni lite mer kunnia hittar en lösning. Det är jävligt drygt.
Föresten. Acer arcadegrejen?, är det viktigt att ha kvar den ?
OBs. har inga problem i hörlurar , bara i datorn egna högtalare.