Inlägg

Inlägg som pizzapie har skrivit i forumet
Av pizzapie

Audeze lanserar nya lurar. Audeze Maxwell. https://www.audeze.com/products/maxwell-wireless-gaming-heads...

Lite sugen ändå, spännande att höra recensionerna. Jag tittade lite på penrose, men byggkvaliteten och passformen fick mycket kritik så jag höll mig från köp. Blir kul att se recensionerna.

Av pizzapie
Skrivet av eFoppa:

Det bästa är ju om du kan dema. Jag sålde min Audeze LCD2C när jag hörde Nighthawks. Sen att Nighthawks va 10/10 i komfort va en bonus.
Mitt största problem med Audeze va att huvudbandet som är gjort i läder töjer sig, och det alldeles för snabbt. Trots att jag har ett huvud som är medel eller något mindre än medel så satt metallbygeln och tryckte på efter bara ett par månader. Men som sagt, passform är också väldigt subjektivt.
Skulle dock inte lägga de stålarna utan att dema. Eventuellt begagnat då om du kan sälja dem vidare.

Jag är nog ändå förespråkare av olika lurar för olika användningsområden. Imo är det ju jobbigare och tar längre tid att hålla på och switcha anslutning än att byta lur. Därmed inte sagt att du inte ska uppgradera lurar, och du kan ju se hur de känns till gaming och annars komplettera med ett billigare hs

Vad var det med Nighthawks som gjorde att du sålde dina audeze? Hört lite om Nighthawks och att de frälsta förespråkar dem hårt. Men de togs ur produktion va? Sen är frågan om det är stor skillnad mellan mina fostex och Nighthawks som hade berättigat ett köp, vill inte köpa ett par lurar som är för lika i ljudbilden heller. Har precis börjat doppa tårna i ljud, det är verkligen en ny värld. Jag lyssnar rätt brett, mycket daft punk, Orville Peck, celeste och en massa blandad äldre musik. Akustisk gitarr och manlig sång låter fenomenalt i fostex-lurarna. Första gången jag hörde Chris Jones - Long after you are gone så smälte mina öron mer eller midre.

Av pizzapie
Skrivet av oqvist:

Mer vikt ger sämre komfort för nacken men det är överkomligt och ingen större sak för de flesta så skulle inte sätta för stor vikt på det. Inger argument som väger tungt om det nu lättar ditt sinne.

Annars skulle jag föreslå du sparar mer och säljerr en njure för dan Clark ether c flow.

Utmärkt komfort känns klart lättare på skallen än lcd 2. Låter mycket bättre trots att de isolerar så bra.

Sen priset är ju hujedamig förvisso enda minuset jag kan hitta. Sen kanske vissa får ocd av kuddarna då de är så mjuka de deformeras lätt. Men det hjälper ju till med komfort och inneslutningen.

Kennerton magni fungerar fortfarande här. Saknar helt klart lågbass jämte ether c Clark och det är dynamiska lurar

Tack för input. Skönt att inte behöva tänka så mycket på vikten. Har iofs inte tid att sitta 10h i sträck heller pga familjelivet...
Audeze går ju att hitta begagnade i Sverige ibland, ser dem återkommande på hifi-torget. Det är väll det, att de också recenseras bra och går att köpa till en mic till som lockar.

Av pizzapie
Skrivet av eFoppa:

Frågan är om du måste ha ett par lcd när du lirar online på Xbox?
Kör dem till musik och köp ett lättare hs till spelande.
Har inte haft closed back utan de öppna lurarna och skulle absolut inte sitta med dem och spela. Alla har olika preferenser så klart men personligen tycker jag det viktigaste med ett par gaminglurar komfort och funktioner. Ljud är sekundärt för just gaming så länge det inte begränsar.

Verkligen rimlig fråga, var lite otydlig i varför jag är sugen på audeze lurar. Har ett par fostex t50rp mk3 hemma-moddade som jag använder mycket och älskar, men är intresserad av att prova hoppa upp ett steg ljudmässigt. Audeze-lurarna recenseras väl, och det är ett plus att kunna köpa till en mic och göra ett headset av dem. Då kan jag snabbt skifta mellan musik via tidal till battlefield på pc eller koppla in dem via kontrollen och köra xbox och snacka med nån utan att byta hörlurar. Sen har jag en dac/amp jag använder med mitt xbox så länge jag inte spelar multiplayer, och det är ju stor skillnad ljudmässigt mellan att köra med den eller via kontrollen.

Jag är rätt irriterad att xboxen inte har en optisk utgång och inte accepterar tredjepartsutvecklare via usb så det går att prata i party via min blasterx g6.

Svamlar på, tack för input. Det är ju omöjligt att hitta ett par lurar som ska täcka alla behov såklart. Men det lockar väldigt mycket att hoppa upp ett steg och testa.

Av pizzapie

Är det någon som har ett par audeze lcd-2 closed back eller lcd-xc och kan komma med input? Jag går i tankar att spara ihop till ett par begagnade. Hur är komforten? De ska väga en del, och vissa recensioner säger att det kan bli kännbart efter ett tag. Tänkte också om det är värt att spara längre och satsa på ett par lcd-xc istället för lcd-2 closed, xc ska vara mer lättdrivna och tänker att de då blir bättre rakt in i xbox kontrollen de gånger jag inte använder min dac/amp. Ett av mina syften är att köpa till deras boom mic i så fall och göra ett headset av dem när jag kör xbox och inte pluggar in dem i min dac/amp.

Av pizzapie
Skrivet av oqvist:

Börjar kännas otroligt man ska hinna spela igenom detta på två veckor. Blir nog att försöka hitta något billigt ex. Otroligt seg progress. 17h in och har precis låst upp en helt ny del av karta och de introducerar fortfarande ny spelmekanik. Jag trodde första var hela. Precis kommit upp i nivå 4 i styrka men jag kan då verkligen inte ta mig överallt och är konstant pank på resurser på hard.

Skicklighetsträdet ekar fortfarande tomt. Mycket är det att natten är på tok för svår så jag får aldrig ihop några bonusar även om jag försöker va aktiv nattetid.

Spenderade mina sista ören på en sportbåge då den jag fick i kampanjen var så vek. Har en känsla av att det var ett dåligt köp men får se.

Har också en undran varför är DIY Grenades så veka. Statsen ser inte så dåliga ut jämte ex molotovs men de gör närmast ingen skada även när de exploderar invid en snubbe? Minor gör bra skada.

Håller med om att det var lite väl långsam progression i början, samtidigt tycker jag det är uppfriskande med ett spel som tar tid på sig. Sen kör jag på medium istället för hard, vilket gör att allt går lite snabbare såklart.

Det är verkligen helt annorlunda nu när jag kör ng+ och har båda skill-tree helt upplåsta, allting går fort och det är betydligt lättare att hålla uppe momentum när jag tar mig runt. Har klarat de flesta av side questen som inte är challenges eller liknande. Jag är fortfarande väldigt imponerad DL2, har inte kommit igång med co-op än men längtar efter det med.

Av pizzapie

Jag blev helt chockad av det här spelet, ett av årets spel för mig trots att jag har kört både elden ring och cyberpunk next gen på series x. Körde inte ettan alls, men nu spelar jag NG+ och tycker det är vanebildande. I början av första genomspelningen var jag lite ljummen till det, tyckte att kontrollen tog lite tid att lära sig och allting kändes segt och tungt. Men det växer hela tiden och nu är det ett helt annat spel. Jag har gått från att vara rädd för att vara ute på nätterna till att försöka köra på nätterna så mycket som möjligt, ljudet och känslan av att ta sig runt är fenomenalt. Däremot saknar jag lite mer varierade och intressanta inomhusmiljöer. Hade varit jätteroligt att ta sig runt i köpcentras, bowlinghallar och mer varierade miljöer.

NG+ funkar hur bra som helst för mig på xbox series x, inte förlorat någonting förutom det som ska förloras som en del av storyn.

Har fått in en polare att börja spela det för att köra co-op, hoppas det fungerar smidigt över xbox iallafall.

Av pizzapie

Tack för svaren. Blir nog att vänta ett tag så får jag se.
Är väldigt sugen på en imac men jag hoppats på att 21 tum kommer finnas med i5/i7 snart..

Av pizzapie

Ny version av imac snart?

Hej hej. Ny i forumet.

Det är så här att jag tänkte köpa en stationär dator nu när min gamla pc kruppade ihop helt. Har sneglat lite på mac nu och försökt att läsa på så mycket som möjligt innan köp och en imac verkar vara perfekt för det jag letar efter. Tänkte bränna loss på 27 tum med i5 processor eftersom jag får en fin studentrabatt.

Men jag har lite frågor som jag inte riktigt hittar information om.

1: Kommer det en ny version av imac snart och är det isåfall värt att vänta?
Jag kollade lite på buyers guide och det står så här :"Recommendation: Buy only if you need it - Approaching the end of a cycle". Bör jag vänta eller spelar det ingen större roll pris och prestandamässigt. Eller är det någon som vet något om det?

2: Kan man lämna in den för installation av andra komponenter?? Säg att jag vill uppgradera den på något vis senare. Kanske skaffa mer ram eller sätta in en ssd disk? Eller måste jag ha en extern hdd för mer lagring? Timecapsule finns ju också.

3: Läste något om att det har varit strul med 27 tums skärmarna. Är det någonting som har åtgärdats och hur mycket strul har det varit??

Tacksam för svar. Kommer säkert att fylla på med mer frågor allt eftersom.