Inlägg

Inlägg som RoadKillZ har skrivit i forumet
Av RoadKillZ

min 3:e fråga idag..snart blir jag väl banad? ;)

Tjip o hajk

Har funderat lite på att skaffa en bräda som kör dual-cpu:s. Har dock väldigt dålig koll exakt hur pass effektivt det är och om det är värt dom pengarna?

Tips 1: En bra sådan bräda...dvs mycket shit för pengarna?

Tips 2: Hur pass mycket vinner man i prestanda?

M.v.H: Forma

Av RoadKillZ

ummm....när jag kör minnena i 702 mhz och GPU:n i 320mhz så typ hackar 3Dmark och så fick jag typ 6200p....är det ett tecken på att man satt GPU:n för högt? Jag kunde köra minnena i den hastigheten utan probbs...

Av RoadKillZ

Muahahahaha...OK Det borde nog vara svårt o missa som sagt Thx

Av RoadKillZ

humm...hur vet jag när minnena är maxade då??? Blir det "vita prickar" i grafiken då med lr???

Tack för alla svar...jätte tacksam för det!

Av RoadKillZ

klockning av Ti4600???

Halloj

Jag har ett Creative Ti4600 som jag hade tänkt o klocka med hjälp av PowerStrip. Det jag undrar är vad man kan sätta för värden...finns det några typ standard-klockningsvärden??? OBS!!! Jag har en Zalman ZM80-HP VGA-kylare på kortet, så några högre klockningsmöjligheter finns nog inte...

Tack på förhand!!!

//Daniel

Av RoadKillZ

hummm....testade win2k precis i början när jag drog igång RAID:en....men tyckte inte det var mycket att hänga i julgran? Tyckte det var lika slött där *suck* Men thx för tipset

Av RoadKillZ

Drivrutinsinställningar...

Halloj

Sitter på ett Ti4600 och är fet-nöjd med det Jag undrar bara vilka inställningar som är bra att köra i detonator (v41.09) för optimal prestanda???

ThX på förhand

//Daniel

Av RoadKillZ

Hilfe!!!

Hummm...vet inte om det här är rätt ställe för det här inlägget, men men...

Tycker att jag har en ganska bra dator, men problemet är det att efter jag tankat lite stuff så blir datorn FÖRBANNAT seg o allt börjar lagga i XP. Det jag undrar är om det finns någon BRA tweak-gudie lr om du har några bra tips hur man kan lösa detta? Tycker att datorn borde vara förbannat mycket snabbare än vad den är idag med tanke på att jag även kör RAID-0....

Alla svar tackar jag ödmjukast för

M.v.H: Daniel

Av RoadKillZ

Dark Omen

Halloj

har bekymmer att få igång det gamla hederliga spelet dark omen...grafiken går inte att maxa och så blir det helt flimmrigt när man kör på den lägre =/ Någon som har något tips hur man ska gå tillväga för kunna lira denna gamla gobit???

M.v.H: Daniel:confused:

Av RoadKillZ

Går det att uppdatera???

Hummm...vet att jag försökte hitta uppdatering till BIOS, men det funkade inte? Står något om att man måste vända sig till tillverkarens h-sida för uppdatering....Innebär det att RAID:en uppdateras när man flashar den vanliga BIOS:en??? Har nämligen den senaste ifrån ABIT

Tack för ditt svar!!!

Av RoadKillZ

Drivrutiner till HPT 37x i XP???

Hiellllllfe!!!

Jag har precis fått igång min RAID. Jag undrar nu om jag måste uppdatera en drivrutin som finns under "enhetshanteraren/Diskenheter/HPT37x RAID 0 Array...". Just nu står det att det är en drivrutin ifrån Microsoft som den kör på...ska jag byta ut den mot HPT egna driver v2.32???

Thx på förhand

//Daniel

Av RoadKillZ

Tips till klockning av graffekort etc...

Testade o köra 3Dmark 2001 och fick endast 11000p....det borde väl kunna bli betydligt bättre om man klockar grafikkortet lite samt processorn? Jag skulle vilja ha lite tips vilket program man ska ha och funkar det att klocka graffekortet när man har en Zalman VGA-kylare??? Vilka inställningar i BIOS ska man ändra och till vilket värde? Jag är väldigt n00b på detta område, men någon gång måste ju vara den 1:a..lr hur???

Alla tips o tricks är av stor hjälp!!!

Av RoadKillZ

Schizzo :D

Konstigt att skriva svar på sin egen fråga, men lyckades lösa problemet Så detta svar är till er som också har haft problem med sitt SB Audigy.

Jag gorde så att jag tankade ned "VIA - Latency patch" som inte är en officiel patch ifrån VIA. Tanka ned här ifrån:

http://www.pcfx.cc/support_all.php

Ps. Någon har säkert skrivit om detta tidigare, men jag friskar upp infon lite eftersom jag stötte på problemet nyligen Ds.

Av RoadKillZ

Sprakande ljud???

Mitt Audigy player ger ifrån sig ett lågt sprakande ljud i mellan åt när jag spelar upp filmer o mp3:or...någon som vet vad det beror på?

//frommen

Av RoadKillZ

Abit Kr7a-133r

Tjip o hajk alla glada

Är det så att du äger ett ABIT KR7A-133R och kör RAID 0 på det? Om det är så får du gärna höra av dig med lite tips hur du installerade din RAID och vilka drivisar ifrån HighPoint du använde? Har själv försökt ett antal gånger, men inte lyckats få ordning på det! Datorn blir skit seg när väl OS:t är på plats =/

Har du något tips över huvud taget så messa mig här lr på icq:n (9761239)...alla svar som kan tänkas hjälpa är välkommna!

Av RoadKillZ

......

Så det enda jag behöver är drivrutinerna ifrån HighPoint-techs hemsida? Just då man ska trycka F2 under installen av XP??? Inget annat alltså? Jag kör ju nyaste BIOS:n ifrån ABIT (B5) och vet inte om det påverkar valet av drivrutin...senaste är ju 2.34...

Av RoadKillZ

Vad krävs för att köra XP i RAM-minnet?

Tjip o hajk

Samma som ovan...alltså hur mycket i RAM bör man ha för att kunna "tvinga" XP till att bara köras "där"???

M.vH: Forma

Av RoadKillZ

Min RAID funkar inte som den ska...

Yalla

Behöver man installera något i win XP om man kör RAID 0 på sitt ABIT KR7A-133R. Tycker datorn blev segare av att dra igång RAID:en och så ska det inte vara.... Är det något annat än HPT 372 drivisar som man måste installera? Kör ABIT:s B5 BIOS..den senaste.

Någon som har tips att ge...så är jag evigt tacksam

Av RoadKillZ

Plocka bort fläkt/fläns...

Halloj!

Har köpt en Zalman zm80-hp VGA-kylare till mitt creative GF Ti4600. Nu är det så att jag lyckas inte få bort den befintliga fläkten/flänsen....den sitter med 2 svarta, fjäderbelastade skruvar. Det går dock inte bara att skruva loss....hur göra?

Alla svar är jag tacksam för!!!

Av RoadKillZ

Datorn kracshar...*suck*

Min dator kraschar på grund av någon "device"...jag har fått upp meddelandet "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL"...har inte en aning vad detta beror på? Har provat att plocka ur ljudkortet, men krashar ändå

Min dator: AMD XP 2000+, 512MB DDR, GF Ti4600, 2x80 GIG ATA-100, SB AUDIGY player, ABIT KR7A-133R, 3Com EtherLink 10/100.

Alla svar är jag tacksam för!!!