Inlägg

Inlägg som demon_speed har skrivit i forumet
Av demon_speed
Skrivet av Kiipa:

Man ska ALDRIG leka med BIOS. Man kan ändra saker i BIOS om man vet vad man gör. :<

Skrivet av KKay:

Så länge man inte leker med spänningar är det ingen fara, i värsta fall är det bara att återställa inställningarna.
Men visst, finns ingen poäng med att gå in i BIOS om man inte kan något om saken såklart.

Men bios är nu för tiden felsäkert att ändra, märket bios att de bli något fel så "reversar" den tillbaks till original. Manual finns ju om man är ovan med så han vet vart han skall gå in o kolla läget, men de låter som de lutar åt att bios inte initierar grafikkortet i fösta hand vilket de ska.

Av demon_speed

Jo men uppdatera till senaste version 2001 av ditt bios för säkerhets skull, sen är de ju starkt rekommenderat att ha ssd som din operativsdisk och sen har du din 1TB disk för lagring :).

Av demon_speed
Skrivet av casuaL:

Hej.

Skriver åt en kompis som håller på med sitt första vattenkylnings system. Temat går i svart och orange han har orangea rör, men han vill ju att det ska synas orange vatten i vatten tanken.
Han köpte orange från Aqua tuning, men den var ju RÖD, sen säger de att den bara är så i flaskan och han ska hälla ut i ett glas, kanske kanske en svag orange ton i ytspänningen men inte annars.

Så finns det nån orange vätska att köpa? dock inte från Aqua tuning pga det ovan.

http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p8922_PrimoChi... ;).

Av demon_speed

Stäng av Active Core Control och Spread Spectrum med. Har du IOMMU påslaget med (om du har de i bios?

Av demon_speed
Skrivet av mylife:

På min AMD funkar everst ultimate bäst. Finns som trial tror jag.

Everest finns inte längre, sedan länge.. nu är de Aida64 vilket man bör ha :)!

Av demon_speed

Ja de va verkligen skillnad de :), grattis :P! Ja de förstår jag inte heller hur den har kunnat klara sej på dom graderna :s va ligger maxtemp för 2550k som han har, de brukar va max 70-75c annars väl?

Av demon_speed

Jag rekommenderar Arctic MX-4 som kylpasta :), de är den bästa man kan ha (finns så mycke urval)! Och de där med kylpastalänken, man ska inte lägga en klick i mitten o bara sätta tebaks kylarn, utan man måste ju givetvis pensla ut de jämt över cpu:n annars bli de bara en pankakssmet i mitten som inte gör nån verkan.. Du har ju 1155 socket så denna passar dej med http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=1410 , har själv den o vill du ha kall processor så är de givet, bra pris på den med :)!

Av demon_speed
Skrivet av Svartbob:

tack för att du svarade och jag testade att kolla med Aida64 och fick dessa siffrorna.

http://i47.tinypic.com/9s4b47.png

skulle vara schysst att få reda på fall detta är något jag måste fixa innan datorn lägger av.

Ojsan, ja då har du verkligen (ingen alls) kylning i datorn verkar de i princip som.. Vad för kylningsdelar sitter i nu, märke/modell? Vilket socket har du o.s.v?

Av demon_speed

Ja speedfan är väldigt kluddigt program, har du testat Aida64? i aida ser du exakt namnen på de olika sensorerna och exakta temperaturer. Tank här > http://download.aida64.com/aida64extreme260.zip o kolla va de ligger på ;). Bara att gå in på Dator>Sensor kategoring.

Exempel så här ser det ut:

http://i.imgur.com/gmxmx.jpg

Av demon_speed

Jag skulle nog säga FX-8120 som har bättre busshastighet och för 1295kr på CDON http://cdon.se/hemelektronik/amd_fx-8120_x8_3.1ghz_socket_am3...

Av demon_speed
Skrivet av Dark_Widget:

Jo, det är ju klart vad dum jag är!
Bättre att köpa sämre saker dyrare än något som är bättre, hallå oh maj gosh!

Mm, men visst har du lust att inköpa ett nytt intelmoderkort till honom för dina pengar så be my guest ;)! As simple as that.

Av demon_speed
Skrivet av WrongTarget:

Hmm, aktuella Intel socklar i dagsläget: s1155 och s2011, aktuella AMD-socklar AM3 och FM1. Vari ligger skillnaden?

Jo visst :), men vanligaste är ju att folk köper AM2+ - Am3+ där i mellan och då räcker de ju med o ha en am3+ moderkort och ALLA passar o de hade väl inte funkat med intel?

Av demon_speed
Av demon_speed
Skrivet av Dark_Widget:

Har du den budgeten så köp istället en intel.

Men hallå han vill ha en AMD skrev han, man kan inte få in en intel i en amd socket.. bara så lojt.

Av demon_speed
Skrivet av MyZk0:

Hejsan ägare av FX processorer..
Jag bara undrar, får ni mer prestanda av att ha dessa två uppdateringar applicerade?

http://support.microsoft.com/kb/2646060
http://support.microsoft.com/kb/2645594

Jo jag har prövat dom precis när jag fick min FX-8120, men då tyckte jag att jag inte märke nån förbättring, snarare något slöare.. Men de kan ju ha med andra orsaker med att göra. Om man vill så kan man ställa in själv i regedit hur man vill ha processorn, själv har jag satt så att ingen kärna vilar sig utan alla pumpar på ;)!

Av demon_speed
Skrivet av StabTheDrama:

Dummaste jag läst på länge. Du kan inte jämföra AMD mot X79. AMD har inte en motsvarighet högre än i5.

Tror du missförstod mej med vad jag menade.. Vad jag menade var att Intel's marknadsföring är lite bökig. Vipps så släpper dom en ny processor t.e.x sockel 1155, o sen därefter vipps..ja då är de en låt oss säga 2011... ska man då behöva köpa minst 3 intel moderkort bara föratt dom väljer att ha flera olika socklar på sina processorer?

Av demon_speed

Är det ingen som har hum om vart Gottfrid har sina eventuella pengar? Det finns kryphål som gör att han kan komma undan dessutom om man gör rätt.

Av demon_speed

En sak du kan göra med är att stänga av allt som heter Offload inne på nätverkskortets inställningar, vilket dom allra flesta styrenheter har gemensamt. Sen finns de andra saker du kan göra med..

Interrupt Moderation: Disabled
Link Flow Control: Auto
Ethernet@WireSpeed: Enabled

Bara föratt nämna några.. Vad mer är det för faktorer, har du senaste drivrutiner? Har du ställt in något i antivirusets brandvägg som har för hård kontroll på nätverket? Har du prövat cFosSpeed? Har själv haft äckligt höga ping en gång i tiden o då hjälpte cFos.

Specs: http://www.intel.se/content/www/se/sv/ethernet-controllers/82...

cFos: http://www.cfos.de/sv/cfosspeed/cfosspeed.htm?__ntrack_pv=1

Men skriv dina inställningar du har så kanske vi får ut något iaf.

Av demon_speed

Först jag såg detta om Stardock var på http://www.neowin.net/forum/topic/1101929-start8-brings-the-s... :). Har inte Windows 8 än men när jag skaffar de så kommer jag givetvis vilja ha startmenyn OM metro inte smakar ;).

Av demon_speed
Skrivet av Tumnus:

Pga. att CPU:erna är olika i storlekar bla? Och att de blir mindre och mindre? Bara för att ta upp en orsak. Sedan vadå en statsministers lön? Har själv tre datorer med Intel i sig och jag tjänar inte ens i närheten av hans lön.

Jo men om vi ser till amd så har alla personprocessorer samma storlek ju, de är ju därför man kan ha som tidigare nämnt i tråden att man kan vi in en AM3+ i em AM3 socket om tillverkaren stödjer det specifikt för moderkortet. Jo men en Intel kostar ju 8-13000kr om man ska ha en grym. Ok kanske lite o ta i med hans lön men du förstår va jag menar.