Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
10

Microsoft avtäcker Hololens 2 med större synfält och ögonspårning

Under 2019 fortsätter Microsoft satsa på förstärkt verklighet med Hololens 2, som till skillnad från den första helt och hållet riktas mot företag.

14

FZ om Anthem: "Makalöst vackert – men dras med många problem"

Spelexperterna FZ har testat Biowares senaste speltitel Anthem, och menar att det är en stabil spelupplevelse som i dagsläget dras med problem som inte går att förbise.

149

Musik från datorspel populärt quizämne – och lätt

Förra veckans quiz om spelmusik var inte helt oväntat populärt, med många kommentarer och deltagare. Det var också ett relativt lätt ämne, med många som prickade in sex rätt eller mer.

70

Voice Integrate fortsätter hantera samtal till 1177 Vårdguiden trots uppsagt avtal

Det företag som vidarekopplat och lagrat samtal till 1177 Vårdguiden fortsätter med detta, trots att avtalet med dem numera är uppsagt.

189

Medhelp polisanmäler Computer Sweden för dataintrång

Efter att Computer Sweden avslöjat den så kallad 1177-läckan polisanmäls nu tidningen av vårdentrepenören Medhelp, för dataintrång och röjande av personuppgifter.

57

Intel efterfrågar användarnas åsikter för utvecklingen av grafikkort

Under nästa år ska Intel lansera sina nya grafikkort och nu introducerar de sin satsning Odyssey, där de bjuder in användarna att ge feedback under utvecklingen av dessa.

167

Samsung lanserar en av de första telefonerna med stöd för 5G under 2019

Förutom Galaxy S10, S10+, S10e och Fold avtäckte Samsung även under gårdagen S10 5G, vilken blir en av de första med stöd för trådlös kommunikation över 5G.

9

Microsoft och Paradox gör moddar för PC-spel tillgängliga på Xbox One

Det finns en uppsjö av moddar för Paradox Interactives strategispel på PC. Nu blir de även tillgängliga på Xbox One i och med lanseringen av plattformen Paradox Mods.

20

Rykte: Nvidia Geforce GTX 1650 med grafikkretsen TU117 lanseras i mars

Nvidia uppges arbeta på ytterligare en ny grafikkortsmodell med namnet Geforce GTX 1650, som enligt uppgift ska lanseras i slutet av mars.

167

Samsung avtäcker Galaxy S10, S10+ och S10e med skärmhål för kamera

Telefonjätten Samsung uppdaterar Galaxy-familjen med tre enheter utrustade med namnet S10, förbättrad systemkrets och ny design med avseende på frontkameran.

I samarbete med Samsung
57

Se SweClockers livesändning av Samsung Unpacked

Under gårdagen gick Samsung Unpacked av stapeln, och SweClockers livesände hela evenemanget tillsammans med 99 och FZ.

40

Samsungs telefon Galaxy Fold med hopvikbar skärm hittar ut på webben

Inför kvällens evenemang hittar nu bilder på Samsung Galaxy Fold ut på webben. Det handlar om den länge omtalade modellen med hopvikbar skärm.

15

Noctua inkluderar monteringskit för sockel AM4 vid köp av processorkylare

Tillverkaren Noctua har länge erbjudit monteringskit för sockel AM4, men börjar nu skicka med dessa direkt vid köp av nya processorkylare.

7

Google avtäcker ny spelsatsning under GDC 2019 i mars

Google har skickat ut inbjudningar till en presskonferens på GDC 2019, där företaget väntas avtäcka sin spelsatsning med en tjänst för att strömma spel över internet.

334

Datainspektionen granskar 1177 Vårdguiden efter upptäckt säkerhetsbrist

Tillsynsmyndigheten Datainspektionen ska nu granska 1177 Vårdguiden, efter att de lagrat känslig patientinformation helt oskyddat på webben.

18

Globalfoundries kan säljas till Samsung och SK Hynix

Enligt uppgift överväger investeringsbolaget ATIC att sälja av Globalfoundries verksamhet, och både Samsung och SK Hynix sägs vara potentiella kunder.

35

4A Games: "Ray tracing fullt möjligt med nästa generations spelkonsoler"

Utvecklaren 4A Games menar att Nvidias hårdvara inte är ett krav för ray tracing, utan samma teknik skulle kunna användas på tillräckligt kraftfulla spelkonsoler.

13

Zotac lanserar Geforce RTX 2080 Ti med förinstallerat vattenblock

Zotacs senaste tillskott till Geforce RTX 2000-serien är Geforce RTX 2080 Ti Arctic, vilket kommer bestyckat med vattenblock som kan kopplas ihop med övrig vattenkylning i datorn.

86

Star Citizen-utvecklare: "Stöd för RTX skulle innebära massiv huvudvärk"

En av utvecklarna bakom Star Citizen berättar att spelet troligtvis inte får stöd för Nvidias RTX-plattform, då det skulle leda till mycket mer arbete men små grafiska förbättringar.

21

Razer stänger ned sin spelbutik mindre än ett år efter lanseringen

På grund av omstruktureringar inom företaget stänger Razer inom kort ned sin spelbutik. Den digitala valutan Razer Silver ska dock leva vidare även efter nedstängningen.