Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
35

Tilläggshanteringen i Firefox kan göra användarens dator mottaglig för attacker

En grupp forskare har hittat ett potentiellt säkerhetshål i Firefox som kan påverka miljoner användare, där skadlig kod kan leta sig in på datorn genom en brist i tilläggshanteringen.

31

AMD släpper Crimson Software 16.4.1 med optimeringar för Quantum Break

Ett nytt spelsläpp går ofta hand i hand med nya drivrutiner. Nu rullar AMD ut en ny version av sin mjukvarusvit Crimson Software, som bland annat innehåller optimeringar för Quantum Break.

18

EVE: Valkyrie kommer till HTC Vive

Lanseringstiteln Eve: Valkyrie är i dagsläget exklusiv för VR-headsetet Oculus Rift. Detta ser dock ut att bli kortvarigt då det nu bekräftats att spelet även kommer till konkurrerande HTC Vive.

46

Sony lägger till officiellt stöd för Playstation 4 Remote Play på PC/Windows och Mac

Att strömma spel från Playstation 4 till andra Sony-enheter är något som varit möjligt sedan länge. Nu släpper Sony en uppdatering som även gör det möjligt att strömma till datorer.

20

IKEA släpper VR-upplevelse till HTC Vive

En ny applikation har släppts till VR-headsetet Vive, kallad IKEA VR Experience. Som namnet antyder är den utvecklad av IKEA och syftet är att kunna titta på företagets kök i 3D.

84

Oculus Rift samlar in användardata

Var du bor, vilka program du har installerade och hur du rör dig. Detta är bara några av de saker som Oculus har rätt att samla in data om vid användning av VR-headsetet Rift.

55

Core i7-6950X läcker ut på Intels webbplats

Intel Core i7-6950X med tio kärnor blir toppmodellen för nästa plattform Broadwell-E. Nu läcker processormodellen ut och bekräftas på Intels egen webbplats.

75

Neat Corporation: "Utvecklarnas ansvar att du inte kräks i VR"

Att människor blir illamående när de spelar är inte något företag tidigare behövt ha i åtanke när de utvecklat spel. I och med virtuell verklighet har det dock blivit en högst relevant fråga.

47

Microsoft släpper Anniversary Update till Windows 10 i sommar

Till sommaren fyller operativsystemet Windows 10 ett år. I samband med detta lanserar Microsoft en ny uppdatering som introducerar nya funktioner för samtliga Windows-plattformar.

28

Ny Wifi-teknik kan göra lösenord överflödiga

Ett ingenjörsteam från MIT har utvecklat ett nytt verktyg som gör det möjligt att räkna ut enheters positioner med stor exakthet. Detta skulle i framtiden kunna göra nätverkslösenord onödiga.

19

Ifixit plockar isär Oculus Rift CV1

Ifixit har tidigare skruvat isär både första och andra utvecklarversionen av Oculus Rift. Nu ger de sig på den första konsumentversionen av VR-headsetet.

19

Microsoft lägger till stöd för G-Sync och Freesync i Universal Windows Platform

Microsoft har tidigare lovat att implementera stöd för fler spelfunktioner i deras Universal Windows Platform. Nu meddelar Phil Spencer att detta kommer läggas till redan i maj.

11

Amazon ställer hårdare krav på USB Type-C – säljstoppar felaktiga kablar

Felaktiga USB Type-C-kablar har på senare tid blivit ett problem, där billiga kan skada enheter. Det har lett till att Amazon nu infört säljförbud på modeller som inte uppfyller standarden.

39

Foxconn köper skärmtillverkaren Sharp

Efter två månader av förhandlingar inför öppen ridå köper Foxconn japanska Sharp. Affären är ett steg i ledet mot att Foxconn ska börja sälja egna produkter.

65

AMD:s Radeon Software-drivrutiner blir utan 32-bitarsstöd

Den senaste versionen av AMD:s drivrutiner blir den första att bli utan 32-bitarsstöd. Att bättre kunna utnyttja grafikkortens funktioner nämns som en av anledningen till beslutet.

11

AMD och Nvidia släpper drivrutiner för VR

I veckan lanserar HTC och Oculus färdiga versioner av sina VR-headset Oculus Rift och HTC Vive. AMD och Nvidia passar därför på att släppa nya drivrutiner som introducerar stöd för VR.