Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
77

Metro Exodus på Epic Games Store säljer bättre än föregångaren på Steam

Epic Games avslöjar att Metro Exodus sålt betydligt bättre i deras spelbutik än vad föregångaren gjorde på Steam, med mer än en fördubbling av antal sålda exemplar.

24

Nvidia introducerar Creator Ready Drivers – drivrutiner för digitalt skapande

Vid sidan om Game Ready Drivers börjar Nvidia erbjuda uppdateringar med märkningen Creator Ready Drivers. Fokus ligger på produktivitet, med optimeringar för diverse mjukvaror.

28

Intel lanserar nya kontrollpanelen Graphics Command Center för grafikkort

Intel introducerar en ny kontrollpanel för grafik- och bildskärmsinställningar. Den heter Graphics Command Center och används för företagets integrerade grafiklösningar.

53

Oculus avtäcker Rift S – uppföljare till Rift med inbyggd rörelsespårning

Oculus avtäcker uppföljaren till VR-headsetet Rift, som får namnet Rift S. Bland nyheterna nämns enklare anslutning och ny panel med högre upplösning.

24

Phil Spencer: "Google slår på stort med Stadia – vi slår på stort på E3"

Microsoft-chefen antyder om stora nyheter från företaget under E3 2019. Mycket pekar mot att det rör sig om en ny spelkonsol med betydligt kraftfullare hårdvara än nuvarande Xbox.

50

Nvidias Turing-baserade grafikkort säljer bättre än Pascal vid lansering

Trots hög prislapp och kritik från konsumenter har Nvidias senaste grafikkort sålt avsevärt bättre än föregående generation. Enligt företaget handlar det om en ökning med 45 procent.

41

Google döms till 16 miljarder kronor i böter för konkurrensbrott

För tredje gången på två år döms Google för brott mot konkurrenslagarna i EU, den här gången för annonstjänsten Adsense. Boten för detta landar på 16 miljarder kronor.

35

Digital Foundry testar Google Stadia med Assassin's Creed: Odyssey

Kort efter avtäckandet testar Digital Foundry Googles strömningstjänst Stadia och vittnar om en positiv upplevelse med stor potential för framtiden.

16

Shadow of the Tomb Raider får stöd för ray tracing och Nvidia DLSS

Precis som Battlefield V och Metro Exodus före det får nu även Shadow of the Tomb Raider stöd för ray tracing och Nvidia DLSS. Stödet läggs till i och med den senaste uppdateringen.

57

Apple uppdaterar Imac med Intel Coffee Lake Refresh och Radeon Pro Vega

Apple släpper uppdaterade varianter av sina allt-i-ett-datorer Imac, vilka begåvas med processorer ur Intels senaste generation samt nya grafikkort från AMD.

38

Svenska elsparkcykelföretaget Voi läcker kunduppgifter

Ett säkerhetshål i svenska Vois mjukvara uppdagas och nu framkommer att användarnamn, mejladresser och telefonnummer legat oskyddade på en server.

15

Microsoft lägger till stöd för Variable Rate Shading i DirectX 12

Grafikgränssnittet DirectX 12 får framöver stöd för tekniken Variable Rate Shading, vilken bidrar till bättre grafisk kvalitet och högre bildfrekvens i spel.

26

Otherside Entertainment visar System Shock 3

Mer än tre år efter att utvecklingen påbörjats släpps ett första videoklipp som visar System Shock 3 i rörelse. Förutom monster och robotar skymtas även den onda AI:n SHODAN.

10

Nvidia Geforce GTX 1650 med 4 GB grafikminne hittar ut på webben

Uppgifter om ett Geforce GTX 1650 styrks ytterligare, då modellen nu hittar ut på webben. Samtidigt bekräftas att modellen bestyckas med 4 GB grafikminne.

57

Spotify: "Apple är monopolister som bryter mot lagen"

Dispyten mellan Apple och Spotify fortsätter. Nu svarar Spotify på konkurrentens senaste uttalande och hävdar att det är tydligt att de bryter mot lagen.

77

Apple svarar på Spotifys anklagelser gällande App Store

Nyligen anmälde Spotify konkurrenten Apple och anklagade dem för att hämma konkurrensen. Nu svarar Apple på anklagelserna, och menar att Spotify utelämnat viktig information.

12

Turtle Beach förvärvar tillverkaren Roccat för 180 miljoner kronor

Headsettillverkaren Turtle Beach vill bredda verksamheten och slå sig in på PC-marknaden, varför de nu förvärvar välkända Roccat för totalt 180 miljoner kronor.

44

Battlefield V får battle royale-läget Firestorm den 25 mars

Efter ett tidigare läckt videoklipp får nu Battlefield V:s battle royale-läge en officiell trailer. Den avslöjar ett flertal detaljer, som lanseringsdatumet vilket sätts till den 25 mars.

4

Samsung avtäcker LPDDR4X-minne för framtidens smarta telefoner

För att möta efterfrågan på större primärminne i smarta telefoner presenterar Samsung LPDDR4X-minne med kapslar på hela 12 GB styck.

32

Intels kapacitetsproblem sänker försäljningen av datorer världen över

Tillverkningsproblem för Intel och äldre grafikkort som lever kvar på marknaden leder till att datorförsäljningen minskar, en trend som spås hålla i sig under de kommande åren.