Inlägg

Inlägg som tquist har skrivit i forumet
Av tquist

Tycker båda förslagen ovan är bra, men vill du absolut ha ett Nvidia-kort skulle jag personligen hellre satsa på ett 4070 istället för ett 3070ti. Åtminstone så länge du köper nytt. Det kanske är cirka 700-1000 kronor dyrare än 3070ti:t länkat ovan, men är ändå snabbare än ett 3080, kommer ha drivrutinsstöd längre, och är märkbart mer energieffektivt.

Av tquist

Annonsen är avslutad

Av tquist

Obs: Budgivningen är nu avslutad. Rymdlord har vinnande bud med 1100 kr.

/Johannes

Av tquist
Skrivet av RymdLord:

1100kr Hämtar! Säg bara var så kan vi betämma när!

Taget! Jag kommer med info i PM!

Med vänliga hälsningar
Johannes

Av tquist

Skäms inte alls, men minns att WoW-namnet jag hade dök upp i ett forum på de absolut sämsta nämnen folk hade sett. Jag hette "Mastasvenzor". Tror aldrig jag haft ett så bra namn varken före eller efter!

Av tquist

Uppdatering: Kommer stänga budgivningen nu på söndag 2/4 (en vecka efter annonsen lades upp).

Av tquist
Skrivet av Matfer:

Måste ge dig lite cred för kabeldragningen. Var länge sedan man såg någonting så sofistikerat.

Hahaha det är det var blod, svett och tårar!

Av tquist
Skrivet av RymdLord:

900 kr Hämtar för 900kr

Noterat!

Av tquist
Skrivet av lakritzx:

Noterat!

Av tquist
Skrivet av WitchDoctor91:

hämtar300kr

Noterat!

Av tquist

Gamingdator 2011 - i7-2600k, Gtx 680, 16gb 1600 Mhz ram

Gamingdator huvudsakligen från 2011 med vissa nya delar säljes i befintligt skick.

CPU:
- Intel i7-2600k (Aldrig överklockad)
Kylare: Corsair h80 vattenkylare (modifierad med Noctua NF-S12A 120mm fläktar)

Moderkort
- Asus p67 Sabertooth rev 3.0

GPU:
- Palit GTX 680 referensmodell

RAM:
- 16gb (4x4GB) Corsair vengeance 1600 MHz DDR3

PSU:
- 850w Cooler Master Silent pro (80+ Bronze - modulärt)

(SSD - funkar eventuellt):
- 120 gb Corsair Force GT SSD

Chassi:
Fractal Design Define R3

Budgivning.

Endast avhämtning i Stockholm. Kan inte skicka eller leverera.

Läs hela annonsen här

Av tquist

Försenad leverans

Hej! Jag beställde en LG CX oled förra måndagen (23/11) i.o.m. Black week och valde vid utcheckning alternativet att få den levererad samma kväll med Airmee. Två dagar senare har fortfarande inget kommit, och efter att jag kontaktat kundtjänst den 25:e fick jag svar igår, fem dagar efter köp att leveransen inte hade skickats p.g.a. att HDMI-kabeln jag också hade beställt inte kommit in, och han i kundtjänst undrade om jag skulle vilja avbeställa den så att TV:n kan skickas.

Har inte vi avtalat en leveranstid här? Jag tycker inte att det är rimligt att jag blir informerad att jag måste ta bort en vara från min beställning fem dagar efter avtalad leveranstid för att varan jag beställt ska skickas ut. Och fortfarande betala för frakten. Är det här verkligen så det fungerar på webhallen? Det var ju vid utcheckning på er hemsida det stod att hela ordern skulle levereras samma kväll. Det är ju söndag nu så det tidigaste den kan levereras är ju en hel vecka efter avtalad leveranstid, senare om kundtjänsten återigen tar ett par dagar att svara.

Det minsta ni kan göra vore väl att dela upp ordern så att båda levereras separat och inte fortsätta hålla kvar TV:n ännu fler dagar utan först leverera den och kabeln sen när den kommer in. Som jag sagt flera gånger har ju leveranstiden missats med en vecka nu imorgon.

Av tquist
Skrivet av TCL_Nordic:

Hej.

Helt missat din fråga. Ber om ursäkt.
Det vi har med den kontrasten är 65X10.
Det är vår miniLED tv.

Det bör komma upp mer info om den inom kort.

Mvh Pelle, TCL

Kommer 6-serien (635?) med miniLED för under 10000 kr till Sverige?
Med vänliga hälsingar
Johannes

Av tquist
Skrivet av Boss302:

Finns det inte 2.5mm plats på var sida så du kan klämma dit en 140då o fila hålen lite?

Bra förslag, kan vara en idé! Tack för tipset!

Av tquist
Skrivet av circedge:

Vet inte om resten, eller kommer inte ihåg detaljer men vad jag minns ha läst om fläktbyte på nätagg är det inte att rekommendera utom för nån tekniker eller så. PSU'n kan hålla en laddning i år (?) eller nåt, och trots storleken så är fläktar inte nödvändigtvis kompatibla.

Skrivet av Boss302:

Jag har bytt i flera nätagg. Leta reda på en fläkt med ungefär samma rpm som original om du vill va säker på att den ska klara kyla vid fullt effektuttag.
Löda o krympslang om man inte vill köra med "sockerbit". Ofta har de inte någon 3-4 pin kontakt.

Tack för svar båda!
Uppdatering: Jag öppnade upp agget för att prova att smörja fläkten som har föreslagits på många ställen, men i den här typen av fläkt (brushless) kan man inte öppna upp till lagret i mitten så det verkade inte göra så mycket. Vad jag märkte är att det är en väldigt icke-standardstorlek: 135mm! Är det något någon har någon koll på om det går att köpa i Sverige? Är det amazon som gäller i så fall?

Av tquist

Corsair silent pro 850w brummande ljud, kan jag göra något?

Hej allihopa! Jag insåg idag efter att jag köpt nytt grafikkort att det som låter lite konstigt i datorn är nätagget. Agget i fråga är ett Corsair Silent Pro 850w och fläkten ger ifrån sig ett konstigt "brummande" läte. Inte min video men det låter exakt så här https://www.youtube.com/watch?v=CKT3eSd1-Ew

Garantin har gissningsvis gått ut vid det här laget för jag köpte det 2011/2012 någon gång så ville kolla om någon har något förslag? Vad kan jag göra annat än att köpa nytt nätagg? Går det att byta ut fläkten till en annan tystare och vad ska man isåfall leta efter för typ av fläkt? Funkar det med vanliga chassifläktar eller ska man gå in på något i stil med Noctua NF-F12:or?

Jag hittade en guide för fläktbyte här på Swec, (https://www.sweclockers.com/galleri/5460-flaktbyte-i-psu) är det något som verkar rimligt?

Vänliga hälsningar

Johannes

Av tquist
Skrivet av MisterPlow2:

Hej! Jag skulle testa lite överklockning på mitt RX 580 dual, och plockade därför bort sidopanelen för att se hur temperaturerna påverkades. När jag startar 3DMark FS så hör jag att en av fläktarna börjar ge ifrån sig ett klickande ljud, precis som om den slår till plasthöljet på något sätt. Ska man lämna tillbaka kortet eller bara låta det vara? Detta är mitt tredje 580 som jag lämnar tillbaka isåfall. Är strix-varianten något att ha om man får möjligheten att byta? (Detta är det första kortet jag köpt från Inet, de andra var från Elgiganten)

Tacksam för svar!

(Hade varit skönt att byta detta eftersom det låter som ett jetplan även med fabriksinställningarna)

Jag undrar om det inte är samma problem jag hade när jag köpte mitt palit gtx 680 för en massa år sedan. Lyssna på videon jag spelade in och se om det inte kan vara samma ljud:

https://www.youtube.com/watch?v=eGTvOwUDyZo

Problemet för mig var att när jag hade tagit bort plasthinnan som skulle skydda toppen av kortet mot fingeravtryck eller något sånt hade en pytteliten bit av plasten fastnat vid fläkten, och ljudet man hör i videon kommer från att fläktbladen konstant slog mot den lilla plastbiten. När jag till slut förstod var det var fick jag bort den med en pincett och så försvann ljudet för gott!

Av tquist

Tack för alla förslagen
Är det någon som har koll på hur prestandan skiljer (både processor- och grafikdel) mellan i7-6700t i t.ex

https://www.dustinhome.se/product/5010970183/prodesk-400-g2-m...

Och i7-6770hq i

https://www.dustinhome.se/product/5010916003/nuc-i7-skull-can...

Skickades från m.sweclockers.com

Av tquist
Skrivet av ågren:

Precis vad jag tänkte rekommendera. De är väldigt små och smidiga och går till och med att montera på baksidan av skärmen om man vill. Det finns flera olika modeller och prisklasser men den billigaste modellen med i3-processor lär duga gott till de tilltänkta användningsområdena.

Det enda som behöver köpas till är lagringsenhet och RAM-minne (och OS förstås om man inte har det sedan tidigare).

Tack för förslaget! Ska kolla in det! Har du något förslag på några specifika?

Skickades från m.sweclockers.com

Av tquist

Det är precis den typen av dator vi letar efter! Tack så mycket!

Skickades från m.sweclockers.com