Inlägg

Inlägg som cyprus har skrivit i forumet
Av cyprus
Skrivet av Laxpudding:

"QLED" från Samsung är i första hand en marknadsföringsterm. Det är VA-paneler som tidigare med kvantprickar i bakgrundsbelysningen. Effekten av detta är ett större färgomfång, inte högre kontrastförhållanden.

Så en slags "film" för att få bättre färger och ljusstyrka. Samsung jobbar väl på någon qled teknik som skulle konkurrera med oled?

Av cyprus
Skrivet av digitalboy66:

Jag förstår att det är skillnad på paneler men Asus skärmen har ju inte ens svart, det är någon slags grå-svart sörja. Jag trodde utvecklingen gått framåt. Svart är den viktigaste färgen av alla, en skärm eller TV som inte kan visa bra svärta (OLED vart är du?) är värdelös i mina ögon. Svart går före G-sync, jag kanske var korkad och trodde att det hänt saker på den här fronten, jag får prova Samsungs Quantum teknologi, låter lovande.
Jag köpte en likande model av Asus skärmen för 2år sen som var en TN panel, tyvärr så var den lika eländig som den jag har nu. IPS eller TN, lika illa.
Nu har jag suttit i 3dagar och försökt kalibrera skärmen, men svart finns inte, varken via skärmen eller nvidias kontroll panel, i Windows är det helt OK men i spel så......

IPS har väl aldrig gett någon supersvärta på Monitorer och TV. Det är mer betraktningsvinklarna och färgerna som ger IPS en fördel. Du får väl se om Samsungs Qled skärmar har bättre svärta, men till Oled lär de inte nå.

Av cyprus
Skrivet av digitalboy66:

Jag är så besviken på Asus PG279Q så jag måste få ventilera mig! Det är en bra skärm, G-sync är underbart MEN! svärtan suger så fruktansvärt att det är allt jag ser eller inte ser (avsaknaden av svärtan alltså) när jag tittar på den, sen allt bleeding ska vi ju inte prata om, bedrövligt.
Har sen många år (säkert 4-6år) en Benq EW2740 och den piskar Asus skärmen så hårt att det är löjligt, bara G-Sync som den är sämre på (eftersom den inte har G-Sync) har utvecklingen verkligen inte kommit längre än så här?
Nu är ju smaken som baken men ingen backlight bleeding och riktigt svart, ska det vara omöjligt bara för jag vill ha G-Sync?
För mig är skärmen värdelös, jag skulle nästan kunna skänka skärmen till den första som hör av sig, så rutten känns skärmen, men jag betalade 8500:- så jag måste sälja den.
Någon som har några förslag på 2560 x 1440 monitorer (Ultra wide eller vanliga) som INTE har backlight bleeding med bra svärta? G-Sync är inget måste.

Min gamla Philips Tv utklassar min Acer XB271Hu rejält vad gäller svärtan och bakgrundsbelysningen då TV:n är en VA-panel med direkt bakgrundsbelysning. Tv:n måste dock tittas på rakt framifrån för att behålla dessa egenskaper. På Acern får jag lite glow i nedre högra hörnet. Skall man ha en riktig gamingskärm med höga Hz och låg input lag och respons får man nog kompromissa en del på bildkvalitet.

Kanske Dell har har någon skärm som passar?

Av cyprus
Skrivet av -=Mr_B=-:

Både toapapper och kött skulle gå utmärkt att förvara, och bära hem, i pappers förpackningar. Kött i vaxat papper, toapapper i vanligt papper.
Nackdelen för industrin blir ju att de inte är genomskinliga så kunden ser inte vad den köper. Men ett ställe där de kunde ha börjat, är charken, där man utan vidare kan ersätta den genomskinliga plasten med vaxat papper, skiva eller skära upp produkten, och sen slå in den som vanligt. Där ser kunden varan i alla fall, och det HAR använts vaxat papper med god framgång, men plast var antagligen billigare...

Här får man kött, fisk osv i plast, med en papperspåse runt om, och klisterlapp på påsen. Men vaxat papper har fungerat förr, så det skulle fungera i dag med. Och om det används på annat håll, kan man ju undra varför det är plast som används här...

Jag vet inte hur det var för 60 år sedan, men i dag är det ju plastat papper. Rimligtvis borde det gå att göra dem med vaxat papper.

Jag är rätt säker på att det finns EU regler om pantsystem, och burkarna man hittar är oftast tyska. De har definitivt ett pantsystem, och när man köper dem i Tyskland, som svensk, för man skriva på ett avtal som säger att burkarna ska föras ut ur landet, och inte föras tillbaka, för att slippa panten. Då är det i stället ett problem att Returpack inte erbjuder privatpersoner pant på dessa burkarna medan de erbjuder "ideella föreningar" något de kallar ”Föreningssäcken”, som ger pant även på utländska burkar... Hur många här tror att det står svartklubbsägare på rad och pantar burkar med sådana säckar? Pantburkar och pet-flaskor har ett faktiskt värde, låt alla panta dem, oavsett var de kommer från.

Börjat? Här har man haft papperspåse för matavfall i 15-20 år. Det "nya" är snabbt nedbrytningsbar plastpåse av stärkelse, men här i Helsingborg har vi fortfarande papperspåsarna.

Varför det? Se det positivt i stället. I all rimlighet måste vi ha producerat all plast vi någonsin behöver, det är hög tid att lära sig återvinna den på ett bra sätt, så man slipper använda ny rå-olja.

Jösses du måste ha en naiv syn på hur det funkar i den verkliga världen. En manuell chark i butiken förekommer inte speciellt ofta i butiker ute i landet. Det finns givetvis en orsak till detta och svaret är kostnad. Folk är helt enkelt inte beredda att betala merkostnaden för detta. Lågprisbutiker av typ Lidl och Netto breder ut sig och där lär du inte hitta någon chark. Folk vill helt enkelt se det de köper.

Här där jag bor infördes en s.k grön påse för matavfall för några år sedan. I början såg man en hel del sådana påsar i soporna, men med tiden har de blivit allt färre. Varför är det så? I lägenheter bor folk rätt trångt och med små kök är det är svårt att källsortera allt. Dessutom har man kanske 100-150m till sopsorteringen.

Vad gäller pant på burkar träffade jag häromdagen en granne som slängde en sopsäck ihopknycklade svenska burkar i metallåtervinningen. Helt okey tycker jag, panten är bara löjlig. Åka till någon pantmaskin när man kan slänga dem i närmsta återvinningsstation. Vi vet det där nu, vi behöver inte överförmyndare som pekar på hur vi skall göra.

Av cyprus

Det här kan få de flesta att misströsta om vår framtid vad gällande miljön:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artik...

Av cyprus
Skrivet av sweisdapro:

@cyprus: Såg precis LinusTechTips review av 1080Ti, och i GTA V presterade Ryzen bättre än 7700k i just minimun framrate

Var det i 4K? i så fall spelar CPU:n mindre roll.

Av cyprus
Skrivet av ågren:

Jag sorterar naturligtvis allt mitt skräp för återvinning och man blir faktiskt både förbluffad och äcklad över hur mycket plast som finns runt omkring oss i vardagen. Man fyller väldigt snabbt plastbehållaren enbart via obligatoriska (och helt onödiga) plastförpackningar som sladdriga frukt- och gröntpåsar, topsburkar m.m.

I slutändan är det en kostnadsfråga och så länge folk inte självmant väljer bort alternativ som är skadliga för miljön ser jag inget fel i 'straffavgifter'. Folk vill ha allting till absolut lägsta pris men vill samtidigt inte vara med och betala den faktiska kostnaden.

Allting har ett pris och om du betalar för lite för någonting betyder det att någon annan i produktionsledet har fått betala ett alldeles för högt pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Frågan är hur vi ska ersätta all plast vi bär med oss hem när vi handlar. Kött, frukt, grönsaker, dryck och över till glödlampor, toalettpapper och jag skulle kunna fortsätt i evighet med all förpackningsmaterial. Vill folk bära hem sina fläskkarreer invikta i ett papper och klarar stormarknaden av att sälja kött så? Skall vi handla toapapper styckvis utan plastomslag? Plast är ett jätteproblem som man inte löser med en avgift på plastpåsar.

Av cyprus
Skrivet av anon5930:

Hehe, jag valde att inte slåss med Letho i slutet av första spelet. Något av det mest komiska jag sett i något spel tror jag. Geralt och Letho bara går åt varsitt håll och credit roll drar igång.

Första Witcher har jag spelat igenom iallafall två gånger. Funderar på om det kan ha varit tre till och med men har säkert någon påbörjad där jag kom av mig. Det var mitt favoritspel i serien tills 3an kom.

Witcher 2 har jag aldrig riktigt gillat, spelet skiljde sig för mycket från första spelet i serien även om mycket av spelets gameplay polerats vidare och blivit Witcher 3. Försökt spela igenom spelet en andra gång många gånger men tröttnar alltid innan jag kommer till Flotsam. Nuvarande försöket till genomspelning har jag iallafall nått Flotsam men pga extrem stuttering så upplever jag spelet mer eller mindre vara ospelbart. Haft problem med stuttering med detta spel ända sedan lanseringen, och då har jag hunnit byta komponenter rätt många gånger under åren.

Jag hade gärna sett mer Witcher, trots min tredje genomspelning så är suget efter mer fortfarande stort. En remaster med Witcher 3-motorn av de två första spelen hade nog kunnat vara bra nog med.

Samma här, jag tyckte Fallout 4 allt som allt var ett okej spel, långt ifrån det bästa i serien även om en del nyheter var bra. Typ byggandet, även om det var rätt buggigt vid lanseringen. Men efter att ha spelat mästerverket Witcher 3 ett par månader innan så lämnade Fallout 4 dock en hel del att önska.

Horizon: Zero Dawn är ett bra val i mitt tycke. Inte Witcher 3-klass men personligen hör jag till de som älskade storyn och hur den förmedlades i spelet. Önskar verkligen vi kunde få se fler spel i samma stuk.

Jag kom just på att jag inte spelat The Last of Us Remastered som ligger på PS4:an. Jag får nog säga upp en del åtaganden och ägna mig åt min växande backlog. Dishonored 1 och 2 och Prey och....

Nåväl tillbaka till Blood and Wine.

Av cyprus
Skrivet av napahlm:

@cyprus: Berätta gärna om du kommer på något spel som kan ta över fanan. Har svårt att se något i det närmaste som kan vara en kandidat. Det kanske inte är förrens CD Projekt Red:s nästa spel, Cyperpunk 2077, som vi kommer få nästa komplett spelupplevelse? Ribban är i alla fall satt högt för det spelet.
Provade Fallout 4 några timmar och visst var det kul för sin genre men det blev snabbt samma samma. Och det enligt mig ganska värdelösa mod och byggsystemet var väldigt frustrerande. Att man behövde åka land och rike runt för att plocka delar som man samlat ihop från olika baser för att kunna bygga det där feta scopet, eller vad som, tar ju en evinnerlig tid då laddningstiderna är så långa i spelet. Visst är det mer verklighetstroget att saker stannar där du lägger det, men det hade varit trevligt om fanns en container som man hade åtkomst till var som helst i spelvärlden.

Är inne på min tredje genomspelning av Witcher 3. Fick börja om från början då alla savefiler försvann vid senaste formateringen. Har kommit en bit och aktivt gjort lite andra val än vid min första genomspelning och redan märkt av en hel del ändringar i storyn. Träffade på Letho som jag inte gjorde de andra genomspelningarna, hade ju i och för sig varit svårt innan då jag dödade honom i Witcher 2

Jag började med Witcher 1 i vintras följt direkt efteråt av Witcher 2 och sedan direkt Witcher 3 där jag spelade fram till början av Skellinge-storyn. Nu i sommar med mer tid över tog jag tag i witcher 3 på allvar och närmar mig nu slutet. Dödade också Letho i Witcher 2 men började spela Witcher 3 utan savefiler av någon anledning, så där dök han upp.

Jag spelade igenom Fallout 4 när det kom och det var väl helt ok enligt mej, kanske ska ge det en ny chans med de DLC som finns. Jag spelade även Mass Effect Andromeda i våras och om det spelet finns det väl åsikter så att det räcker och blir över (jag tyckte det var helt ok). Jag tror jag ska ge mig på Horizon Zero Dawn till PS4 härnäst.

Av cyprus
Skrivet av anon12433:

Hade för mig att så gott som alla sidor visade bättre minimum framerates med Ryzen än 7700k men så var det bevisligen inte. Den videon jag minns på rak arm gäller 1600X vs 7600K:
https://youtu.be/3VvwWTQKCZs?t=393

Mer info:
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5xg8dk/the_real_value_o...

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5xpnla/game_stuttering_...

https://www.youtube.com/watch?v=OZcCqnE5mRw

https://www.youtube.com/watch?v=ybF7r4rogHc

@brillorm

Ett par av de där testerna använder en GPU som sätter gränsen. Släng i ett 1080Ti eller ett Titan XP och se vart vi hamnar.

Av cyprus

Det krävs nog många timmars spelande för vänja sig analoga nertryckningar, annars tycker jag om den tanken vid vissa spel, typ långsamma FPS från smyga och steglöst snabbare. Annars vet jag inte, rena bilspel kör jag med ratt. GTA är ju ett hybridspel så där skulle det väl funka med träning, ungefär som Steam kontrollen.

Skriva in siffror med numpad går överlägset snabbare. (I alla fall för högerhänta). Det finns väl en anledning att den finns.

Av cyprus
Skrivet av anon12433:

Nästan varenda recension och test nämner detta. Även Sweclockers nämnde detta, har för mig att det var Emil som upplevde ett något bättre flyt med Ryzen. Man kan mäta detta genom att kolla på 1%/0.1% low i framerate på de sidor som mäter detta. Ryzen ligger nästan alltid bäst till där.
Det är nog jämfört med i7an inga enorma skillnader man talar om, men allting känns lite mer mjukt och följsamt.

Kollar man på gamernexus recension av CPU:er hamnar Ryzen nästan konsekvent lägre eller avsevärt lägre på 1% och 0,1%. På Techpowerups CPU test likaså. Men vi kanske ska kasta siffror åt sidan och "känna" hur det känns, det blir intressanta tester.

Av cyprus

Har TV-kontrollanten jobbat 20 år i elektronikbranchen innan han öppnade barnbutiken Herrejösses, han kan inte ha följt med i teknikutvecklingen. Eller också är han bara ondsint.

Av cyprus
Skrivet av mwi:

Spännande.
Vet dock inte om man ska skratta eller gråta.

Hur som helst skadar det inte vara väl förbered så ta ett foto där man tydlig ser skärmens / skärmarnas modell beteckning, skriv ut det tillsammans med lämpligt produkt blad så att du tydligt kan visa och förklara att det inte är en TV.

Och skulle dom försöka hävda att du ändå ska betala så kan du hänvisa till högsta förvaltningsdomstolens mål nr 7368-13 som klart och tydligt bevisar motsatsen.
http://www.hogstaforvaltningsdomstolen.se/Domstolar/regerings...

Lycka till och tänk på att vinna i Tingsrätten kan vara lite som ett lotteri så det är inte hela världen om du inte skulle göra det och det är bara att överklaga.

Låter ju märkligt att man själv behöver bevisa ett icke-tv innehav. Borde ju falla på radiotjänst att bevisa innehav, hur de nu skulle kunna göra det?

Av cyprus
Skrivet av Staropramen:

@Allexz: Att "rättegång kostar samhället stora pengar" är ju nästan löjligt att påpeka för dig. Det är ju inte du som valt att ta detta till rätten.

Låter lite som ett förtäckt hot.

Av cyprus

Vänta kan du alltid göra och om du vill ha AMD får du helt enkelt ha extra tålamod. Vad är viktigast, tid eller pengar? Det kommer alltid något snabbare runt hörnet.

Av cyprus

Ok att betala om du hade haft en Tv-mottagare, men i det här fallet är det ju ett sånt jäkla slöseri på resurser. Gå till tingsrätten för det där? Skulle inte förvåna om de skulle trakassera mig för min gamla parabolantenn på balkongen

Av cyprus

Samtidigt satsar ju Micron, Hynix och Samsung på GDDR6 som ska släppas 2018, så något slut på GDDR lär vi inte se på ett tag om de är billigare att tillverka och presterar bra.

Av cyprus

@MultiMan: Det här gäller tydligen i Storbritannien:

http://www.aktuellhallbarhet.se/duellen-papperspase-vs-plastp...

Jag tror att återvinning av plastpåsar är minst lika bra i Sverige

En försumbar del av svenska plastpåsar kommer ut i havet och senare blir mikroplast.

Av cyprus
Skrivet av Tullen:

Om ingen sagt det än: Pengarna från kassarna går inte alltid till företagen. I alla fall H&M, Kappahl och Lindex skänker pengarna till miljöprojekt.

Samtidigt som de pumpar ut syntetkläder på löpande band som tvättas och släpper ut mikroplaster. För att inte tala om nedsmutsning och utsläpp vid tillverkningen. Skänker pengar till miljöprojekt, tillåt mig