Inlägg

Inlägg som cyprus har skrivit i forumet
Av cyprus

@dlq84: Micron finns väl kvar än.

Av cyprus

Kära google, med dessa specs och dessa priser kan jag bara veva upp långfingret på vänster hand. Om pixel 2 XL är tillverkad av LG kan jag bara skaka på huvudet och avråda från köp om man ser till kvalitetsutvecklingen på senare tid. Det är tur att det finns en uppsjö av konkurrenter, speciellt från Kina.

Av cyprus

Det där med ljusstyrka känner man till som en f.d ägare av en AOC G2460PF. Skärmen fick fina recensioner både på sweclockers och på övriga ställen. Jag stod ut i 18 månader med skärmen. Med ljusreglaget neddraget på noll lyste skärmen som en fyr i ett mörkt rum. Varför släpper en tillverkare en skärm med dessa problem? Finns det några tekniska problem att öka omfånget mellan max och min ljusstyrka?

Av cyprus

65 mil undertexter. Är det ett nytt sätt att mäta brott på? Drygt 3 kr/m.

Av cyprus

@lasseb: Jag har inte reklamerat telefonen än. I övrigt vet jag inte mer än att en del andra också har problem med glaset på G6:an.

Av cyprus

@lasseb: Leveransen gick utan problem och snabbt. Det följde med en adapter till laddaren plus en extra samsungladdare. Med köpet är jag mindre nöjd då telefonen fått en tunn spricka på skärmen som verkar ha uppkommit utan yttre påverkan.

Av cyprus

Man får ju hoppas att det ligger nya VR-headset runt hörnet från Oculus och HTC (eller vem som tar över det). Idag är de ju inte så roliga att använda efter att första euforin lagt sig. Svettigt, dåliga displayer, sladdar och dåligt utbud på spel. Sen får man se hur Microsofts satsning på VR tas emot. Man måste nog hamna en bit under 4000 för att få igång en massmarknad.

Av cyprus

Det är en sak att göra videos på youtube och vara granskande och kritisk, men den där intervjun framstår bara som en en enda stor hyllning till AMD med bekräftande ryggdunkningar. Känns som ett menlöst skolprojekt.

Av cyprus
Skrivet av aMp:

Håller med om att det är åt rätt håll gällande rimlig storlek, upplösning och bildkvalitet. Dessutom G-SYNC i sig som jag var en stor skeptiker mot men som blivit omvänd.

Koll på denna:
https://www.inet.se/produkt/2205472/asus-27-rog-swift-pg279q-...

Det är mer eller mindre samma skärm/panel i båda, design, garantier, tillbehör, menyer och knappar skiljer sig ju. Och det är där jag tycker Asusen visar att det är den man ska välja. Den är otroligt stabilt byggd, känns exklusiv, har 1000 ggr bättre färgåtergivning, mycket skön eftersom att du väldigt lätt kan vrida på skärmen.

Om du köper det värsta och snabbaste singel grafikkortet på marknaden så vore det dumt att snåla in på skärm. Skärm ska gå före GFX i din prio. Men som sagt, 27", 1440p, 144 Hz, IPS-panel, 4 ms GTG + det bästa menysystemet och navigationen jag har sett på en skärm. Jag förundras fortfarande hur jag kunnat klara mig tidigare. Satsa en slant på på skärm, den har du 5-6 år säkert och då blir det ganska billigt. Det är ju den datordel du använder hela tiden, dvs skärmen du kollar på.

Det känns som du jämför äpplen med äpplen. Asus:en och Acer:ern har exakt samma panel och g-syncmodul, de har samma justeringsmöjligheter och stabilitet, vad gällande 1000ggr bättre färgåtergivning på Asus snackar du ju i nattmössan.

(Man blir så trött på alla dessa överdrifter, vare sig det gäller bildskärmar, cpu:er eller gpu:er eller varför inte minnen och Mhz och timings.)

Av cyprus

Ja det blir ju lite förvirrande för kunder med en sockel 1151 som inte passar till alla sockel 1151 CPU:er. De kunde ju gett den senaste sockeln ett annat namn kan man tycka. Om det skulle visa sig att coffee lake skulle fungerat på 100 och 200 serien chipset så har Intel grävt sin egen grav djupare än AMD grävt åt dem.

Av cyprus
Skrivet av Cr0wN:

Google Pixel 2 XL kanske? Visserligen 18:9.
http://www.androidauthority.com/google-pixel-2-release-date-s...

Oklart dock om den kommer att släppas i Sverige eller om man får importera den.

Om den byggs av LG, håll dig borta från den.

Av cyprus

Vad du än gör håll dig borta från LG. Jag trodde uppgifterna och bilderna på sprucket kameraglas och sprickor på skärmen var överdrivet och ett handhavandefel. Jag köpte en LG G6 för ca 6 veckor sedan och upptäckte häromdagen en lång hårfin spricka på skärmen. Tilläggas kan att telefonen har hanterats med silkesvantar efter inköp.Tydligen är det inte ett nytt fenomen utan uppkom även på LG V20. LG verkar inte erkänna något problem utan skyfflar över det på kunden. Min G6 är inköpt på Ebay, så det blir nog inte så enkelt att reklamera. Det kostar väl runt 2000 att byta skärm hur länge den nu håller.

Av cyprus
Skrivet av Ozzed:

Då måste vi ju först vara överens om vad som ä vänster. Det har ju förkunnats att hela riksdagen är sossar, vilket jag absolut inte håller med om.

Tycker du att alla partier i hela riksdagen är vänster så är det kanske inte så konstigt att du tycker att SVT är vänster också, men jag tycker att Vänsterpartiet är Vänster, Sossarna glider mot mitten. Liberalerna och Centern är liberala, M, KD och SD är konservativa nationalister, så för mig finns det egentligen bara ett parti som är vänster, och det är Vänsterpartiet, och jag tycker inte SVT går i deras ledband.

M kanske var konservativa nationalister på Gösta Bomans tid. MP är väl ungefär lika vänster som vänsterpartiet och man har ju sett hur många Mp-sympatisörer det jobbar på SVT.

Av cyprus

@cads: Nej du kan nog inte göra så mycket, Sverige är lite som Venezuela och Ryssland vad gäller demokrati.

Av cyprus
Skrivet av Paddanx:

Visa gärna var i lagen du föddes med denna rätt?

Och ja, jag tänker ta den i från dig, tills du lär dig cykla enligt trafikens regler.

Jag hävdar fortfarande att för att något ska vara samhällsnytta ska också det gynna alla i samhället. Cykelbanor gynnar inte mig. TV-skatt gynnar inte mig, vad är problemet?

Jag kan jämföra två saker utan problem, även om du tycker ena är bra och andra är dålig.
Skulle du lägga ner TV-licensen helt, eller cykeltrafiken helt, hade jag stöttat dig i båda fallen.

Det enda jag säger är att som den varit nu där man riskerar åtal i domstol för att man äger en skärm som inte är licenspliktig, och en idiot som jobbar för radio-tjänst hävdar annat, så är det något som måste göras åt det. Sen om resultatet blir bättre eller sämre... det är en helt annan fråga.

Att du är arg på tanken att nu behöva betala för detta gör det inte mer olikt än att jag är arg av att nu på väg till lunchen nästan bli på cyklad på övergångsstället av en cyklist som kommer cyklande på gångbanan, och på vägen tillbaka se en som cyklar mot enkelriktning, och tvingar en bil att stanna.

Mao... båda är dumma som fan, och jag tvingas tydligen stå ut med båda problemen.

Tydligen har du hakat upp dig på cykelbanor och cyklister. Dessa är hälsonyttiga och därmed också samhällsnyttiga. SVT-skatt är motsatsen till detta.

Av cyprus

@Paddanx: Du jämför skattefinansierade samhällsnyttiga utgifter (skola, vård omsorg o.d.) med skattefinansierad propaganda. Helt tokigt.

Av cyprus
Skrivet av Paddanx:

Jag tvingas betala för sabla massa cykelbanor och hyrcyklar i denna stad... och jag äger inte ens en cykel. Lite så detta samhälle fungerar.

Och... jag äger ingen TV, så vet att detta kommer kosta extra även för mig. Men om jag kan betala för att göra Radiotjänst arbetslösa... så är det helt okej

Jag betalar gärna för cykelbanor, vägar, skolor, dagis, äldreomsorg, sjukvård, polis, räddningstjänst o.s.v. Skattefinansierad propaganda vill jag gärna slippa tack!

Av cyprus

Jag gjorde mig av med TV:n och sade upp licensen för två år sedan och jag har fått två samtal från kiruna efter det. Jag har inte haft något problem med det nuvarande licenssystemet. Nu ska jag alltså bli tvångsbeskattad för skiten de torgför. Kära politiker: Låt mig välja att stå utanför NordkoreaTV!

Av cyprus
Skrivet av cfwin:

En av de få gångerna det verkligen är värt att vänta med datorköp. Coffee Lake kommer välan lägga sig på samma prisnivå som Kaby men du får ju 2 till kärnor och 4 till trådar. Jag väntar i alla fall .

Eller köp en Ryzen, där är det slagläge nu

Jag skulle nog invänta coffee lake. Coffe lake kommer nog både steamrolla och bulldozra över Ryzen

Av cyprus
Skrivet av fiskebulle:

ARN är inte en tvingande instans.

Nej ARN:s utslag är inte tvingande, men seriösa företag följer alltid ARN. Undvik och svartlista företag som ej följer ARN.