Inlägg

Inlägg som V.V.S. har skrivit i forumet
Av V.V.S.
Nytt bud: 2 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av V.V.S.

2800 och hämtas imorgon.

Av V.V.S.
Skrivet av Woods:

Några vänner till mig som varit snickare innan de började plugga till ingenjör sa de hade ganska stor nytta av Pytagoras så fort det var något triangelformat med en rät vinkel som skulle byggas Sån grundläggande geometrisk kunskap bör man ha.

Som f.d. plåtslagare inom ventilationstillverkning kan jag låta meddela att Pytagoras sats används dagligen i det yrket.

Av V.V.S.

Personligen älskar jag spelet. Tycker det är fantastiskt om jag ska vara ärlig. För mig är spelet intressant, roligt och ganska spännande. Jag sitter emellanåt med min son och åker igenom universum, letar planeter, skojar och skrattar åt varelser och det är ganska populärt för min son som älskar Spore att sagda varelser är skapade med en del humor (kor med elefantsnablar osv).. eller ja, delarna av dem så att det blir ganska roliga varelser oavsett hur slumpen genererar fram dem.

När jag inte spelar med honom åker jag bara själv omkring, njuter av atmosfären och leker i min lilla sandlåda. Med denna uppdatering blir sandlådan mycket djupare.

Med det sagt förstår jag de personer som blev besvikna och hade förväntat sig ett helt annat spel. Jag blev dock nöjd. Jag är definitivt inte en multiplayermänniska, jag hoppas dock att de ökar djupet mer och diversiteten i faunan likaså.

Av V.V.S.
Skrivet av backspace:

@V.V.S.: Du tycker inte att HE-350 är lite väl vass i diskanten?
Själv har jag försökt att ge mig på dem i omgångar för att verkligen vänja mig vid deras ljud men precis som med gröt så går det bara inte, hur mycket jag än försöker med kanel och sylt.

De är ganska skarpa i diskanten men jag kör dem igenom en gammal retroförstärkare som är ganska varm, så jag lider inte nämnvärt av det. Jag kan tänka mig att dagens mer neutrala hörlursförstärkare gör dem skarpare. Det blir en bra synergi av det.

Av V.V.S.

Köpte ett par JBL E50BT och Hifiman HE-350.

JBL E50BT: kostade 599 kr på teknikmagasinet denna helg. Jag måste säga att ljudet faktiskt är rätt bra. Lite basiga, men likt andra JBL-produkter så håller det sig till en mörkare smak av det neutrala snarare än baskanoner. Jag har bara provat BT-funktionen sporadiskt, det funkar, vad mer finns det att säga? För 599 kr är det ett bra par, för $149 som var listpriset, mnja, jag vet inte. Nåja, roliga lurar för den som vill ha lite roligt. Snygga är de, förutom möjligtvis JBL-logotypen på sidan som är ganska stor. Sak att tänka på kring dessa: de *ska* vara circumaurala, och även om de är det så är de lite i minsta laget - jag tänker prova Brainwavz pads på dem.

Hifiman HE-350: Jo. Dessa är bra. Jag har varit ett fan av Hifiman ända sen deras tidigare IEM's. Jag har bl.a. ett par RE-262 som jag köpte när de släpptes runtomkring år 2011. Hifiman har hållit en bra ljudkvalitet även om deras byggkvalitet i omgångar varit ett diskussionsämne. Men jag gillar deras HE-350. De passar fint i samlingen bredvid mina Denon D-2000 - skulle nog sätta dem i ungefär samma kategori: bättre mid-fi. Ska ni köpa dem via Massdrop så tänk på tullen.

Av V.V.S.

Sonic Generations på Steam:
0FIYQ-IK8BI-0V4QR

Broken Age på Steam:
YCX55-M6VYN-BE2D6

Lade ut dem på facebook men ingen verkar ha tagit dem så prova ni.

Av V.V.S.
Skrivet av maximm:

@V.V.S.:

Hur är de jämfört med kassa Dell rubber dome? Likvärdiga?

De är nog bättre än rubber dome, det vill jag nog påstå.

Av V.V.S.
Skrivet av kiyoshi:

Tänkte se om man kunde byta brytare alt bygga ett nytt tangentbord om kretskortet är något att ha

Jag har för mig att brytarna är fastlödda. Jag tänker mer att jag skalar tangentbordet och sätter den i nån fin träram av nåt slag. Kanske ger bort en eller så. De är små och väger väldigt lite så de är ju bra tangentbord att ha med sig.

Av V.V.S.
Skrivet av kiyoshi:

Damn, beställde 5 st idag : P
Synd att man beställa innan editen.

Aja, något kan man nog göra med dem bara för skojs skull, vad är det dåliga med dem?

Alltså, de är ju inte HELT kassa och tydligen ska de vara relativt bra om man smörjer in switcharna. De känns billiga och plastiga. Men ska du ha dem som slit-och-släng-tangentbord så kommer de att fylla sina syften utan större problem.

Av V.V.S.
Skrivet av gylldevik:

Hade du någon rabattkod för fraktkostnaden eller fick du betala 120 kronor allt som allt?

Nä, jag hade ingen rabattkod. Jag tog dock flera stycken, just för att de kostade 20 spänn st. Man får liksom 5 st för mindre än vad ett kostar normalt sett. Önskar jag hade haft en rabattkod för frakten.

Av V.V.S.
Skrivet av anon257891:

@V.V.S.: 21 SEK, får ju vara väldigt dåliga för att det inte ska vara prisvärt
ML-brytaren f.ö.
Ypperligt för t.ex. LAN eller annan tillställning med hög spillrisk, blir ju nästan ett engångstangentbord

Ja, de är små och behändiga och säkert roliga som grund för projektbyggen.

Eftersom de är så billiga så kan man med fördel ta flera stycken (dock är frakten på 100kr).

Av V.V.S.

Jag vill bara tipsa er om att Cherry G84-4100 säljs på asedo.se för 21 kr st.

Jag beställde några och fick dem idag.

Definitivt inte några jättebra tangentbord, men kan vara roliga att experimentera med, kanske modda eller så. http://shop.asedo.se/products/Moss-tangentbord/Tangentbord-ka...

Edit: ärligt talat, de är faktiskt dåliga tycker jag. Köp på egen risk. Jag tänker inte rekommendera dem, men låter inlägget stå om nu någon skulle vilja leka med dem. Kan det vara fejk?

Av V.V.S.

Jag funderar på att sälja mina D2000.

Jag har tänkt på det länge. Sen lyssnar jag på dem, och ångrar det, men nu sitter jag här igen. Min annons är skriven .. men samtidigt vet jag att D2k inte finns längre och tänker att jag borde ruva på dem längre. Vad tänker ni?

Av V.V.S.

@huttala: Okej, då får det bli den, och dessutom gillar jag det lite mer kompakta paketet. Min Corsair K70 var ju hur skön som helst att skriva på, fick sällan problem med leder osv! Tack för svar!

Av V.V.S.

Jag står och väger mellan MK-90 RGB (med Kailh) och K65 RGB (MX röda).

Något av dessa ska alltså ersätta mitt, f.n. "trasiga", K70 (inte RGB).

Tänker lite så här:

MX röda är lite av en favorit, även om jag inte direkt har något emot nytt och är lätt att vänja.

Ganska viktigt tillägg: jag tror att jag har börjat få en lätt reumatisk sjukdom som jag märker i knogarna och handlederna (vilket är ironiskt för jag jobbar med forskning om ledgångsraumatism). Jag tänker på switcharna, handledsskydd kan man ju alltid modda osv. Switchar tänker jag inte ge mig i kast med att börja modifiera.

Jag har väl inte något extremt specifikt emot Kailh, och de som oftast verkar mest högljudda mot Kailh verkar vara ganska skeva i sin bedömning som de baserar på "känsla" (kina-grejer). Nå, jag tänker inte ens våga tänka tanken att påstå att något skulle vara bättre här, även om jag måste erkänna att det känns som att det finns en viss sanning i det; tried and true.

Numpaden är egentligen rätt onödig för mig. De switcharna som inte funkar längre sitter inte i numpaden på min K70, så om jag nödvändigtvis måste använda numpad, kan jag antingen koppla in K70:n eller det billiga MS-bordet jag använder nu. Dessutom kan avsaknaden säkert kännas väldigt skönt. Men med det sagt: jag kanske saknar den sen?

Av egen erfarenhet med QPads och Corsairs mekaniska tangentbord så verkar kvaliteten bra på båda och jag litar på dem fullt ut. Mitt K70 gick sönder av egna misstag, och MK-50:n på jobbet rullar än.

Jo, en sak till: RGB vill jag verkligen ha, för jag har en barnslig förtjusning för färgen lila och jag betalar gärna en hundralapp eller två för att få mer lila i mitt hem. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag faktiskt tycker om Corsairs blinkande ljusprogram som blippar och har sig. Kanske är jag för gammal för att tycka att sånt är barnsligt, inte tillräckligt ung och ironisk.

Av V.V.S.

Jag suckar och segnar.

Jag har en MBPr 13" och älskar den mer än alla PClaptops jag nånsin ägt, även dyrare modeller. Den är lätt, tyst, har fantastisk skärm och enastående batteritid.

Jag har även en spelburk med i5, GTX 970, osv och jag älskar av helt andra anledningar: den är rå, stark, klarar av alla spel osv.

Ingen av dem är egentligen bättre än den andra - bara vitt skilda användningsområden.

Det är 2015, är det inte dags att börja lägga fördomarna bakom oss? Seriöst, 2015 och det florerar fortfarande fördomar om Macägare, kvinnor, invandrare, nördar, transpersoner, genus, mörkhyade, sexuellt aktiva kvinnor, tatuerade, psykiskt sjuka, gamers, och så vidare.

Jag menar alla fördomar. Släpp dem bara, acceptera att vi är olika människor med olika behov och olika förutsättningar - du kommer att må så mycket bättre då, och låt det smitta av sig till alla fördomar du kan ha. Har du nånsin haft en värdering om en grupp människor baserad på deras minsta gemensamma nämnare? Släpp den då.

Låt 2015 bli året då du förstod att människor är olika.

Av V.V.S.
Skrivet av Njure:

...Därför hoppas jag att folk känner sig mer benägna att agera på "hittegodslappen" jag har klistrat på med en hittelön på 1000 kr. Förhoppningsvis incitament nog för den som hittar dem.

Ja, såvida de inte inser att de är värda bra mycket mer pengar för dem på begagnatmarknaden (speciellt i USA) eftersom folk som vill göra ett kap ofta köper begagnade customs och reshellar dem för en slant. Till och med vår stockholmske broder på Cosmic Ears reshellar sådana: http://www.cosmicears.com/shop/cer/

Dock bör jag tillägga att jag inte vet huruvida han tar emot just Roxannes däremot. Det händer ju att customsföretag inte tar emot konkurrenternas produkter, vilket ju antas vara logiskt, i synnerhet i en liten stad som Stockholm där ett par (stulna) Roxannes inte direkt är särskilt vanligt (dit ringer man givetvis också och låter dem veta om stölden).

Av V.V.S.

Kan intyga att AKGs 701: or kräver en hel del. Titta inte bara på impedansen utan även på känsligheten, och märk väl hur AKG mäter känsligheten kontra andra tillverkare.

Ta mig inte fel, de är bra när de får bra med kräm, men lite mindre bra direkt ur datorn. Ska de drivas med en O2 tror jag inte att det blir större problem.

Av V.V.S.

Jag har precis lagt ut mina Denon D2000 här på Sweclockers. Om ni känner någon som skulle vilja köpa dem så hittar ni annonsen här: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?t=1318626