Inlägg

Inlägg som phoenix96 har skrivit i forumet
Av phoenix96

@Leedow Ja du, jag är inte så vass på programmering i sig så jag tänkte att jag gör ett steg i taget för att lära mig på bästa sätt! Tackar för tipsen, ska kolla närmre på det i eftermiddag

@LuCkY21 Tackar så hemskt mycket, ska ta en titt på länkarna i eftermiddag också!

@wirlez Oj! Hela uppgiften? Kunde inte begärt mer, ska ta en titt och få inspiration så löser det sig nog! Tackar så väldigt mycket!!

Av phoenix96

Ny kurs i Java, behöver lite hjälp!

Hallå där!

Började nu i veckan med en ny kurs i Java, där vi har några uppgifter att göra, så jag hoppas rakt in i problemet och förhoppningsvis kan någon kunnig hjälpa till!

Har en passwordgenerator som jag har skapat, den ska generera 1000 lösen ord som uppfyller 3 krav (minst en stor bokstav, minst en liten bokstav och minst en siffra) vilket den gör men nu till mitt problem. Har googlat men hittar ändå inte något vettigt, men den ska generera 1000 lösenord och sedan räkna hur många av lösenorden som uppfyller kraven, endast de som rätt inte fel.
Om jag inte har fel ska jag göra en while eller if möjligtvis, eller är jag helt ute och cyklar?

Uppskattar all hjälp!

Av phoenix96

6/10

Av phoenix96

Låg runt 300 FPS i CSGO med specsen i signaturen men med ett 1050 Ti på höga inställningar, så kör på om du känner att du är i behov av mer FPS, men som ovan säger så hade jag själv inte märkt skillnad på 230 och 180 FPS.

Av phoenix96

I mitt tycke är det en väldigt bra deal!

Av phoenix96

Noctua NH-D15, helnöjd med kylaren och passar din 9700k utmärkt.

Av phoenix96

När du installerar om Windows så rensar den hela disken du ska installera Windows på. Allt du har installerat kommer tas bort och du måste installera om de program/drivrutiner som behövs igen, så spara allt viktigt på den andra disken eller en extern hårddisk för att inte förlora personliga filer osv.

Bättre FPS i spel efter ominstallation är ganska osannolikt (från egen upplevelse) men att rensa hårddisken allmänt från onödigt är aldrig fel!

Vad det gäller Windows som är lockat till mailen vet jag faktiskt inte, bättre att höra av sig till Microsoft själva om du inte kan fråga han som hjälpa dig med datorn. Men du behöver inte aktivera Windows direkt vid installation, det kan man göra senare.

Av phoenix96
Skrivet av TiasE:

Jag har 100/100 och får ut runt 95 både upp och ner med deras VPN, inte märkt någon större skillnad med att ladda in sidor eller spela heller.

Möjligt att man får sämre hastighet om man har snabbare uppkoppling dock.

Har 100/10, får runt 45 ner och 10 upp så det varierar antar jag.

Av phoenix96
Skrivet av bregell:

Hur menar du då?
Vilken del är det som suger?

@bregell Dålig hastighet och det tar väldigt mycket mer tid för sidor att ladda än normalt. Mer än vad det gjorde med tex NordVPN när jag använde det, så det kan vara något att ha i åtanke

Av phoenix96

Bahnhofs VPN suger stenhårt, inget att rekommendera.

Av phoenix96

1000 kr + frakt förutsatt att kortet inte har coilwhine!

Av phoenix96

@Niivpzi Gjorde en DDU och Source kom upp i runt 100 FPS så det gjorde nytta och LoL är runt 80-90! I CSGO blev det dock oförändrat, antar att laptopen inte är tillräckligt bra för det! Får tacka för hjälpen

Av phoenix96

@Dallen Självklart inte.

Av phoenix96

Får inga aviseringar (OnePlus 5T)

Hallå där!

Har nog ett väldigt underligt problem som jag inte har hört talas om men ska försöka förklara problemet så gott jag kan. Jag har varit i kontakt med OnePlus support utan någon vidare lösning, utan bara det gamla vanliga att ominstallera apparna som har problemet och göra en hard reset och jag har testat allt. Alla inställningar som kan göras på telefonen om aviseringar har jag inte rört sen jag fick telefonen och har helt slut på idéer på vad jag kan göra.

Min 5T är 1 år gammal, inga skador utan den har använts till normalt bruk, inga konstigheter. Efter sommaren slutade jag få aviseringar från i början var det Instagram, Messenger (Facebooks Messenger), Snapchat och några andra appar. Jag installerade om apparna och trodde det skulle göra susen vilket det inte gjorde. Några appar har slutat ge aviseringar under tiden som till exempel Swish, utan att jag har rört något alls.

Ni andra som har Android (antar att detta går att göra på de flesta Android telefonerna) kan ha en chattbubblor på Messenger, när man har igång det så brukar man alltid ha en notis i "rullgardinen" Chatbubbla att det är igång. Efter ett tag kan den försvinna och jag får inga notiser. Utan måste då öppna upp appen som om jag har stängt ner den manuellt och startar den igen? Skärmen brukade highlighta när jag fick ett meddelande (Hela skärmen lyser inte upp, utan bara den personen som skickar och meddelandet lyser upp) och LED-indikatorn lyste grönt tills efter sommaren, sen dess har den slutat totalt. Ljudet kommer inte heller alltid fram (dvs plinget), utan bara vibreringen.

Instagram, när någon skickar meddelande där så får jag inga avisering, utan jag får det endast om jag öppnar appen själv (då utan att veta att jag har fått något), vilket händer bara ibland. Swish, får ingen avisering när jag har fått en betalning utan måste själv gå in och kolla. Snapchat, får inte heller avisering där heller alltid, ibland måste jag som med andra appar gå in manuellt.

Samtal och SMS fungerar utan några problem, bara att SMSen slutade highlighta som Messenger också av någon anledning.

Sammanfattningsvis vet jag inte längre vad jag ska göra, jag behöver min telefon och kan inte längre hitta några konkreta lösningar för att fixa mitt problem. Det är väldigt konstigt att den bara ger aviseringar ibland och inte hela tiden. Om det är någon som kan hjälpa mig på något sätt uppskattas detta oerhört mycket!

Ber om ursäkt för den långa texten, försökte vara så specifik jag kunde.

Av phoenix96

@Palme_570 Testar imorgon med 720p/1080p allt från high till low, återkommer med resultat. Är inte riktigt vass på detta område, men hade Intels inbyggda grafik på denna stationära jag har i signaturen och fick lätt över 100+ FPS i både CS och LoL, tror det var 2016 (CPUn var ej klockad, hade en 4460 då).

Av phoenix96

@Palme_570 Jag kan kolla under veckan, men fortfarande återstår min fråga: Borde inte min laptop ha kapacitet att komma över 60 FPS i ett ganska utdaterat spel som till exempel CS Source?

@Niivpzi Om du menar min laptop så går den på Intel Graphics 620 (ska dubbelkolla), min polares som sagt ovan kan jag ta reda på under veckan!

@Pantsoff Glömde tillägga detta, hög prestanda är aktiverat! Gör det gärna om det inte är för mycket begärt!

Av phoenix96

@anon287298 Samma upplösning om min polare inte "ljög" om det förstås.

@serdyllon Det är ju det jag menar, att den struggle-ar på Source så är det någonting.. Aldrig spelat över 60 FPS oavsett spel, Hearthstone funkar den utan problem men det är inte jättekrävande. Jag vet inte vad det kan vara som gör den sämre än hans, har inga idéer kvar.

Av phoenix96

@Xcorp Nog inte exakt den han har, men från den serien. Han fick laptopen från sitt gymnasium han gick i, och skulle väl då säga att det gymnasiet med 99% säkerhet inte tog versionen med dedikerat grafikkort pga hålla kostnaderna nere antar jag. Men borde jag inte få ändå mer än 60+ FPS ändå eller?

Av phoenix96

Varför är min laptop "sämre" än min väns laptop?

Hej alla Sweclockers!

Har en fråga jag har grubblat över och vill bara få den besvarad så jag inte sitter och ältar på detta "problem"

Steam rean var under jul så jag och en polare köpte CSGO och CS Source för att kunna gibba lite när vi inte har med våra stationära datorer hem under jultiden. Jag har en laptop med en i5 8250u, 6 GB RAM, SSD och min vän har en äldre Lenovo ThinkPad Polarens laptop
Jag vet att ingen av dessa laptops är gjorde för "gaming" men jag tänkte speciellt med CS Source som är ett gammalt spel borde min laptop iallafall komma över 60 FPS, vilket den har väldigt svårt att göra av någon anledning? Min polares ThinkPad ligger runt 100 i Source och 60+ i GO. Hur kommer detta sig?

Jag har inga andra program igång förutom Discord och ibland Spotify, uncapped frames/capped frames och lägsta inställningarna på alla spel, inget gav någon effekt.

Detta är inget direkt problem, mer som en fundering även om jag inte spelar på laptopen alls, hur hans är "bättre" än min är bara orimligt i min åsikt men finns väl kanske en förklaring varför!

Av phoenix96

Saker som är kvar!

4. Corsair AF140

5. Razer Goliathus Control Fissure Edition musmatta

6. Välanvänd gamingstol