Inlägg

Inlägg som Zemlan har skrivit i forumet
Av Zemlan

https://www.gamereactor.se/senuas-saga-hellblade-ii-1346213/

8/10. Så har jag automatiskt rätt att man säga att det är ett grymt spel nu? För jag kom med en källa som säger 8/10. Det borde ju trumfa dina källor? Kom igen.

Givetvis kommer inte alla gilla det... Det är ju högst subjektivt sånt där. Dvs det kommer vara vissa sidor och youtubers som recenserar det som inte kommer gilla det. Gör det inte automatiskt till ett dåligt spel för det finns de som tvärt om tycker det är riktigt bra.

Av Zemlan
Skrivet av landahl:

För ett spel som dessutom suger enligt många recensioner.

Beror ju på vad man förväntar sig. Detta är ju mer som en interaktiv film än ett spel i full bemärkelse, precis som det första spelet. Full fokus på att ge en dramatisk story där spelet är som på räls egentligen.

Dvs det är inte ett actionfyllt hack N slash, och väntar man sig det lär man ju bli gruvligt besviken. Det finns ju actionsekvenser förstås som jag fattar det men inte på den nivån, inte ens nära.

Vill man ha mer av det som många gillade i ettan så levererar tvåan helt enkelt. Vill man ha mer djup action så får man leta vidare. Typ så.

Av Zemlan

Skaplig minskad avkastning vi börjar komma upp i nu med 240hz, 480hz och 1000hz, hehe

Men visst, objekt kommer röra sig ytterligare lite mjukare över skärmen och blir pga det enklare att komma ikapp och följa med sikte/muspekare pga utrymmet mellan bildrutorna där vi helt saknar info fylls ut mer och mer.

Antar att reaktionsförmågan hjälps lite pga saker kommer dyka på någon millisekund snabbare på denna kontra en 480hz skärm tex. Dvs tiden från det dyker upp till vi kan reagera blir lite lite snabbare.

Kommer det göra någon som helst skillnad in praktiken? Tvek. Men det kan i teorin göra det och det är klart tävlingsinriktat folk vill ge sig själva bästa möjliga förutsättningarna, minimera risken att tekniken avgör istället för spelaren.

Av Zemlan
Skrivet av Teddis:

I mångt och mycket håller jag med. Det är fundamentalt fel i modellen för slutkund just nu. Problemet varför vi hamnat här är dock inte att det var någon slags enad vision, utan att det just finns så många aktörer och rättighetsinnehavare som alla vill och känner att de måste hävda sitt värde.

Sen är frågan, ska konståkningen subventioneras av fotbollen eller inte? Det är näst intill politiskt laddat. Man utgår från sig själv när man målar upp hur brickorna ska prisssättas och paras ihop, men till och med när man får möjligheten att välja a la carte så uppstår konflikten att jösses vad vissa sporter blir dyra att titta på när de specifikt ligger som sin egen kategori och således spiralar till att bara övertyga entusiasten av denna sport att betala vilket leder till ännu högre priser och fler avhoppare etc.

Ett ”spotify” ser jag föreslaget också, dvs exakta motpolen, alla betalar för allt och där man förhoppningsvis kan hålla ett lägre pris eftersom fler hoppar på tåget. Jag tror mer på denna, men måste påpeka då att musikproduktion är mycket billigare och till och med här är och var det svårt att få alla parter ense. Så jag förstår att det inte går snabbt framåt med den idén.

Men något kommer ge vika till slut och jag tror det är välbehövt.

Bra skrivet, det är bra synpunkter. Som du säger kommer något ge vika till slut, något som är välbehövligt som sagt.

Hur lösningen kommer se ut återstår att se. Jag har vart inne på mer a la carte som du nämner och tycker det känns helt rimligt men det är kanske inte den bästa lösningen som du tar upp. För det är ju sannolikt lite så att viss sport hålls priset ner på just pga man betalar en klumpsumma för allt och då kan man maskera lite sånt kanske.

Om man kan betala för enbart det man vill se kanske det slutar med att konståkningen blir svindyr pga det är en så liten marknad för det. Så de få som kikar måste hosta upp lika mycket eller kanske mer än de som vill se F1. Jag utgår från att det är så du tänker?

Det är en aspekt jag inte tänkt på ska jag erkänna men det är ju sant att det kan ju bli så. Samtidigt borde det vara klart billigare att sända vissa sporter, F1 vill ju ha en hel del licens pengar, andra sporter som är mindre attraktiva har klart lägre såna kostnader och det blir ändå inte farligt dyrt för de tvingas ju ändå anpassa sig efter sin publik även dem. Men det blir kanske dyrt i förhållande till sporten ändå. Säg 100kr för konståkning och 300kr för F1. Ja då är nog F1 mer för pengarna rent objektivt.

Kanske fultolkar dig helt nu men det var spåret jag kom in på efter att ha läst din kommentar i varje fall och det är givetvis inte en lätt nöt att knäcka. Men jag hoppas ju de aktivt jobbar på att knäcka den.

Av Zemlan

Erbjud en bättre och smidigare tjänst så är folk ok med att betala. Men nu är det sjuttioelva olika tjänster att hålla koll på, kan väl vara hanterbart i sig, men ovanpå det känner sig kunderna blåsta pga priserna. Är det rimligt att betala 700kr om man bara vill se F1? Kunderna tycker inte det längre.

Klart som korvspad de kommer börja leta alternativ. Det är inte raketforskning. Bota orsaken, inte symptomen.

Av Zemlan
Skrivet av LeVvE:

AMD kan inte ens fixa drivrutiner till World of Warcraft, känner 2 personer där drivrutinen kraschar 5+ gånger om dagen och finns ingen fix på flera år. Båda har 7900XTX.

Har lite svårt för anekdotisk bevisföring som denna. Det leder liksom ingen vart. Finns folk med Nvidia som också stöter på patrull också så vart landar vi?

Om jag ska vara anekdotisk så har jag och polare både AMD och Nvidia och har alltid haft, vi har inga problem i några spel vi lirar. Så jag känner inte igen mig i problemen du lägger fram... Men jag förnekar dem ju inte. Klart de finns där. Bara för vi inte har problem betyder det ju inte att andra inte stöter på dem.

Sen om det i grunden ens är AMD/Nvidias fel eller SBS, udda konfigurationer när det gäller skärmar osv vem vet. Men det finns problem, ingen är förskonad från det.

Av Zemlan
Skrivet av Leiri:

Läser du sedan i manual så kommer det stå att du bör köra drn var 4e timme. Troligen har den ingen automatisk som körs vid standby som tv.

Förutom den har det för när jag suttit länge och lirat och sen stänger av datorn så blinkar power LED:en grönt vilket betyder att den gör det... Efter 5-10min slutar den biinka grönt och går till standby som är att den sakta pulserar vitt. Jag hittar inte på och gissar här om det var det du trodde. Minns bara inte exakt vad det stod i inställningarna för jag pillade med det för ett år sedan liksom.

Säger inte är din polares ASUS kan ställas in på samma sätt men min Alienware fungerar på detta vis. Har en polare med ASUS OLED och har har inte vart med om att han behöver ta en paus i sitt spelande heller. Kan ju vara en helt annan skärm förstås som ger användaren den friheten och din polare har inte en skärm som gör det. Eller så är det SBS från din polares sida. Vem vet.

Men min gör det automatiskt när den känner att den vill göra det när den går ner i standby. Vilket som sagt indikeras av att power LED blinkar grönt.

Av Zemlan
Skrivet av landahl:

Så fort QDEL eller MicroLed kommer så försvinner nog OLED fort från marknaden. Speciellt QDEL verkar ju va den optimala skärm tekniken.

https://youtu.be/eONWY3kbZc0

Så är det nog. Och tills dess finns det många som byter till och njuter av sina OLED skärmar.

Skrivet av joantanstrand:

Nej. De kostar för mkt. Och finns bara 16:9?

Nej, de finns i 21:9 och 32:9 också tex.

Vad som är dyrt är ju förstås subjektivt men visst, OLED finns ju inte direkt i budgetklassen 1-2k eller så utan man får ju kliva upp till runt 10k och uppåt för tillfället.

Av Zemlan
Skrivet av Leiri:

Ett år är ingenting.

Dessutom så kommer ju skärmarna med tvingad refresh var 4e timme och den tar 5-10 min. Kul att spela nåt ocj bli avbruten.

Skrivet av Leiri:

Automatisk Pixelcleaning var 4 timme. Skärmar har det. Inte tv apparater som en del av er har. De har andra regler och körs när tvn är av istället.

Vet inte hur det är med olika tillverkare men min Alienware dök mycket riktigt meddelandet upp efter 4h som du nämner... Men jag valde "gör det nästa gång skärmen går i standby läge" ngt i den stilen. Sen visa inte detta meddelande igen. Var ett år sedan så jag minns inte exakt men det var något i denna stil. Har i varje fall inte sett röken av meddelandet sedan dess.

Så medan det kanske stämmer med andra tillverkare så är det helt felaktigt när det gäller Alienware iaf. Dvs man blir inte alls störd var 4e timme om man inte vill.

Av Zemlan

För rätt exakt ett år sedan nu uppgraderade jag till OLED, Alienware AW3423DWF mer specifikt .Så jag valde länge sedan i omröstningen 😜

Supernöjd! Inget att klaga på än så länge. När jag kör simracing hade det kanske vart nice med en ännu bredare men för annat duger denna fint och är mer lagom 🙂

Av Zemlan
Skrivet av Baxtex:

Har Viaplay "gratis" via Telia men bara kollat utbudet en gång. Såg mest ut som skitprogram typ vad päronen tittade på tv för 20 år sen? Förstår inte varför nån skulle betala för det frivilligt.

För att komma åt F1, fotboll och jag tror man kan se NHL genom Viaplay också bl.a. finns ju annan Motorsport också men det ligger inte bakom det maxade abbonemanget iofs men inte det grundläggande heller. Det är främst sånt de har som dragplåster och de tar ju betalt för det också det ska gudarna veta.

Men det grundläggande abbonemanget däremot känns kanske som det saknar existensberättigande. Har ingen koll på om de har saker andra tjänster saknar eller om det bara är slöseri. Men jag ser det som de främst lockar genom att vara exklusiva på vissa stora sporter.

Av Zemlan
Skrivet av Neon:

Det är ju så man brukar säga, så då är frågan, om vi tillämpar samma idé på vapen, exempelvis skjutvapen? Kriminella ignorerar redan vapenlagarna, spelar det då någon roll om vi tillåter allmänheten att också bära vapen? Många hävdar att om fler laglydiga medborgare är beväpnade, kan det avskräcka brottslighet eller ge folk en chans att försvara sig. Samtidigt visar forskning att våldsbrott tenderar att öka när fler vapen finns i omlopp.

När du nämner detta görs det skillnad på vapen och vapen då i forskningen? Och våld och våld? Man undrar ju på vilket sätt de avgränsat sin data och hur de ser på lagliga vs olagliga vapen och våld mellan civila och civila vs våld mellan civila och kriminella. Finns avgränsningar eller drar man allt över en kam?

För ex vi har runt 1 miljon lagligt ägda vapen i Sverige, en hel del tror jag de flesta skulle säga, men noll av dem används i snitt i våldsbrott varje år. Dvs det är olagliga vapen som smugglats in från världens alla hörn som används vid våldsbrott. Vi har alltså en jävla massa lagliga vapen i Sverige och de leder inte till någon ökad mängd våld. Det är de olagliga vapnen som uteslutande används.

Av Zemlan

Ta BF5 och gör det i en modern eller nutida tidsera. Så är det typ hemma enligt mig. Det är det bästa spelet i serien ihop med 2an. Utan minsta tvekan. Främst pga det minimerades saker som håller handen åt spelarna.

- Gunplay, ingen jävla slumpmässig spridning utan kulorna gick dit man siktade. Finns det rekyl ska den matcha korrekt så när man kompenserar är det för att kulorna fortsatt ska gå dit man siktar. Full auto ska inte balanseras av slumpmässig spridning, det balanseras av rekylen. Närstrid enklare, på håll ska det inte längre vara möjligt utan man skiftar till halvauto...

- Fortification-systemet, DICE klagar över att med mycket förstörelse så blir balansen knepig. Jag köper det. De hade ett grymt sätt att motverka det i BF5 -- man kan bygga improviserat skydd där skyddet tidigare var! Varför detta yxades är för mig en gåta. Det ska vara en självklarhet i alla framtida Battlefield

- Fordonen hade tyngd och var i klar nackdel om de gav sig in för nära infanteri. Precis som det ska vara. Det var dessutom möjligt att sakta ner dem signifikant genom att träffa vissa väl utvalda svaga punkter. Plus att en träff i baken eller där de är dåligt bepansrade gjorde signifikant mer skada. Skott där de var väl bepansrade gjorde typ ingen skada öht, skottet studsade. Prefekt.

- Fordonen har inte oändligt med ammunition. De tvingades backa för att uppsöka stationerna som fyllde på dels hälsa men framförallt deras ammunition.

- balansen mellan luft och mark behöver en gång för alla lösas eller så yxa luften. Finns inget mer enerverande än någon som inte gör annat än flyger och de är helt omöjliga att göra något åt. Förstår deras sten sax påse tänk men när man är stenen är det inte så kul att helikoptern påse kommer och ger en några extra rövhål och man ska bara gilla det.

- sprint när man är hukad. Varför togs detta bort med 2042? Gryyymt i BF5.

- sluta gör banor dedikerade för tex fordon eller närstrid med bara infanteri. Håll er till banor med en mix. Så alla kan se till att spela där de tycker de blir kul. Fullkomligt hatar banor som tvingar mig till stressigt "ADHD" gameplay som typ går ut på att springa och skjuta vilt tills man dör efter att ha fått med sig en eller två i döden. Vill ha möjlighet till strategi.

- Avskalad HUD likt BF5. Grymt bra, tog ingen plats men den hade all info man vill ha

- ingen 3D spotting. Ping likt BF5 var riktigt trevligt. Man fick använda ögonen istället för att spamma Q hela tiden. Gömma sig var en klart mer legitim taktik iom folk inte kunde se en genom buskar osv genom att trycka på Q lite då och då....

- ingen eller minimerad 2D spotting. Om du ska dyka upp på minimapen när du skjuter så ska det inte vara en pil som visar vilken riktning du kikar åt... Helst kan man ta bort det helt likt BF5, 2D såg du bara fiender om en recon drog iväg en ljusgranat upp i himlen. Annars såg du bara allierade. Vill jag minnas iaf. Oavsett, BF5 skötte detta exemplariskt.

- tyngre maskingevär går bara skjuta när stödbenen är uppe. Annars blir det från höften. Kändes helt rimligt i BF5. Löser problemet att att en LMG lätt blir en Assault rifle med extemt stort magasin. Lättare maskingevär kan isf hållas att man kan sikta men låt ADS hastigheten utan stödben på plats ta signifikant mer tid. När stödbenen är uppe ska man belönas. Det gjorde man i BF5. Inte direkt alls på den nivån i BF2042.

- låt alla ha en IFAK likt BF5. Men bara Medics kan fylla på den när den är förbrukad

- ge inte alla vapen tillgång till zoom. I en modern setting borde typ alla vapen ha tillgång till det kan här kan man låta balansen tala enligt mig. Problemet de envist försökte lösa i BF5 genom att ändra balans osv för vapen var för effektiva på håll var ju pga alla typ körde med ex sikten....begränsa sånt eller se till att det balanseras ordentligt när det gäller rekyl. Full auto med zoom ska vara ett rent helvete utan stödben.... Låt det då vara så

- vänder man sig när man ligger ner så vänder sig karaktären så man ligger på rygg istället. Grym grej från BF5. Fattar inte varför de tog bort det....

- tror jag kan komma på mycket mer men detta är ett axplock av saker jag identifierat som gör ett Battlefield grymt. Alla har varit kul på sina egna sätt. Men många av ovan nämnda grejer fanns i BF5... Och det är pga det, enligt mig, det bästa i serien.

Av Zemlan

Stol utan tvekan. Över tid kanske annat kommer ikapp men för tillfället är stolen det jag lagt mest pengar på bland grejerna i listan.

Av Zemlan
Skrivet av Foolwolf:

Jag har precis varit hos läkaren och undersökt öronen då jag är 50 och en del av de högre ljuden helt sonika försvunnit säga att jag har väldigt god hörsel, det jag har kvar, men om du inte hör detta efter alla dina data och bitar hit och dit borde snarare du kolla dina öron hos någon.
Jag är inte någon audiofil eller någon som smeker guldkablar hemma, men jag hör när saker och ting låter annorlunda och är väldigt känslig för ljud. Jag behöver inte särskilt avancerade saker för att höra skillnad på en del material jämförelsevis mellan spotify och tidal - det är inte särskilt svårt när man lyssnar på metal, rock mm som är mina favoritgenrer där jag kan låtarna.

Också, det verkar inte som om du förstår mig, du pratar om exakt samma master - men det spelar ingen roll då tidal och spotify genererar egna streams som de sänder. Det är det jag pratar om - jag sätter på Foo Fighters på CD, på Tidal och på Spotify - kollar med en app att volymen är hyfsat lika - och lyssnar. Ja, jag hör skillnad - gör inte du - ditt problem eller inte om du oavsett helt enkelt njuter av musiken.

Fast... @Gurrrra poäng var ju att om man ska göra blindtester så är ju grejen att det måste vara jämförbart på riktigt efter konstens alla regler annars blir det ju bara fel.

"Kollar med en app att volymen är hyfsat lika" kvalar ju sannolikt inte in som ett helt legitimt blindtest om man ska vara så kategorisk som du är med sin förmåga att märka vad som är komprimerat och inte.

Lägger inte mer värdering i den biten än så. Men han ställde helt rimliga frågor enligt mig som helt oinsatt och du svarar med en allt annat än trevlig attityd. Det gör ju, enligt mig, inte att du framstår som värst trovärdig -- mina två cents

Av Zemlan

Inget jag kommer betala för i varje fall, min hörsel är långt från perfekt och dessutom är jag rätt övertygad om att typ alla som vill betala för lossless eller redan gör det slänger pengar i sjön. Ren placebo och inget annat.

Skillnaden finns där förstås, så inte placebo så vis, utan snarare som i att vi kommer inte med våra öron höra skillnaden i praktiken. Ytterst tveksamt att typ någon som förespråkar lossless sätter något rätt vid ett ordentligt utfört blindtest annat än att man råkade gissa rätt.

Men visst, om det är något område där finns gott om ormolja så är det ju just inom ljud. Så det är klart att det finns de som är övertygade om att just deras öron är övermänskliga.

Sen så...Finns det folk som kommer kunna identifiera skillnaden? Utan tvekan. Är det typ inga som är såna personer? Utan tvekan.

Av Zemlan

Kör på Brave till både datorn och mobilen sedan några månader, bytte från Chrome. Funkar klockrent än så länge, var väldigt enkelt att skifta 🙂

Av Zemlan
Skrivet av flashen:

Om det sker så kommer inte fabrikerna finnas kvar för dom att ta över

Exakt. Sker det så kommer väst själva spränga fabrikerna i luften. Om man inte kan garantera egen kontroll över dem dvs men verkar det lite kört på den punkten är det enkelt att bara sätta några bomber i byggnaderna sen har Kina bara dyra ruiner kvar att styra över.

Av Zemlan

Blir spännande att se årets resultat!

Kör själv 3440x1440 sedan snart ett år nu, bytte i typ maj eller ngt förra året, supernöjd än så länge 🙂

Av Zemlan
Skrivet av maweric:

Sitter oftast nu för tiden. Har höj och sänkbart skrivbord. Stod oftast både på jobbet och privat tidigare. Har väl blivit lite bekväm av mig. Skärpning!!

Beror på. Inte givet att du behöver skärpa dig så länge du står ibland. 😜

De senaste rönen inom ämnet är, som jag fattat det, att stå har blivit lite av det nya sitta. Dvs sitta är inte så dåligt som man länge trott. Annars är ju många inne på att man ska stå så mycket man bara kan och svär vid det för det sagts att det är bättre osv. Verkar som sagt inte bara så självklart längre.

Viktigast är förstås en mix om möjligt misstänker jag. Inget är bra om det blir för mycket av det, vad det än är.