Inlägg

Inlägg som iBigs har skrivit i forumet
Av iBigs
Skrivet av talonmas:

Fast vi måste bokstavligen åka snabbare än ljusets hastighet för att lösa dilemmat. O gör vi det har vi mer spännande saker att göra än att streama spel

Skickades från m.sweclockers.com

På vilket sätt måste vi röra oss snabbare än ljusets hastighet? Jag hänger inte riktigt med.
En normal människas reaktionstid på vad som händer på skärmen är runt 200ms, så jag tror inte datat behöver färdas med ljusets hastighet för att man ska bli nöjd med snabbheten. Säkert behöver det gå snabbare än idag såklart, men man använder ju redan idag system som timewarp och predictions i fps för att få spelarna att tro att det inte finns någon fördröjning.. Utvecklingen fortsätter

Du kan enkelt test din egen reaktionstid på https://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime
Jag är alldeles för gammal för att spela CSGO numera eftersom mitt medel låg alldeles för högt (275ms).
Då kan man ju undra varför jag absolut skulle köpa en skärm med bara 2ms fördröjning. Det hjälper ju föga när man själv är lika snabb som en sengångare

Av iBigs
Skrivet av talonmas:

Problemet är att om tekniken inte löser hur man ska röra sig snabbare än ljusets hastighet så har vi problem med latens. Om vi inte ska ha en server i varenda byhåla som finns såklart.

Så nej, ingen teknikutveckling kommer fixa det här. Tror då mer som nån ovan påpekade att spelen kommer röra sig mot mer "långsamma" spel (typ Civ och MMOs).

Skickades från m.sweclockers.com

Glöm inte: "Vi kommer aldrig behöva mer än 640KB arbetsminne", "Internet är en fluga" eller "Allt som kan uppfinnas är nu uppfunnet och därför är det lika bra att lägga ner patentverket"...

Historien är full av citat som de ovan.

Tekniken må ha långt kvar, men vi har inte på långa vägar uppfunnit allt eller sett slutet på utveckling.
Just saying....

Av iBigs

Det är en helt naturlig väg att gå. Visst finns det svårigheter jämfört med streamad video, men utvecklingen går fort framåt och även om kanske just dessa tjänster kommer halta en del till en början så är det rätt tid att starta detta nu. Ännu ett steg från personligt lagringsutrymme. I en framtid kommer du inte behöva hårddiskar, grafikkort eller ens en dator så som vi ser dem idag. Du kommer ha en skärm och möjligen några tillbehör till den. Bild, ljud och datorkraft hämtas från servrar på nätet.

Av iBigs

Hej hopp.

Jag har jobbat med IT (eller som kompisarna brukar säga, helst med nåt slags dalmål "Du jobbar ju me Daata") i stort sett sedan jag hoppade av gymnasiet nån gång i mitten av åttitalet. Jag har gjort väldigt många saker genom åren, allt från att hänga magnetband i en stor datahall (sånt gör man inte längre) till att driva ett eget företag i IT-branschen. Att jobba inom IT kan man göra på massor med olika sätt och ibland upplever jag att folk ser lite snävt på IT-jobb som att det handlar om få olika jobb, som programmering, projektledning eller installera servrar, men på IT-företag, precis som på alla andra ställen som t.ex. industrin så finns det ju massor med annat man kan göra.
Jag har jobbat som projektledare, programmerare, tekniker (laga datorer och installera servrar), nätverkstekniker, leveransansvarig, Processutvecklare, säljare, inköpare, licensansvarig, serveradministratör, teamleader och VD. Då har jag bara gjort några av de olika typer av tjänster som faktiskt finns på ett "dataföretag".
På företaget där jag jobbar är det många som har börjat en gång som tekniker, men som idag har chefstjänster, är IT-arkitekter, systemansvariga eller typ något av det jag listade innan. Sen finns det ju annat som är mindre IT-relaterat, typ HR, ekonomi osv... En del kommer till och med in på IT genom att en gång ha jobbat på lagret med packning, men som var intresserade och fixade sånt som pajade ellr "det började med att jag skulle flytta en skrivare åt nån på kontoret"... Det ena ger det andra.

Det jag menar är att man kan börja som tekniker och sen utvecklas man med tiden och får möjlighet att göra andra saker. Att jobba framför en datorskärm hela dagarna kanske låter skitsoft, men väl där kan man faktiskt tycka att det fan var roligare att stå i butik och sälja komponenter som jag gjorde en gång i tiden. Alla är olika, och man tycker olika saker är roliga, engagerande osv. Om du drömmer om att jobba med data/IT så bryt ner det och titta på vad är det egentligen som lockar?

För att ta ett exempel: Jag har en son som spenderar all sin lediga tid framför sin datorskärm. När jag frågar honom vad han skulle vilja jobba med så säger han att han vill bli programmerare. Kul säger jag och visar honom lite sånt, hjälper honom installera lite verktyg och ger honom lite länkar till självstudier och exempel. Allt för att göra det så lätt och roligt att komma igång som möjligt. Han har inte skrivit en rad kod. Inte intresserat sig för att själv söka information kring hur man gör, vad man kan göra. Men han sitter där vid datorn, spelar spel med kompisar, kollar youtube säger fortfarande att han vill bli programmerare.
Han kommer självklart inte bli programmerare, för han är inte ett dugg intresserad av att koda. Men det är lugnt, han kan fortsätta jobba med det han gör tills den dagen han hittar det han verkligen vill göra, och det kan ju vara precis vad som helst. Köra taxi, plocka lingon, sitta i kassan eller jobba på nåt lager.

Det jag menar är att man måste brinna lite för det man gör i alla fall, annars är man på fel ställe. Om du inte tycker det är roligt att installera servrar eller programmera, då är det ju ingen idé att försöka få ett sånt jobb. Du skulle ju bara vantrivas.

Av iBigs

Har en så kallad "smart" 55 tums LG 3D från 2013. Den får hänga där tills den pajar tror jag. Det största problemet med den är att den hänger sig om den stått på för länge. Inte tv-bilden utan själva operativet i smartdelen, vilket gör att man inte kan använda fjärren mer än att stänga av och sätta på teven igen. Tror jag har använt 3D-köret ett par gånger då den var ny och det var ballt, men brillorna har säkert legat i skåpet de senaste fyra åren i alla fall.

Det blir ingen ny teve förrän den här går sönder. Jag har inget behov av 4k eller sånt, för jag tror inte jag ser så bra ändå, och jag tycker priserna ändå är alldeles för höga för att hålla på och byta stup i kvarten.

Av iBigs

Om kabeln rakt i väggen fungerar i datorn så bör det också fungera om du sätter den i routern, förutsatt att du konfigurerar den korrekt.

Av iBigs

Overkill's The Walking Dead - Så bra som Payday 2 har varit ska det bli intressant att se om Starbreeze kan leverera på detta stora IP.
Tropico 6 - Vore skoj att se att multiplayer fungerar den här gången. Hittills har det varit skräp
Red Dead Redemption 2 - Om och när det släpps på PC

Av iBigs

Den borde dyka upp som en d: e: eller nåt liknande beroende på vilken enhetsbokstav du har ledig typ.

Av iBigs

Osäker, jag har alltid installerat på nytt själv. Men har hört att dessa kloningsprogram är väldigt användarvänliga.

Av iBigs

Det är ju aldrig bra om ett nätagg fräser. För egen del skulle jag för säkerhets skull (helt oavsett om det löser propp-problemet) byta nätagget.

Av iBigs

Sökte lite på Google, och andra som haft liknande problem med samma felmeddelande har haft överklockat datorn, ändrat inställningar i BIOS för power management eller helt enkelt varit tvingade att byta moderkort.

Det första du kan göra är att ladda standardinställningarna i BIOS för att se om det kanske hjälper?

Edit: Jag skriver för långsamt. Killen ovanför mig hade ett bra tips

Av iBigs

Nu har jag iofs bara SSD sedan ett tag, men generellt vill du ha systemet på en SSD vilket gör att Windows laddar väldigt mycket snabbare än tidigare. Men man vill gärna ha spel på SSD också eftersom laddtiderna även där blir snabbare. Om du klonar din HDD rakt av, så har du ju snabbheten på båda de sakerna. Om det däremot inte får plats så måste du prioritera vad du vill ha var antar jag, men det är antagligen enklast att i så fall klona systemet och lägga spelen på den gamla hårddisken efteråt tills du har råd eller möjlighet att köpa en SSD till.

Sen kan du lägga till diskar vartefter du får fullt och sprida ut steamspelen på dessa. Du lägger till steam mappar under inställningar i Steam, och när du sedan köper ett spel får du välja i vilken steam mapp du ska ladda ner det till.

Av iBigs

Om man tänker på t.ex. skrivbord så vore ju en fungerande kabelhanteringslösning optimalt. Den som designar ett skrivbord tar sällan hänsyn till vad användaren egentligen använde det till. Alla sitter ju inte med en kopp kaffe och en laptop med trådlöst nätverk vid sitt skrivbord.

Gamingstolar i konstläder? Hur tänker man då? En gamer sitter i timmar i sträck, och i alla fall sommartid känns konstläder som typ det sämsta materialet att vila rumpan på

Av iBigs

Alla förpackningar utom den till moderkortet slängs, och i den kartongen sparas överblivna skruvar manualer och eventuella serienummer. Lådan har plats i ett skåp. Förutom det har jag en liten byrå där lådorna är proppfulla med allt möjligt datorrelaterat, kablar, fläktar, kylare och påsar med ditt och datt. I städskåpet finns en låda med nätverkskablar i olika längder (jag har tänger och kontakter om jag behöver göra en ny kabel nånstans). Det finns också en låda med diverse grafikkort av varierande ålder, i källaren står gamla datorer i olika format, allt från kompletta till endast skal plus skärmar. I en låda i vardagsrumsmöbeln återfinns gamla tangentbord, möss, headsets, diverse donglar till trådlösa saker och annat halskrymmande.

Om jag behöver ha något av allt detta så startar en tio minuters frenesi av letande och svärande (Vem faan har tagit min...), men oftast hittar jag vad jag letar efter

Av iBigs

Rent spontant känns det som en lite underlig upplösning? Skärmen är gjord för 1920x1080 i 144hz.

Av iBigs

Det är inte inkomsterna man blir rik på... Det är hur man spenderar det man har
Spenderar man klokt har man ju mer kvar. Dvs om man köper den där kexchokladen för 5:- istället för 50:- så har man ju hela 45:- att lägga på båtmotorer, grafikkort, fler kexchoklad eller kanske på sparande till nytt hus beroende på vilka preferenser man har. Att påstå att folk inte har råd bara för att man väljer ett billigare alternativ är antingen trolleri eller ren okunskap.

För egen del har jag inte råd att lägga 10.000:- på ett grafikkort, och hade jag råd skulle jag nog låta bli ändå.

Av iBigs

Har haft några volvo genom åren, och ett vanligt problem som dyker upp är att länkarmarna fram slits. Har inte haft någon XC70, men väl en AWD, och på den bilen blev det någon obalans i kopplingen till drivningen bak. Antagligen nåt med kardanen eller upphängningen av den.

Jag löste aldrig problemet själv utan bilen gick vidare till ny ägare som förhoppningsvis löste det. Men slitdelar på en volvo är väl i huvudsak bromsar och länkarmar. Kan tänka mig att hjullager också slits, särskilt om bilen har gått långt.

Av iBigs
Skrivet av hACmAn:

@iBigs:
Eller vi är på ett swec inte värt att berätta vad man har för hårdvara?

Ledsen hACmAn, jag förstod inte riktigt vad du menade?

Av iBigs
Skrivet av DST:

Dricker med höger, men när man multitaskar dvs när man använder musen å hjärnan skriker efter koffeinet så är det ju vänster hand som får sköta uppgiften att hantera kaffet.

Sen undrar jag hur i helskotta ni kan ha det så städat på era skrivbord/arbetsplatser.
Ny lägenhet å allt men fortfarande ser det ut som om en bomb slagit ner, wtf! Hur?
https://i.imgur.com/8J1hPGb.jpg

Haha, den där bilden är nåt för "Visa ditt skrivbord"-tråden ju! Jag fattar inte heller hur folk kan ha så kliniskt rent på skrivbordet. Mitt är inte lika kaotiskt som ditt, men det är fortfarande långt ifrån tomt.

Av iBigs

Jag håller muggen nio gånger av tio i vänster hand, men är högerhänt. Har inte ens funderat på vilken sida eventuella tryck är på, detta trots att jag envist hållit mig med personliga muggar genom åren.
Sedan en tid tillbaka blev min supersnygga AIK-mugg stulen så nu dricker jag ur företagets vita muggar. Vet fortfarande inte vilken sida om örat trycket är på dock...