Inlägg

Inlägg som kaffeofikaelika har skrivit i forumet
Av kaffeofikaelika
Skrivet av yrfhar:

Kör med solfilm året runt. Hade det funnits AC med ute del som hade inne del på 40 cm längd hade jag nog investerat i det. Men denna 10 000 kr maskinen verkar intressant även om den kräver lite arbete med jämna mellanrum.
https://i.ibb.co/56ZJ50c/Sk-rmbild-2021-05-15-104301.jpg
https://youtu.be/6uB1s0bTMyY

Eller så färdig tvåslang AC/värmare (12 000 kr)

https://youtu.be/mseVRHFQ06Y

Men undrar lite över vart man tar strömmen. Ser ingen sladd alls på videorna?

Detta är en scam. Det är enkel fysik. Leder den inte ut värmen ur rummet är effekten kass.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Ryssfemma:

Det är ganska kul hur folk tyckte om att håna 2080 och 2080 ti ägare för att ha kastat pengar i sjön.
Personligen tycker jag de skönt att ha haft ett flaggskepp i snart 3 år nu som håller hög standard än, för priset man betalade vid release.

De som köpte begagnade 2080/ti precis innan 3000-lanseringen är nog också nöjda även om många tyckte de var korkade och bara skulle vänta till nya serien istället.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Alphahanne:

Det som gör att man, om man har möjlighet, borde skaffa en "riktig" AC/värmeväxlare då de ljudligare delarna hamnar på utsidan.

Är svårt ljudisolera effektivt utan att det blir tungt och otympligt. Kan dock säga, även om min f.d. portabla AC var tämligen högljudd så var det ett avsevärt mindre problem än de 30+ jag alltid hade inne annars på sommaren. Vande mig ganska snabbt och surrandet blev för mig nästan sövande.

Jag håller med om att ljudnivån är ett riktigt lyxproblem. Det är få saker som är så värda som kyla när det är den där intensiva och fuktiga värmen som man inte kommer undan.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av stgr:

För att mitt fönster är inte så liten som din, min är kanske 2-3 gånger större.
Sedan har jag inte hittat en hålborr(eller vad det heter) som gör en öppning på 32cm.

Ta en mindre borr och borra fler hål. Använd en fil för att jämna till kanterna alternativt en sticksåg från början eller som komplement. Det finns massor av alternativ.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Paul50:

En fråga till er alla som äger en AC.
Svår fråga men en då intressant.
Kan ni säga ungefär hur mycket ni får sänkt temp efter ca en timme körning.
Skriv då vad den är vid start och sen efter en tids körning.

tex Start 24 grader rummet. Efter ca en timme 19-20 grader.

Skulle vara kul att veta lite vad ni ligger på.
Tack i förhand

Jag har aldrig mätt det faktiskt. Men jag har ett kontor där det på sommaren ibland är så pass varmt att sitter man ett par timmar framför datorn svettas man även om man bara har kallingar på sig. Om jag har AC:n igång för fullt så händer det att jag behöver ta på mig en tjocktröja. Så kanske du får en uppfattning om effekten. Jag har Delonghi PAC AN97.

Av kaffeofikaelika

Jag hade gärna sett detta inför kommande lanseringar av grafikkort. Det var ett helvete att avbeställa alla kort man hade bokat upp mot faktura. Hade gärna bara köpt "vilket 3080 som helst" och "vilket 6900xt som helst" från återförsäljare istället för att beställa 40 olika kort.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Joppis:

Det jag menar är att man ger en privat tredjepart tillgång till alla uppgifter man själv kommer åt via sin inloggning i Skolplattformen. Det är ju även uppgifter om andra barn (klasslistan) och andra föräldrars telefonnummer osv. Varför skulle jag vilja riskera att läcka dessa uppgifter till en tredjepart? ÖSP kan säga att de inte lagrar några av uppgifterna men och det ska man lita på? Vad händer om det uppstår en bugg eller säkerhetshål i deras lösning?

Ja vad händer om det uppstår en bugg eller säkerhetshål i Stockholm stads system?

De hade kunnat göra detta rätt nämligen sagt "bra jobbat med alternativa plattformen, hur kan vi ersätta er för ert fina arbete?" Men istället ska det nu bedrivas hetsjakt på de här uppenbart begåvade personerna och utöver detta ska man tvinga alla att använda den kassa lösningen. Det är ju inget snack om att det blivit en fråga om prestige.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av M89:

Nu är jag inte helt insatt i detta, men även om de har öppna API:er så behöver man väl ändå någon sorts inloggning för att komma åt informationen? Eller ligger allt öppet? Jag tänker mig att om jag skickar iväg ett POST request utan någon data med login och lösen så borde den väl avvisa requesten?

Jag nyttjar exempelvis Telias API för att få tillgång Telia Play i min programvara, men där kommer jag inte undan inloggningen.

Jag tycker det är förlåtligt att inte utesluta att all information ligger helt öppet med tanke på Stockholm stads track record inom IT men det krävs inloggning för att se uppgifterna. Även via den alternativa portalen.

Av kaffeofikaelika

Följer det inte med app och programvara för detta? Är också intresserad av samma funktionalitet.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av walkir:

Antar att du aldrig jobbat på en myndighet eller med upphandling? Själv har jag erfarenhet från Skolverket, så jag har fått lite insyn i skolvärldens utmaningar.

Jag är egentligen inte förvånad över det massiva slöseriet, nej.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av walkir:

Borde man inte räkna med att kostnaden för en anställd är ca 1 miljon/år?

Sen har jag ingen aning om hur många system som påverkas eller hur gamla system man måste ta hänsyn till. Men normalt sett inom myndighetsvärlden, så finns det legacy tillbaka till tidigt 90-tal.

Licenskostnader kan även dra iväg snabbt om det många användare. Lägg sedan på alla lagar och regler som påverkar myndigheter och offentlig förvaltning.

Audit-loggning och felhantering kommer ofta även som en chock för inblandade parter i samband med driftsättning

Det spelar ingen roll det är fel på en storleksordning. Räkna tio miljoner per anställd så är det fortfarande nästan tio gånger för många heltider. Under fem borde vara rimligt.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av cosplay:

Jag gillar absolut inte ljuseffekterna på attackerna i PoE2. Det ser ut som ett anime-spel.

edit: Här alltså. Effekterna ser tecknade ut av nån anledning.

Jag tycker det ser ok ut men det är samma problem som PoE haft hela tiden i mina ögon: det är för svårt att urskilja saker från miljön. Blizzard är mycket duktigare på att få till det där med kontraster mellan karaktär, monster och bakgrund.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Jacob:

Tveksamt För mig är Diablo II en så stor del av barndomen att det blir det ett köp oavsett recensionerna. Så nu har jag vädrat lädret och är redo!

Annars är jag med på att man gör bäst i att vänta till release innan man köper ett spel.

Det här "you think you do but you don't" som Blizzard sa angående WoW Classic har verkligen inte åldrats bra. Det visar sig att remasters av gamla spel är en guldgruva. Vem hade kunnat ana att nostalgiska och köpstarka 30+are skulle vilja återuppleva barndomen? Borde kanske inte varit så svårt att förutse....

Av kaffeofikaelika

Fråga: hur är det möjligt att "driftkostnader" är 250 miljoner kronor på två år? Det motsvarar ju typ 500 heltidstjänster. Eller 250 heltidstjänster och en jävla massa server.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av DerpMcDerp:

Min erfarenhet av offentliga upphandlingar är att det oftast finns enorma brister i beställningarna. Man vet inte vad man behöver eller vill ha. Då brukar det i regel bli dyrt att ordna till med tilläggsbeställningar som går utöver det ursprungliga avtalet.

Problemet är att det är för svårt att skriva beställningar. Blir man för detaljerad så antas sådant som inte nämns inte behövas och blir man för diffus vet man inte vad man får. Hade utvecklingen istället varit en tävling där det bästa bidraget vinner en miljard så hade resultatet varit oändligt mycket bättre.

Av kaffeofikaelika

Intel 2500k var en riktig best. Fick bra sand också som överklockade riktigt bra. Hade den i många år.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Alling:

Men detta måste väl ändå vara helt meningslöst jämfört med t ex 2 000 Hz? Blir mer än gärna motbevisad.

Ja det kan man ju tycka men så har man ju sagt om mycket inom tekniken. Finns ju hur många exempel som helst. Minne och nätverkshastighet är väl de exempel som jag först kommer att tänka på.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Majkey:

Jag minns att jag såg fram emot dessa nått otroligt när jag var yngre. Skivorna var fantastiskt trevliga. Finns det nått arkiv där alla skivor är upplagda? Hade varit kul att gå igenom dessa igen

Ja det heter min morsas förråd. Prenumererade ganska många år och är säker på att jag sparat allt.

Nostalgimätare slår i taket när jag tänker på det. När man fick en CD med nya demos. Numret med Black&White... Vilken tid.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av relevantia:

pepsi max är 1000 gånger godare än cola zero. cola zero smakar smaksatt vatten.

cola light är också godare än cola zero.

Jag roterar mellan dessa. Tröttnar efter ett tag och byter. När man behandlar folk med morfinpreparat utvecklar de efter ett tag tolerans och man kan då byta till ett annat. Sen kan man byta tillbaks. Tror att det händer något liknande med min hjärna.

Av kaffeofikaelika

Tror du kan glömma 3000-serien för 4500 kr. Det handlar ju i så fall om en partiell gåva.