Inlägg

Inlägg som Kevinkingeen har skrivit i forumet
Av Kevinkingeen
Skrivet av Ant3:

Men datorn får ju inte MER ström bara för att du hart ett överdimensionerat agg.

En dator drar den strömmen den behöver och så länge ett Agg inte är för litet så spelar det ju ingen roll sen så länge det som komponenterna behöver finns tillgängligt.

Så att köpa ett Über agg för att driva en Mainstream rigg är ENBART pengar i sjön. Som exempel hade du kunnat lagt pengarna på mer Ramminne, Bättre CPU kylare, eller helt enkelt ett bättre chassi än R4 redan från början.

Att tycka att datorn är bättre bara för att den har ett ENORMT agg är precis samma sak som när tjejer tycker något är bättre bara för att det är ROSA... *Facepalm*

Om han har ett nätagg på 1200W så är nätagget effektivast kring 600W vilket är i närheten av vad hans system tar. (Nätagg är alltid effektivast på 50% load)

Av Kevinkingeen

Du behöver endast en tagg för att göra allt det du nämnde, du måste dock ha en app som skriver till taggen vad den ska utföra för uppgifter.

Av Kevinkingeen
Skrivet av bojaka:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/C64_ntsc_c...

Dessutom... Varför väljer de att kalla skiten "Material" när inget av designelementen har just ett "material". Det är ju bara jordens tråkigaste färger

Hela Material-konceptet utgår ifrån någon sorts pappersstruktur som jag inte orkar förklara men jag länkar till Googles designinfo.
http://www.google.com/design/spec/layout/layout-principles.html

Av Kevinkingeen

Världens dyraste fläkt

Såg denna på Prisjakt och var tvungen att dela den

http://i.imgur.com/OdwvC0R.png

Av Kevinkingeen

Jag tror att det är kring 18800 kr

Av Kevinkingeen
Skrivet av Coldfire2143:

Det är det aldrig. Kan rekommendera en 80/20-blandning av grön Sencha och färsk pepparmint! Mmmm.

Jag är mer för fruktiga téer, fast dock så kan det aldrig gå fel med Earl Grey, men tack för tipset, kanske mer något för mina föräldrar

Av Kevinkingeen
Skrivet av Coldfire2143:

En rejäl bokhylla med ett stort förråd böcker. Ibland blir det för mycket teknik och man behöver koppla av med en kopp té och en bra bok.

Har redan allt för många böcker, men lite mer te hade inte varit dumt

Av Kevinkingeen
Skrivet av Andyah:

hehe det är bra det rätt tänkt.

Japp, man måste ju tänka framåt, sen så blir rummet mycket snyggare och man får en bra anledning att möblera om

Av Kevinkingeen
Skrivet av KimTjik:

Nja, kanske i det här fallet, men det är något jag inte kan uttala mig. Däremot är det absolut ingen regel att alla "servers mår bra av flera cores". Det område jag känner till lite bättre om just detta är databaser. Vissa presterar helt klart bättre med högre klockfrekvenser istället för fler kärnor.

Fast nu gällde frågan Apache... eller Nginx (rubrik kontra 1:a inlägg?). Utöver det blir jag osäker på vad som frågas efter: processer?

Med processer menar jag en serverinstans på en port, man kan ju ta emot förfrågningar om samma innehåll på olika portar genom att ha typ 5 olika instanser av servern som lyssnar på olika portar och sedan blir användaren skickad till den "mest inaktiva" servern med hjälp av en load balancer

Av Kevinkingeen
Skrivet av Ctrl:

alla servers mår bra av flera cores. Eftersom om en kärna är upptagen så måste en process vänta på att den blir klar. Har du två eller mera kan man exevera mer trådar snabbare.

Menar du då att flera processer är bäst, alltså att man har flera servrar på olika portar som delar ut samma innehåll och sedan sköts detta av en load balancer.

Av Kevinkingeen
Skrivet av tomle:

Ska du hosta Nginx eller Apache? Det ena i trådrubriken och det andra i texten...
Apache kan jobba lite olika beroende på vilken modul du installerar (prefork/mpm)

Oj, det blev helt fel där, är faktiskt osäker vilken jag ska använda. Servern ska köras på en Raspberry Pi med 512MB RAM.

Av Kevinkingeen

Server - en eller flera processer?

Hej!

Om man ska hosta en server, är det då bäst att ha en process som använder alla resurser, eller är det bäst att ha flera processer som delar på resurserna?

Av Kevinkingeen
Skrivet av Andyah:

Tv om du väljer mellan dom två..trevligare o titta på en stor tv med polare än att glo på liten skärm

Tänker likadant där, sen gäller ju detsamma om man tar hem tjejer

Av Kevinkingeen
Skrivet av nickhe:

mobil: nexus 5

Det var faktiskt just den som fanns i planerna
Du får gärna motivera valet så jag vet varför jag ska välja telefonen.

Av Kevinkingeen

Köptips för 15-årig tekniknörd

Hej! Jag är 15 år och ska snart börja gymnasiet. Jag ska köpa lite nya saker när grundskolan är slut och undrar vad som är bäst att köpa. Om ni har fler frågor så är det bara att skriva
Alternativen är följande:

  • En ny telefon och diverse tillbehör till den (har idag en ZTE Blade III)

  • En 42-tums TV till mitt rum och möjligtvis ett par golvhögtalare om budgeten tillåter det (har idag en datorskärm på 23 tum men ingen TV)

All hjälp uppskattas!

Av Kevinkingeen

Såg någon Polens bidrag?

Av Kevinkingeen
Skrivet av Jummy_J:

Det var ett bra förslag! Tack så mycket

Man får skriva av en inventarie, i detta fallet dator, direkt om anskaffningsvärdet är under 22 500 kr exklusive moms eller om den har kortare livslängd än tre år. Det går, men kan vara svårt att motivera för skatteverket, att datorn har kortare livslängd än tre år, men att komma under 22500 exklusive moms eller 28 125 kr inklusive moms (som man sen drar av) är lättare.

Med andra ord kan du köpa en dator för 28 125 kr inklusive moms och skriva av hela datorn detta verksamhetsåret. Det innebär att ditt resultat blir lägre i år och du betalar då mindre i skatt.

Jag själv ska köpa skärmar till som kostar en del, men jag kommer att komma upp i 22500 kr exklusive moms.

Tack för att du förklarade

Av Kevinkingeen

Gå lite över budgeten och kör på en R9 295x2
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/197949-powerc...

Av Kevinkingeen
Skrivet av Tumnus:

Eller satsa på 3GB med ett R9 280X från AMD? GTX 760 med 4GB vram är bara slöseri med pengar när dels. minnesbusen är så låg att den inte klarar av att effektivt utnyttja 4GB och dels. att 280X faktiskt presterar betydligt bättre för samma peng.

Jag håller med dig här. Angående flaskhals för processorn så rekommenderar jag att du överklockar processorn, då behöver du inte byta inom det närmsta.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Temon:

Efter att min spellaptop gick sönder så kände jag att det var dags att satsa på en stationär dator, och för att få ut mesta möjliga av en småtight budget, bestämde jag mig att bygga en själv. har ingen erfarenhet av sådant här innan (får hjälp med ihopbyggandet dock) och har läst mycket här på forumen vad andra anser är bra i den här klassen.

Det datorn ska användas det är främst spel. Jag har inga höga grav på grafik, struntar oftast i att ha det snyggaste om det bara innebär att det flyter på snabbare. De spel jag spelar är stora spel som skyrim eller Supreme commander, där man antingen har stora världar eller extremt många enheter, och detta vill jag göra så bra som möjligt. Vill kunna spela 4-4 matcher på SupCom utan att det laggar och går saktare.
En annan vana jag har är att ha TVn ikopplad samtidigt som jag spelar och då ser på någon serie/film (från datorn då förstås), och det vill jag helst att datorn ska klara utan problem.
Jag kommer inte att överklocka datorn.

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6699995-00.png

Ni får ge synpunkter på allting, men det jag främst undrar:

- Jag har tänkt lägga till en SSD hårdisk för snabbare uppstart inom en snar framtid, det är inga problem?

- Jag funderade först på att skaffa 16 GB RAM. Är det slöseri med pengar för att det bildas en flaskhals, eller är det värt? (RAM är väl viktigast för att klara många enheter/stora världar).

- Nätaggregatet är något jag inte har någon aning om, tog bara vad en annan tråd med liknande dator hade och antog det räcker.
Och har 1 000 kr kvar av budgeten, är det någon del som jag skulle må bra av att uppgradera lite, eller hålla alla delar en jämn nivå?

Du skulle nog må bra av att byta moderkort till antingen ASUS eller Gigabyte, mycket stabilare och längre garanti.