Inlägg

Inlägg som bigmac_macuser har skrivit i forumet
Av bigmac_macuser

Re: Problem med det mesta

Citat:

Ursprungligen inskrivet av E-dwarf
Nu är det såhär att jag sitter med en dlink 604a som 2 av husets datorer är inkopplade i , men det är endast jag som har strul , Jag kan inte tanka nått absolut nada , står bara connection timed out , kan inte connecta till steam , inte använda webcam över msn , så nått är fel , jag vet inte vad bara , Att surfa osv funkar klockrent det är bara resten som ställer till med problem :/ nån som har någon ide vad det kan vara?

Jag skulle kika på firmware update i routern, och göra en redig reset. Och sen se om det ligger nån skum mjukvarufirewall i datorn som har problem.

Av bigmac_macuser

Jag har nu skrivit ett lite mail till ett högt uppsatt "höns" på BBB, och denne har nu lovat mig att jag skall få tillbaka min 10Mbit-tjänst. Jag ser ingen anledning att tro att han inte skulle honorera detta.

Jag tycker det är viktigt att BBB får reda på vad folk tycker, dessutom fick jag reda på när jag talade med en annan uppsatt person på BBB att hon läser sweclockers.com-forumet dagligen för att få reda på "tendenserna" på nätet.

Personligen tycker jag att det är viktigt att dylika företag får reda på vad folk tycker. Okej, en del kanske tycker allt är ok bara för att företagen friskriver sig i avtalen. Själv anser jag att dom skall försöka anpassa sig efter vad kunderna tycker.

Om kunderna tycker det är crap att man blir cappad till 128Kbit, då ska dom få reda på det. Annars händer det inget. Så alla ni här som bara "håller med", det är ni som är dom döda fiskarna som flyter medströms...! bara så ni vet.

Och ja, jag har flera dc-burkar på, dygnet runt. Så nu vet ni det.

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iss
du har väl betalt för en månad med 100 mbit och max 300 gb?

ja, men som jag sa, nu är jag på 128Kbit på grund av att 300GB är slut, och jag kan inte ens tillföra mer kapacitet

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VitoC
Självklart kan du inte köpa till mer bandbredd när du har sagt upp tjänsten.
Det är ju som att säga upp sitt telefon abbonemang, men sen fortfarande tro att man kan ringa.

varför inte? jag har väl för fan betalt för en månad? eller?

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunnis
Men skärp dig! Meninglös tråd du har skapat och nu sitter o försvarar. Verkligen dumt och beställa tjänsten utan att titta i avtalet, de står precis vad som gäller med uppsägningstid och kostnader. Passar det inte herrn ska du väll inte beställa det. Och sen varnar du andra om att man får 128 kbit när kvoten är slut. Att BBB typ lurar en. De flesta här vet det och har sett det i avtalet

Man skulle ju då kunna tro att jag kunde köpa till 100GB och sluta gnälla? Men nej, jag är LÅST i 128Kbit, HELT omöjligt att komma ur, jag kan INTE köpa till mer bandbredd även om jag hade velat. Hur roligt är det nu då? NEJ!

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bruce Nazarin
Ge fasen i att tanka så mycket warez så är det inget problem

Saken är den att det är wareztankare som är dom potentiella kunderna. Man ser ju tydligt att deras tjänst inte riktigt fått det gehör som dom velat, annars skulle dom ju inte skickat ut erbjudandet om 0kr anslutningsavgift, right?

Dessutom fyller denna tråd sitt syfte, att varna för skumma villkor hos bbb.

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VitoC
Jo, eftersom du använda dina unika inloggningsuppgifter.

Så om jag loggar in och kollar runt, sen kommer nån annan och beställer? Bindande? Nej!

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DeadProphet
Uppsägningstid finns där för ett skäl, som det sagts tidigare i tråden just för att man itne ska beställa ena dagen å sen avbeställa andra dagen, det skulle dom ju förlora pengar på, så jag ser inga fel från BBB´s sida att du har 128Kbit tills tiden gått ut då du betalt för nedladdning utav 300GB så har du ju helt klart använt upp den kvoten,
finns ingen anledning förr BBB då att sätta igång din 10Mbit då avtalet tydligt beskriver att om kvoten används upp inom viss tid så sänks hastigheten... inga regelbrott överhuvudtaget, inga fel gjorda från deras sida såvitt jag kan se, kolla gärna med en jurist ifall du tvivlar på deras avtal.

Då kan man fråga sig hur bindande avtalet är? En inloggning på deras hemsida och några klick var allt som behövdes. Är det ett bindande avtal? Nej!

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RocketZ
Tror nog folk köper extra 100gb kvoter i större utsträckning om tjänsten går ner till 128kbit efter man förbrukat 300gb Ett affärsknep bland alla andra bara...

Vilket skulle kostat mig 16800kr för en månad = ej acceptabelt.

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VitoC
Man kan disskutera hur dom tänker, men det är ju fortfarande inte som att dom har ljugit, eller bedragit dig, eller på något sätt. Utan det var ju ditt eget fel att du toktankade ett par dagar och sen sa upp tjänsten, utan att före ta reda på vad det skulle betyda!

Jag tolkade det som att tilläggstjänsten hade 1 månads uppsägningstid, inte att min vanliga tjänst skulle bli förstörd.

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VitoC
Du får tillbaka 10Mbit när uppsägningstiden gått ut!

Det har jag också insett, men hur ballt är det på en skala, och varför ska jag då betala för 10Mbit? Jag betalade ju för en EXTRATJÄNST, som jag sagt upp, men uppenbarligen har nu den extratjänsten gjort intrång i min ordinarie tjänst.

Något som jag dessutom tvingas betala för, inte acceptabelt.

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RocketZ
"Uppsägningstiden är en månad."

Du skriver ju det själv t.o.m... bara löjligt å ringa till bbb och klaga på dom... skärpning.. ingen som tvingat dig att ta 100MBit från början..

Vilket innebär att dom inte vill ha folk som beställer ena dan, säger upp nästa osv för att sedan beställa igen. Fine för mej. Synd bara att jag blir berövad på en tjänst jag betalt för. Jag betalar för 10Mbit, men får 128Kbit. Oskäligt.

Det naturliga vore att man får tillbaka sin 10Mbit-tjänst när man sagt upp abbonemanget. (som jag faktiskt betalt för)

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VitoC
Eller så helt enkelt läser man avtalet innan man använder upp sin kvot på ett par dagar!

Det kan man tycka, fast som det är nu så kan jag varken fylla på mer bandbredd eller få tillbaka min 10Mbit-lina, och det står inte i avtalet.

Såhär står det:
"Skulle du använda hela kvoten stängs uppkopplingen och du får välja mellan att surfa vidare med 128 Kbit/s eller köpa till extra kapacitet i form av 100 GB-kvoter för 200 kr/styck"

"Uppsägningstiden är en månad."

Jag tycker personligen inte det är rimligt att betala 325kr/månad för 128Kbit... det är ren ocker och ett oskäligt bemötande av kunder. Inte acceptabelt.

Av bigmac_macuser

VARNING för BBB 100MBit

Sugen på snabbare lina?

Tänk igen!

BBB lockade nyligen med ett erbjudande om 0kr i startavgift och endast 295kr extra i månaden för deras 100Mbit-tjänst.

Haken var en trafikkvot på 300GB/månad, men det gick ju att fylla på extra såklart.

Jag beställde tjänsten, började tanka som en dåre, och efter ett par dar så var nästan all bandbredd slut. Eftersom det skulle kosta mig 10-tusentals kronor att upprätthålla 100Mbit-anslutningen (alternativet var att få 128Kbit när kvotan tog slut) så valde jag istället att säga upp abbonemanget.

Problemet är bara att uppsägningstiden är 30 dagar, och tills den tider är utgången får jag leva med 128Kbit - det är dömt i helvete att göra något åt det. Jag har snackat med "alla" på kundtjänst, och även mailat Vd'n och nån annan dam där som har hand om kundrelationsfrågor, och trots att hon vidhåller att det är korkat att man inte får tillbaka 10Mbit direkt när man säger upp tjänsten, så går det inte att åtgärda.

Så tänk er noga för innan ni beställer den där tjänsten, har ni inte råd att dega för extra kvota så kommer ni få surfa långsamt ett tag framöver.

Av bigmac_macuser

eller surfa via tex anonymizer.com, eller idzap.com

Av bigmac_macuser

vi har noterat loggan.. ser bra ut i safari (mac) dock. hmm.. blåbärsmjölk?

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ph0ng
blir ganska avskräckt när jag går in på sidan... känns väldigt bluffaktig...

jag antar att du ska inkludera namn och adress för sidansvarig, verkar lite opålitlig som det ser ut nu :/

fråga1: vem betalar 20 kronor för något sånt här?
fråga2: får man använda ericssons grafik i kommersiella projekt?
fråga3: gäspar tjejen på bilden eller är hon på väg at spy rakt över sin telefon?

annars är den väl ganska bra

1) Förhoppningsvis många. Detta är den enda tjänsten som finns som erbjuder denna möjlighet.
2) Jag har ju köpt telefonen.. varför skulle man inte få?
3) Hon blir förfärdad över ngt.. vet ej, helt galen bild obeskuren. Japansk brud.. haha

Ok, vi fixar lite mer kontaktinfo osv. tack för feedback. Fler tips?

Av bigmac_macuser

Kan jag få lite synpunkter

http://www.busms.nu

Nån som kan ge lite feedback? Förstår alla vad tjänsten skall åstadkomma? Obs: följ inte instruktionerna, systemet är inte driftsatt ännu (men fungerar till 99%).

Något som behöver förklaras bättre? Konstruktiva förslag tack.

Av bigmac_macuser

varför skriver man att det är 1600Mhz systembuss när det egenligen inte handlar om det, utan att det bara "motsvarar" 1600MHz buss? Förslag?

Av bigmac_macuser
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skogix
varför ska man kunna linux ?
hör inte det till server delen bara ?

och vi ska väl ändå bara hålla på med mysql och php?

om man inte vet hur man chmodar och vad ls rm osv är så kan det ju bli lite svårt.. men somsagt, man behöver ju inte vara ngn mästare direkt.