Inlägg

Inlägg som Vicc3 har skrivit i forumet
Av Vicc3

Dator startar men "fryser" vid asusloggan

Tjo!

Ett problem som bara uppkommit nu när jag kom hem från jobbet, startar datorn, alla Fläktar igång som vanligt, men datorn fastnar med Asus startskärmen.. Tangentbordet har ström men det fungerar inte att trycka på något för att starta felsäkert eller liknande, vart kan problemet ligga?

Av Vicc3

@bärplockaren: Däremot så fungerade det nu när jag kopplade den i GPUn, fråga inte varför jag inte provade det innan... Kan vara ett av de mest simpla misstagen som jag gjort.. *tar på sig dumstrut* men frågan är fortfarande varför det inte fungerar i moderkortet längre x)

Av Vicc3

Jag har nu provat att ta ut och sätta i grafikkortet utan resultat, hela datorn fungerar för övrigt som den ska fläktar allt.. Däremot provade jag att starta datorn utan grafikkortet i och då fungerar datorn som den ska, kommer till inlogg, allt fungerar som det ska osv.. Någon som vet vad det kan vara då? Fel på sockeln? Fel på GPUn? Jag har ju inte rört något i datorn innan det blev galet..

@bärplockaren Har även provat andra slots och utan resultat.

@panpo98 jag har kikat runt lite och allt ser bra ut, har även plockat in och ut lite småprylar, men verkar vara GPUn något är galet med..

@D-ryd Jag har inte provat att stoppa skärmkabeln i GPUn men det skulle jag kunna göra! Allt annat startar som det ska i datorn. Om jag ska nollställa BIOS hur gör jag det då? verkar dock vara GPUn eller sockeln något är fel med..

@StuntmanMike har provat kombinationer av en skärm, båda osv och inget fungerar där, även provat båda skärmarna enskilt och samtidigt på annan dator utan problem.

Av Vicc3

@bärplockaren: får väl ta och prova det!

Av Vicc3

Ingen signal på skärmar efter flytt av dator

Tjo!

Har stött på ett ganska mystiskt problem nyss, jag möblerade om lite i huset och det innebar en flytt av skrivbord + dator cirka 3 meter. Kopplade ut alla sladdar ut datorn och flyttade skrivbordet + dator. När jag sedan startade upp allt igen så får skärmarna ingen signal från datorn. Jag har då inte ens öppnat datorn utan bara flyttat den lugnt 3 meter. Har provat skärmarna i min bärbara dator och de fungerar utmärkt, både på egen hand och tillsammans..

Jag har ingen aning om vart problemet kan ligga, jag har läst lite i andra trådar och hittat ex. urkoppling av nätagg till moderkortet, tagit ut ett av RAM minnena. Utöver det har jag inte prövat något, förutom då att byta alla sladdar fram och tillbaka 100 gånger.

Specs!

Windows 10
Intel Core i7-6700K - 8 trådar / 4,0GHz (4,2 Ghz Turbo) / 8MB
EVGA GeForce GTX 980 Ti SC+ Gaming ACX 2.0+ HDMI 3xDP 6GB
ASUS Z170 Pro Gaming
Noctua NH-D15
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) / 2666MHz / DDR4
Samsung SSD 850 EVO SSD 500GB
EVGA PowerSupply (PSU) SuperNOVA 750 G2 750W

Hjälp?

Av Vicc3

@bärplockaren: @CeciliaB: Tack för svaren, det verkar fungera nu som det ska, men om det händer igen så får jag komma tillbaka till era tips, Tack igen!

Av Vicc3

@bärplockaren:
http://i.imgur.com/LHGrjSJ.png
http://i.imgur.com/qFPeC6o.png

Såhär ser mina värden ut om jag inte tryckt på fel nu,
Har ingen HDD bara en SSD och externa!

Av Vicc3

@bärplockaren: Jag ska kika på det Tack!

Av Vicc3

@bärplockaren: Jag gör ingenting speciellt, surfar internet, spelar cs, etc kan ske lite närsomhelst men väldigt mycket idag... kom en just nu för nån minut sedan.. Det är ett egenbygge med i7 6700k, GTX980 ti, Evga G2 750W, Asus Z170 Pro gaming, 16 gb corsair, etc jag får kanske ta och installera om det :<

Av Vicc3

Hjälp med Bluescreen/Krascher

Halloj!
Haft väldans mycket problem senaste dagen med felmeddelanden läs: Bluescreen/Krasch. har hänt runt 7 gånger idag.
Dessa meddelanden har varit bland annat:

"Unexpected kernel mode trap"
"Bad pool header"
"inaccesible boot device"
"Critical structure corruption"
"Driver overrun stack buffer"
"Page fault in non page area"

Någon som har en aning om vad detta kan vara eller vad jag kan köra åt det?
Tack på förhand

Av Vicc3

@Waxinator: jo precis, aja tack så mycket för inputen, blir att skicka den snarast på lagning!

Av Vicc3

@Waxinator: Tack så mycket för det tipset! Det blir ju att skicka hela datorn dock, då det är en bärbar, kanske inte var tydlig med det men! Tack

Av Vicc3

Någon som har någon aning om att det går att se vilket grafikkort det är som det är fel på? jag har ju 2 st i datorn, ett Nvidia och ett Intel HD?

Av Vicc3

Dock testade jag att sätta i min kompis externa skärm och då kom strecket INTE upp. Upptäckte en tabbe av mig, det är inget streck i printscreen, så det är fel på min skärm alltså. Frågan är hur det bara kunde bli det på en sekund, Det som är lustigt är att min firefox har varit väldigt långsam senaste 3 veckorna, men nu när strecket kom upp så blev firefox snabbt igen. Jag förstår inte kopplingen, men jag gissar att jag får skicka den på lagning.

Av Vicc3

@Waxinator: okay, jorå garantin ska nog vara kvar har allt liggandes i en låda!
Tack för hjälp!

Av Vicc3

@Söderbäck: Ajdå är det så illa? denna har jag http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2042169

Av Vicc3

@Waxinator: Vad kan jag göra åt det då om du vet? är inte väldigt kunnig i det men borde det inte finnas något sätt att återställa det? känns inte som en "stor" fix.

Stecket försvinner också strax innan datorn stängs av, men det är väl något med grafiken då skulle jag gissa..

Av Vicc3

Hjälp: Prickat streck över hela skärmen

Tjo,

Satt precis och skulle starta en twitchstream så laggade det till i 3 sec utan att skärmen blev svart, och så hade jag ett sånt prickat streck över hela skärmen? Jag testade systemåterställa men det gjorde ingen skillnad. Vad kan jag göra åt det? Sitter på en bärbar.
"strecket" kommer upp om man printscreenar också och så själva skärmen är det inget fel på.
Bilder nedan:

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t34.0-12/...

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t34.0-12/...

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t34.0-12/...

Av Vicc3

Fixade en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2651537 Fungerar alldeles utmärkt med den i DP och min gamla IPS skärm i HDMI, funkar att gå på båda skärmarna i borderless men ej i fullscreen. FPSen är oförändrad trots 2 skärmar och 144 Hz flyter på utan problem!

Av Vicc3
Skrivet av lappen81:

Extended desktop hanteras som två skärmar, windowed borderless låser inte pekaren till den skärmen du är på. Tror att det är det du är ute efter

Vill du att det ska hanteras som en stor skärm så kan man säkert ta någon annan inställning men då kan du lika gärna köpa en 21:9 skärm istället (med en skärm menar jag maximerar du ett fönster så kommer det att hamna på båda skärmarna). Men det kanske inte finns någon 21:9 skärm med högre hz ännu?

Precis jag är ute efter det förstnämnda, det är ju tänkt att den ena är för Gaming den andra för Film etc, men snackade lite med folket på webhallen och frågade lite och det skulle funka utmärkt. Ska kolla upp däremot Extended desktop så jag kan ha dem separat, jag måste väl tabba som jag kör fullscreen för att komma åt den andra skulle jag gissa!