Inlägg

Inlägg som Masyve har skrivit i forumet
Av Masyve
Skrivet av AplAy:

Gäller detta Logitechs webbkameror oxå?

Det står att det gäller Logitech Options, alltså en mjukvara.

Av Masyve

Så, om det inte framgått tydligt hittills; JA.

Av Masyve

Stor skärm, stor stol. Gammalt djungelordspråk. Nä, men jag sitter alltid med fötterna uppe i stolen i typ munk-position när jag kör långbänkar framför datorn och jobbar. Så idag köpte jag en stol herrar med dubbla min kroppsvikt, Swive Phoenix Tier 3 XXL!

https://i.imgur.com/FqqRMnT.jpg

Av Masyve
Skrivet av Pelle:

verkar ju vara lite så att ju större företag ju mindre säkerhetstänk... man blir ju inte ens förvånad längre!

Eller så är det så att ju flera sålda produkter, desto fler ögon på sig, och därmed större chans/risk att säkerhetshål upptäcks.

Av Masyve

Sigma 14mm F1,8 ART. Blir ingen slitvarg i studion direkt men när det vankas spexiga vinklar, arkitektur eller astrofoto så kommer den bli värd sin vikt i guld.

https://i.imgur.com/YOH5lGM.jpg

Av Masyve
Skrivet av hunkaboy86:

Haha ska jag vara helt ärlig så har jag inte ens tänkt på de, sökte på bänkskivor på Ikea och fanns hur många som helst, tack för tipset och så får jag skämmas lite att jag inte ens tänkt den tanken

Proffstips är att ha ett stödben i mitten av de längre skivorna, jag och exet hade gemensamt spelbord som var 250cm brett och det var fan inte nådigt vad den sviktade redan innan vi la upp grejer på bordet haha. Satte ett ben i mitten så var det prime life sen, prisvärt som fan.

https://i.imgur.com/ECPWCB4.jpg

Av Masyve

Vad menas med streaming laptop i det här fallet? Laptop att streama video till från typ Netflix, laptop att streama spel till Twitch/Youtube från för att avlasta en stationär speldator eller laptop att spela på och streama?

Av Masyve

Vill bara säga att jag fullkomligt myser av hur många åsnor som tror att spelet är Gamebryo/CE bara för att designen på grafiska assets, byggda i andra program f.ö., påminner om Fallouts. Extra roligt att det är Unreal också som är det namnet alla internetvetare alltid hyllar, men de kan fortfarande inte se skillnad på skiten från en trailer. Talar för hur mycket alla åsnor som helt plötsligt efter FO76-fjärten kan allt om utvecklingsstruktur egentligen fattar av vad de tittar på.

Av Masyve
Skrivet av King Grub:

Årets spel för mig. Älskar Far Cry. Mer än vad spelen är värda, antagligen.

JA. Eller nej, Anthem är jag nog ännu mer intresserad av, men det här såg riktigt värdigt ut att slösa tid på.

Av Masyve

Kort svar: Nej.

Längre svar, mer bäddat för diskussion: Flaskhalsande är ett missförstått muppbegrepp som folk inte tänker rätt kring, det är i princip alltid situationsberoende. Du kan lätt provocera fram situationer där din processor flaskhalsar ditt grafikkort, och tvärt om. Det handlar inte om att ena komponenten är för svag för den andra utan att inställningarna i spelet du kör helt enkelt pressar den ena enheten till sitt max först. För en av den kommer slå i taket, om du inte har vsync eller annan FPS-limiter på som stryper bägge två.

Kör du ner grafiken på lägsta i 720p så kommer processorn tekniskt sett att "flaskhalsa" grafikkortet för grafikkortet når inte upp till 100% load för den mängden FPS processorn hinner instruera kommer grafikkortet rita upp i sömnen när de är så primitiva/lågupplösta, kör du upp grafiken på ultra i 4k så kommer grafikkortet "flaskhalsa" processorn för det ligger i 100% load så långt före processorn ens börjar svettas att resten av CPU:ns potential inte kan komma till användning av spelet.

Av Masyve
Skrivet av Meantek:

Tokinan och Meike-adaptern. Jäklar vad vida vinklar det blev.

Pro tip, stanna där också. På 11mm APS-C. Haft en 12-24 till fullformat ett tag och insåg ganska kvickt att det fanns jävligt få praktiska användningsområden för det haha.

Varför har du två EF->M-adaptrar?

Av Masyve

Smaklösa designutspel åt olika håll och bra komponentkvalitet. Typ som en ingenjör i kortärmad skjorta.

Av Masyve

Just EVGA's 1080 med ACX-kylaren small ju för att det saknades vettig kylning på några voltregulatorer har jag för mig, som de erbjöd kunder gratis värmekuddar för att installera mellan VR-moduler och backplate.

Är kortet registrerat hos EVGA så kan du säkert ta garantiärendet där igenom själv utan att snacka med Netonnet, för utan köphistorik/kvitto kommer de antagligen bara garva åt dig. TROR att du kan plocka fram kvittot på datum/produkt specifikt om du visar upp ett kontoutdrag med överföringen från ett konto som tillhör dig dock, såna lösningar har jag fått göra någon gång.

Av Masyve
Skrivet av aki04:

Vad är max ni känner er bekväma med att lägga på en gpu? Seriöst?

Skickades från m.sweclockers.com

Beror väl på lönesituation just då men nu när jag har det ganska bra skulle jag nog bita ihop upp till 10,000:- om det är motiverbart i kraft. 8,000:- egentligen men jag skulle absolut kunna sträcka mig till 10 om det var sataniskt mycket bättre för pengarna.

Jag köpte dels 980Ti för 8500kr och sen 1080 för whatever 8400kr eller vad det kostade, minns inte. Men där hade jag tur och fick 4500 för 980ti:t så den riktiga kostnaden för den uppgraderingen var ju "bara" mellanskillnaden. Tyvärr blev jag ju blåst av Nvidiot eftersom att 75% av orsaken till Pascal-köp var SMP, som aldrig kom.

Av Masyve
Skrivet av anon190792:

"We felt like in today's world—I have a 13-year-old daughter that when the trailer came out and she saw all the flak, she asked me, 'Dad, why's this happening?'" Soderlund said.

"She plays Fortnite, and says, 'I can be a girl in Fortnite. Why are people so upset about this?' She looked at me and she couldn't understand it. And I'm like, ok, as a parent, how the hell am I gonna respond to this, and I just said, 'You know what? You're right. This is not okay.'"

https://i.gyazo.com/d1494990e904c250c5775d3a5d87bc89.png

Han lever dock att kämpa vidare för sin dotters påhittade citat, Embark är redan värderat till typ en miljard och finns knappt än.

Av Masyve

Slösade bort ett par timmar den här förmiddagen, tog en pose-bild när jag var i studion i morse och fotade kepsar åt en kund och sen när jag kom hem hände det här haha. ~6/10, men det är kul även när man inte uppnår något särskilt.

https://i.imgur.com/8NAMNXB.jpg

Av Masyve
Skrivet av jeppe109:

http://i66.tinypic.com/sdhhk9.jpg
Snabbare leverans än väntat

Skickades från m.sweclockers.com

Vad för applikationer har man de här till? Aldrig fattat vad målgruppen är med mixed reality-headset och vad de kan/inte kan. Kan du t.ex. spela i den i något sorts theatre-mode?

Av Masyve
Skrivet av Rawrgasm:

Beställde en TV och soundbar under black friday. Valde hemleverans som alternativ, valde sen att få grejerna skulle komma imorgon(fredag) då jag jobbat på bortaplan hela veckan. Soundbaren kom i tisdags, men inte tvn. Tänkte att den kommer nog på fredag isf.

Idag får jag ett sms från postnord om att tvn finns på deras distributionscentral, och den kommer skickas när jag valt dag jag vill ha den(???), får en länk i sms som tar mig till deras app där samma sak står. Men inte fan kan jag välja någon tid för leverans. Enda jag får fram i appen är att leveransen är stoppad eftersom jag inte valt någon tid för leverans, vilket jag har gjort tidigare i veckan.

Hemleverans generellt funkar svinbra... Min kompis fick ett roligt samtal från DHL häromdagen, de specificerade leveranstiden som, I shit you not, någonstans mellan 08 och 17 tisdag, onsdag eller torsdag, och bad honom vara hemma den tiden för att ta emot paketet. Han tog det mycket sämre än du gör nu kan jag fylla i.

Av Masyve
Skrivet av Smack Jack:

Det högfrekventa ljuset från skärmar påverkar dina ögon negativt och stör din sömn.

Det säger du, med hänvisningen "jobbar i branschen". Precis tvärt om, att det finns noll underlag för sömnpåverkan av blåljus/skärmljus, säger sömnforskare på Uppsala universitet efter en interventionsstudie där man jämförde läsplattor med böcker före läggdags. Svårt det där med nya forskningsfält.

Av Masyve
Skrivet av Petterk:

Sen visst, delar man Netflix 139 kr/m abonnemang med tre-fyra hushåll så blir det inte dyrt, det är ju egentligen inte tillåtet enligt användaravtalet däremot.

Gör inte ens det, det är bara jag som betalar. Bra deal, va?