Inlägg

Inlägg som Masyve har skrivit i forumet
Av Masyve
Skrivet av fantomsmurfen:

Som befarat är mina kolesterolvärden riktigt höga. Totalkolesterol 8.0. Och LDL 6.2! LDL bör helst vara 3 eller under) Kardiologen antecknade att jag motsätter mig medicinering. Inget blodsockervärde taget? Nu blir det verkligen till att försöka gå ner i vikt. Nuvarande vikt 107 kg (BMI 35). Preliminär målsättning 82 kg (BMI 27). Senast jag vägde 82 kg hade jag ett totalkolesterolvärde på 5.2 så hoppas på att få ner värdena om jag lyckas gå ner i vikt. Nya prover om 6 månader. Havregrynsgröt here I come!

Får du hjälp av dietist via vården och/eller har du någon kunskapsbas om nutrienter och energiförbrukning, eller sa vården som vanligt bara typ "gå och lös problemet så godkänner vi det nästa gång"?

Av Masyve
Skrivet av GreddarN:

Ny kylpasta på mitt 1070 strix kort sänkte temp med 20c och fläktar går 1k rpm lägre (en positiv sak idag)..

Och DÄR ökade risken att jag gör samma sak med ungefär 19000%.

Av Masyve
Skrivet av Lastviking:

Mitt EVGA 1080 brann upp...finns en youtube film som visar när det händer på någon annans kort också...

Ja, jag minns något kaos där det hände ett par gånger och EVGA började ge ut gratis värmekuddar för folk och erbjöd uppgradering till nya kylaren för 1000 spänn eller vad det var.

Av Masyve
Skrivet av VadSaDu:

EVGA's 980Ti och 970 hade väl också en tendens att fatta eld vid VRM'en?

Var det inte deras 1080 som small ett par gånger också av överhettad VRM, innan de bytte kylarlösning på dem?

Skrivet av Wiruz:

Priset snarare

Har det börjat brinna för att det var dyrt..?

Av Masyve
Skrivet av Homdax:

Skall tömma rummet och börja om från noll, fast denna gång med plats för 2 skrivbord, båda IKEA Bekant, samma färger, men ett vänster-"skuret" och ett höger. Vi får se hur det blir, utöver kanske trångt.

Tanken är att kvinnan skall få en arbetsplats, men vet inte än om den kommer att uppskattas. Min tid, mina pengar, take it or leave it.

Då är det väl egentligen win win eftersom att du antingen får sällskap av tjejen ELLER ett till skrivbord att fylla med grejer?

Av Masyve
Skrivet av Zicsoen:

Urk, hade en sådan P-skiva som är genomskinlig där tiden syns. Hade ställt in rätt tid men hade råkat lägga P-skivan på en gammal parkeringsbiljett och vita siffror mot vit bakgrund innebär parkeringsbot.
Lite extra jävligt dock för om man tittade lite noga så gick det att urskilja vad där stod men på de gryniga bilderna som parkeringsbolaget skickade var det så klart omöjligt. 450:- ville de ha för det där tilltaget.

Hade snarlik tur för nån månad sen, var på ett event och jobbade lite extra för att få ihop fickpengar till en trave Playstationspel som behöver spelas ikapp. Kom hem och ögonmåttade fel när 6 meter lastplats var slut, efter de 6 meterna blev det tydligen korsning. Stannade utanför studion och skulle lasta ur massa fotogrejer i typ 20-25 minuter.

https://i.imgur.com/RFf2ZeV.jpg

Av Masyve

Blev en till minime i väntan på att klockan ska gå, ska köra exet till Arlanda och hade ett par timmar natt innan som behövde slösas bort. Omgivningen är 7-8 bilders HDR för det breda omfånget, porträttet är bara en bild. Båda tagna med Canon EOS M5 och EF-M 22mm F2,0.

https://i.imgur.com/qxkP12O.jpg

Av Masyve
Skrivet av pv2b:

Varför har Sweclockers redaktion slutat använda det svenska ordet strålspårning för att istället skriva på engelska?

Kanske för att man insåg hur korkat det var att börja översätta alla grafikinställningar på ren princip och isolera sig från resten av branschen. Horisontbaserad omgivande inneslutning, liksom? Blir säkert kaskader av Google-resultat på de artiklarna. I vilket fall njuter jag över att de accepterade sin förlust och bytte term i tystnad från förra gången, särskilt eftersom att de försvarade översättningen till döden då.

Av Masyve
Skrivet av Ratatosk:

Sätter prestanda med RTX på för RTX2080Ti, i relation till andra kort med RTX av.
Du får i praktiken prestanda som ett AMD Fury om du kör med RTX medel, om det sedan är värt det. är för var och en att bedöma.

Vet vi om skillnaden mellan modeller är linjär eller proportionelig? Tänker att om det kostar 2080Ti motsvarande uträkningsmängd för 60-70 1440p-frames kanske det inte ser särskilt sexigt ut för 2070 som inte har 145 FPS i kapacitet att "ta av" om du förstår vad jag menar.

Av Masyve
Skrivet av Datanisse:

Det här är helt sinnesskjukt mycket pengar bara för public service. Tycker skatten är rätt, men det är alldeles för dyrt per person.

Känns lite trist att betala lika mycket för det här som för Netflix haha. Jag vet vad jag kommer använda mest iaf.

Av Masyve
Skrivet av DrAg00nEn-4thePlayers:

Så det är Sony som ska ha en hint för att andra utvecklare väljer att inte implementera detta? Makes total sense.

Skickades från m.sweclockers.com

Om Sony köpt/äger utvecklaren för att boosta intresset för sin konsoll via plattformsexklusiva titlar, så ja. Då borde det vara i deras korg.

Av Masyve
Skrivet av DrAg00nEn-4thePlayers:

Tror inte Sony behöver någon hint angående detta med tanke på att dom har haft mus och tangentbord stöd till sina stationära konsoler sedan ps2.

Skickades från m.sweclockers.com

Nä visst, om man tycker att det räcker som det är så är det skitbra. Men det spelar inte särskilt stor roll om konsollen stödjer det när studios de själva äger skiter i att implementera det i spel så grejer som Xim och Fragfx Shark får komma in emellan.

Av Masyve

Hint hint, Sony.

Av Masyve

Haft lite för lite att göra idag så det blev ett par lekronder i PS. Testade ett nytt objektiv på ena bilden och en ny kamera på andra bilden. Slarvfel på hyllbilden, skuggan under benen stämmer inte överens med riktningen eller spridningen av det blåa ljuset. Såg det när jag var klar och pallade inte ta tag i det.

https://i.imgur.com/bspdNwJ.jpg

https://i.imgur.com/LbRF0gE.jpg

Av Masyve
Skrivet av Mutation:

Det där ser ju lite cyberpunkigt charmigt ut, men en ergonomisk mardröm.

Mardröm öht. Uppenbart på resten av rummet att personen sitter mycket datorn, då kan man väl göra fint åt sig så man har det bra när man sitter där om datorsittandet är en stor del av ens vardag... Blir ledsen när jag ser sånt där, trist när folk behandlar sig själva som skit.

Mysig katt!

Av Masyve
Skrivet av BJorNus:

Vad är det för lampa du har på hyllan?

https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60349610/

En sån här med en Philips Hue-lampa i.

Av Masyve

Pensionerade min EF 50mm F1,4 idag och bytte ut mot en lite mer både modern och mer uppklädd variant, Sigma 50mm F1,4 DG ART. Ska bli kul att inviga imorgon i studion.

https://i.imgur.com/gKMpCO7.jpg

Av Masyve
Skrivet av griid:

Är det för klen vägg för att hänga den där? Spar du ännu mer utrymme

Nej väggen tål nog, vill bara inte borra och jävlas med alla rena vita väggar för stället är relativt nybyggt och jag vet inte 100% att jag kommer behålla uppläggen som de är utan gillar snarare att testa/göra om ganska frekvent. Därav golvstativ istället för mer permanent upphängning.

Skrivet av Shooto Great:

Nice liten hörna,ombyggd klädkammar?
Vad är det för TV?

Det är ett litet Attefallshus som har bottenplan uppdelat i två rum, det här var ritat som sovrum från början och är 200x285cm. Min golvyta är 22,5kvm med 12kvm sovloft så man fick vara lite kreativ för att få in så mycket olika levnadsytor som möjligt på det lilla haha.

46'' Samsung F8000 från 2013, av den enkla anledningen att pappa köpt en ny och jag hade 0kr i TV-budget. 1080p, sämsta smart hub-en du kan tänka dig (därav laptopen till vänster som får vara HTPC så länge) men riktigt VIDRIGT bra bild och svärta faktiskt. Oklart om den blir kvar eller byts ut när mer kapital finns.

Av Masyve

Köpt en fläskig golvfot till TV:n från SpeaKa. 850kr på Conrad, byggt som en jävla järnvägskanon och precis lagom högt för att ersätta TV-bänk som numera står som hylla till vänster. Varm rekommendation om du har trångt hemma.

https://i.imgur.com/hGsfcMb.jpg

Av Masyve

Spammar tråden lite, tycker att det här är ganska roligt. Har lyft upp bordsskivan på ben för att få in lite luft under och "cleana" till uttrycket, och provade nu för kul att lägga mina Hue Play-lampor längst bak på varje möbel för att komplettera ambilight-packet som sitter på skärmen, mest för att se vad som hände. Synkade dem med skärmen via Lightsynk och insåg två saker.

1. Jag kommer aldrig ha kvar det, för fy vad man ser hur dammigt det är på golvet trots att jag städar ofta.

2. Jävlar vad space:at det blev på bild.

https://i.imgur.com/iNvkCZQ.jpg