Inlägg

Inlägg som 1331891 har skrivit i forumet
Av 1331891

Kul att du tog exemplet Mac Pro som är den dyraste datorn. Den personen som köper en sådan har nog ganska mycket pengar från början skulle jag gissa och lär nog skita fullständigt i vad en sådan kostar.

Av 1331891

Ser ju bra ut, men jag förstår inte riktigt var exakt man ska ladda ner programmen till en Mac t.ex? Om jag klickar på t.ex "Most popular tests" så kommer man ju bara till där det står vilken dator som de har testat med osv. Hm...

Av 1331891

Håller med om att UPS är värdelösa. Hos mig säger de "vi kommer mellan 09-17".. Väldigt troligt att man är hemma som sagt en vardag då. Men de brukar komma förbi runt kl 15-16 har jag lärt mig nu.

Av 1331891
Skrivet av JesperA:

Efter lite strul med lokala leverantören (som ordnade sig ganska snabbt) så står äntligen skärmen där

http://www.jespera.se/media/pictures/2011/01/IMG_4880-580x386...

iMacen ska bort.

Härligt! Vad ska du ersätta iMacen med? Hade en 27" iMac förut men skärmen var sådär. Hur upplever du Cinema Displayen? Om du t.ex har en svart bakgrund och kollar i högra hörnet, blir det ljusare nedtill?

Av 1331891
Skrivet av Foraek:

Är väl inte så ovanligt att ta lån för att köpa bil? Jag hade in 200k liggandes hemma för en bil så jag lånade lite istället

Självklart är inte lån ovanligt.

Men det är skillnad på lån och kredit. Beror på hur du lånar.

Med kredit kan de ju ta tillbaka bilen om du inte kan betala av månadsavgiften. Det är där skillnaden ligger liksom. Har du inte råd med en bil ska du inte köpa på kredit, utan vanligt lån.

Av 1331891
Skrivet av Foraek:

Grattis får jag väl säga.. Förstår dock inte varför du måste ta bilen på kredit? Känns som alla gör det år 2010.. Vad är det frågan om? Visst, alla vill ha något nytt.. Men vad är grejen? Hoppas du får mycket nytta av bilen i alla fall..

Av 1331891
Skrivet av nmc:

Nja, va inte så säker på det du

Varför inte det nu då? För mig har det alltid varit mest prisvärt i och med att man då samlar rabatter.

Av 1331891
Skrivet av Haziza:

Är du under 25 år bör du kolla på Länsförsäkringar, och sedan under ungdom. Helt sjukt bra priser. Du får full bonus direkt.

"Och sedan under ungdom" Var då på hemsidan mer exakt?

Jag har Moderna Trygghetsförsäkringar , f.d Vesta då min käre mor har hemförsäkring där. 20 % rabatt.. Alltid bäst att samla hemförsäkring och bilförsäkring i ett.

Av 1331891

Kan säga att jag fick min återbetalning från Apple i fredags.. (plus vanlig lön, så det blev en hel del! )

Men jag väntar tills de släpper en ny modell och kollar hur den är. Är skärmen okej då, då beställer jag en!

Av 1331891
Skrivet av lbkxbx:

Jag har undersökt detta lite, och tänkte bara delge dig den informationen också, när du skriver att du hade backlight bleed på din imac. Backlight bleed bör ju se likadant ut oberoende av betraktningsvinkel, och det ät många som tror att reflektionerna som uppstår p.g.a. att en ips skärm utan polariseringsfilter (a-tw) inte har samma svärta i kanterna (speciellt i sneda betraktningsvinklar) är backlight bleed, när det igentligen är så kallat "ips glow". Nu kanske du redan vet vad "ips glow" är, och då skall jag ta och hålla tyst om detta hädanefter
Här är en video som demonstrerar fenomenet. YouTube - NEC MultiSync 20WGX2 glow

Hej!

Tack för ett mer utförligt svar. Jo, jag har sett lite om det faktiskt. Men grejen är, ska det finnas "IPS glow" på en dator som kostar 25.000 kronor? Då borde de ju ha lite bättre skärmar i så fall.

Jag har ju ingen direkt lust att sitta och stirra på det hela dagarna om man ska se på film till exempel. Jag har hört flera säga att de har fått perfekta datorer utan alla dessa problem som uppkommit. Så jag förväntar mig ju en dator som är i princip perfekt.

Visst, står man upp och kollar på sidorna av skärmen så ser man ju det där IPS glow men nu menar jag att man kollar rakt på datorn som man ska. Då tycker jag den där videon inte visar någon glow alls. Kanske lite, men inte mycket.

Var ju inne på inLife och han sa det "ja det läcker ju lite ljus" Då tycker han alltså att det är normalt att det ska läcka ljus?

Så det är normalt då? Varför tycker inte Apple Support det då? Enligt de är det ju ett problem och många människor har fått sina datorer utbytta pga just detta fenomen.

Av 1331891

Jag fick min första iMac 27" i7 den 11 augusti som jag beställde 1 augusti.

Mitt problem var att bildskärmen hade så kallad backlight bleeding. Skickade tillbaka den efter 2-3 dagar. Fick en ny den 24 augusti, samma problem där. Skickade in den datorn till inLife för reparation men de lyckades inte fixa problemet enligt mig.

Så nu skickade jag tillbaka även denna datorn och väntar på att få mina pengar tillbaka. Tänkte vänta tills det kommer en ny revision senare nästa år antagligen. Om de skärmarna är okej så beställer jag en då, om de inte är det så får det vara helt enkelt. Det där med 14 dagars ångerrätt är när du först får datorn, även om det är en replacement. Så sa de på Apple Support i alla fall.

Det är sjukt jobbigt att hålla på och skicka tillbaka grejerna. Skriva ut fraktsedlar, bestämma tid med TNT/UPS, försöka vara hemma den dagen osv.. Det är ju inte mitt fel att datorn gått sönder eller?

Beklagligt att Apple har en sådan usel kvalité på grejerna men tycker att det är ok att man ska betala dyrt för det också. Det som stör mig är att jag har haft flera Mac-datorer men iMacen är den första datorn som verkligen krånglar.

Hoppas det löser sig för dig.

Av 1331891
Skrivet av r:Grid:

Har me plockat hem candybar, men de verkar som att det kostar en slant. Vad finns det för gratisalternativ?

här e mitt iaf:

http://pici.se/pictures/yaNsjRVls.jpg

Wallpaper tack!

Av 1331891
Skrivet av nmc:

Fan, en svets och en trip till biltema hade löst det där

Så sant. Men vi bestämde oss för att skita i det. Jag menar det hade ju bara resulterat i ännu mer utgifter för den bilen. Ganska onödigt som sagt

Av 1331891
Skrivet av anton_mjor:

Du råkar inte veta vad det var för några fel?
Förebyggande åtgärder du vet

"Fordonet har följande fel: (Totalt antal fel: 5)

1. Förarsäte, fastsättning bristfällig
2. Bromsrör, tvärgående bak, rostskadat
3. Avgassystem, läckage, avgasmätning inte utförd
4. Stomme sidobalk, höger yttre, rostskadad
5. Färdbroms bromskraftfördelning, bak, bromsverkan ojämn"

Bilen besiktigades 17 mars i år och skrotades 28 april. Ingen mening med att hålla på och reparera sånt. Grejen är att maskinellt startade bilen ALLTID nu denna vinter som var och alla andra vintrar. Ganska fantastisk bil om man bortser från de sakerna.

Av 1331891

Grattis till bilen.. Syrran hade en identisk Toledo -96, samma färg och allt. Hon körde 1500 mil med den på 2 år, sen gick den inte igenom besiktningen. 5 fel 27400 mil hade den i och för sig gått..

Av 1331891
Skrivet av Purgatory:

Haha, hur tänkte du nu?

Köpte mig en 24" BenQ idag för att ha som surfskärm. Kass bild men den duger hyffsat för ändamålet.

Nice! Vad är det för skärm till vänster?

Av 1331891

Vad är det för LG-modell?

Av 1331891

Grattis till en mycket superb dator chamberlain!

Av 1331891

http://data.fuskbugg.se/skalman01/kentbox.jpg

Kentboxen. 199 kr på cdon.se.

Av 1331891

Jag är 22 år och får betala runt 7000 för min Carisma. När jag är 25 går det nog neråt får vi hoppas! 6000 spänn för helförsäkring är ju grymt bra! Jag undrar också vilket bolag Atava eller?