Inlägg

Inlägg som Bläjd har skrivit i forumet
Av Bläjd
Skrivet av Thomas:

Vilken sorts problem har du?
Jag kör Plex-klient på TV:n och server på existerande dator, så den lösningen blir gratis. Har inte sett något behov av att köpa Apple TV/Shield då detta fungerar prima för mig.

Det är appar som inte funkar som sig bör. Det kan handla om att apparna inte startar alls, apparna går att starta men programmen/sändningarna startar inte. Innehållet startar igång men det är endast lågupplöst. Ibland kan det hjälpa med att stänga av teven med fjärrisen ibland bryter jag strömmen.

Av Bläjd

Hoj. Var en av alla som hoppade på C3 tåget under cashbackkampanjen. Det ångrar jag verkligen inte, sicken tv Men det här med appar och dess strul. Jag tycker dom funkade bättre när jag fick teven, men nu nån uppdatering senare så känns det sämre. Är det bara ge upp och köpa ett externt alternativ och då tänker jag en Apple TV, eller kan man göra nåt annat med inställningar eller liknande ? Jag har bra ljudanläggning (Samsung Q995C) så jag vill ju få med ljudkvaliten när det väl är tillgängligt, därav är ju tex. Chromecast inte nåt alternativ.

Av Bläjd

Spelet är ju verkligen skitkul än, men tråkigt med fps dipparna som blir och att dom ännu inte fått ordning så spelet flyter bättre. I mitt fall så vart spelet extra segt första kvällen och även när jag testade kväll två. Speciellt när jag skulle starta en Twitch stream, det blev tvärnit. Drog igång cpu-z för att kolla över vad saker och så klockade i. Det visade att jag bara hade 8gb ram och inte 16gb. Hade nån vecka tidigare lånat ut mina ramminnen till en kompis för felsökning och råkade tydligen återmontera det ena minnet i fel slot, så kan det bli PUBG verkar ju förbruka +10gb i ram så var väl inte så konstigt. Att bara köra på halva mängden ram var inget jag märkte då jag under dom veckorna bara surfat, kollat tuben och lirat lite Civ 6.

Av Bläjd
Skrivet av JonasT:

Testa att dra hem den från Techpowerup.

Tack. Där gick det undan

Av Bläjd

Kan ej ladda ner drivrutin

Jag lyckas inte ladda ner drivrutinen 552.22 från Nvidias hemsida. Hastigheten går från några kb/s för att sedan gå ner till noll. Det mesta jag har fått ner är ca 30mb. Vet inte vad problemet är. Har inte några andra problem att ladda ner saker (eller övriga problem med nätet) men detta bara går inte alls. Har försökt i två dagar men det vill sig inte. Testat med 3st. olika datorer på det här nätverket. Jag kör med Asus XT8 (v1) som router, har inte ändrat några inställningar alls. Nån som vet vad felet kan vara ? eller vet nån en alternativ nedladdningssida ?

Edit: Geforce Experience lyckas jag inte heller ladda ner

Av Bläjd

Fick lite feeling att testa detta igen efter ett ca 4 års uppehåll. Finns det nån bra guide för fps och hur man konfar för att se fiender bäst ? När jag körde var det här reshade poppis men vet inte om det blev bannat sen eller hur det var.

Av Bläjd

Jag skulle koppla in en Blurayspelare igår genom limpan. Då fick jag ingen bild alls på teven, LG C3 77'. Men direkt i teven funka det fint. Limpan är kopplad e-arc till tevens e-arc. Kan sämre kablar ha nåt med det att göra ? Kör med originalkabeln i e-arc och var nån billig kabel till bluray. Har ej heller uppdaterat anläggningen eller installerat smart things appen.

Av Bläjd
Skrivet av frong:

Hur har det gått för dig, var fästena bra?

Hej. Jag har inte kommit till skott och beställt några väggfästen än.

Av Bläjd

Har haft mina bakhögtalare på stativ tillfälligt men ska skaffa väggfästet Vogel 500. Ingår det skruv som passar ?

Av Bläjd
Skrivet av Swepiraten:

Installerat min soundbar mot väggen men tycker den sluttar nedåt fast att är riktigt iskruvat mot betongvägg. Nån mer som upplever det så

Hej. Monterade min på en tegelvägg häromdan. Upplever exakt samma som dig med lutningen. Hade tänkt börja kolla om själva L-fästet hamnat konstigt mellan två stenar, men det kanske inte är problemet ändå eftersom du får samma fenomen.

Av Bläjd
Skrivet av Paradiddle:

Tack för infon! Har mitt väggfäste på plats i väntan på leverans av tvn. Tänker på det du skrev om snörena, bör man skarva på nåt innan installation för att underlätta att montera upp den eller gäller det mest om man vill ha ned tvn längre fram och måste få tag i snörena? Tänkte på när man monterar tvn om det går att "klicka på" den eller om någon måste dra i snörena så det är "öppet" och sedan sätta på tvn. Har för mig att jag läst det på ett par väggfästen som har såna här snören att det momentet kan ställa till det lite...

Men nu när du har det på plats, känner du att det duger eller skulle du se dig om efter ett annat om du fick göra om resan?

När stagen sitter på teven så kommer du märka att snörena är för korta. Så då kan du ju välja att skarva dom direkt. Snörena drar bara i när man ska lossa på fästet, så vid upphängning fyller dom ingen funktion.
Jag tejpade fast snören först och främst för dom inte skulle vara ivägen när man hänger upp teven, gör man inte det kan man nog räkna med trubbbel.
Så här i efterhand hade jag nog kanske föredragit ett sånt Vogel jag tittade på som hade en "serviceposition" för att tilta teven, annars är det en del mellanrum vid sidan för att kunna sätta i kablar. Om jag inte lyckas får jag be barnen om hjälp

Ett annat tips (som kanske inte är självklart) är väl att när du skruvat fast stagen på teven. Knäpp sedan dit väggfästet så du kan ta ett mått vart i höjdled det ska sitta. En kompis hade nåt liknande fäste med lite diffus beskrivning, så det hamnade på helt fel höjd. Använd eget vattenpass, det som satt på visade inte helt hundra.

Av Bläjd

Köpte ett Logilink från Inet för 349:- till min LG 77C3. Lite tankar nu när allt sitter på väggen, kanske kan hjälpa nån före ett ev. inköp:
Snörena som släpper själva låsningen är lite för korta för att man ska få tag på dom, blir nog att försöka skarva på nåt annat snöre där. Just nu sitter dom tejpade ut mot sidan. Funkar nog bättre på mindre modell av TV.
Har man en ojämn vägg så kan det bli problem med att nederdelen inte låses fast. Som i mitt fall som har en tegelvägg (inte rakaste) i gillestugan så hamnade skruvarna för väggfästet på två olika stenar i höjdled. När jag skulle hänga upp teven första gången så klickade det inte fast i fästet. Efter två försök upp och ner insåg jag att väggfästet tiltade lite. Fick då montera ner väggfästet och satte tjockare brickor bakom där dom nedre skruvarna satt. Sedan så funkade det. Men man blir lite svettig när man står där och saker inte funkar riktigt 🙂 Funderade på om detta kunde vara problemet som en del hade på det Vogel fästet jag kikade på först, kunde läsa om detta i recensionerna på Amazon.
Sammanfattat så känns det lite tingel-tangel, men man får väl vad man betalar för som allt annat. I mitt fall så ville jag ha nåt fort och hann inte riktigt sätta mig in i vad som kunde passa bäst.

Av Bläjd

Prisvärt men som många skriver. Hur i h-vete kan man 2024 släppa en sån klumpig pryl som täcker ett ev. andra uttag. Gör om, gör rätt, så att jag kan gå ifrån mitt Telldus

Av Bläjd

Nån som har kört Vogel 3405 eller 3605 till LG C3 77' ? Jag behöver ha tag på nåt omgående. Tyckte den här servicepositionen verkade smidig. Dock när man läser recensioner så har en del haft problem klicka fast fästet på teven mot fästet på väggen. Känns sådär...

Av Bläjd

Finns det några generella rekommendationer på vilken höjd en TV är optimalt placerad ?
Hittade denna guiden: Ljud och bild
Tv:n blir alltså vägghängd och under ska jag få plats med en vägghängd (är tanken just nu) tvbänk och på den en soundbar.

Av Bläjd

Undrar hur den där Power-kampanjen funkar egentligen. För mig som letar TV i 75´klassen funderade jag gällande LG 77" OLED EVO C3 4K TV OLED77C35LA som kostar 35 990:- . Kan man då köpa den för -20% dvs 28 792:- och sen även vara berättigad till den Cashbacken på 9000:- . Då skulle det bli 19 792:- . Känns nästan lite för bra. Den verkar dock inte finnas i lager i min närmaste butik... Jag kanske har gjort nån tankevurpa i min kalkylering...

Av Bläjd
Skrivet av Relive:

Vi köpte 144hz varianten i somras när den kostade 14990. För mig så presterar den överförväntan, snabba menyer, bra bild, funkar bra att spela på. Väldigt mycket för pengarna.

Jag blev nyfiken vilken modell du köpte? Är på jakt efter nåt liknande.

Av Bläjd

Det var dåligt att trådskaparen aldrig skrev nåt mer, så kan det va . I mitt fall så blev det aldrig nåt Vialarm. Vi hävde köpet omgående. Vi ställde även Vialarm mot vårt nuvarande Verisure och "hotade" med uppsägning. Och på så sätt fick vi mer moderna komponenter installerade samt billigare månadskostnad. Sedan är jag fullt medveten som det skrivs om redan i tråden, om att det mer handlar om att få en skylt på husväggen för att ev. skrämma bort några tjuvar. Jag har inte dyrare prylar än nån annan, så om det gör att man inte väljer vårt hus får det var det vara värt det.

Av Bläjd

Ta och undersök lite vad som kan vara bäst just för Fortnite, hurvida det är nån skillnad på röda eller gröna laget. Jag sitter och pillar just nu med mina grabbars datorer där den ena har I5 6600k och den andra en I5 7600k. Båda har RX6600 och det är en del svårigheter få stabil fps. Har märkt att Epic har ställt till det mer och mer för varje kapitel som släpps och det blir sämre. Jag spelar inte detta själv utan är en iaktagelse jag gjort när jag får höra "det hänger sig pappa". Hårdvaran är väl inte top notch på dessa datorer men det funkar på massa andra spel eftersom det är 1080p. Fick för mig jag såg nån artikel nyligen att det skulle vara förbättringar med Nvidia om man hade RTX-kort till kapitel 5, men kan inte hitta den, trodde det var här på sweclockers.

Av Bläjd

Söker dataskärm till ene grabben
1920x1080, IPS, 165hz, höj och sänkbar fot.
Tydligen hade Dell rea på en G2722HS för dryga 1600 kr som fyllde dessa krav, men var slutsåld när jag lyckades hitta fram dit.