Inlägg

Inlägg som Erik har skrivit i forumet
Av Erik

Utan några som helst problem.

/Erik

Av Erik
Skrivet av luddinhio:

Helt korrekt, fick ett litet hjärnsläpp och blandade ihop mantel med (vad det nu heter)
när APU och GPU samarbetar.

Ok, även den bästa kan få hjärnsläpp

/Erik

Av Erik
Skrivet av rolle83:

Ja vad är det som är så mycket snabbare med en 4770k? För vi ligger ju på ungefär samma ghz. Sen så undrar jag även hur mycket skillnad snabba minnen gör?

Nu sitter jag och skriver på mobilen så jag tänker inte vara allt för utförlig och detaljerad :).

En 4770 har betydligt högre IPC (Instructions Per Cycle) jämfört med en 9550. Något förenklat, den kan göra mer per MHz. Mellan varje generation processorer är IPC-förbättringen ca 10-15%.

Bortsett från skillnaden i plånbokens tjocklek gör snabbare minnen väldigt liten skillnad.

/Erik

Av Erik
Skrivet av luddinhio:

Du kommer inte kunna ta del utav mantel, för mantel funkar bara om du har en AMD processor

Det stämmer inte. Du behöver däremot ha en AMD GPU.

/Erik

Edit: http://www.sweclockers.com/artikel/18260-snabbtest-battlefiel...

Av Erik
Skrivet av rolle83:

Jag lirar i princip bara BF4. Tycker inte det flyter på så som det borde med ett sådant kort. Vad är den stora skillnaden mot min CPU och t.ex 4770k? Är det en stor skillnad på att köra i PCI-Express 2.0 mot 3.0?

Om du kollar på din GPU-användning ligger den sannolikt runt 50%. Dvs häften av kortets potential är outnyttjad. För att få vettigt flyt i behöver du en kraftigare CPU (tex en 4770 ).

Är det tekniskt du undrar över vad skillnaden är?

Med dagens grafikkort räcker (och blir över) normalt sett bandbredden hos PCI-E 2.0.

/Erik

Av Erik
Skrivet av rolle83:

Hej lånar tråden lite. Jag undrar lite samma fast angående mitt system. Jag sitter på ett GTX 780 tillsammans med min Intel Quad2Core 9550 som är överklockad till 3.5ghz. Hur mycket bättre flyt kommer jag få i spel om jag uppgraderar till t.ex 4770k?

Du kommer uppleva stor skillnad (förutsatt att du spelar hyffsat nya spel)!

Jag sitter själv på ett 4770-system och hade tidigare ett 780-kort (har Radeon 290 nu). Haswell i5 och i7 är väldigt lämpade för dagens spel. Det är framförallt i processortunga spel är du extremt begränsad av din processor.

/Erik

Av Erik

Så sent som för ett par veckor sedan så testade jag en gammal i5 750 @ 3,3 GHz, spelprestandan är relativt likvärdig en i7 860 vid samma frekvens.

Jag parade ihop processorn med ett Radeon 290 och testade lite BF4 (Radeon 290 presterar ungefär som ett GTX 780). Funkade helt ok men den fick kämpa för att ligga runt 60 fps och jag hade ganska kraftiga fps-drops då och då. Flaskhalsen låg helt klart i processorn och GPU-användningen låg långt från 100%, mellan 50-70% om jag inte kommer ihåg helt fel.

Sannolikt kommer du klara dig ganska bra med din i7 860 tillsammans med ett GTX 770 men processorn kommer i många situationer agera flaskhals. Ju högre du klockar processorn desto bättre kommer du kunna utnyttja grafikkortet.

Om du inte inom en snar framtid tänker uppgradera processorn hade jag nog personligen valt ett lite svagare grafikkort, tex GTX 760 eller motsvarande, med motiveringen att du sannolikt inte kommer få ut maximalt från ditt grafikkort i processortunga spel (som tex BF4).

/Erik

Av Erik
Skrivet av Skjulet:

Det jobbiga är att om jag rör volten i bios så låser det sig och jag kan inget göra av någon anledning.
Blev lite sent igår så jag hann inte testa jättemycket.
Skall testa lite senare idag igen är tänkt. Så får se hur det går.

Lite trist bara att det blir såpass mycket varmare ändå.
Men har väl som sagt som ni säger med att minnescontrollern sitter integrerad i processorn, plus att Haswell är ett skämt då det kommer till överklockning.
Får väl delida och se om det blir bättre ^^

Det är nog olika för olika moderkort. Jag fattade inte själv hur jag ändrade spänning till minnet utan det enda jag kunde göra var att ändra hastigheten manuellt från 1333 MHz till 2400 MHz, i och med detta så låg spänningen kvar på 1,5v och minnet rullade på i 2400 MHz utan problem.

I 2400 MHz och 1,5v så gick minnet svalt, med XMP 2400 MHz 1,65v så blev minnets flänsar ganska varma men utan att detta medförde några som helst problem.

/Erik

Av Erik

Jag har haft sådana minnen (jag hade 4x4 GB) tillsammans med en 4770k och ett MSI z87.

Nu har jag inte kvar några av komponenterna och kommer inte ihåg modelbeteckningen på moderkortet men vad jag kommer ihåg är följande; precis som du säger hittas minnet som 1333 MHz, XMP medförde även för mig 2400 MHz och 1,65v. Om jag däremot manuellt ställde in minnet på 2400 MHz så låg spänningen kvar på 1,5v.

Kanske inte är någon hjälp i ditt fall men så fungerade det för mig.

/Erik

Av Erik
Skrivet av carlosxbox82:

Tjena Erik!
Bara ur ren nyfikenhet, hur hittade du detta grafikkort till detta priset? Går jag in på inet så hittar jag inte detta erbjudande utan endast genom din länk.

Jag tror att det nyhetsbrev (eller liknande), finns även i "Fyndtråden":

#14506452

Skrivet av IntruderCT:

3,000kr är väl absolut MAX då och jag vill helst inte lägga det utan kanske runt 1500kr men jag vill ju och klara dom senaste spelen och inte ha ett allt för gammalt kort... Jag behöver ju inte ha det bästa utan medel är ju utmärkt

Då jag köpte det kortet var för kanske 2år sen för 200kr av min kusin!

ja kanske kan jag hitta något i 670 klassen där! ska i alla fall köra SLI eller CF nu för jag köpte ett sånt moderkort nu bara för det

670 är absolut ett vettigt val! skalar bra i SLI och finns väldigt många begagnade kort, jag köpte ett begagnat ASUS 670 (DCII) för 1100 kr för ett par månader sedan.

/Erik

Av Erik
Skrivet av IntruderCT:

Hej på er!
jag tänkte jag skulle uppgradera mitt grafikkort lite alt köpa ett till GTX 295 för ca 500 - 700kr och köra SLI eftersom moderkortet klarar quad...

då jag inte vill lägga så mycket pengar så letar jag efter begagnat och jag har hittat en som säljer 2x GTX 570 för 1300kr

Men jag kan inte så mycket om grafikkorten och när jag söker på nätet hittar jag inte så jag kan jämföra 295 sli...
därför finns det säkert någon smart här som kan berätta för en dummer som mig skillnaden mellan dessa och vad jag bör köpa och om det är värt det! jag kan inte bestämma mig som vanligt.

Är jätte tacksam för hjälp! och jag hoppas det inte finns någon liknande tråd!

295 är ganska ålderdomligt idag och saknar väl stöd för DX11(?), sälj ditt och köp något annat (500-700 kr är ett överpris!). 570 är ganska trevliga kort men lider lite av begränsad minnesmängd (ca 1,3 GB).

Om jag skulle köpa nytt mellanklass kort idag skulle det bli:

http://www.inet.se/produkt/5409975/zotac-geforce-gtx-760-2gb-...

Väldigt prisvärt!

/Erik

Av Erik
Skrivet av Michelangelo:

Ber om ursäkt!

Det enda #%&#%# hållet jag tydligen inte vridit den på funkade:) men backplaten blev sne!! autistisk som jag är så tycker jag inte det är konstruktionssnyggt! men det funkar!

Tackar för hjälpen.

Precis, den ska sitta snett. Alla Antecs backplate sitter snett monterade, ser lite märkligt ut....

Skönt att den kom på plats.

/Erik

Av Erik
Skrivet av Michelangelo:

Hjälper grabben att montera, köpte denna kyllösning http://www.antec.com/product.php?id=706488&pid=144

Står att det ska passa s1150,men hur jag än vrider o vänder så passar inte backplaten, det är f.ö bara märkt 775/1156/1366 på "hålen"..

på antec´s sida står följande:

"
CPU Socket Compatibility
- Intel LGA 1150 /2011/ 1155 / 1156 / 1366
- AMD AM2/ AM3/ AM2+/ AM3+ / FM1 / FM2
"

Så vad gör man nu? (har skrivit ticket till Antec,men det dröjjer väl nån vecka)

1150, 1155 och 1156 delar hålmönster så de passar med varandra, om du förstår hur jag menar.

När jag monterade en sådan för ett tag sedan fick man vrida den lite för att få fast den (monterades på LGA 1155).

/Erik

EDIT: alltså vrida lite på back platen.

Av Erik

Först och främst, jag är normalt sett väldigt nöjd med priser, leveranstid och service hos Komplett men nu har jag råkat ut för ett ärende som jag är långt från nöjd med.

Jag har gjort en felanmälan på en produkt, ett Corsair TX750. Kort efter att jag köpte det gick det sönder, felanmälan upprättades. Returen nekades pga att Komplett inte kunde hitta en ersättningsprodukt och ett belopp skulle återbetalas till mig som inte täcker kostnaden för ett nytt motsvarande nätaggregat.

Detta ifrågasatte jag då det finns väldigt många nätaggregat på marknaden. Jag har inga krav på att det ska ersättas med nätaggregat av samma modell, samma tillverkare eller exakt samma wattantal, men jag vill ju självfallet ha ett likvärdigt aggregat.

Efter lite dividerande fram och tillbaka blir jag får jag ett erbjudande om att byta nätaggregatet mot ett Corsair CX600 + att jag ska lägga en mellanskillnad på ca 100 kr.

Hmmm.... jag får ett sämre nätaggregat än det som fallerade och jag måste betala en mellanskillnad för att få det?

För min del handlar det till 0% om kr och ören. Dessa kan jag både ha och vara utan - det handlar om principen att återförsäljaren ska stå för den garanti de utlovar.

Jag har tröttnat på att dividera med kundtjänst. Alternativet är väl att vända mig direkt till Corsair för att få nätaggregatet utbytt med allt vad det innebär.

/Erik

Av Erik

RM-serien är semipassiva, dvs först när nätaggregatet belastas till en viss procent startar fläkten.

Det har egentligen inte något med processorns belastning att göra, även om högre belastning på processorn ger högre belastning på nätaggregatet.

/Erik

Av Erik
Skrivet av kelleerisdashit:

Hej! Jag undrar om man kan ha ett Gigabyte Geforce GTX 770 2gb när jag har ett Corsair CX600 watt nätagg eller är de för lite? Är lite orolig över det för jag köpte ny komponenter men inte nytt nätagg.

Det jag köpte var:
Gigabyte Geforce GTX 770 2GB
Intel Core i7 4770k
Gigabyte Z87 UD3H

Tycker ni att jag ska köpa ett nytt nätagg eller ska jag ha kvar mitt? Mitt är ungefär 1 - 2 år gammalt.

Även om CX-serien inte är extremt påkostade nätaggregat så kommer det att klara det med bravur.

Du kommer sannolikt ha en förbrukning vid load, mätt vid väggen, på ca 350-400w.

/Erik

Av Erik
Skrivet av Bazisten:

Tack för svar.

Om det skulle vara så att inte den klarar det ändå

vad händer med datorn slår den bara av vid spelande när grafikkortet och processorn jobbar mycket eller kan nån komponent i datorn gå sönder?

Ja, då slår den av. Men det kommer inte hända.

Utan att ha några siffror framför mig + att det var över ett år sedan jag sålde mitt XFX 550w så har jag för mig att det levererar ca 570w på 12v railen, ett 280x förbrukar uppskattningsvis hälften av detta.

/Erik

Av Erik
Skrivet av Bazisten:

Är det helt säkert att jag klarar mig med dom sakerna plus Grafikkortet på 550watt?

Finns det några fler som kan svara på om jag klarar mig?

Komplett.se sa jag ska ha ett agg på 1000watt

Inet sa att jag behövde minst 600watt

Utan problem, med god marginal. Jag har testat 7950 i crossfire på XFX 550w.

/Erik

Av Erik
Skrivet av evil penguin:

https://www.iis.se/domaner/tvistlosning/for-se-domaner/ är väl relevant vad gäller förutsättningarna för ägaren till den andra domänen att vända sig till IIS för att få den liknande(?) domänen som du registrerat. (Utöver alternativet för dem att gå till domstol med något slags varumärkesintrång eller vad det nu må vara.)

Skrivet av jocke92:

Finns verktyg som ska kunna uppskatta värden på domännamn. Är inte insatt i hur regler för försäljning fungerar. Ej heller om man kan få rätt till en domän för att man varumärkesskyddat den tex

Tack för svaren. I mitt fall tror jag inte det finns något varumärkesproblem, det var mer om de kan hävda att min domän är för lik deras.

Deras domän är uppbyggd med subdomän.domän.se, hade de tex haft domän.se och jag hade haft domäjn.se känns min adress i farozonen. Nu har de lagt till en subdomän framför domänen som råkar bli väldigt lik mitt hela domännamn.

Borde inte vara så svårt att ta reda på vilken domän det handlar om, för de som verkligen vill veta :).

/Erik

Av Erik

Sälja domännamn (.se)

Så här ligger det till; 2003 registrerade jag en domän som jag hade planer på att använda i någon form av verksamhet. Nu 10+ år senare ser inte det ut att hända :).

Domänen får ganska många träffar, vilket i stort sett enbart beror på att den kan blandas ihop med en annan domän. Tilläggas bör att det aldrig var min inte min avsikt att min domän skulle sammanblandas med en annan domän.

Hur ska man gå tillväga för att avyttra den? jag har sökt men tycker inte jag får några jättebra svar. Jag tror inte att min domän kommer att inbringa några enorma summor men i vilket fall tror jag mig få tillbaka de pengar jag lagt ner på domänen + en hyffsad hög ränta.

Vad är risken om jag kontaktar företaget som den kan sammanblandas med och erbjuder domänen till en mycket rimlig summa pengar? Kan de kräva att jag skriver över den utan ersättning? kan IIS lägga sig?

Eller ska jag bara lägga ut den på någon försäljningssida, tex Sedo eller Miss Domain?

Tillägg: det är ett "bra" domännamn, inget felstavat eller något annat strunt som gör att det kan blandas ihop. Anledningen till att det finns en sammanblandningsrisk är att de som driver den andra domänen valt att marknadsföra den med en subdomän + domän. Jag kände inte till deras subdomän när jag registrerade min domän.

/Erik