Inlägg

Inlägg som Proluial har skrivit i forumet
Av Proluial
Skrivet av Roger W:

Kabeln från TV:n är ju ojordad? Då ger det väl inget att ha en jordad förlängningskabel.

Kabeln är dessvärre jordad.

Av Proluial
Skrivet av Mike_SWE:

Då kanske denna variant är bättre. Lite mer diskret. Finns det förlängningssladdar med tunnare sladd?

https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/el-produkter/st...

Av Proluial
Skrivet av pålis:

Är el-sladden fastlödd direkt i TV:n på LG:s OLED-modeller?! Dom gick direkt till no-buy isf. Gäller detta alla OLED-modeller/årgångar? Hur gammal är din TV @Proluial? Som andra nämnt så är det väl bara förlängningssladd som gäller ifall den är hardwired. Grovt sunk och anti-consumer.

Köpt i fredags på BF. LG OLED C8, dvs senast modellen. Så sjukt dåligt.. Förstår inte vad de tänker med..

Av Proluial
Skrivet av prpx:

Enligt Internet så sitter den fast. Men som sagt, speciellt då tjockleken på oled brukar vara ojämn på baksidan så borde det ju gå att få in en skarvsladd bakom den. I detta fall t.ex. över den undre "boxen" på baksidan. Grenuttag är oftast inte så långa, men en vanlig skarvsladd går att få i t.ex. 3 meter.

Det kanske du har rätt i..

Av Proluial
Skrivet av arowe17:

Sitter kabeln fast i TVn eller? Bild på där den går in i TVn? Kan du inte gömma TVns kabel bakom TVn och dra förlängningskabeln från uttaget ända fram till och in bakom TVn?

Ja, kabeln sitter fast i TVn och den verkar dessvärre inte gå att byt aut. Jag förstår hur du tänker med att gömma sladden bakom TVn, men eftersom att elsladden är "tjock" i slutet (vet ej vad det heter) och endast passar att koppla ihop med detta uttag så blir det ganska svårt att gömma den bakom TVn då avståndet är minimalt.

Av Proluial
Skrivet av Laxpudding:

Tja, hur brukar du lösa problemet med korta elsladdar i normala fall?

Eftersom att jag inte har ägt en LG TV tidigare så har jag inte stött på detta problem och därför anser jag det värt att fråga i ett forum som har kompetens kring tv apparater och som eventuellt vet om det går att byta ut sladden som sitter i TVn, alternativt ge idéer och inspiration som kan hjälpa mig på traven. Men att försöka dumförklara mig på grund av min "dumma fråga" och oerfarenhet inom området känns inte så schysst..

Av Proluial
Skrivet av Laxpudding:

Av alla situationer som kräver en lösning torde denna lösning vara den mest uppenbara och enkla, eller hur?

Vad menar du?

Av Proluial
Skrivet av Nima2001:

Hejsan frågade samma fråga med min tv cirka 1.5 år sedan..
Svaret jag fick då var att det går men du får inte. Har för mig någon sa att garanti ryker då då behöver skruva och byta saker du inte får byta själv.
J Ag körde med förlägningssladd till en grendosa istället..
Tror inte den behöver vara jordad? M in tv har bara en sån simpel röstade om ja inte minns fel. Alltså utan jord uttag.

Det är ju så sjuuukt märkligt.. Köper man en så dyr TV, så är det minsta man kan förvänta sig att elsladden är tillräckligt lång, eventuellt går att byta ut till en längre.. Nu blev det ju bara jobbigt..

Av Proluial

LG OLED - kort elsladd

Hej,

När är det någon som vet om man kan byta ut elsladden som sitter i LG's OLED TV? Modellen heter C8, men jag är ganska säker på att samm elsladd sitter i de andra modellerna också.

Jag tänkte ha TVn hängandes på väggen, men eftersom att elsladden knappt är 1,5 meter lång och mitt eluttag sitter ca 2,5 meter från TVn så hade jag gärna velat byta ut elsladden som sitter i TVn till en längre sådan. Ett alternativ är ju att ha en förlängningssladd / sladdlåda under TVn, men jag föreställer mig att kommer se fult ut eftersom att förlägningssladden behöver vara jordad, vilket betyder att den blir klumpig och att ha en sladdlåda under TVn kan se konstigt ut..

Av Proluial

Nu är det gjort. Nu finns det ingen återvändo. Med svetten rinnandes från pannan och ner längst tinningen och sakta mot den orakade och stubbiga hakan. Det är nu det händer. Jag känner en kallkåre som smyger sig på ryggraden, likt hur ett lejon smyger sig på sitt bete. Jag för fingret sakta mot tangentbordet samtidigt som handen skakar. Den skakar lika mycket som en pundare som inte fått sin dos på flera veckor. Det går snabbt. Som en blixt får himlen. "BAAAM" säger det. Ljudet är högt och bestämt. Nu är det över. NU ÄR DET GJORT. Det blev en OLED 55" C8. När sambon får reda på detta så kommer hon att halshugga mig, alternativt lägga ett hästhuvud under täcket. Men det är det väl värt? Ja det tycker jag. Tack och godnatt.

Av Proluial

Hur tusan ser man Samsung.se erbjudanden? Hittar ingenstans..

Av Proluial

Ingen OLED/QLED till ett vettigt pris. Bajs.

Av Proluial

Hur är det om man beställer TV från t ex Samsungs egna hemsida, HiFi-klubben eller dylikt, går det att klicka i att man vill ha hjälp med väggmontering osv?

Av Proluial
Skrivet av incdnt:

@Proluial: Hittade samma modell på samsungs egna hemsida för 14990SEK, alltså 1k billigare än elgiganten

Vart då?

Av Proluial

Vad hände med QE65Q8FNAT? Redan slutsåld?

edit: gick in på Elgigantens hemsida 22:00, la in den i varukorgen, väntetid 1h 15 min, när jag väl kommer fram "Produkten är inte längre köpbar"

Av Proluial
Skrivet av schop:

Produkt: LG 55" 4K UHD OLED Smart TV B8 OLED55B8
Länk: Elgiganten
Kategori: TV
Pris: 12990:-
Prisjakt: Prisjakt

Hellre lägga till knappt 1TKR och köpa C8

Av Proluial

Borde man köpa Q8F från Elgiganten kl 22:00 - eller vänta på något bättre erbjudande på TV någon annanstans? I såna fall, vilken TV konkurrerar mot Q8F 65"?

Av Proluial
Skrivet av Marothka:

https://www.dustinhome.se/black-friday/vip?utm_campaign=6202&...

Länk till Dustins VIP BF18 - förtur före de andra!

LG OLED55C8PLA för 13 690:- är lockade!!

Av Proluial
Skrivet av Efe:

En 55" OLED under 10k hade varit drömmen.

Haha, omöjligt!! Men hojta till om du hittar nå't!

Av Proluial
Skrivet av Chimo:

Det beror såklart på vad du är van vid och hur mycket du har tittat på de allra bästa panelerna, men kommer man som de flesta gör från en äldre LCD så tror jag att Q6'an kommer vara imponerande den också. Även NU8000 som jag har och Q-Led modeller som saknar FALD har förvånansvärt bra svärta tycker jag. Kollade några avsnitt Planet Earth 2 och det var praktiskt taget bara en scen i en grotta där solen sken in som jag noterade att letterboxen inte smälte ihop med bezeln.

Stod i samma vägskäl och jag sitter på dryga 3m avstånd från TV'n, är väldigt nöjd med mitt val av 65 tum LCD över 55 tum OLED. Hade jag suttit en meter närmare så hade jag nog valt OLED istället.

Har fortfarande öppet köp på min NU8000 så önsketänkaren i mig hoppas ju att man kan få en 65 OLED för under 20k imorgon, men det känns osannolikt.

Jag har tidigare haft en 42” LCD, så egentligen tror jag att skärmstorleken på LG’s OLED 55” hade sett väldigt stor och lovande ut (i början), men precis som med allting annat så vänjer man sig efter ett tag med TVn och önskar då att man köpte en större storlek. Jag skulle säkert fåden känslan även om jag köpte en 65”... Jag är rädd över att känna känslan att bildkvalitén inte duger på QLED och önska att jag köpt en OLED.

Skickades från m.sweclockers.com