Inlägg

Inlägg som Ugga har skrivit i forumet
Av Ugga

@blunden 1500kr mer menar du? B1 kostar ju 14990.

Av Ugga
Skrivet av Floskel:

Tack, då sved det inte alls lika mycket att jag inte hann checka ut med 55:an. Frågan är om de ens går plus med de priserna, i alla fall på 77 tummaren?

Det är klart att inköpspris är högre än det på 77an. Har mycket svårt att tro att något kommer levereras. Kanske av tryckfelsnisse personligen?

Av Ugga

Köpte precis en 65” C1 för 15675kr med presentkort via Getgifted hos Webhallen.

Av Ugga
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Nu äntligen finns det lite xbox seriex att köpa lite varstans bla på elgiganten. Jag funderade men insåg att jag ändå ej hade tid att spela nu. Dessutom har spelen jag längtar på ej kommit.
Jag har kört med xbox hur länge som helst, förra generationen tänkte jag, nej nu prövar jag på ps4. Och h-lskotta vilka oergonomiska kontroller den hade, jag slutade spela enbart för det.

Och jag är då tveksam till en ps5a igen, men jag ej bestämt mig riktigt. Ska såklart pröva båda kontroller igen då de säger att ps5ans kontroll ska vara bättre än 4an.

Grundproblemet med handkontroller är att de är lite som skor. Det är svårt att göra några skor som passar barn storlek 30 och män i storlek 48. Ett sätt är att lägga storleken något mittelemman och få bra anpassning för de som är i mitten och sämre för de som är ut i kanterna. Där min upplevelse är att ps4an mer är anpassad för små händer mer åt de som hade storlek 8 eller något på handskar, ej 11 eller 12. Medans xboxen tvärt om är mer anpassad för de med lite större händer.

Jag har inte heller tid att spela pga barn osv. Har PS5 och XSX ändå.

Av Ugga
Skrivet av Poka64:

Var precis i kontakt med Tele2 och anmälde mitt fel mot Googles tjänster via ipv6. Tydligen så kan inte Tele2 avaktivera ipv6 från deras håll så deras lösning är att brygga modemet och köra en annan router för att komma åt den funktionen. Nu får vi se om Tele2 kanske kan spåra felet ändå och lösa detta mysterium utan att jag ska behöva köpa en till router.

Ni är inte ensamma. Har samma problem när jag använder IPv6.

Av Ugga

Jag tänkte köpa en 65" men priset lyckades ändras medans jag skulle checka ut.. Aja, den lär ju komma ner i samma pris snart hos någon annan med.

Av Ugga
Skrivet av Hasson39:

Epos nya headset h6pro Open skall vara de bästa hörlurarna just nu för både musik samt xbox. Har precis själv beställt ett par.

Är ruskigt nöjd med mina Audeze Penrose X. Fungerar både till mitt Series X och PS5an(med dongeln i PC-läge).

Av Ugga
Skrivet av HickeHiskelig:

köper ni nytt eller är det begagnat som gäller? är ju helt ruttna andrahandspriser.. jag kör med klipsch rp-280f och Yamaha R-N803D med audioquest type 6 kablar. samt klipsch r-112sw sub till det. gav 13k för rubbet. nypris för endast förstärkaren är 10k.

Ja, ibland ställer man nästan hellre undan Hifi-grejer och lägger i "bra-att-ha-lådan" så att säga då man nästan får ge bort saker annars..

Alltså köpa begagnad Hifi är ju riktigt roligt. Sälja den är inte lika roligt..

Av Ugga

@Mumu55 Vilka stereohögtalare är det du äger? Eller är jag blind? Du skrev att du bara hade ett par högtalare men inte vilka.

Av Ugga

Lyssnar en del tvåkanals i vardagsrummet på mina Klipsch RF-62, dock via en 7.1.2-receiver så vet inte om det räknas.

Annars har jag nu fyra par B&W MM-1, ett par vid min dator, ett par vid dotterns dator och två par nedpackade då jag hade ett par i reserv och ett par på kontoret innan hemmajobb. Lade ut ett par på Hifitorget då jag inte behöver två par i backup. Låter helt fantastiskt som närfältsmonitorer vid datorn. Inbyggd DAC+hörlursförstärkare är ju trevligt också.

Av Ugga
Skrivet av the squonk:

"Tråden för hörlursgalningar som använder högtalare"

"Tråden för galningar"?

Av Ugga

Du får nog skapa en köpesannons i marknaden.

Av Ugga
Skrivet av adde1337:

Hur gör ni med batterier och så till kontrollen?

Hittade någon "värsting" Power A på Elgiganten för typ 349 kr. Står att den ska ge 40h speltid.

Jag kör på uppladdningsbara från Ikea.

Av Ugga
Skrivet av Necrophor:

Vill du ha det lite mer diskret så skulle jag vilja säga soundbar: Samsung HW-Q960A som nämnts tidigare kan spela både högt, klart, rent och förbaskat bra. Det ger även "Atmos" vilket kan vara lite svårt att komma upp i om man skall köpa separata högtalare och bygga med torn etc. Det finns ett litet trick för att få den att låta bättre till musik och det är att koppla ur/ifrån surround-högtalarna när du skall lyssna på musik.

Under Black Week gick den för 8.990:- och jag hyser inga tvivel om att den lär sjunka till den nivån igen under mellandagsrean. För det priset finns det inget som kan matcha den om man försöker bygga ihop ett system själv.

Samsung HW-Q910A är exakt samma soundbar, men utan surroundhögtalarna om man känner att man inte vill böka med att sätta upp dem. Finns en del recensioner som ställer sig tvivlande till hur mycket de bidrar egentligen. Den låg på 6.990:- under Black Week och lär säkerligen sjunka till samma nivå under mellandagarna. Kommer själv inhandla en under mellandagarna till sovrumstv'n om den lägger sig där igen prismässigt.

Börjar man bygga själv....
2st Klipsch rp-280f (likvärdig av ny modell) 8-12k
Klipsch Rp-450c center högtalare 6-8k (likvärdig av ny modell)
Surroundhögtalare - 3-4k
Atmos högtalare - 3-4k
Klipsch sub - 4-7k
Receiver - 5-8k

Ovan system passar dock inte om du bor i lägenhet, du kommer bli vräkt
Men det ger ett djävulskt tryck och låter förbaskat bra.
Går och funderar på om jag skall sälja mitt eget system som består av ovan utan Atmos och Sub (behövs inte) för just runt 13k strecket med en gammal receiver, helt enkelt byta ut det mot en Soundbar även i vardagsrummet ^^
Men sen råkar man dra igång någon trevlig musik eller film... så slutar det med att man måste fundera ett tag till

Jag får sälla mig till skaran som för bara fem år sedan sa: hell no, aldrig en soundbar. Men deras utveckling har varit enorm och kan faktiskt idag matcha många mellanklass-system (15-20k) och slår budget-system med råge (5-10k).

Jag är i just det dilemmat nu. Köpte en SP11RA på MediaMarkt för 5990 på BF men har fortfarande inte bestämt mig.
Systemet i vardagsrummet nu är:

Receiver: Sony STR-DN1080
Frontar: Klipsch RF-62
Center: Klipsch RC-62 II
Sub: XTZ W12.16
Satelliter: Klipsch RB-41 II

Drar jag på något riktigt högt så njuter man ju såklart, speciellt om man sitter i sweetspot men ska jag vara helt ärlig lyssnar jag oftast på musik i hörlurar eller på mina MM-1 från B&W vid datorn. Jag bor ju dessutom i lägenhet och frun vill gärna byta till något nättare och mer lättmöblerat.

Oftast är man ju trött på kvällen och ligger i ena divanen på sidan av soffan och då är ju ändå inte ljudbilden optimal.

Svåra beslut. Kan tillägga att jag bor i lägenhet med fru och två barn så kan inte dra på så högt när andra sover iaf..

Av Ugga
Skrivet av DolphinRage:

Jag använder min LG OLED55B7V 55 som datorskärm, har vart sjukt noga med skärmsläckare "pixeluppfräshningsinställningarna" m.m. Och kan säga att min tv har inbränningar från helvetet, fattar inte hur man skickar bilder här, men då jag ofta delar upp skärmen i två delar höger och vänster, typ kollar nyheterna vänster och har google fönster till höger så har halva slärmen mycket grönare ton, så kollar man på film så och ett ansikte tar upp hela säkrmen ex, så kommer halva ansiktet vara grönare MARKAN grönare. Det kom från inget till sjukt inbrännt fort som fan. Först när jag såg gröna konstigheter i filmer så trodde jag det var fel på filmen. Och ikonerna i google eller nere till vänster för windows, är så inbrända att man kan se vilka de är när man kollar på film.
Så nej, inbränningar finns och är extremt vidrigt, tvn är i princip obrukbar för att kolla på film.
Men om man använder tvn uteslutande som tv så är det nog inte så farligt. Men att säga att inbränning är en myt är bara 100% missinformation som gör att sådana som jag testar att köra som datorskärm, vilket man INTE ska göra då det garanterat blir inbränningar.

Men att säga att det garanterat blir inbränningar är ju också fel? Speciellt på nyare Oleds än din 7-serie från 2017 som har bättre tekniker för att motverka det. Många använder ju CX och C1 som datorskärm med framgång.

Av Ugga

Tog en vecka från att jag fick mail om att det skickats tills det kom i postlådan.

Köpte uppgraderingspaketet på Komplett så blir spännande att se om medföljande CM ML240L fungerar att kyla en 12900k eller om man ska montera på min gamla D14.

Av Ugga

Haft min i ett par år och är fin fortfarande. Har en extra i förrådet som backup.

Av Ugga
Skrivet av µiCro:

Detta måste motsvara den som går för 272 SEK nu i dagens fynd? Är folk fortfarande nöjda med den?

Jag är supernöjd iaf!

Av Ugga

Nu är man glad att man tecknade 3-årsavtal i juni:
Fastpris: 41,75 öre/kWh inklusive moms
Årsavgift: 0 kr

Av Ugga
Skrivet av Awsmkiid:

Jag har redan en elgato Wave 3 mikorfon så nu är det bara ett par grymma hörlurar jag behöver.

Ok, fortfarande riktigt bra pris på Amazon på lurarna.