Inlägg

Inlägg som 4bstract har skrivit i forumet
Av 4bstract

Det här är väl inget nytt? Bara en uppdatering av den ursprungliga 92 mm modellen - eller?

Av 4bstract

Stänga av indent i irssi

Hej,

Om någon sitter på kunskapen om hur man permanent stänger av indent för meddelanden som tar upp flera rader i irssi skulle jag vara väldigt tacksam. Vad jag vill göra är alltså ungefär att sätta " indent_always = OFF" fast globalt.

Om det är otydligt så illustrerar jag; jag vill att långa rader skall delas upp på samma sätt som det långa "ordet" gör nedan. Jag vill alltså inte ha någon indragning.

http://dump.disarm.se/data/indent.png

Att ändra värdet för "indent" gör ingen skillnad, och mitt tema anger inte något som har med indent att göra (i alla fall inte till den graden att en sökning på ordet ger någon träff, eller att jag kunnat se något misstänkt).

Tack på förhand!

Edit: En lösning:
indent = 0 samt en liten redigering av min .theme-fil gjorde susen (msgnick = "%w<$0%n$1-%w> %n%|"; -> msgnick = "%w<$0%n$1-%w>";). Det är alltså %| som anger indent i temat.

Vidare skulle det förresten vara trevligt om någon visste hur man blev av med whitespace efter tabcompletion av nicks.

Av 4bstract

Generellt:
=(värde1)-(värde2)
Exempel:
=5-1 i A1 ger 4
Eller;
=A1-1 i en cell annan än A1 ger 3 om A1 definieras enligt ovan.

Av 4bstract

Jag har kört både KDE och Gnome på segare setups, så du behöver nog inte oroa dig för prestandan.

Av 4bstract

Oh, detta behövdes verkligen

Edit:
i 080208_marken-1.pdf, under Deltaco (sidan fyra):

Citat:

-Huntket aggregaten är inga är inte av högre kvalitet.

Go fix it : )

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fyxim
Förstår inte vad du gnäller om, det trådlösa nätverkskort som Zepto erbjuder med atheros krets fungerar helt felfritt med madwifi, som perost nämner i början utav tråden. Förutom det är även Atheros prestanda generallt mycket bättre än Intels varianter.

Yeah, ursäkta.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Hepp jag tänkte gå över till Ubuntu nu när jag tyckte att Kubuntu var så pass likt men får inte igång ljudet hur jag än gör. Har fastnat på steg 4, har gjort exakt som det står och provat en hel del annat men går bara inte, funkade dock bra i kubuntu att göra på det sättet. Är det för att jag har "henke@henke-laptop:~$" i terminalen som gör att kommandona inte fungerar? Är väldigt tacksam för hjälp, dock så funkar det att skriva in den första långa raden innan man packar upp filerna osv, får bara fram att

"
henke@henke-laptop:~$ sudo mkdir -p/usr/src/Alsa
mkdir: ogiltig flagga -- /
Försök med "mkdir --help" för mer information.
henke@henke-laptop:~$
"

Försök med

$ sudo mkdir -p /usr/src/alsa

Jag vet inte om det ska vara upper eller lower case på A i alsa dock.

Om du läser igenom din kod en gång extra blir felet ganska uppenbart. Du måste ha ett blanksteg mellan flagga och argument.

Ett generellt tips till alla er som köper zepto-laptops kan förresten vara att låta bli att köpa wlan. Förutsatt att ni klarar er utan 802.11n finns det gott om äldre 802.11b-kort på ebay. Där är linuxstödet ofta mycket bättre. ipw2[12]00 är ett bra exempel på detta. Antagligen är även de flesta nyare intelkort stödda, om man skulle vilja lägga ner lite extra pengar och få 802.11n utan att skänka 800:- till zepto.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peth
DSL funkar, installerade till disk men jag får bara fram 256 färger som mest.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peth
Tänkte använda burken som filserver, eller rättare sagt kolla om jag klarar av det och sedan skaffa mig en något bättre dator (vilket inte är speciellt svårt) och använda den som filserver.

Du har ingen användning av X. Alls. I synnerhet inte om du kör fluxbox eller liknande, eftersom att det inte ens erbjuder några administrationsverktyg för samba, vilket är det enda du skulle kunna tänkas "vinna" på att köra X.

Jag föreslår att du funderar på följande;
Vilken dist ska du köra? Det spelar egentligen inte någon enorm roll, men en debianbaserad är nybörjarvänligt då det innebär ett stort och lättillgängligt paketutbud.
Vad vill du göra? Hur ska disklayouten se ut? Behöver du använda dig av lvm eller mdadm, kanske både och? Har du behov av att kryptera din data?
Hur vill du komma åt ditt material? Behöver du ha ett ssh? Skall sakerna delas ut lokalt (samba)?

När du vet vad du vill göra bör du, om du googlat under tiden, ha ett ungefärligt hum om vilka paket du behöver och kan gå vidare till att installera och konfigurera systemet.

Av 4bstract

Dustin är väldigt professionella, i synnerhet vid garantiärenden. Det är mer än man kan säga om samtliga butiker du nämner i din ursprungspost.

Av 4bstract

Jag har erfarenhet av de två första datorerna. Där har du att välja mellan en liten och lätt dator med windows eller en smidig men relativt tung dator (häng mig om ni vill, men macbooken känns som bly när man är van vid en X6*s). Om du ska använda din laptop som enda dator har thinkpaden dessutom ett övertag med sina dockningsmöjligheter. Du betalar i båda fallen ganska mycket för märket och den bra support som det innebär (även om det naturligtvis finns skräckhistorier från båda sidor). Om du inte ägnar dig åt väldigt tunga saker borde inte processorn i thinkpaden vara något problem. Ingen av datorerna är dålig, men de har olika för och nackdelar. Betänk dock att båda datorerna har en ganska låg skärmupplösning. Om du exempelvis ska arbeta med CAD inom din utbildning är min erfarenhet att (W)XGA är för litet för att det skall kännas behagligt att arbete.

Av 4bstract

En generell urvalsmetod som brukar fungera bra är att inrikta sig på de olika tillverkarnas företagssegment.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gurhan
Vad finns där för alternativ till den för runt 4-5k?

Du kommer antagligen mycket billigare undan om du bygger ett eget system. Dock är det i så fall viktigt att tänka på strömförbrukningen, om du vill att det skall vara billigare i längden med.

Av 4bstract
Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meganeoman
Jag kan inget om linux, trodde det fanns nån linux dist som Intel PRO/Wireless 2100 driver for Linux fanns med klart på en gång utan att måsta meckla!

Gör det inte det blir det nog stor chans att det blir XP istället!

Det finns stöd för ipw2100 i kerneln sedan version 2.6.14. Ladda in modulen bara.

Det är antagligen betydligt enklare än vad det skulle bli på windows. Skillnaden är att du vet hur du gör på den plattformen. Din inställning tyder på att du är intresserad av ett gratis windows, vilket linux inte är. Nytt system - nya rutiner. Om du inte kan förlika dig med det utan att börja gaffla om att du skall byta till xp är det nog lika bra att spola linux med det samma.

Av 4bstract

Japp - checkgmail fungerar bra, men saknar stöd för att spara lösenordet krypterat. Jag kör på detta för tillfället, men skulle vara tacksam om någon har förslag på något liknande program som tillhandahåller denna ganska vitala funktion (om man känner för att spara lösenordet, ofc).

Av 4bstract

Skulle någon kunna avslöja vad gmail-notifiern som bland annat HundONE använder? Jag har funnit det svårt att hitta någon som fungerar tillfredsställande.
Jag kör gnome (@ arch).

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P-NILZ
Nej, gör du en raid partition tar den upp hela disken.

Funktioner för att skapa arrays på volymnivå är inte ovanliga. Med mdadm innebär det inte något extra arbete alls, förutsatt att diskarna redan är uppdelade i volymer enligt önskad modell.

Av 4bstract

Re: Hur gör jag hårddisken HELT TYST

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rinru
Hur gör jag hårddisken HELT TYST

Hej,

Så länge du har en mekanisk hårddisk kommer den att röra sig, vilket innebär att den avger vibrationer och således ljud. Dina alternativ är alltså att isolera bort vibrationer och ljud, eller att skaffa en hårddisk som inte avger sådana över huvud taget (dvs en solid state disc).

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MerZo
Hej, jag är inte säker på att jag förstår ironin, mer än att amerikanska staten använder det en hel del. Är AES den mest spridda krypteringsalgoritmen som används i dagsläget?

Det jag syftade på var att det finns personer som menar att det inte kan vara säkert eftersom att den amerikanska staten accepterat AES som krypteringsstandard. Om det inte är den mest spridda algoritmen ligger den i alla fall gott till. Om AES är bäst för dig eller inte låter jag dock vara osagt.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HerrEkberg
Du menar Joan Daemen och Vincent Rijmen?

Notera ironin.

För att reda ut saker och ting skall jag kanske påtala att jag själv använder AES.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av shelter
Om man tittar på prestandaförlusten... man verkar inte tappa så mycket med AES eller är jag helt ute o cyklar?

Det du främst förlorar är tillgänglig CPU-kraft.