Inlägg

Inlägg som Ekan.se har skrivit i forumet
Av Ekan.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
Jag skulle garanterat köpt en 19" VP191s på dustin för 3118kr inkl. moms och frakt. Köpte den skärmen för några månader sedan då den kostade 5400kr, grymt bra skärm. Kanonbra färger, vid betraktningsvinkel, snabb (8ms, men i verkligheten snabbare än många 4ms) och bra svärta.
Antingen så är den felmärkt, eller så säljer de ut den eftersom den är på utgående eftersom uppföljaren VP930 redan är släppt.

Jag beställde en till idag.

Troligen så sålde de ut de sista de hade kvar i lager, nu finns den inte kvar längre

Av Ekan.se

Har du valt så rätt ljudkort är aktivt då? Ska inte vara några problem att köra med två ljudkort sammtidigt, men dock kan du bara ha ett aktivt. Kolla under ljudenheter och välj creativ kortet där så ska de nog fungera.

Av Ekan.se

Nätverks problem

Har problem med nätverket på min stationära maskin.
Kan inte komma åt internet från den... använder en Netgear DG834GT Router/modem/accesspunkt, och har försökt att koppla up mig via både trådlösa anslutnigen och vanlig kabel men får helatiden "Begränsad eller ingen anslutning". Går hur bra som hellst att ansluta från laptopen, och om jag försöker ta reparera så säger den att det inte gick att förnya ip-adressen. Om jag själv skriver in ett ip som är innom routerns intervall så kan jag se den under "attached devices" och jag kan pinga den och kan även pinga routern och laptopen från datorn men jag kan inte surfa! Vad kan det vara som är galet, har provatr och installera om drivrutinerna utan framgång, och det har fungerat utmärkt til nyligen...

Av Ekan.se

Aha, problemet löst löste de genom att aktivera "large mode" på disken, sen gick det utmärkt att installera.

Edit: Kanel: Kör inte dubbla konton satt hos en kompis och skrev...

Av Ekan.se

Den är rätt, maxtorn står som 1...

Av Ekan.se

Problem med windows installation.

Köpte en ny disk härom dagen och nu tänkte jag lägga windows på en partition på denna disk.
Så jag gjorde som jag har gjort förut, bootade från min XP skiva och skapade en partition på den nya disken på 40Gb och installerade.
Problemet är bara att när filerna har kopierats från skivan och datorn startar om och installationen ska fortsätta i "windowsmiljö" så får jag medelandet "Operativsystemet kunde inte startas"??!
Vad är det som är fel? Alla filer blir kopierade och jag får inga felmedelanden, och skivan är i fint skick inga repor eller damm på den.
Disken är en Maxtor 250Gb 16Mb cash om det har betydelse, överigt system se sign...

Av Ekan.se

Prova att ställa in "Alternativt DVI-läge" (eller va de nu heter...) under avancerade bildskärmsegenskaper.

Av Ekan.se

Om det är sli du menar så nej, det går inte. Inga ati-kort gå att köra i sli...

Av Ekan.se

Fick min 193P+ för ett tag sedan, är mycket nöjd med den, fungerar kanon med både film och spel, mycket bra färgåtergivning, extra nöjd med att ja fick den för 4100

Av Ekan.se

Hjälp! MagicTune låser datorn!

Fick igår hem min Samsung 193P+ (mycket nöjd med inköpet) och allt var frid och fröjd tills jag körde magictune för att kallibrera färgerna.
Då låste sig hela burken, eller rättaresagt jag kunde fortfarande röra musen, men jag kunte inte göra någonting förutom att trycka reset.
Efter ett antal omstarter har jag kommit fram till att jag kan köra programet i ca 1 minut (lika lång tid varje gång), sedan låser det sig.
Vad göra? Någon som har liknande problem?
(Har installerat drivrutinerna för skärmen.)

Edit: Kör förövrigt med 2 skärmar (en LG L1715S) om det nu spelar någon roll...

Av Ekan.se

Nytt "andra"-grafikkort, vilket?

Planerar att iförskaffa ett andra kort till burken för att ha en skärm samt tv-out på, väljer mellan ett Radeon 7000 64mb och ett Radeon 9250 128mb kommer användas mest för filmtittande och surfande, ej något spelande.
Frågan är om det det är värt ca 120kr mer för 9250? Tycker att 7000 kortet borde räcka eller? har tidigare hafft ett gf3 64mb och det dög aldeles utmärkt till filmtittande.
Vet att det inte rör sig om några stora summor men vaför kasta 120kr i sjön om ett 7000 fungerar, har ju redan ett dugligt grafikkort i burken.

Av Ekan.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av empty
Så då är alltså det ett sånnt här kort jag ska ha?
http://komplett.se/k/ki.asp?sku=307843&cks=PRL
det är det billigaste 128mb jag hittade.
Sen min fråga angående muspekaren och det.

"Och kan man ställa in att t.ex cs ska spelas på skärmen med det bästa grafikkortet medans skrivbordet visas på andra skärmen? Hur blir det då med musen? Om man siktar långt till höger hoppar musen över till andra skärmen då?"

Ja du kan ställa in så spelen går på det bästa kortet, de kommer automatiskt starta på den skärm som du har som primär (ställs in uder egenskaper för bildskärm).
Och nej musen kommer inte hoppa över till en andra skärmen om du drar den mot kanten när du spelar spel, den blir låst till spelets fönster.

Av Ekan.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av empty
Hur installerar man mouse Gestures?

Det är ett tillägg för Firefox, med andra ord du kan bara använda det som du har Firefox, och då är det bara klicka installera så fixar det sig automatiskt. Finns här om du inte redan hittat det.

Av Ekan.se

Tackar för tipset, fungerade klockrent!

Av Ekan.se

Razer - Knappar

Har just införskaffat mig en Razer plasma, mycket nöjd hitills.
Dock har jag stött på ett irriterande problem...
Jag vill ha bakåt och framåt (i webbläsaren) på tummknapparna (Windows botton 5 och 4) men man kan ju inte välja windows botton 5 på någon av tummknapparna! Mycket irriterande som sagt då jag är van med den uppsättningen från mx700. Någon som har en lösning på problemet finns det någon tangent man kan assigna till så det blir framåt i läsaren? (kör 5.9 drivrutiner och firefox)

Av Ekan.se

Samsung 173P+ 16.2 eller 16.7 milj färger?

Blir förvirrad... enligt Samsungs svenska sida så har skärmen "bara" 16.2 milj färger, men på de flesta köpställen och enligt bl.a. denna pdf (också från samsung) så har den 16.7...
Hur ligger det till igentligen? Tycker själv att 16.7 låter mest rimligt.

Av Ekan.se

Tror detta är vad du söker.

Av Ekan.se

Ny skärm - Samsung 913B vs 173P+

Har tänkt att införskaffa en ny skärm, men har väldig ångest över vad jag ska välja.
Kör dual nu med en LG L1715S och en gammal 17" CRT från järnåldern, så jag tyckte det var på tiden att kasta ut en och ersätta den med en TFT.
Kan dock inte bestämma mig!
Hade först nästan bestämt mig för en 913B, är ju mer praktiskt med 2x 17" och 173P+ har ju mycket bättre spec...
Så övertala mig! Eller kom med ett bättre förslag på en skärm för ca 3500...

Av Ekan.se

Du kommer att behöva två adaptrar efersom TFT'n du köpt också har VGA anslutning.

Av Ekan.se

Skit att man just har köpt ett logitech elit, hade ett Microsoft Natural Elit eller va de hette innan (det med de små piltangenterna) bästa tangentbordet jag haft, men när det paja så ville ja ha ett svat, och hitta inget bra "natural" s¨å det fick bli ett vanligt, men nu är det nästan så man blir sugen på att kassera det