Inlägg

Inlägg som Bekkas har skrivit i forumet
Av Bekkas

GTX580 -> receiver -> proj strular, tacksam för råd

Hej!

Jag har problem med min projektor och receiver, och har provat en del lösningar efter att ha sökt en hel del.

Bakgrund: Jag köpte en ny receiver (Pioneer VSX-LX53) för ett par år sedan då min gamla 'stärkare dog. Sen införskaffades en projektor, en billig och smidig liten rackare (Optoma GT750), som jag kopplade direkt till datorn via mini-HDMI 1.4-porten på mitt GTX580 (1536MB Gigabyte GeForce GTX 580 Super Overclock Series Aktiv PCIe 2.0 x16 (Retail) ).
Ljud tog jag via en USB-lösning (USB-HAG) för en digital utgång jag hade sedan tidigare till receivern.

Tanken var att se hur 3D-gaming kunde se ut från PCn, och det var rätt coolt i en vecka ungefär till katten hoppade in vid datorn och landade på HDMI-kabeln med HDMI till mini-HDMI-adaptern så att anslutningen totaldog.
Därefter tänkte jag att fuck it, jag skippar gamingen på projektorn då, det mesta jag gör ändå är ju att se på serier och filmer. Och köpte då en DVI-HDMI-kabel, för att slippa skör adapter (dock sitter nu barrikader från alla håll vid datorn så att misse inte ska kunna göra nåt liknande igen), som fungerar hur fint som helst. Datorn skickar ut digitalt ljud via USB-lösningen till receivern och den skickar bild via DVI-ut till projektorn.

Nu ska jag dock skaffa en ny projektor, och är väl lite småsugen på att kanske skaffa en PS4a också. Och tänker då på att receivern ju är gjord för att vara en slags knutpunkt för alla anslutningar hit och dit. IPod och IPad, USB, Internetradio, you name it. Och det är här problemen startar..

När jag försöker ansluta min dator till HDMI IN på receivern, och sedan en HDMI-kabel från HDMI UT på receivern till projektorn, får datorn spel. Jag har provat starta om, att koppla ur allt och starta de olika delarna (receiver, dator, proj) i olika ordning, men samma sak händer. Så fort jag jag sätter input på receivern till den HDMI IN som datorn är ansluten till, söker projektorn febrilt efter signal utan framgång, och datorskärmen blir galen. Den blinkar, ett par sekunder svart, ett par sekunder bild, och ändrar upplösning och har sig. I NVidias kontrollpanel kommer Pioneer-receivern upp som andra bildskärm, och det står att anslutningen är HDMI och datorn ser den som en HDMI-TV. Jag försöker sätta upplösningen till 720p som är native för projektorn (den kan dock hantera 1080p-input), och ser till att uppdateringsfrekvensen inte är ställd till något tokigt, men inget hjälper.
Projektorn bläddrar igenom alla inputs varv efter varv på jakt efter signal, så den hittar direkt när något är anslutet.

När jag kopplar in projektorn direkt till datorn funkar allt hur fint som helst, och datorn ser direkt att det är en Optoma-bildskärm.

Hur ska jag göra för att få bild till projektorn via receivern? Jag är medveten om att jag nog måste använda mini-HDMI-porten på gfx för att få ljud och bild i samma kabel, men just nu får jag alltså inte ens bild via receivern. Min nya projektor (JVC) kommer placeras annorlunda än den billiga jag har nu, och jag tänkte då att det kunde vara smidigt att bara ha en HDMI-kabel från receiver till proj, sen ansluta alla enheter till receivern. Som receivern nog är tänkt att användas, helt enkelt.

Har någon en idé eller ett råd? Jag ska prova mini-HDMI-anslutningen igen, och då koppla till receivern, när jag ordnat en ny kabel eller adapter, tänkte jag.

För att försäkra mig om att min HDMI-kabel inte är paj, och för att kontrollera receivern, provade jag idag dess USB-input med en USB-sticka. Och se på fan, då lyckas den iaf skicka ut en bild om att USB is empty på projektorn. Så receivern kan skicka ut bild via sin HDMI UT till proj, när den har ett input. Utan input får projektorn ingen signal alls, vilket jag tycker är märkligt från en så kompliicerad pryl som denna receiver som sägs "... har ett intuitivt och snyggt grafiskt användargränssnitt som ger dig snabb och enkel åtkomst till alla de funktioner du behöver." (http://www.larsbengtsson.se/produkter/visa/ljud/hemmabio/rece...).

Eller är det datorn och grafikkortet som är boven? Jag har sökt och läst och det verkar kunna strula rätt rejält sånt här.

Tacksam för alla tankar och råd

Av Bekkas

Nätagget pyser - har det pajat?

Hej-hej,

jag hjälpte en kompis köpa en ny dator i november (vi plockade ihop lösa delar från db.com; chassit var ett Arctic Coolng T2 (https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ACT2SILM...).

Allt har funkat finfint sen dess, med mkt spel och sådant, men så i går när han kom hem till sin avstängda dator fann han den stendöd. Inget händer när han försöker starta den, ingen fläkt går igång, ingen diod lyser, ingenting... förutom nätaggregatet, som liksom väser svagt, och fortsätter göra så tills några sekunder efter avstängning. Inga sladdar påträffades lösa eller ur eller nåt sånt i datorn, och som sagt, den hade funkat prima tills dess, och var avstängd när "det" hände.
Av allt att döma är nätaggregatet sönder... eller? Ett par jag hört med har sagt nåt om att det låter som att en kondensator i nätagget har gått sönder.

Det var ju ett jävla bra nätagg, kan man tycka, och nu måste fraktlapp beställas och chassit skickas tillbaka o.s.v. - total tid utan dator lär landa på ~3-4v - så om det finns nån annan tänkbar förklaring vore jag tacksam för råd och tips

Av Bekkas

Jag är i ungefär samma situation som dig, nämligen på jakt efter en ny skäm, och gärna en 24"are.

Jag skulle garanterat inte, som Dwn säger, glömma Acern - läs t.ex. http://www.tomshardware.com/forum/51278-3-which-quot-choose

Jag litar bra mycket mer på grabbarna där än på Dwn

Vidare kan jag tipsa om http://www.hardforum.com/forumdisplay.php?f=78

Där diskuteras det hejvilt om olika fördelar om en mängd olika skärmar, och en av huvudpunkterna man ska akta sig för om man ska spela tycker jag verkar vara input lag. Där ligger Acern på top, tillsammans med en LG-skärm, och jag tror även HP-skärmen du nämner ligger bra till där.

Själv är jag mer kluven än nånsin, och funderar på antingen Acer AL2423W, för att den verkar ha en schysst panel med lågt input lag, eller en stor, fet tysk Hanns.G-skärm - TN, men wtf, den är stor :), eller en Apple Cinema Display 23", för att garanterat få IPS och förhoppningsvis slippa input lag samt få schyssta färger.

Av Bekkas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dwn
läs mina poster igen så ser du att det inte alls är så formulerat så utan där e konkret fakta med faktabevis på hur dålig acerskärmen är.

sedan om ni vill gå och köpa en splitter ny bil idag som har helt ny kaross men delarna är från -84 så varsågoda. jag hindrar inte er. ni kommer be om ursäkt när ni köpt skärmen och sett vad det är för skit

Jag har inte sett så mkt "faktabevis" från din sida, måste jag säga? Vad jag har sett av att ögna igenom dina inlägg så skriver du saker i stil med "1900x1200 är för stort", " den har backlight bleeding" o.s.v. Var är "faktabevisen"?

... och det var värst vad du var förtjust i billiknelser. Sittandes framför en TN-skärm. Det är ju lite som att jag skulle sitta i en Trabant och håna någon annans Toyota för att den saknar fullt uppgraderat stereopaket och tonade rutor.

Är det nån skärm jag INTE kommer köpa nu, så är det HP W2207.

Av Bekkas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sanazin
Dwn, antingen så kan du inte argumentera eller så är du otroligt avundsjuk.
Acer skärmer har bra kvalité och som sagt, skärmen är Inte till professionell bruk. Vill du ha professionella skärmar får du kolla på uppemot 8000 kr och mer, och jag kan med säkerligen säga att ingen utav TN skärmarna, vare sig HPn du har eller ej, har inte ens i närheten av vad profesionella skärmar har, så kom inte med tanken att påpeka hur bra färgåtergivning din TN-skärm har.
Större upplösning är Alltid en plus, speciellt nu när större upplösningar har blivit allt mer vanligare och även billigare.

Jag tror bara han är dum i huvudet, för det var de dummaste, mest löjliga argument jag nånsin sett tror jag

Dwn, det blir liksom inte bättre semantik för att du upprepar dig trettiofem gånger om. Vi vet alla nu - helt utantill vid det här laget, det lovar jag - att du gillar din HP bättre - låt Blade80 vara nöjd med sin skärm, aight? Det är så jävla subjektivt det bara kan bli, detta, så nöjd dig med att säga "JAG TYCKER att HPn är bättre".

Av Bekkas

Alltså WTF, kolla vad de har gjort nu då, tagit tillbaka produkten i sortimentet men höjt priset med 1000kr?

Jag börjar misstänka att ni VERLKIGEN gjort ett klipp

Rackarns lömska Dustin...

Av Bekkas

Hm, nu har skärmen utgått hos Dustin, det var skumt :/

Av Pricerunner att döma finns den inte för mindre än 4100kr inkl. frakt i Sverige nu, så ni som köpt den tycks ha gjort ett bra köp.

Frågan är ju hur man ska göra nu, om man var sugen på en sån där när Dustin hade den för 3500kr. Köpa mkt dyrare fast från Sverige? Köpa från Tyskland, där den finns för €370?

... om man är nyfiken på Tyskland-alternativet, finns ju också andra skärmar för ungefär samma peng... och så även den där 28" Hanns.G TN-skärmen för €470. Är TN verkligen så förskräckligt, om man inte ämnar ägna sig åt PS och dylikt?

Av Bekkas

Jättebillig, och jättestor Hanns.G-skärm? (27", <5000kr)

Vad tror ni om denna?

http://www.prad.de/en/news/shownews1004.html

Jag är lite sugen att byta ut min gamla 19" CRT-monitor mot en större TFT-skärm nu efter sommaren. En del spel blir det, men mest slösurfande och ändlöst med film + serier. Aldrig något PS eller nåt sådant.

Så, jag är rackarns sugen på den där billiga 24" Acer-skärmen för 3500, men snubblade över denna, större men inte så mkt dyrare, tyska skärm.

Den är ju helt ny, så några reviews finns inte, men... någon som har lust att tycka/tänka till om den? 27" för <5000kr med till synes helt OK specs är ju ändå