Inlägg

Inlägg som Jyhan har skrivit i forumet
Av Jyhan
Skrivet av anon116323:

Rätt roligt är det när jag läser en kommentar från en av sidorna du länkade:

"I have both versions and would conclude that the PC version running in 1680x1050, everything maxed and forced AA running at 60fps is by far the superior expeience. To be honest the improved frame rate is the biggest advantage as it makes the games animation even better giving a much more cinematic experience. The 360 version is a little jerky in places although still a big improvement on the first one."

Jag har kört båda spelen på 360, dock inte spelat igenom iom. att jag inte fastnade för dem men jag kan säga att båda flyter på oerhört bra som dem flesta andra spel till 360.

Det är ingen gigantisk skillnad grafiskt sett mellan PC och 360 som många här påstår.

Då 360n släpptes så var det den oerhört vass hårdvara det tog flera år innan PCn hann ikapp. 360s CPU är en modifierad cell processor på tre kärnor 3.2ghz vardera plus att de har två trådar per kärna. GPUn var det värsta som fanns med edram på 10mb med en bandbredd på 256gb/s så att den kan köra 2x antialiasing utan prestandaförlust. Dock så har den lite ram minne 512mb GDD3 men då får vi tänka på att 360 har ingen OS som kräver kraft. En kompis som är spelutvecklare som har jobbat med 360 säger att 360ns CPUn är ruskigt snabb. Då får vi också tänka på att hårdvaran är fem år gammal och att än idag håller 360n jämna steg med PCn.

Dock är jag ingen person som spelar på hugget utan jag slöspelar i soffan för skojs skull.

Personligen så ratar jag PCn helt och hållet och hoppas att den går under som spelplattform just av den anledningen att spel optimeras inte för fem öre med gammal hårdvara så att även lite dom som har lite äldre hårdvara kan köra spel på hög grafik utan att allt ser ut som skit. Dem har lyckats med det till konsol och då ska det även gå med PC. Men näe istället kan man tro att utvecklare får betal av AMD/ATI och Nvidia så att spel görs så krävande som möjligt medans spelen är fruktansvärt snygga till konsol. Ta bara Metro 2033 där måste du ha det värsta av det värsta för att spelet ska flyta på bra med någorlunda inställningar medans det flyter på perfekt till 360 och ser väldigt bra ut.

Spel skall anpassas efter hårdvaran, inte tvärtom.

Av Jyhan
Skrivet av adolf512:

han hade nog inte så fel ändå. man kan fortfarande köra 360-kontroll till PC. mindre och mindre spel?, merparten av alla konsol spel går att köra till PC med 2.25+ gånger så bra upplösning och 3+ gånger så bra grafikinställningar. dock så skulle jag aldrig få för mig att köpa en 360 kontroll till min dator av skäl som jag har förklarat i ett tidigare inlägg.

Det kommer ruskigt mycket spel som är konsol exklusiva och dessutom så utvecklas alla spel primärt till konsol och sedan PC och det innebär att PC versionen blir buggigare, sämre optimerad, taskigare kontroller. Sedan så ska vi inte tal om försäljningssiffrorna där konsol versionerna säljer överläget mer än PC versionen.

Högre upplösning svar ja men tre gånger så bra grafikinställningar in my ass som jag sa tidigare har jag en kompis som kör PC spel på högsta inställningar och det enda som skiljer är upplösningen och lite längre draw distance och antialiasing. Visst det ser lite bättre ut men det är ingen gigantisk skillnad.

Inte vet jag om det är någon gigantisk skillnad här inte.

Mass Effect 2 Xbox 360 vs PC
DigitalFoundry- Mass Effect 2 Xbox 360 vs. PC Comparison - Eurogamer Videos | Eurogamer.net
Mass Effect 2: Exklusive Screenshots vergleichen Xbox-360- mit PC-Version - Update: Zehn weitere Vergleichs-Bilder - Bildergalerie, [2010/01/me2_grafikvergleich_1_100127093934.jpg]

Battlefield Bad Company 2 Xbox 360 vs PC
DigitalFoundry- Battlefield: Bad Company 2 Xbox 360 vs. PC Face-Off - Eurogamer Videos | Eurogamer.net
Battlefield: Bad Company 2: Xbox 360 vs. PC - Grafikvergleich und Screenshots - Bildergalerie, [2010/02/Battlefield_Bad_Company_2_Screenshot_Vergleich_1.jpg]

3x så bra grafik.. Eller hur...

Av Jyhan
Skrivet av Enity:

Vad är det som hindrar dig från att använda din ljudanläggning till din dator?
Rätt orättvis jämförelse att göra enligt mig.

Ungefär som att säga att tv suger för att man sitter på en gammal crt från 50-talet och har en 30'' s-ips skärm till datorn.

Enligt mig är kringutrustning orättvist att jämföra eftersom det finns ingenting som hindrar en från att använda grejerna till både konsol och dator.

Något som också är lustigt är att ni konsol spelare som gnäller över hårvarukrav vägrar att köra pcspelen med samma låga inställningar som används på konsol.
Det finns inget som hindrar en från att köra ett nytt spel på lägre inställningar än max, naturligtvis kommer spelen se lika illa ut som dom gör på konsol men det är ju det man får offra om man inte har en riktigt bra dator.

Jag håller med om att spela på dator generellt sett är dyrare än att spela på konsol, men däremot behöver man inte lägga 15-20.000kr på att köpa det allra senaste, det har aldrig varit en bra deal och kommer aldrig vara det.
Det räcker att köpa ett nytt mellanklass grafikkort varannat år så kan man köra i princip allt med tillfredsställande resultat.
Däremot ska man sitta och jämföra konsol mot maxinställningar på PC, ja då får man uppgradera stup i kvarten, men det är en orättvis jämförelse att göra och det tror jag att du också förstår.

Det finns massor som hindrar mig att köra med samma kringutrusning som till konsolerna. Tex. så måste möblera om och så blir det väldigt bökigt att sitta med musen och tangentbordet i soffan, blir inte alls lika smidigt som med en handkontroll i händerna.

Där har du faktiskt fel. Skulle jag ställa ner alla inställningar på dem senaste spelen skulle spelen se ut som skit rent utsagt. Det ser massor bättre ut på konsolerna jämfört med min dator. Dessutom så hackar spelen och flyter ojämnt och det gör det inte på konsolerna för där är det ett betydligt mer jämnare flyt och ibland kan det hacka till litegran men det är det lilla, annars brukar spelen generellt vara grymt bra optimerade.

Sedan är inte konsolernas grafik = low på PC. Har en kompis som alltid spelar alla spel på högsta grafiken och dem gånger man har varit hos han och sett så är det bara mer högupplöst, längre draw distans och antialiasing, annars är det inte speciellt mycket som skiljer rent grafiskt sett och det är inte värt att punga ut flera tusen för att kunna spela dem senaste spelen.

Sedan släpps dem bästa spelen på konsol och mindre och mindre spel utvecklas till PC. PCn är ett sjunkande skepp med undantag för MMORPG och RTS.

Av Jyhan

Själv så är det bara konsol som gäller för mig PCn är död sedan länge för mig.

Det många missar här och är enligt mig en utav de starkaste anledningarna att jag väljer konsol alla gånger framför PC är att man sitter ordagrant 100 gånger mer bekvämare när man lutar sig tillbaka i en skön soffa med en handkontroll i handen istället för att sitta fastklistrad framför en skärm i en datorstol som inte kommer i närheten av samma komfort och bekvämlighet som soffan.

Sedan att en plasma tv från Panasonic eller Pioneer ger ordagrant miljoner gånger bättre bild än vilken PC monitor som helst gör inte saken sämre.

Och så slipper man hela tiden köpa ny hårdvara om än du köper det värsta så är datorn värdelös om tre, fyra år då spelen ständigt blir mer hårdvarukrävande. Känns rätt surt och lagt ut en 15-20k för en komplett ny dator som sedan tre år senare är helt värdelös som min. Köpte 2006 en Core2duo 2.4, 4gb ram, 7950gt och nu är den helt värdelös. Spelen ser ut som skit i jämförelse med 360 och PS3an.

I mitt tycke så skall spelen anpassas och optimeras efter hårdvaran, inte tvärtom där man nästan kan tro att Nvidia och AMD/ATI betalar spelutvecklare att göra spelen mer hårdvarukrävande så folk ska köpa nya grafikkort.

Näe tacka vet jag konsol så sliper man ständigt köpa nytt, köpa nytt, köpa nytt... Har varit PC spelare förut men blev så ruskigt less på att hela tiden ständigt köpa ny hårdvara så jag gick tillbaka till rötterna och det ångrar jag inte en sekund! Bättre spelkänsla, luta tillbaka i en skön soffa framför en stor plasma tv med en ljudanläggning som klår vilka PC högtalare som helst. Man får helt enkelt en maffigare spelupplevelse när man lirar konsol. En konsol köper man vart 5e till vart 7e år om man skulle spela på PC denna period så skulle man få lägga ut hur mycket pengar som helst på att ständigt köpa ny hårdvara.

Sedan att alla bra spel släpps till konsol som inte släpps till PC gör ju inte saken sämre. Uncharted, Resistance, Killzone, Little Big Planet, Ratchet & Clank, Heavy Rain, 3D dot game heroes till PS3 och Gears of War, Halo, Alan Wake till 360 och Mario, Metroid och Zelda till Wii.

Som plus på detta så behöver jag aldrig någonsin bry mig om något som heter systemkrav. Jag har heller inte några som helst problem med att spela FPS på konsol och har gjort det vet inte i hur många år och spel som passar bättre på PC såsom RTS och RPG spelar jag ändå aldrig.

Så för mig är konsol överlägset på alla sätt och vis.

Nu räcker det, nu har jag kastat sten tillräckligt i glashuset

Av Jyhan

Tack för svaret. Hur kan WD vara strömsnålare än en plattors av Samsung? Hur många GB per platta har WD disken? Ju färre plattor desto driftsäkrare är disken.

Vad är det för skillnad på dessa?
WESTERN DIGITAL AV-GP 1TB SATA2 64MB - Specifikationer
WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 1TB SATA/300 64MB - Ny generation strömsnåla hårddiskar med låg ljudnivå och värmeutveckling - Produktinformation

Av Jyhan

5400 eller 7200 rpm i en mediaspelare? Tänkte på värmeutvecklingen

Hej jag ska köpa en Mede8er och då har jag lite funderingar vilken hårddisk jag ska ha i den.

Det är en Samsung F3 disk jag hade tänkt ha i den men då tänkte jag på värmeutvecklingen om det blir för varmt med en 7200rpmare i den.

500gb Ecogreen F3 5400rpm eller en Spinpoint F3 1tb 7200 rpm.

De 500gb extra är nog ingenting jag kommer att ha användning för eftersom att jag brukar skaffa serier när säsongen det kommer ut på dvd och då brukar jag ta bort dem säsongerna från hårddisken. Filmer brukar jag se på dvd.

Plus på sommaren brukar det bli riktigt varmt i min lägenhet så jag är rädd att disken kommer att gå varm. Jag har en F3 7200 1tb i min dator i ett Antec P180 chassi där jag har Noctua fläktar och den brukar gå upp i 39, 40 när det är riktigt varmt. Så då antar jag att det blir för varmt med en sådan disk i en Mede8er som inte har någon fläkt eller någonting men då brukar jag ha på datorn nästan dygnet runt.

Eller vad tror ni? Blir det för varmt med en 7200 rpmare i en Mede8er? Plattorna är på 500 gb i F3 diskarna så om man köper en 1,5 tb 5400 rpm så är det inte säkert att den är svalare än F3 1 tb på 7200 rpm eftersom att 1,5 tb har tre plattor och 1tb har två. Men jag tror att F3an på 500gb är extremt sval eftersom att den har bara en platta.

Av Jyhan

Ahh det har jag faktiskt inte tänkt på att man kan gå uppåt i mapparna via adressfältet, det användbara tipset får man ta och tacka för

Annars har jag bara använt bakåt och framåt och när jag inte kan gå dit jag ville har jag varit tvungen att börja om från partitionen eller den här datorn (dator som det heter på 7an).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av NAD
Problemet är att funktioner som många gillar försvinner när nya tillkommer, fast man lätt hade kunnat behålla de gamla också

Håller med.

Av Jyhan

Den mest fundamentala knappen saknas i utforkaren 7an.

Hej och hå,

Har nyligen köpt en ny disk och då passade jag på att installera Windows 7 på den medans jag ändå höll på. Jag har varit trogen användare av XP, har använt det sedan det släpptes till nu.

Men då upptäckte jag att den viktigaste och mest fundamentala knappen saknades då man bläddrar i mappar..

Uppåt knappen!

Det finns bara bakåt och framåt både jag och en kompis har kollat om det går att ställa in/lägga till en uppåt knapp men icke det.

Det är den nödvändigaste knappen då man bläddrar i mappar, har alltid använt mig utav den knappen så länge jag kan minnas...

Jag har frågat min kompis varför dem har plockat bort knappen och han svarade: Ja det är Microsoft.. Då undrar jag, hur kan pyttemjuk vara så otroligt korkad så dem plockar bort den viktigaste knappen i utforskaren?.. Det skulle vara roligt att höra era åsikter och tankar om det.

Eller har ni någon annan lösning så det går att lägga dit en uppåt knapp? Bakåt och framåt blir aldrig samma sak..

Tack på förhand och ha det bra!

//Johan