Inlägg

Inlägg som Jyhan har skrivit i forumet
Av Jyhan

Trodde ingen konsoltillverkare skulle våga sig på x86 igen efter hur knäckt första Xboxen fullständigt ut och in.

Det kommer inte vara något undantag med PS4an. Jag ger den ett år, sedan finns det ett chipp som gör att man kan köra osignerad kod.

Osignerad kod = frihet. Installera vad du vill emulatorer, köra spel direkt från hårddisken utan skiva, XBMC m.m.

Av Jyhan

Åh får inte till det. Kan inte skapa någon accespunkt eftersom att jag inte kan nätverkskortets standard lösenord Realtek RTL8171 och det fungerar inte då jag installerar mjukvaran som vanligt.

Förbannade dynga till trådlöst nätverkskort. Nu tar jag och beställer en snorbillig usb dongel.

Av Jyhan

Jopp använder win7.

Tack för tipset! Det ska jag kolla vidare på.

Av Jyhan

Snabb fråga om trådlöst nätverk och internet.

Hej, nej jag har inte prövat att söka eftersom att jag vet inte ens vad jag ska söka på eftersom att min fråga är så udda men iallafall.

Nu är det såhär att allt hemma hos mig är kabelbundet från internet direkt till min dator (jag har inte ens en hubb, switch, router) och jag har dubbla gb lan nätverkskort så jag delar ut internet på det andra nätverkskortet och har klarat mig så bra länge nu då jag slipper fordwarda portar och sån skit och gillar vill ha internet kabeln direkt till datorn då jag höll på fordwarda portar utan dess like på adsl tiden då jag bodde hemma.

Men nu är det såhär att jag har köpt en 3DS och för att komma åt internet så måste man ha trådlöst nätverk. Har ett trådlöst nätverkskort som följde med moderkortet men jag har suttit i fem timmar utan fått det att fungera som det ska och nu ger jag upp.

Kan jag köpa en billig USB sticka för 100kr typ ett sådant? http://www.webhallen.com/hardvara/128010-tp-link_tradlost_nat... och sedan delar jag ut internet igenom den?

Fungerar det inte har jag ingen lust att lägga ut flera hundra på en accespunkt bara för att komma åt internet så jag kan ladda hem lite gamla gba klassiker till 3DSen. Annars skiter jag i det och far hem till någon kompis och lånar deras nät. Tyvärr så har grannarna lösenordsskyddat trådlöst nätverk så jag kan inte sneaka någon utav dem fram och tillbaka.

Tacksam för svar.

M.V.H. Johan

Av Jyhan
Skrivet av pg_ice:

nej jag har kalibrerat tvn till referensklass
så lurad vet jag inte om jag har blivit

http://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=396264.jpg

nu vet jag att Kuron inte går att kalibrera helt till referensklass(mindre korrekt bild) så därför vet jag att kuron redan är spöad av den här tvn
eller har du några bättre kalibreringsresultat att komma med så posta gärna dom.

detaljerad info här
http://privat.bahnhof.se/wb192876/LG%2047LX950N_Final_CalibrationSummaryDetailed.pdf

Edit: sen kan du inte gå efter vad du ser i butikerna
dom bilderna du ser där visar inte vad tvn kan prestera.

bilderna är överdrivna med en sak i syfte att locka svensson att köpa just den tvn.
svensson gillar super ljusstyrka som skär i ögonen,han gillar även en BLÅ bild som är helt galen i gråskalan.
det är en sån bild svensson vill ha då är han nöjd

vi andra går efter normer för ISF kalibrering,då får vi en bild som visas som den är tänkt.

inget ont om Kuron
det enda fördelen med den är att den är bättre kalibrerad från fabrik.
men det säger inte att det går att få samma resultat på andra tv apparater.

Jag sa att jag hade lekt med fjärrkontrollerna och nej jag vet att man inte får ut max vad som går om man inte kalibrerar den men nu är det ju såhär att det finns ingen tv som har fått så många referens stämplar som Pioneer Kuros sista generation av recensenter.

Tss skulle den där LX950N ha bättre bild än Pioneer Kuro är en ren och skär lögn då jag själv hade 850N i två veckor innan jag lämnade tillbaka den vilket är exakt samma tv fast utan 3D.

Så du har fortfarande fel då du tycker att din så kallade "LED" tv har bättre bild då det är en högst subjektiv åsikt men inte kan räknas som en faktum. När man kan dra slutsatsen att den är bättre än Kuro 5090H och KRP-500M är om recensenter högt respekterade kalibrera på Minhembio och AVForums också tycker att den är bättre än Pioneer Kuros senaste gen. Men där har du verkligen fel då den där tvn inte är bättre då jag aldrig har sett någon respekterad medlem på Minhembio eller AVForom säga att den är bättre.

Pröva dra den där lögnen på Minhembios forum så ska du nog se att du blir nerplockad på jorden ganska fort.

Sedan lider den där tvn av halos då jag själv störde mig på dem någonting fruktansvärt då man såg dem varje gång man låg ner och tittade på tvn (då jag alltid ligger ner i soffan då jag ser film) samt att den hade dåliga betraktinsvinklar vilket är något jag märkte av då jag skulle se på tvn då jag hade gått och lagt mig så tittarvinkeln blir snävare. Men man slipper sådan med plasma tekniken som fullständigt spöar och skiter på LCD då plasma inte lider av halos, clouding och dåliga betraktningsvinklar. Samt att input lagen var på tok för hög för att man skulle kunna spela på den även fast man hade den i spelläget och att local dimmingen slogs av och då blev svärtan totalt värdelös.

Av Jyhan
Skrivet av Jonas79:

Finns en Tv som slår gamla 5090H från Pioneer och de komiska är att Pioneer gått ihop med Sharp och skapat en led tv som
heter Sharp Elite Pro-70X5FD och finns också i 60" storlek som slår den gamla kuron på fingrarna rejält enligt tester.

Sida om denna tv
http://elitelcdtv.com/elite-lcd-hdtv-overview/

Men ganska komiskt att de är Pioneer som har den bästa nya tv nu också men tillsammans med Sharp i en led som spöar allt annat på marknaden och finns i Usa sedan 4 månader tillbaka om inte mer......Ej lanserad i Sverige ännu vad ja kunnat se.

Men tror också på Oled panelerna och väntat på dom i 3-4 år och hoppas att de tar fart nu och att man kan kolla på en för vettigt pris inom 5 år beroende på hur många som hoppar på tåget och desto fortare desto bättre......Men 4k tror ja är nästa års stora nyhet för Lg med passiv 3d och detta lär sjunka fortare och bli desto vanligare först tror ja iallafall.

Att dem har släppt den där tvn. Har läst lite om den bland annat att ett gäng från AVForums har varit och sett den och dem blev mäkta imponerad. Så det kan mycket väl stämma att den är bättre. Trodde inte att den var släppt men den är ju inte billig precis men men vill man ha det bästa Ska bli kul att läsa lite recensioner om den. Konstigt att inte AVForum, Flatpanels.dk och HDTVtest.co.uk har testat den. Du kanske vet av någon recension? Den skulle vara kul att läsa

Pioneer hade som bara ett mål och det är att vara bäst. Nu för tiden så är det knappast bilden som ligger i fokus, det är 3D, att man kan surfa och se Youtube klipp och installera appar. Bara en massa lull lull som man inte behöver.

Väntar själv också på att priserna ska sjunka och att dem ska komma i lite större tum. OLED apparater har ju funnits ute ett tag men dem är lite väl små för att kunna ha som vardagsrumstv. 4K tror jag däremot kommer ta ett tag innan det kommer till konsumentmarknaden. Det var inte allt för många år sedan det blev vanligt med 1080p i dem svenska hemmen och jag tror att marknaden är ganska mättat du ett tag fram över då folk redan har köpt sin fullhd apparat.

Av Jyhan
Skrivet av pg_ice:

det finns fler som spöar kuron
jag har en

BullFuckingShit.

Har du blivit lurad av en försäljare på någon ellada köpt en "LED" i tron om att den är jättebra (men i själva verket är den inte det).

Har varit runt och tittat i affärer och lekt med fjärrkontroller på dem dyraste apparaterna och jag har inte blivit särskilt imponerad. Köpte själv en LCD-LED förra året innan Kuron en LG LE850N men jag lämnade tillbaka den och efter ett evigt nergrottande i Minhembio och AVForum och läst otaligt många recensioner så köpte jag en begagnad 5090H. Och tro på fan, den slog 27 000 kronors tvn jag köpte innan.

Så du snackar en jävla massa skit, det vet jag för det finns ingen tv förutom den jag nämnde som är bättre en Pioneer Kuro, läs på lite först på erkända hemmabioforum innan du häver ut dig lögner och snackar skit. Jag vet inte hur många trådar jag har läst på Minhembio där någon har sålt sin Kuro och blivit besviken och bytt tv flera gånger och aldrig blivit nöjd.

Du ska inte lyssna så mycket på elladeförsäljarnas evangelium om så kallade "LED tv".

Av Jyhan
Skrivet av Grumbledock:

OLED och 4k låter onekligen mycket intressant då det när det xläpps på konsumentmarknaden (sent 2012 för oled?) kommer att tvinga grafiker och spelutvecklare att prestera långt bättre än i dagsläget. ^^
Sen ger det också en bra bildupplevelse på stor skärm, samt att man slipper kompromissa med en ful plasma eller skabbig LCD, kuro i all ära men med oled så är det bara löjligt att hålla fast vid den, är väl poänglöst i dagsläget också om man inte bara vill se film och det på en tv.

3D känns bara som de ska mjölka konceptet innan det självdör, dålig bildupplevelse, minskad batteritid och fula glasögon samt höga kostnader gör det dödfött, skulle kalla detta dödsrykningar innan tekniken pensioneras då nästa steg i bildupplevelse (4k och OLED) redan är här.
På datorfronten lät det inte heller särskilt intressant, något mindre, lite mer prestanda, men som vanligt en hög kostnad för en ytterst mariginell ökning i prestanda/grafik. Speciellt när det ändå blir en majoritet konsolportar eller blizzard/valve-spel med grafik från förra generationen att lira.

"kuro i all ära men med oled så är det bara löjligt att hålla fast vid den, är väl poänglöst i dagsläget också om man inte bara vill se film och det på en tv."

Vadå löjligt att hålla fast vid den? Det finns ju ingen tv som rår sig på den utom Panasonic VX300 men den kostar avsevärt mycket mer än vad Kuro gjorde vid sin lansering.

Om nu OLED hittar ut på marknaden 2012 så lär det ju priset inte vara inom någon rimlig gräns. Lär nog dröja bra många år innan dem sjunker i pris. Sedan så är det bara onödigt att köpa en ny svindyr tv när man är galet nöjd och belåten med den man har. Självklart kommer jag att köpa en ny tv men inte än på ett bra tag. Nästa tv blir förmodligen en OLED då man får en 60 tummare för runt 30k men som sagt det är ett par år tills dess

Och du det fungerar kanon och spela på en Kuro också.

Av Jyhan

Det enda som intresserar mig från CES är att Nintendo kommer att visa upp Wii U samt avslöja mer information om den och att det ryktas om att MS ska avtäcka nästa Xbox, även att de ska avslöja specs ryktas det om.

Oled kan också vara intressant men eftersom att jag redan har en sån fin tv (Pioneer Kuro 5090H) så blir det inget tv köp för mig på bra många år.

Allt annat dataorelaterat om Ivy Bridge, AMD Southern Islands och Nvidia Tegra 3 är totalt ointressant för min del då jag aldrig någonsin uppgraderar datorn eller äger en smartphone och kommer aldrig köpa någon heller (kan tänka mig att köpa en om de blir riktigt snorbilliga med ruskigt bra batteritid).

Och surfplattor? Vad ska man med en sån till? Surfa kan man göra på datorn...

Av Jyhan
Skrivet av som99:

Även om jag inte spelar smartphone spel så är det underbart att spela via emulatorer, allt från nes till n64 går jättebra. Jag har då en xperia play med fysiska knappar vilket gör det ännu bättre, precis spelat igenom Zelda spelen från nes till n64 så till det ändamålet älskar jag en smartphone för jag en telefon har man med sig och det finns underbara spel till nes, snes, n64, psx etc att döda tid med ibland. Dock får jag tillägga att jag är en retro spel samlare så jag äger alla konsoller och gör backuper av mina egna spel så det är helt lagligt

Emulatorer det låter härligt Det hade jag inte tänkt på. Älskar retro gaming till NES, SNES N64 & PSX, har ägt samtliga konsoler, synd bara att man har sålt dem men nu sparar jag allt Sedan att spela med fysiska knappar låter inte helt fel, det är ju ett måste. Det enda som fattas är en joystick den som är på 3DS tar ju upp väldigt liten plats på höjden så en sådan borde fungera på en smartphone. Har själv med mig 3DS när jag är ute och reser, kanon som du säger att döda tid då man väntar på flygplatser

Av Jyhan

Är det bara jag som inte har en smartphone? Tycker det räcker att man kan ringa/sms kalender, påminnelser, alarm. Sen behöver man inge mer. Surfa kan jag göra hemma, så beroende är jag inte av internet så jag måste ha tillgång till det överallt. Tycker det bara är en massa lull lull med dessa smartphones. Har redan en mp3 spelare med riktigt bra ljud (Cowon J3) som har 64 timmars batteritid samt att jag har en 3DS. Smartphone spel är skit som man tröttnar på efter en kvart ändå.

Dock på min telefon som jag har nu är det två månaders standbytid och 22 taltid. Laddar telefonen en gång i månaden och då brukar det ändå bli en del 1-2 timmars samtal. Samt att telefonen är stöt och vattentålig till en viss del.

Av Jyhan

Ah denna tråd spårade ur litegrann från XDR2 minne i AMDs 7XXX serie till vad för hårdvara det kommer att sitta nästa generations konsoler kul kul Gillar spelukationer om vad som kommer att sitta i nästa gens konsoler :D.

Ni kanske skulle finna denna intressant kanske.

http://i.imgur.com/FCQqG.png

http://i.imgur.com/ktUpA.png

Eftersom att Sony redan har investerat enorma pengar i Cell så finns det nog en chans att det sitter en utvecklad Cell i den. Det har också bekräftats att alla tre har valt AMD som GPU. En Power 7 CPU från IBM (som någon här inne var inne på) i MS och Nintendos konsoler plus två GB minne blir nog inte helt tokigt. Skulle vara kul med 4 GB minne men det blir nog inte av med tanke på att det kostade 6 miljarder för MS att gå från 256mb till 512mb i 360 som det var tänkt från början att sitta i den från början (256mb) men Epic Games tyckte "snälla ni måste ha 512mb för att vara konkurrenskraftiga". Av någon anledning så snålas det alltid med minne i konsoler. Men som en på Minhembio forum sa "konsolerna har alltid haft lika mycket minne som grafikkorten har, de har aldrig haft eller varit meningen att jämföra med datorns ram minne".

Av Jyhan

Det låter som om du skulle behöva något sånt här: http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=2785 & http://www.webhallen.com/spel/playstation_3/143074-hori_tacti...

Men det är ingen garanti att det fungerar till alla spel. Annars är det bara att lära dig att spela med handkontrollen eller uppgradera datorn och spela på den.

Av Jyhan
Skrivet av Burks:

kul att du bla jämförde med ett demo.

det sista jag har att säga är att du låter som ett riktigt inbitet Xbox fan som gör allt för att få glory för sitt märke. Du får det att låta som xbox äger allt och alla samt playstation är mycket sämre.

Jag har både PS3 och 360 och jag är inte någon fan av någon utav dem. Dem mest grafiska imponerande spelen jag har sett är på PS3an, Uncharted 2, Killzone 2 & 3 samt att Alan Wake och Gears of War 3 kommer tätt där inpå. Jag säger bara som det är, 360 har bättre minnes hantering då både CPU och GPUn delar på 512mb medan PS3an har 256mb dedikerat till CPU samt 256mb dedikerat till GPU och att 360 har bättre GPU då den har unified shaders samt tessellering och den är mer lättprogrammerad. Men PS3an har starkare CPU. Hur kan det vara att göra att för att få glory för sitt märke? Jag säger bara som det är.

Däremot ett riktigt inbitet fan är kompisen som jag berättade om i inlägget som sa att PS3an kommer vara starkare än nästa Xbox samt att förnekar att något spel ser sämre ut på PS3an och Crysis 2 där både jag och en annan såg klart och tydligt att det såg bättre ut på 360 men han förnekade det blint.

Dessutom så finns det ett klipp på Gametrailers som jämför 360 och PS3 versionen av Resident Evil 5. Se och titta själv: http://www.gametrailers.com/video/ps3-360-comparison-resident...

Det är heller ingen ovanlighet att det slarvas med PS3 versionen, att 360 brukar se bättre ut i multiplattform. Läsvärd artikel: http://www.gamereactor.se/artiklar/25041/Det+r%E4cker+med+PS3...

Sedan så börjar jag bli så förbannat less på otrevligheterna på detta forum. Det är sällan man får några trevliga svar av folk.

Av Jyhan

Håller inte med där, tycker det är precis tvärtom på multiplattformsspelen att det alltid är PS3an som blir lidandes. Assassins Creed, Bayonetta, Cod 4, Crysis 2, Ghostbusters, Resident Evil 5, Red Dead Redemption.

Tankade hem demot på Resident Evil 5 till PS3an och jämförde mot 360 versionen och det jag märkte direkt var att PS3an hade suddigare grafik medan 360s grafik var klarare.

Bytlånade min PS3a med en kompis PS3a som var custom firmware då han ville spela online då min är original. Då hade han bland annat Crysis 2 och då körde jag igång det på PS3an och på 360. Både han och jag märkte att det var bättre framerate på 360 versionen och att det såg helt klart bättre ut på 360 versionen mot PS3 versionen. Men då jag berättade det för en annan kompis som är Playstation fanatiker så tyckte han såklart tvärtom att PS3 versionen var snyggare och då körde jag igång 360 och då pekade han på någon liten detalj som var bättre på PS3 versionen.

Då är han ordagrant en riktigt PS3 fanatiker då vi hade en ganska vild diskussion på jobbet där jag försökte förklara att 360 hade bättre minneshantering och bättre GPU och att PS3an hade starkare processor samt att 360 är mer lättprogrammerad så det jämnar ut sig men det gick inte in i han alls. Han sa att då PS3an utnyttjas fullt ut då kommer det vara dag och natt mellan 360 och PS3an och då kontrade jag med att då den väl kommer att utnyttjas fullt ut så kommer att nästa Xbox har hunnits släppas. Vet ni vad han sa då? Jo, att PS3an kommer vara kraftfullare än nästa Xbox... Snacka om fanatiker. En annan kompis pratade med han på jobbet och han var fortfarande helt inne på att PS3an var kraftfullast och bäst och att det går inte få så snygga spel som Uncharted 2 och Killzone 2, 3 till PC. Kompisen som pratade med PS3 fanatikern blev så arg att han ville bara gå ut och skrika rakt ut. Det spelade ingen roll hur mycket han försökte förklara att hårdvaran är flera år gammal och att det finns ute mycket bättre hårdvara till PC men nej nej, PS3an var bäst, det finns inge bättre. Även jag som gillar konsolerna vet att man kan med dagens PC hårdvara göra PC spel som klår Uncharted 2 och 3 utan problem. Så dessa fanatiker är ganska underhållande när man tänker efter.

Men nu på tal om grafiska skillnader mellan plattformar så ett spel som ser bättre ut på PS3 versionen är Duke Nukem Forever som både ser bättre ut och har bättre framerate än 360 versionen då jag har spelat båda på samma tv precis som med Crysis 2 jämförelsen. Det är kul för ovanlighetens skull att det ser bättre ut på PS3an vid multiplattformsspel.

Av Jyhan

Tack för svaret!

Det matnyttig information, tror att jag valde Warrior men är inte säker. Har märkt att man har lätt att dö i spelen Men men, tror det kommer ta många, många timmar innan jag klarat ut det här spelet. Iallafall för mig som inte är en van rpg spelare.

Av Jyhan

Hallå, är rätt ny när det gäller såna här spel har inte spelat igenom många rpgs men jag fick tag i första Demon's Souls för en väldigt billig peng så jag tänkte ge det en chans med tanke på dem fina betygen spelet fick. Dessutom så skulle det vara kul med något spel som jag vanligtvis inte brukar spela.

Vilken gubbe är den bästa? Antar väl att alla har sina för och nackdelar. När jag körde Diablo 2 för länge sen så körde jag med Barbarian mest men jag gillade också att köra med magikern då man slipper gå så nära gubbarna men då tålde man ingenting istället. Finns det någon bra gubbe där mitt emellan eller ska man satsa på alltingen eller?

Finns det någon gubbe som är en bra kombination av båda? I såna här spel brukar det ju vara så att gubben som slåss för hand tål alltid mest och magikern tål ingenting.

Tänkte att det är lika bra att posta här istället för att posta i någon tråd om Demon's Souls för det är ganska mycket aktivitet i den här tråden.

Av Jyhan
Skrivet av High_fps:

Asså för fan ta och läs på lite, grafik har inte med bildkvalité att göra är du helt efterbliven eller?

Grafik: Hur snygg en sak ser ut, om det så är en bild eller en 3D modell

Bildkvalité: Hur bra den grafiken ska se ut i.e modellen får en bättre och klarare färg (har inte med grafiken att göra) eller den får mer djup (Har inte heller med grafiken att göra) Alright? När man vet vad grafik är och vad bildkvalité är så kan man argumentera vilket jag nu gör. Visst bilden kan se bättre ut, den kan framkomma som klarare och skarpare och även ljusare men bättre grafik kan du inte få.

Motargument kan ta följande ord och läsa upp det högt: Jag är en besserwisser... Säg det till dig själv för jag har inget mer att säga

Du vet väl fortfarande om att du har fel... Det är nog snarare du som är en besserwisser.

Jag vet inte hur pedagogiskt man ska behöva att förklara så att du ska förstå. Såklart att grafiken blir bättre då den uppfattas som bättre med en bättre tv.

Så det finns alltså inget sätt att förbättra ljudet då man lyssnar på musik menar du då? Då det finns en uppsjö av ljudkort, förstärkare och högtalare så kan man med alla möjliga sätt förbättra ursprungsljudet så att det låter bättre utan att behöva öppna ljudfilerna i ett ljudprogram och börja remastra om ljudet på skivan. Det är ungefär lika dumt.

Av Jyhan
Skrivet av illusi0n:

Äsch, han är bara lite anal. Man får bättre bild, men grafikinställningarna förändras inte.

I grund och botten har ju Jyhan ändå rätt, med rätt TV får man bättre bild (vilket kan ses som snyggare grafik, OK?) och det är ändå det TS efterfrågade.

Tack för den! Precis, det som ses som snyggare av det mänskliga ögat då det kan skilja ganska mycket mellan olika tv apparater.

Av Jyhan

Hastighet är oerhört viktigt när det gäller livslängden på skivorna. Nu ska jag berätta varför.

Har två olika dvd skivor som har slutat fungera, dock ingen cd-r skiva som är bra mycket äldre från 97, 98 där någon gång och dem fungerar än idag.

Princo och mörkblåa TDK. Dock så är dem ljusblåa TDK suveräna och fungerar än idag.

Princo skivorna är brända där omking 2005 och dem fungerar ej idag men däremot så fungerar andra Princo skivor som är brända samtidigt, ja till och med före. Samma sak med mörkblåa TDK skivor. Har massor som har slutat att fungera, redan något år efter dem var brända och skivor som fungerar som är brända samtidigt.

Dessa skivor som fungerar och dem som inte fungerar har en sak gemensamt. Dem som inte fungerar är brända i hög hastighet och dem som fungerar är brända i lägsta möjliga hastighet för skivan. Därför är bränningshastigheten a och o när det gäller bränningskvalitet.

Har även mörkblåa TDK skivor som slutat fungerat med Plextor 760 brännaren men det är skivorna som är brända i max hastigheten, har även Infinity skivor som fungerar som är brända samtidigt i samma hastighet. Jag tror det var 2007 om jag inte minns galet jag gick över till Verbatim och dem fungerar än idag. Dock är dem brända i låg hastighet. Nyligen har jag gått övergett Verbatim och gått över till JVC skivor som är tillverkade i Taiyo Yudens fabrik men kostar lite mer än Verbatim men som har samma mediakod som TY för att det har varit mer och mer lotteri med Verbatim då jag har fått mer och mer felande skivor där läsarna får svårt att läsa nybrända skivor på vissa ställen på skivan. Varför blir det alltid så att märken blir sämre? Förut gjorde Princo suveräna skivor, sedan blev dem dåliga, sedan TDK och sedan Verbatim. Hoppas bara att det inte går samma väg för Taiyo Yuden skivor.

Ångrade litegrann att jag köpte min Plextor 871 då det inte är Plextor som tillverkar dem längre då man läser här om hur det skiljer i kvalitet mellan riktiga Plextor brännare och andra brännare. Dock så har jag nyligen fått en Teac brännare som jag hade tänkt ha som reserv och slänga in i datorn då Plextorn slits ut.

Edit: Börja tänka och reflektera på kvalitet på bränningen och skivorna som är brända i låg hastighet 6, 8x med Plextorn 760 är bläcket inpräntat i skivan trotts att dem är brända för flera år sedan men skivorna som slutat fungerar har bläcket som flagnat ut så man ser knappt vart gränsen går på skivan var det är bränt och inte bränt.