Inlägg

Inlägg som meanh har skrivit i forumet
Av meanh

Finner det lite smålustigt i att de skickat mail med en rabattkod för spelet som kompensation för att de gjort fel, för att sedan återbetala summan men inte ta bort spelet ur biblioteket. Så länge spelet finns kvar i biblioteket så kan du inte köpa samma version i deras shop, dvs du kan inte, även om du vill, nyttja koden och köpa spelet ännu.

Lite roligt att se att de flesta i tråden inte verkar inne på att köpa spelet vid releasen även med nedsatt pris, tyder på att spelet är överprissatt även med rabattkod. Personligen hade jag förmodligen köpt det om koden man fick varit på 30% (50% totalt om man nyttjar clubpoäng).

Av meanh
Skrivet av mrqaffe:

Det är inte yttre åverkan som dödat dem då för du skriver att de legat i flyttlådor och varit med om ett par flyttar ?

Mycket möjligt, men de har varit (enligt mig) väl inpackade och jag har alltid varit försiktig med mina flyttkartonger. Min poäng (möjligen något dåligt uttryckt) är att som extern backup (tänker då på de man köper i små "separata" chassin, ej olika typer av serverlösningar) är inte mekaniska hårddiskar optimala då man kan anta att en sådan flyttas längre, oftare och kanske sämre skyddat än en intern disk.

De enda användningarna som mekaniska diskar som jag kan tycka är befogat som privatperson idag är lagring i en hemmaserver eller dator av spel som inte spelas, mediabibliotek och eventuell annan större datamängd som används till hobbys.
En annan sak värd att betänka är att de datorer som i dagsläget inte har någon SSD förmodligen börjar bli så gamla att andra komponenter som CPU, GPU och RAM förmodligen även dessa skulle hindra dem från att köra framtida spel med krav på SSD.

Av meanh

Personligen har jag bara kört subscription max en månad då det varit ett spel jag varit osäker på om jag vill köpa till fullpris och suget att testa blivit för stort, men skulle aldrig köra en konstant subscription på exempelvis Uplay, då försöker jag istället köpa titlarna när de reas ut. Kör generellt med regeln "minst 50% rea" när jag köper spel.

Av meanh

@anon42512: Håller helt och hållet med, till Sweclockers tar jag mig för att läsa om, diskutera och få råd inom först och främst teknik. När dessutom forumreglerna tycktes mig vara tydliga att det är ytterst begränsat i hur ämnet politik får och kan diskuteras på forumet, så förvånar det mig i att det kommit ett gäng liknande artiklar på sista tiden (där diskussionsvärdet kan anses litet om man inte ska diskutera politik).
Vill jag tjafsa med andra människor om politik, sex & samlevnad eller konspirationsteorier så kan jag vända mig till andra forum som exempelvis "gödselbrunnen" Flashback.

Antingen får man ändra forumreglerna så att politik kan diskuteras (med effekten att moderatorerna förmodligen får det mindre roligt och banning av medlemmar lär öka pga personliga påhopp), eller så får man tänka efter hur man vinklar artiklarna för att göra dem åtminstone "opartiska", alltså inte utgå från en politisk debattartikel eller ett uttalande av någon kontroversiell politisk ledare.

Personligen tycker jag att det varit oerhört skönt med ett forum med fokus på just teknikbiten och vet inte om jag kommer att fortsätta nyttja det lika ofta om utvecklingen håller i sig.

Av meanh
Skrivet av Erik_T:

Så du räknar inte med externa diskar? Externa diskar känns ju som det naturliga valet för backup.

Samtliga mina mekaniska externa diskar som var köpta under en period mellan 2005-2012 (totalt 5-6 st) har idag gett upp efter att ha legat i flyttlådor och varit med ett par flyttar, så mekaniska diskar är även de långt ifrån optimala som backup. Ska du ha säker backup är det enligt mig enbart att köpa en onlinelösning som gäller.

On topic: min senaste burk som byggdes i höstas har enbart SSDs, en större 2gb sata för äldre spel och 2 st nvme diskar för OS och nyare spel. Efter uppgraderingen inser jag hur mycket segare min mekaniska disk i gamla burken gjorde mitt spelande, ser helst att spelen nu enbart utvecklas med åtminstone sata SSD som minimikrav och ser det inte som märkligare än att kravet på mängden RAM-minne har ökat med tiden. Väntar med spänning på vad spelutvecklare kan hitta på när en av de största begränsningarna i dagens konsoler (och PCs) försvinner.

Av meanh
Skrivet av fermia:

Varför tar ni upp detta då undrar jag..Vad en politiker tycker om skattefrågor ???

Håller med, vill man skriva en artikel om vad Amazon och andra storföretag betalar i skatt/har för lättnader så går det alldeles utmärkt att skriva en djupgrävande artikel i detta ämne utan att dra in vad en specifik representant för ett av våra etablerade partiers ungdomsförbund tycker i sakfrågan. När man väl skriver en artikel med den vinklingen och den rubrik som finns i detta fall är det som att be om att få politisk "pajkastning" i forumtråden.

Av meanh

Är det bara jag som tycker att grafiken är i någon slags märkligt mellanläge där den både ser sjukt bra ut och ruggigt dålig ut på samma gång? Något känns bara "off".

Av meanh

Jag tror faktiskt Epic kan ha relativt goda chanser att vinna mot Apple i detta mål, detta då andra appar som erbjuder varor och tjänster inte har detta krav att alla transaktioner ska gå genom Apple och "beskattas" med 30% (t ex Uber och Amazon).
I dagens samhälle då alltmer övergår till digitala tjänster och även produkter så blir det i min mening allt svårare att hävda att det är en så markant skillnad mellan en digital och en fysisk vara att du kan behandla dem olika avgiftsmässigt.

Har även sett ett antal inlägg som jämför Apples App-store med Xbox, Nintendo, Playstation och deras exklusiva marknadsplatser på respektive plattform, dock haltar jämförelsen i mina ögon på främst ett par punkter.
1. Alla produkter har samma avgift på dessa plattformar.
2. Plattformen är i stort sett endast för en produkttyp (spel), till skillnad från Iphone som i dagsläget används till allt från kommunikation, gps och handel till mediakonsumption och spelande. Du är därmed betydligt mer låst och beroende i ditt val av telefon än spelkonsol, man kan till och med hävda att människor i dagsläget sköter så stor del av sin konsumtion via sina mobiler att ett företag som hindras från att ge ut sin app fritt på plattformen kraftigt missgynnas i konkurrenskraft.

En telefon är idag dessutom mer lik en pc än en klassisk mobil och därmed bör EU även ställa samma krav på Android och iOS som på Windows och därmed öppna upp för mer och lättare konkurrens i form av appbutiker på alla mobila plattformar.

Av meanh

Fick mitt mail för mer än 3½ vecka sedan nu (18 arbetsdagar, de skriver att det ska åtgärdas inom 14 i mailet) och har fortfarande kvar spelet på mitt Ubisoft-konto och inte fått några pengar tillbaka heller, så inte var det bråttom från Ubisofts sida att häva köpet iaf. Någon som fått spelet borttaget ännu?

Av meanh
Skrivet av Fulci:

Ska inte Remnant: From the Ashes släppas gratis senare idag också? Håll ögonen på det också.
https://www.epicgames.com/store/en-US/free-games

Stämmer, från 17 idag så finns det gratis, samtidigt ska även Alto, The Collection https://www.epicgames.com/store/en-US/product/the-alto-collec... vara gratis.

Av meanh
Skrivet av Savage_Gray:

Den kommer väl vara gratis under en testperiod på 24 timmar, typ som en demo version, sen får du pynta, eller?

Gratis att "claima" första dygnet, du har sedan tillgång till det fullständiga spelet som om du hade köpt det, så det är inte ett demo. Dock så lär det komma DLC:s i mängder som de förmodligen hoppas du ska köpa.

Av meanh

Inte att glömma är att A Total War Saga: Troy https://www.epicgames.com/store/en-US/product/a-total-war-sag... är gratis på releasedagen 13:e augusti

Av meanh

Har ett par spel från en Humblebundle att skänka bort;

Europa Universalis 4
https://www.humblebundle.com/gift?key=nz3Pu6uvmBUNee8d

BattleTech Deluxe Edition
https://www.humblebundle.com/gift?key=AWFWbPBmAA68FNUw

Uppdatering: Båda spelen tagna!

Av meanh

Blev en refund (köpte via epic, gick igenom utan några större problem), eventuellt blir det ett köp om det reas ut med mer än 50% rabatt i framtiden. Kände inte att det var värt att tvinga sig att fortsätta spela för att eventuellt vänja sig vid kontrollerna just nu.

Av meanh

Sitter och funderar på om man ska köra en refund, har spelat ca 1,5h och kontrollerna kändes hittills som att jag försökte styra ett kylskåp i balettklänning. Blir det bättre efter ett tag, eller är det lika illa spelet igenom?

Av meanh

Personligen skulle jag inte tagit detta erbjudande, och anledningarna är följande:
1. För 5500:- så får du nästan ett nytt 2070 super med en bättre kylare (köpte mitt Gigabyte Gaming OC 2070s för 5800:-, kostar dock ~6300:- just nu) och garanti.
2. Skillnaden i prestanda mellan ett 2070s och ett 2080s är ca 10-15%, kan du då överklocka 2070s och inte 2080s-kortet så minskar skillnaden till 5-10%.
3. Nya kort i de högre segmenten från både AMD och Nvidia är på gång, förmodligen ser vi dem i butik inom 3-5 månader och då kommer du med stor sannolikhet antingen få lika eller bättre prestanda om du köper ett av de nya korten för denna peng eller kunna fynda ett bättre 2080s för samma summa.

Av meanh

Alla som skriver att sorg inte är ett giltigt skäl att sjukskriva sig måste ha klarat sig väldigt lindrigt undan gällandes detta i livet. Jag jobbade i över 10 år på kyrkogård och mötte väldigt många i olika stadier av sorg och sörjande. Vissa fungerade helt normalt och beskrev hur de nästan inte påverkats alls av sorgen medans andra 10-15 år senare fortfarande besökte graven dagligen och kunde beskriva hur de fortfarande kände en enorm saknad och hur det fortfarande påverkade dem dagligen.
Bara för att du personligen inte skulle ha något problem att orka med livet som vanligt efter ett husdjurs död, betyder inte det att din kollega skulle göra det och om din kollega då behöver en sjukdag för att samla sig och bearbeta sorgen så bör denne ta en sådan. Skulle tvärtom säga att om jag har en kollega som går som i en dimma eller har svårt att koncentrera sig på arbetet pga sorgen efter ett djurs eller anhörigs bortgång så skulle jag försöka få denne att ta en sjukdag för att inte riskera att fel begås vilket på vissa arbetsplatser t o m skulle vara farligt.
Blev faktiskt lite skrämd när jag läste hur lite förståelse det verkar finnas hos vissa för hur sorg kan påverka människors hälsa och välbefinnande och kan rekommendera er att möta och våga prata med människor i sorg om ni har möjligheten.

Av meanh
Skrivet av Fulci:

Paradox har rea över helgen på GOG om man är ute efter t.ex. strategispel.
https://www.gog.com/promo/paradox_interactive_weekend

Humble bundle har även en Paradoxbundle med Stellaris, Tyranny, Battletech och Imperator: Rome med flera för €14,68 just nu.
https://www.humblebundle.com/games/best-paradox-interactive?h...

Av meanh

Fick mail jag med, hoppas bara de lämnar tillbaka mina club-poäng så jag kan utnyttja dem till något annat istället. Blir inget köp av Watchdogs Legion innan stor rea nu oavsett, har CP2077 att spela runt den tiden gissningsvis.

Av meanh

Själv var jag lite sugen, men då min PS4 pro känts väldigt seg vid de senaste spelen jag spelat (FF7R och Spider-man) på den blir det väntan på en PC-port eller PS5 version för mig.