Inlägg

Inlägg som Applet har skrivit i forumet
Av Applet

Om det är något du ska ha med dig dagligen så tycker jag att de du länkade känns väldigt rimliga då de är tysta, lätta och tunna. Mekaniskt innebär nästan alltid att det blir större, tyngre och mer högljutt. Jag tycker Apple-tangentbordena är trevliga och kan rekommendera det, men tror även att thinkpad-tangentbordet är schysst (praktiskt med inbyggd mus).

Om du väljer att skaffa mekaniskt och ska ta med det dagligen så skulle jag tipsa om att kolla på ett 60%. Jag kör Clears och tycker de är riktigt trevliga, men det är ju mycket en smaksak. Något som jag tycker är värt att nämnas är att de känns ganska raspiga när de är nya, så döm de inte för hårt innan de har "nötts in" lite

Av Applet

Hoppade precis på GMK RGBK Mod Pack (OBS deadline 24:e) och ska hoppa på GMK Classic när lönen kommer. Ändrade om planerna lite och tänker bygga ett HHKB-layout 60% istället, och då behövs ju lite kompatibla caps ;). En row-3(?) control och command-keys hade varit fint i Mod Packet, men man kan väl inte få allt

Av Applet
Skrivet av Agustavsson:

Ni som köper mycket caps osv. Brukar ni åka på till från tex wasd? Känns som att det borde slinka igenom men det är ju ingen garanti såklart.

Har precis inhandlat ett quickfire XT som jag har tänkt att piffa till på diverse vis

Skickades från m.sweclockers.com

Jag åkte på moms (kanske tull, minns inte riktigt) när jag handlade mitt WASD V2 barebone 88-key

Av Applet

@Aulo KY: Det är mycket riktigt något med word
EDIT: Det här verkar inte leda någon vart, så här är lite ledtrådar: Finns ett liknande spel där man istället för att rädda ord, räddar matte-tal

Av Applet
Skrivet av axeburken:

Out Run

http://i.imgur.com/5A7lo2q.jpg

EDIT Kan tilläggas att jag spelade det i skolan...

Av Applet
Av Applet

Jag kör Office 2016 på min, tycker det fungerar fint. Använder dock typ bara Excel i Office-paketet. Jag kan i övrigt rekommendera VMware Fusion om ni behöver Windows. Jobbar en hel del i Windows-exklusiva program och tycker det är riktigt bra (ljusår bättre än virtualbox).

Av Applet
Skrivet av slanne:

Om du nu inte verkligen vill ha retina, overvag en Air. Det (val?) fortfarande battre batteritid an alla andra i MacBook-serien, vilket ar guld vart. Man klarar sig utan problem en hel dag i skolan pa bara batteriet sa man behover inte slapa pa sladdar och dynga, leta efter vagguttag, etc. Datorns vikt ar ocksa en trevlig bonus.

Är ganska marginellt, men ja, Air har bättre batteritid. Jämförelsen 13" MPBr vs 13" Air:

Air: Upp till 12 timmars trådlös surf
Air: Upp till 12 timmars uppspelning av iTunes-filmer
MPBr: Upp till 10 timmars trådlös surf
MBPr: Upp till 12 timmars uppspelning av iTunes-filmer

Men visst, den är lättare, smidigare och har bättre batteritid. Personligen prioriterar jag prestandan över vikten. Tycker inte att man märker av att den är tunnare speciellt mycket. Beror lite på hur den ska användas antar jag.

Av Applet

Mitt GH60 hade ingen plate (har nu sålt iväg PCB och brytare). Tyckte inte det märktes av direkt (inget svajande). Tror inte det märks lika tydligt på ett 60%, speciellt inte om caset har lite styvhet i sig. Men visst, att ha plate är väl generellt att föredra

Av Applet

Jag körde med gröna en period och tyckte inte de va för tunga, bytte då jag föredrar att ha ett relativt tyst tangentbord, trevliga brytare i övrigt.

Av Applet

@Vaun Bra tips! Blir kanske köp av PCB och plate, hade gärna kört något som det finns färdigt TMK-stöd på från start... men skulle behöva ett PCB ganska snart (behöver en bräda till jobbet).

Av Applet

En liten varning inför MBP med retina skärmarna (har en själv), men börjar snabbt tycka att alla ens andra skärmar har kass upplösning och känns lite oskarpa i jämförelse med laptopen

Av Applet

@deeyay Ja, det ser onekligen väldigt likt ut, tack för jämförelsen

@Vaun Okej, det låter ju bra. Har funderat över vad jag ska komplettera mina med, och GMK eller Cherry tycker jag verkar vara ett bra alternativ.

Av Applet

Var har du köpt den? Jag hade vägrat acceptera att skärmen dör efter ett år vid vanlig användning. Det kan kanske hjälpa att även höra av dig till Apple och beskriva problemet? IMO oacceptabelt om du behöver stå för reparationen.

Av Applet

Jag har kört OSX 10.10 på min rigg (i5 2500k + ATI 5870 + Asus P8Z68-V PRO) ett bra tag nu, funkar klockrent. Är lite smått orolig när jag installerar uppdateringar bara (men det är det värt)

Jag har kört tonymac86s (unibeast + multibeast) program då jag tycker det funkar bra och är enkelt. Vissa ogillar hans prylar då han inte släpper det open source. Det finns liknande program och guider på insanelymac

EDIT: Som de andra nämnt så kan du ladda ner och skapa en bootbar usb-sticka med OSX enkelt om du har en annan MAC.

EDIT2: Sitter du med 32-bit system och därför vill köra Snow Leopard? Du kan nog inte räkna med att det kommer att fungera, brukar kunna vara lite pill att hitta alla rätta drivrutiner etc (kext-filer)

Av Applet

@Vaun Riktigt stiligt! Jag kör också de BTC-capsen som Beltet köpte in, tycker de är väldigt trevliga. Vad har du för profil på dina modifiers och hur bra gör dom sig tillsammans med BTC-profilen?

EDIT:
BTC-profilen är alltså lik Topre-profilen? Anledningarna till att skaffa ett HHKB blir bara fler och fler

Av Applet
Skrivet av Khers:

Jag har ett Bigfoot, dvs ett XT med lite extra chassi runt omkring. Layouten funkar inte alls för mig. Jag använder HHKB eller ANSI till vardags så för mig hamnar enter och backspace alltför långt bort. Bottenraden är lite skum och hade inte mått dåligt av att ha en extra lättåtkomlig modifier per sida. Även i layouten finns dock saker att glädjas åt, så som en knapp som gjord för att vara min Fn.

Känslan i brytarna är dock fantastisk! Tänk dig model M men krispigare, med mer sving och ett än trevligare ljud. Tyvärr gör layouten att jag använder det mindre än jag borde, men jag letar hela tiden efter ett rimligt prissatt AT, Unsaver eller Kishsaver (F122 är alldeles på tok för stort för min smak, det är dock i ärlighets namn även mitt Bigfoot ). Det har dock inte visat sig helt lätt, och när jag hittat något har jag tvekat en liten aning för länge och så var det borta. Fördelen med ett AT eller ett F62/77/104/122 är att de går att modifiera till ANSI/ISO-layout. På riktigt. Det går dock att komma ganska nära ISO med ett XT.

Jag kör mitt Bigfoot med en Teensy och Soarer's controller och har därigenom anpassat layouten så att den passar mig så bra som möjligt, men inte riktigt bra nog. På ett Bigfoot är det nödvändigt att köra en egen kontroller då tangentbordskontrollern satt i datorn när det begav sig och det som sitter på tangentbordet kan mest liknas vid en mux...

Det låter ju inte dumt Ja, jag är mer en "60%-snubbe", så 122-key är nog egentligen inte ett alternativ... en kishsaver verkar grymt, synd att de är så svåra att få tag i/dyra (sett detta förresten?).

Ah, visste inte att man kunde fixa till AT-layouten, det gör de ju lite mer attraktiva, även om jag tycker det finns viss charm i XT, men det kan man ju ta för att få en modernare layout kanske.

Jag har funderat på att börja migrera till ANSI jag också då jag börjat koda en hel del i och med jobbet, då kanske det är dumt att "låsa" sig till ett XT. Men ja, ett Model F-inköp är inte nästa på listan, men det är något jag funderat på ett tag.

Till OP:
Gamla Mac-tangentbord är mekaniska och kör Alps-brytare. De dyker upp lite nu och då. Tror det oftast sitter damped white, salmond eller cream Alps i dom.

Av Applet
Skrivet av Khers:

IBM Model F är bättre än M! Komplicerade Alps är också trevligt. iBM Beamspring är riktigt najs, men dessa är så pass gamla (70-tal) att layouten gör dem nästintill oanvändbara. Space invaders (namnet har givits dem i modern tid och kommer sig av brytarens utseende) har jag hört mycket gott om, men aldrig haft äran att prova själv.

Liksom föregående talare skulle jag rekommendera DT, men även ebay.

Har länge funderat på att skaffa ett Model F, men layouten på många av modellerna är lite underlig. Vad kör du för modell? Jag har kollat på XT och den stora 122-key (nackdelen där är att det är gigantiskt). Tycker XT-tangentborden är snygga och verkar relativt smidiga, men oroar mig för att jag ska störa mig på botten-raden (dock något man kan lösa ganska bra om man gör det programmerbart...).

EDIT: Sry för att jag snor fokus från OP lite

Av Applet
Skrivet av seigmenn:

Någon som hakat på droppen med ALPS keycaps på massdrop? Funderer på om det kan vara vettigt att skaffa en uppsättning för eventulla framtida behov.

Tycker det verkar vara bedrövligt tunna caps... men dom är ju billiga. Hade jag inte varit lusfattig den här månaden hade jag kanske hakat för att stödja "alps-rörelsen". Matias kommer släppa PBT och tjocka double shot ABS framöver men det kan dock ta ett tag, typ något år(?)... så har du ingen brådis skulle jag vänta in dom.

EDIT: Såhär lät det senast på GH: (skrivet av Matias)
"The tooling for PBT caps is well underway. I'm spending most of Sept in China, and reviewing the new PBT keycap samples is one of the things I'll be doing."

@careface riktigt stiligt!

Av Applet

Maddog Williams är korrekt