Inlägg

Inlägg som Kicken har skrivit i forumet
Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ion88
det ska väl va en "allround"-dator, gärna 200gb+ skulle sitta fint.. så lätt o fylla den annars.

Hehe, alltså en allround dator som skall användas för film/spel/grafik... samt flyttas på till skola eller ut i övriga världen? Ungefär så tolkar jag vad du menar med "allround", och det är väldigt svårt att tex. få HDMI för film på en fin 42" plasma, samt bra batteritid och bra spelprestanda etc.

Ska du ha en datorn för detta? Eller ska jag gissa så söker du en dator för allmänna kontors apps. som Office, Internet surf, Film på datorn? 2h+ batteritid? Samt enklare spel såsom wc3 kanske?
200GB diskar till datorer i 8k-segmentet är ganska ovanligt vad jag vet. Cirka 160-180GB är nog bra för en dator under 10k.

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Är du säker?

Säker vad det gäller min Vostro 5400rpm HDD iaf. Vet inte om du har samma Fire_Ice. Kolla specen, eller faktura, står ju där bla.

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pellepeters
Vad ska du ha den till? Spel? ordbehandling? Bildredigering

Studerande/Jobbar (reser)/Workstation replacement?!
Finns en uppsjö av datorer så det kan vara bra att du specar dej lite mer, dessutom är det trevligare att hjälpa till.

Av Kicken

Återfå komprimerade filer?

Drar ihop en snabb tråd.
Iallafall, hur får man tillbaka filer man komprimerat med "diskresning"?
Man brukar ju kunna få ett alternativ att komprimera filer som inte används så ofta?
Frågar för en tjejs räkning, så sry för inte alltför detaljerad info.

Tack på förhand.
/Kicken

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Är det en S-ATA eller IDE hårddisk i Inspiron/Vostro datorn?

Är väl S-ATA i Vostron, är väl antagligen samma i Inspiron?

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illusi0n
Ojdå.

Här är bilderna (förhoppningsvis kan du se dessa, och kom ihåg, detta är bara höger- och baksidan):

http://strony.aster.pl/pmpcfg/PC/ASUS_F8Sa/F8Sa_3.jpg
http://strony.aster.pl/pmpcfg/PC/ASUS_F8Sa/F8Sa_2.jpg

Ser ut att vara kombinerad med S-VHS, för det är då inte enbar S-Video iaf. Liknar mer någon kombination av mini DIN 7 eller 9-pol. Säger spec. att det är S/PDIF är det nog det... Men hursomhelst blir det ganska mkt mer bökigare, för då ska du först ha en förgrenare från S-VHS (eg. ngt annat) till både S-VHS och S/PDIF, men sedan använder du bara S/PDIF som går in i förstärkare eller dylikt och DVI som går till TV. Eller så har du en adapter som knyter samman DVI och S/PDIF till HDMI. Så det blir en massa greningar ist. för att från början ha en kabel.
Nu har jag nyligen köpt en Vostro 1500, som saknar både DVI och HDMI.. då jag inte har någon HD-ready TV, eller Full-HD, har en 32" så då duger S-VHS, sen kommer jag inte använda den till en massa filmtittande heller, så du måse gå till dej själv och bestämma vad som är viktigt för dej. Mina krav gick inte ihop (ville ha DVI från början), så jag kompromissade på det. Aja, nu vart det en utsvängning, men tror du fattar vad jag menar...

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illusi0n
Vet du vad? Jag är faktiskt inte helt hundra på det där med ljudet, så här ett par bilder på datorn där jag tror alla portar visas (högersidan/framsidan är inte med, kanske finns något där), så kanske du kan hjälpa till :

http://forum.notebookreview.com/attachment.php?attachmentid=1...

http://forum.notebookreview.com/attachment.php?attachmentid=1...

Kollade nu lite på prisjakt, och googlade lite; det verkar som om den har S/PDIF.

Kan inte öppna länkarna då jag inte har ngt acc på notebookreview. Men vissa har S/PDIF kombinerat med typ S-VHS hur det nu funkar. Annars kan det bara vara en vanlig RCA-kontakt med, så den kan se lite olika ut.

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne_Jaha
Måste väl lämna tillbaka i samma skick?. Sen räcker inte en vanlig formatering för att radera info. Så du får skriva över datorns hdd med något och formatera osv. Att butiken ska rota är nog ingen risk för, men nästa köpare?

Har du någon licens på datorn? Brukar sitta under. Om du har det hade jag kört ngt program som verkligen tar bort all data, inte bara index. Som detta kanske http://www.killdisk.com/. Sedan bara lämna den helt tom och skicka tillbaka. Eller ringa och höra med dom vad som gäller? Tycker det verkar underligt att du inte får med en skiva om du har en äkta version av ngt OS?

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illusi0n
Ser inga problem med att ha bild via DVI och sedan ljud via den ljudutgång datorn har. Hur exakt är ljud och bild i separata kablar inte framtidssäkert? Och ang. full HD ska borde det ej vara några problem. Men men, om man nu tycker att 1 kabel mindre är värt några tusen i ökad kostnad ska inte jag lägga mig i.

Har du digital S/PDIF-ljudutgång då? Kör du med 3,5mm Hörlursutgång har du ju inte digital ljud. HDMI har både DVI-signalen (digital), samt den digitala S/PDIF-signalen i samma kontakt.

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illusi0n
Tror nog det räcker med att helt enkelt formatera den på valfritt sätt, tror nog inte att datorbutiken kommer söka igenom HD'n efter uppgifter på dig.

Men hur blir det då om han lämnar tillbaka en dator utan OS? Om han inte fick med nån OS skiva? Datorbutiken lär ju inte ska ha en skiva som dom formaterar om den med? Eller skicakr dom den direkt till tillverkare som formaterar, lägger in ny programvara med ny förpacking emballage och säljer den vidare?

Av Kicken

26% på geek testet.

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
oj, visste inte att alla energi scheman gällde när man körde via eluttag så jag har kört energispar läge den senaste tiden, OJ vilket lyft det va med hastigheten på konverteringen och hur snabbt internet reagerade när jag ändrade till prestanda läge, och fläktarna började gå igång.
Mycket nöjd med T7500 nu

Hehe gött

http://img161.imageshack.us/img161/3415/engpn1.jpg

Det skiljer en del på prestandan

Av Kicken

Lånar tråden lite då jag har ett liknande problem..
Farsan köpte en laptop från Elgiganten då dom har haft nått jubileum, en Advent nått. Iaf kostade den 4490:- då med en CPU på 1,6Ghz Celeron 1MB L2-cache FSB 133Mhz?! 512MB DDRII 667Mhz?, Intel GMA950? 128MB delat. Och en 5400rpm 80GB HDD.
Och han har också problem med att datorn hänger sej helt utan andledning. Är det verkligen CPUn som är så överbelastad? Eller är det dåliga minnen? Har gett han förslag på att sätta in två helt nya 1024MB stickor från Crucial, ska ju hålla bra kvalité?
Vad tror ni kan det vara minnesproblem, att det är dålig kvalite kombination med låg minnesmängd? Eller är det prollen det styper i?
Har kör Vista Basic Out-Of-The-Box.
Den ska ju inte behöva hånga sej? Men det känns ju dumt att köpa två nya stickor också forsätter samma problem...
Att dra in en fin version av XP känns ju inte så skoj då man har en helt äkta Vista Basic licens...

Tacksam för alla svar!
VH/Kicken

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWIN
Hej!

Verkar finnas två alternativ om man vill ha en crossmoppe.

Sönderskruvad 18 år gammal - MT / DT typ, för runt 5000 - 15000 SEK, oftast i defekt skick.

Ny kinamoppe för runt 8000 - 12000, sprillans, med 1 års garanti.

/SWIN

Appapap, glöm inte Suzuki TS hade en sån som man lackade om och trimmade
Kanske kan fixa en bild rakt av, var ganska fin faktiskt..

Av Kicken

http://img250.imageshack.us/img250/2944/dscn4287ic1.jpg

4 grönsaker samt en frukt equal 5

Request: Ett stycke körkort med endera BE eller A+B (inte A1). -[I] Bilden får vara manipulerad i efterhand eller i förväg ha täckt personnummer[/I]

tcntad: Du får en 4 av 5 möjliga

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jabe04
Yes, och vad jag förstår så körs minnena i 533MHz om man har 4GB RAM, vilket gör det mycket enklarare att inte lägga ut flera tusenlappar extra för den uppgraderingen.

Är det säkert? Gäller det för DDRII? Om man vill köra dubbla kanaler på minerna, vad gäller om det är olika storlek på dom ex. 512 och 1024 eller måste dom vara lika stor?

Av Kicken

Det skall visst gå, antagligen har du fått en MediaDirect 3.3 skiva för Inspiron 1720.. då måste du bränna ner den till en .IMG-fil och ändra några taggar till Vostro 1700, sedan bränna en ny skiva.
Sedan kör du denna innan du börjar blåsa in en fräsch installation av Vista, alltså du bootar med MediaDirect skivan (obs. du måste ändra boot-sekvens), väljer där om du vill ha en Datadisk (samt OS) eller bara Windowsdisk. Efter det bootar du med Vista, då finns redan en partion (som MediaDirect gjort) som du väljer att installera Vista på, efter du har installerat Vista kör du MediaDirect skivan igen fast från OSet denna gång. Sedan skall installationen vara klar :).

Av Kicken

Funkar bra till WOW den, men ska du klara fler nyare spel bör du nog satsa på ett GT. Kolla Zepto, Dell.. kanske Inspiron 1720 eller Vostro 1700?

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Självklart ska ja iaf ta en bild med den i min hand plus ett bevis
på den a taiwanesisk och en bild eller nicklapp med mitt nick på,
just sit tight dawg:P

Nej klart du ska bära den ;)..

tcntad: Strongt jobbat, det där är att ta en för laget :P:D

Av Kicken

Jag tycker Espresso Brown är grymt het ;). Men Vostron är nu med T7500 i standardutförande, dock kan man få Inspiron 1520 med WLAN n-Draft vilket inte går att få med Vostron längre, dessutom är Inspiron med 250GB HDD mot Vostrons 160GB.