Inlägg

Inlägg som dool har skrivit i forumet
Av dool
Skrivet av Freezelag:

Ser inte varför man skulle köpa andra trådlösa lurare än Sony WH-1000XM5. Finns för drygt 3k just nu med. Om Sony bara kunde komma på bättre produktnamn hade det varit perfekt. Brukar kalla det XM5 när jag rekommenderar lurarna till alla jag känner.

Ja, dom är så klart bra. Jag har XM3 och är jättenöjd med dem.

Dock skulle jag kunna önska lite lyxigare design och riktade till de som använder lurarna hemma.
Hoppas verkligen Sony förnyar sig och breddar utbudet med kommande modeller.

Av dool
Skrivet av Freezelag:

Rent principiellt är jag helt och hållet emot det här. Ska man dock se till verkligheten lär det behövas förr eller senare just pga idioter som utnyttjar anonymiteten vilket inte minst Kalla Fakta visade när det gäller SD:s trollfabriker. Den typen av anonym påverkan är oerhört farlig. Gäller oavsett plattform/land/företag etc. För att kunna kritiskt granska innehållet behöver man kunna spåra ursprunget. Aktuellt inte minst nu med alla deep fakes som dyker upp här och var.

Vilka trollfabriker? Kalla Fakta kunde inte visa upp några som helst bevis för nåt sånt.
Det farliga i den här historien är när media som ska vara opartiska börjar vinkla saker så pass att det kan ses som desinformation när dom hävdar sig göra en granskning.

Av dool
Skrivet av danneee:

Kan man inte vara schysst ska man vara tyst, fattar folk inte det blir det såhär.
Vill man sitta och dreggla ur sig sig risiga åsikter anonymt kan man säkert hitta nån mörk vrå tillsammans med andra rövhattar för det.

Risiga åsikter? Vad innebär det?

Av dool
Skrivet av Grumie:

Nej, situationen sätter fingret på att demokratin riskerar att smutsas ned genom fulspel i form av påverkanskampanjer från partierna (i detta fall SD).

Media har påvisat ett problem och har nu gjort sitt jobb. Att dom sen sminkar situationen är en annan femma.

Inga bevis i världen skulle få en SD-anhängare att ändra sin åsikt men det jag syftade på i mitt inlägg var att du spelade helt ovetandes om vad det gällde.

Men.. Denna diskussion hör inte hit.

Nä. Det här är större än så då det kommer lagom inför ett val.

Media påstår sig ha påvisat ett problem men förmår inte att visa upp några egentliga bevis eller ens indicier på det påstådda problemet. Bristerna är många men en brist är att dom enbart granskat ett enda parti och då ett parti som vi vet inte är omtyckta av många som jobbar inom media. Bristande opartiskhet helt enkelt.

Det är TV4 som sysslat med desinformation här och det är ett stort demokratiskt problem att så skett.
Nu får vi se vad som händer framöver men det är troligt att den här granskningen kommer framstå som ett skräckexempel på hur media INTE ska bete sig.

Av dool
Skrivet av Modellören:

Önskar du ett Gestapo 2.0 eller var du ironisk?

Läs min övriga inlägg i tråden så framgår det nog.

Av dool
Skrivet av Grumie:

Sluta spela Allan. Du vet mycket väl vad han pratar om.

Om du tänker på den så kallade granskningen som Kalla Fakta gjorde så saknas det ju helt och hållet bevis för mycket av det som påstås ha avslöjats där.

Hela situationen sätter ju fingret på falska svensk media är.

Satir och humoristiska videoklipp klassas som desinformation och "ryssland ligger bakom" och ledande politiker hoppar på tågen utan nån som helst antydan till kritiskt tänkande.

Av dool
Skrivet av TeamRocket:

Bra förslag. Ett fritt internet innebär näthat. Kanske ett "white net" hade kunnat skapas som är opt out. Att för att kunna nå utanför det verifierbara internet så måste man skicka en ansökan till sin isp.

Och en notis skickas även till lämplig myndighet för att dom ska ha koll på vilka som söker sig till sånt och hur ofta det sker.

Av dool
Skrivet av Querth:

Känns ändå inte som en helt dålig idé. Vi har ju bevis på att partier i riksdagen medvetet försöker vilseleda och manipulera genom sociala medier så något måste ju göras.

Sen kanske det här inte är den "bästa" idén, men diskussionen är viktig just nu.

Lite cyniskt kan man väl säga att politik handlar om just det och att alla partier gör så för att få röster.

Men ja, diskussionen är viktig och intressant.

Jag är glad att det här har dykt upp så att diskussionerna inför EU-valet hettar till och blir relevant.
Hellre det än att dom ska sitta och mala om "sjukvården, klimatet och skolan".

Av dool
Skrivet av NordhNet:

Var det inte en myt? Har hört den förr men inte lyckats hitta något konkret. Var dock ett tag sedan jag letade

Nä, ingen myt. Även om dom inte drev frågan hårt eller seriöst. Men det var iaf en pågående diskussion där det sågs som ett problem att svenskar kunde ta del av utländska program. Folk kunde bli påverkade av osunda idéer från andra länder.
På den tiden var det ju USA som var osunda enligt vårt kära statsbärande parti, Ryssland/Sovjet sågs inte som nåt problem på den tiden...

Sen kom ju modemen på 90-talet. "Köp ett modem, köp ett problem" som nån sosse tyckte.

Av dool
Skrivet av Nissling:

Det kan ju vara bra om man har med exakt varför MPF har anmält programmet hellre än att bara ta med en rubrik. Då framgår det att anmälan inte är så dramatisk, men verkar vara väl befogad trots allt.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/myndigheten-anmaler-tv4s-k...

Ja, verkligen befogat. Det eftersom flera som bråkat om den så kallade trollfabriken har hänvisat till just vad myndigheten påstods ha sagt det hela. Arga Magda trodde ju det i alla fall i debatten Jimmie när hon inte ville svara på några frågor utan bara hänvisade till att MPF hade sagt si och så.

Hoppas verkligen inte att dom lyckas sopa den här under mattan nu sett till när TV4s granskning börjar granskas.

Trollen spricker i solen sägs det och vi får nog fråga oss vilken sida det är som är troll här.

Av dool
Skrivet av zogez:

Det är ju sjuk överdrivet rädsla.

Det måste börja bli mer uppstyrt visa delar av internet,

Det är inte överdrivet. Tvärtom är det vanligt med att vänsterfolk ringer arbetsgivarna och upplyser om att nån anställd är aktiv i SD.

Av dool

Jag är så gammal att jag minns att S på 80-talet ville förbjuda paraboler (för tv) så att folk inte skulle kunna titta på utländska program. Sossarna har alltid sett de som problematiskt när folk inte gör och tycker som sossarna med tillbehör (SVT...) vill.

Av dool
Skrivet av lindahlj:

Intressant.

Här kommer nog det gamla visdomsorden på tal "Har man rent mjöl i påsen så har man ingenting att dölja"

Fast ibland ställer folk som inte har rent mjöl i påsen till problem för andra, och de som drabbas kan behöva berätta om det anonymt.

Jämför med e som lever under skyddad identitet. De har nåt att dölja.

Av dool
Skrivet av eatme@live:

Eller så går de samman och gör en komplett tjänst för en vettig peng i stället.

Fast den grejen kommer inte att hända. Åtminstone inte i form av en enda månadsavgift där allt ingår utan begränsningar.

Spotify funkar för musik då man lyssnar på låtar många gånger under årens lopp. Artister får måhända på tok för lite betalt men musiken fortsätter att generera inkomster många gånger.

Tv-serier är färskvara där nya premium-serier har stort värde. Samma sak med sportevenemang i än högre grad.

Det kommer aldrig bli så att vi kommer betala 299:- för allvideofy där nya avsnitt av premium-serier ploppar upp varje vecka.

Av dool
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Talat som någon som inte förstår affärer.

Affärer i en bransch som vill ha ensamrätt på att distribuera information som är lätt att sprida och som dessutom distribueras effektivare av icke legala tjänster.

Av dool
Skrivet av Teddis:

Visst är det tröttsamt!?

Och rejält tråkigt för en annan som försöker livnära sig i denna bransch.

Om ni vill se det jag är med och producerar men tvunget måste se det gratis och utan annonser, fine, men då vill jag ha tillgång till saker från era jobb gratis också.

Antar att "försöker livnära sig" innebär en fin bostadsrätt i en storstad, ny elbil, årliga utlandsresor och ivrigt nyttjade av rot-avdrag?

Av dool
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Fel. Det som förbrukas är möjligheten att ta betalt.

Abstrakt flum.

Ingen saknar något om jag gör en digital kopia av en film och tittar på den.

Av dool
Skrivet av TeamRocket:

Människor utan samvete betalar inte för sig oavsett så reklamen kommer inte hjälpa. Allt streamingjättarna skulle vara orättvisa är bara gnäll.

Förhoppningsvis går det att lösa med att microsoft och apple kan identifiera vad användaren tittar på för film med AI. Olaglig streaming leder sedan till att google tar bort sidan, dns-blokering, och att tittarna bötfälls.

Låt mig gissa att du och andra som gnäller på folk som piratar har rejäla inkomster eller har det gott ställt på annat sätt, tillgång till pengar i släkten eller så. Brukar vara så. Fattiga som vill ta del av nåt som de rika tar för givet ska det ses ned på.

Och massa dyra böter som kommer slå sönder vanlig folks ekonomi livet ut?

Av dool
Skrivet av Thor:

Och de som tror att Bahnhof faktiskt går folkets tjänst borde beakta att det inte rör sig mer än om en PR-strategi i slutändan.

Marknadsekonomi in action. Viktigare än idealism. Bahnhof gör nåt som folk vill betala för.

Av dool
Skrivet av hakro807:

Tänkte nog vänta och se hur mini-LED utvecklas, har ändå inget akut behov av att byta ut min befintliga skärm.

Ja, tror att det finns stor potential med mini-LED. Ser fram emot att nån tillverkare lanserar nya modeller med mini-led.