Inlägg

Inlägg som Lurvztr har skrivit i forumet
Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Firkraag
Hm, nu ser jag att det står 2 i nyheten. Men när jag läste den först kan jag svära att det stod fyra.

Helt rätt! Det stod FYRA stycken 4870x2 typ klockan 10 idag! De måste ha skrivit fel!

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mårten C
Så länge man tar in saker privat är det inga problem. Det är endast grejer som du inte själv hämtat som tullen lägger på moms

Men på tullverkets hemsida står det att man max får föra in saker för 1700kr moms/tullfritt. Men jag hoppas att det ska gå bra i alla fall:)

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saint25
Hej,
Jag kan inte ge dig något säkert svar på den frågan utan det är något som du får själv efterforska i, för ibland skriver butikerna inte ut de olika versionerna som släpps på en produkt, men här är info om OCZ V1 resp. V2 som exempel på två olika versioner av liknande produkt.
http://www.ocztechnology.com/products/flash_drives/ocz_core_s...
http://www.ocztechnology.com/products/flash_drives/ocz_core_s...

När det gäller Tullen både här och i USA, så undersöker de i princip allt bagage idag med röntgen och det har blivit betydligt hårdare sedan den 11 september 2001 - flygattacken i New York. Så finner de något som de tar för misstänkt föremål av något slag och/eller att det är mycket av en viss vara i en väska så tar de ut den för kontroll. Men de utför också regelbundna stickprov bland resenärerna och åker man då dit, kan det bli en del extra omkostnader att lägga ut. Hur stor tur man kan ha att klara sig igenom tullen har jag inte uppgifter om.

Här har du en allmän länk från tullen gällande införsel av varor och mer finns att se på deras sida. http://www.tullverket.se/sokordao/k/kopavarorpadinresafranett...

/Saint25

okej, tack för tipsen. Ska forska lite mer i det.
Ang. tullen så borde det inta var några problem tycker jag. Men om jag lyckas ta mig ur USA med sakerna borde det väl inte vara något problem att ta in det i sverige. Man tycker inte att Tullverket borde röntga en väska som redan har varit uppe i luften och är på väg av planet. Det är inte fakta jag skriver utan det är spekuleringar. Även om tullen i usa tittar på mina varor tror jag inte att skulle beslagta dem, hoppas jag...

Av Lurvztr

Beställde nyss ett Ek-block till mitt kort;)

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saint25
Nej, det var de tidigare varianterna men de är väl inte kvar i handeln nu gissar jag på? Så är det version nummer 2 eller V2, så ska det vara lungt. För OCZ nya version V2, ska vara bättre än 1an men så mycket mer vet jag inte i nuläget om dem.

Nä, jag tror inte att det blir allt för svårt att köpa några diskar till "kompisar" här i Sverige men glöm inte att tullen i Europa/Sverige vill ha införselskatt på elektronik utanför handel med EU + moms. Så fastnar du i tullen kan det blir lite dyrt för dig om du kommer släpandes på ett antal diskar. Men annars är priset bra för en SSD disk... om man får hem den utan extra avgifter.

/Saint25

Jag har inte sett till den disk som heter V2 i någon butik.
I denna länk står det ingenting om V2: http://www.compusa.com/applications/SearchTools/item-details.... .

Har tänkt lite på det där med tull och moms. Tror inte att det ska vara något större problem, 1 utav 100 som blir stoppade kanske? Egentligen borde man ju kunna hävda att det är ens egna prylar som man tog med från Sverige. Förstår inte hur de ska kunna bevisa att jag har köpt det där borta?

Av Lurvztr

Alltid kul med lite server bilder;) 895kr/st var ju inte illa pinkat;)

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saint25

Text

Om jag tolkat dig rätt så ska man passa sig för V2? Alltså kanske det var rätt disk ändå jag länkade till i tidigare post? $195 på compUSA = ca 1300SEK vilket är en riktigt bra deal. Blir som sagt att ta hem några stycken, blir nog inte särskilt svårt att bli av med dem i Sverige.

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saint25
Hej,
Ja, det är samma tillverare av Patriot minnen... så de har redan mångårig erfarenhet/kunskap på området gällande minneskretsar. Titta runt på deras hemsida så får du se själv om det. Det är en hel del personer runt om i världen som har använt eller använder deras minnen till sina överklockade datorsystem.

Sedan det där med hastigheten. Idag så begränsar moderkorten/chippen hastigheten olika mycket genom SATA kontakterna men även olika OS kan påverka slutprestandan i olika grad. Här ett äldre exempel på vad som kan hända med ett RAID-system med flera SSD diskar och ett fristående kontollerkort. Läs och begrunda detta test om möjligheterna till mer extrem prestanda med tystnad. http://www.nextlevelhardware.com/storage/battleship/

Ja, enligt mig om uppgifterna stämmer om Patrioten, så är det idag ett bättre eller ett vettigare köp än OCZ motsvarighet. Jag är själv intresserad av SSD lösning för att få ett ännu tystare datorsystem, som är också snabbare och där diskar förbrukar mindre energi (gamla mekaniska diskar förbrukar ofta mycket energi att starta upp) och då avger mindre med värme ut i datorlådan.

Så stämmer priset på runt 1300 kr/st för en 64GB disk i staterna, så kanske det är inte så mycket att fundera på?

/Saint25

Hej,

http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-Deta...

Såg nu att det inte var V2.. Så det kanske inte var så bra i alla fall. Men jag antar att v2 inte kostar många kronor till. Patriot minnen är skit fina minnen enligt mig, riktigt bra prestanda i dem så jag tvivlar inte på deras kompetens.

Ska se om jag kan få tag i några Patriot warp 64GB V2 diskar i staterna till ett bra pris. I så fall tar jag hem fler än vad jag behöver och då kanske du skulle kunna köpa en om du är intresserad. Du kanske har någon bra webbshop i USA i huvudet, där jag kan få tag i v2 diskar? Tänkte nämligen beställa en vecka innan jag åker dit så paketet står vid dörren i USA när jag kommer fram.

EDIT: Någon som vet hur SSD disken i en EEE-pc 900 ser ut? Gissar att det inte är någon 2.5" disk.
http://www.eeeuser.com/wp-content/uploads/2008/05/dsc04139.jp...
Är det SSD-disken ovanför minnena?

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saint25
Det kan kanske vara ett alternativ till OCZ disken som nämns i tråden?
OCZ disken har enligt uppgift olika problem som att den hackar och är långsam i vissa användningsområden.

Den är så pass ny här i Europa att det är få som säljer den idag.

"Vad är det för disk då?"

Disken heter:
Patriot Extreme Performance (EP) Warp series Solid State Drive (SSD)

Tillverkaren:
http://www.patriotmem.com/products/groupdetailp.jsp?prodgroup...

Prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=340631,340633,340606

Priser, cirka:
32GB - 2200 kr/st
64GB - 2700 kr/st
128GB - 4600 kr/st

En test, på en 1000H Asus Eee PC: Patriot Warp V2 SSD Review
http://www.youtube.com/watch?v=7gPcGb_Hdyg&eurl=http://www.pc...

Ja, det kommer fler märken/modeller (med tiden också högre prestanda men då behöver hårdvara/chipset blir bättre/snabbare på moderkorten) inom de närmaste månaderna och priset lär med tiden sjunka till mer överkomliga priser för plånboken. Men önskar man ett tystare datorsystem har här en SSD disk ett övertag mot de gamla mekaniska diskarna med sökarm och med roternade skivor.

Lurvztr, skulle du åka över till staterna kan du kanske överväga köpa en eller flera SSD diskar därborta, för som du skriver blir det en del pengar billigare att köpa diskar därborta.

/Saint25

Det ser ju riktigt bra ut Samma företag som tillverkar Patriot minnen?
Undrar vad en sådan disk kan gå på borta i staterna då...
Ja, får jag bara ett namn på en disk med bra prestanda och till ett skapligt pris kommer jag förmodligen inte bara köpa en. Patriot:s SSD verkar ju som en vettig kandidat. 175MB/s read and 100 MB/ write är ju faktiskt bättre än vad OCZ disken ska kunna komma upp i så det låter ju lovande

Tack för tipset, något att tänka på!

EDIT: 1300:- på tigerdirect.com;) Blir nog till att slunga in två utav dessa i en raid. Tyvärr var det ju bara 120MB/s Read och 80/s Write, men det får duga till det priset !

Av Lurvztr

http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskett !

Lär dig använda Google så slipper vi en massa onödiga trådar.

Av Lurvztr
Citat:

Guru3d.com
The MasterDrive PX, on the other hand, is a bit more expensive and uses single-level cell NAND flash, 170MB/second and 130 MB/second sequential read and sequential write speeds and a high level of endurance. You can get this drive with either a 32GB or 64 GB capacity, which cost $499 and $849, respectively making them not only dangerously fast .. but also dangerously expensive.

Ser ju mycket intressant ut;) $849 = ca 5500:- för 64GB det är lite saftigt tycker till och med jag:( 32GB är lite för lite med OS samt lite program. Annars ser ju överföringshastigheterna riktigt bra ut.

86kr/GB är ganska dyrt...

EDIT: Åker till USA om några veckor, vore ju kul om det fanns någon bra disk ute då så man kunde få den några hundra billigare.

Såg att OCZ Series V2 60GB kostade 1800:- där borta och kostar ca 2700:- i sverige...

Av Lurvztr

Om du skulle stanna upp en sekund lite då och då skulle nog vara drygt i längden. Vill ju att det ska flyta på utan några problem.
Men om jag uttrycker mig som så, jag är inte ute efter något prestanda monster egentligen. Det är jag ute efter är total tystnad. Men samtidigt får det ju inte vara så slö att det blir jobbigt att sitta vid datorn. Men enligt de tester jag sett så presterar ju den som en vanlig 7200rpm:are ungefär , snabbare behöver den inte vara till mina behov. Bara SSD:n inte är lika slö som i min EEE-pc då skulle jag bli tokig.

Men enligt de jag har läst i den här tråden så verkar SSD tekniken inte vara full utvecklad än, vilket blir en besvikelse. Hade gärna köpt en SSD idag.
Ang. priset så gör det inte mig så mycket. 60GB 2700:- visst det är dyrt, men förhoppningsvis är det värt pengarna och disken ska ju i hålla ett bra tag tycker man.

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av H_Bozz
Plockat från komplett om OCZ v2.

"Alla OCZ SSD kommer formaterade. Om du formaterar om den så är det oerhört viktigt att du väljer den minsta klusterstorleken 512 och inte standard. I annat fall får du garanterat hängningar, ryckighet och dålig prestanda. Exempelvis tog ominstallation av grafikdrivrutin 15 minuter i stället för normala 2 minuter på grund av att jag lät Windows installationen formatera om disken. Prestandan uppges till 170/98 men mina mätningar stannar på 150/98. Du kan med fördel stänga av diverse Windows disk cache inställningar som är optimerade för vanliga diskar men värdelösa för SSD. Läs gärna mer om SSD åtgärder på: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?p=3005... "

Läste det också. Men det låter ju inte som något större problem tycker jag?

Fan alla verkar vara emot mig idag när jag vill handla:)

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NisseGurra
SSD är tystare

Ja, visst raptorn kanske är tyst. Men den blir aldrig ljudlös!
Blir nog till att köpa en SSD ändå;)

EDIT: Enligt sweclockers eget test så var ju fortfarande SSD:n snabbare än en vanlig 7200rpm:s disk. När jag köpte min nuvarnade raptor disk skulle den vara så jävla snabb mot en vanlig disk. Men inte märkte jag någon större skillnad. Den låter bara mer.

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PetriW
OCZ har problem med att den ibland tar rätt lång tid på sig, läs klagosången här:
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/forumdisplay.php?f=88

Eller förklaringen varför här:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=340...

tack för länkar. Men i den nedersta står det ingenting om att det är OCZ V2 de testar. V2:an ska ju vara mycket snabbare än den billigare versionen. Men är det v2:an så blir man ju lite besviken. Det trökiga är att min gamla raptor håller på och ger upp så jag behöver en disk nu snart. Eller tråkigt och tråkigt, hoppas på att den ska dö snart så jag har en anledning att köpa en ny;)

Någon som vet när intel kommer med sina diskar då?

Det jag förväntar mig utav en SSD är att den inte är slöare än en vanlig 7200rpm 16mb. Den behöver inte vara snabbare än så, bara jag inte känner att den är för slö att jobba med. Fast mest utav allt vill jag ha en tyst burk.

EDIT: SSD är ju en 2.5" enhet. Får man med några distanser så den passar i en vanlig 3.5" korg?

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flopper
TEXT.

Men jag är ute efter total tystnad... Så OCZ v2 är inge bra?

Av Lurvztr

Val utav SSD?

Hej.
nu är det dags att skrota min Raptor disk!

Jag söker en SSD hårddisk för operativsystem. Vilken SSD är det bästa valet?
Hur stor är prestanda skillnaden mot en vanlig mekanisk-hårddisk?

Tittat lite på den här:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=336706

två stycken 30GB i Raid kanske?
eller
60GB versionen?

Tacksam för hjälp!

Av Lurvztr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leeloo
Något som de flesta säger: Gigabyte på moderkortet. Asus är säkert jättebra, har själv inte så stor erfarenhet av Asus. Men jag hade då bytt till ett Gigabyte moderkort.

Kanske ett motsvarande från Gigabyte? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=309947

De senaste 2åren har jag haft 8st olika Asus-moderkort och jag kan bara säga att jag är supernöjd! Finns inget jag saknar. Har dock inte testat något Gigabyte-kort än. Men jag ser ingen anledning till det heller. Ville bara påpeka att Asus-moderkort inte är något dåligt val.

Av Lurvztr

lägg det i rätt forum del och lär dig att skriva en rubrik! Då kanske någon vill svara på din fråga

Av Lurvztr

En loop med både cpu och minne på en 120mm Rad? Låter väldigt lite...