Inlägg

Inlägg som Tri_State har skrivit i forumet
Av Tri_State
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hawk
Hej
Tack för ditt svar.
Då undrar jag om DDR3200 minnen kan anses som för långsamma?
Vill man ha snabbare måste man ju gå över till DDR2, eller har ja fel?

Ja, du måste gå över till DDR2.

Varför avsky Intel ? Så mycket snabbare och prisvärdare just nu ju ?

Av Tri_State

R600 kommer antagligen komma under namnen X2800XT och X2800XTX.

Det är minnesmängden som skiljer dem med 1 gigabyte respektive 512 megabyte.

Vad gäller XTX-versionen så ska klockfrekvensen på kärnan ligga på 750 megahertz och minnesfrekvensen på 1,1 gigahertz (vilket blir 2,2 GHz med ddr-tekniken). Minnestypen är gddr4 och det sägs använda ett minnesgränssnitt på 512 bitar.

XT-versionen har en klockfrekvens om 600 megahertz och en minnesfrekvens om 900 megahertz (vilket bir 1,8 GHz med ddr-tekniken). Minnesgränssnittet ligger på 512 bitar men minnestypen är av gddr3.

Ja, detta var ju svårt och hitta.

Av Tri_State

Synd att du inte redan har Intel moderkort, för dom är så mycket prisvärdare, just nu i alla fall.

Men som sagt, vill du hålla dig kvar inom AMD - köp en FX, inte så väldigt prisvärda precis, men ger bra prestanda. Sen kommer ju snart AMD's Barcelona modeller också, någon gång i Februari om jag inte har fel för mig.
Ska bli trevligt och se om dom verkligen är så bra som AMD påstår.

Av Tri_State
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stuka
Hoppas jag kan låna den här tråden. Jag ställde frågan här om vilket kort jag skulle köpa (AGP) och fick som svar att Sapphire Radeon X1950 Pro skulle vara det bästa...för den prisklassen iaf.

Då jag är, som bäst, novis på ämnet så tänkte jag bara fråga om ett sådant kort och ett nytt nätaggregat på...400-500w blir bra? (det nuvarande är på 350)

Skall väl mest användas till pokerspelande och ett och annat spel. Köpte nyligen en SyncMaster 225BW och märkte att mitt nuvarande kort, GeForce FX 5600XT, sög något fruktansvärt. Jag behöver med andra ord något som fixar lite bättre upplösning.

Är detta ett schysst köp? Något att tillägga?
Jag vore mycket tacksam för svar och kanske ett tips på ett bra nätaggregat.

Med pokerspelande krävs inte alltför maffigt kort heller så detta borde räcka fint:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=329281

Men de klart, vill du sen ha ett som är lite kraftigare så gå på 1950Pro, men de kostar också lite mer.
Vad gäller nätagget så räcker ett 400W agg bra och väl.

Av Tri_State

Nej, inte tvungetvis. Det är bara om du vill köra i Dual Channel.

Av Tri_State

http://www.nordichardware.se/Recensioner/?page=1&skrivelse=22...

Mycket bra sida som även demonstrerar med filmer.

Av Tri_State

Men är det värt att gå över till Intels socket 775 och investera, låt oss säga en E6600 ? Den ska ju ge så mycket mer än AMD's prollar ... ? eller ?

Av Tri_State

men VAD är inte värt ?

Skulle också vilja veta, är i samma sits.

Av Tri_State

Ja, men du kan inte köra på alla platser med olika minnen o.s.v. om du vill köra i Dual Channel. De brukar oftast vara platserna i lika färg. Köp 1 GB's moduler om du fortfarande vill ha 2GB i RAM och köra DC.

Av Tri_State

Re: vill köra mina minne i dual ch mode...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nabil_akhlaque
Jag har 2 gb i ram... 4x512 MB... men de körs på single channel... ja vill kunna göra dem i dual channel... hur gör ja det...

Kolla i ditt moderkorts manual för att kolla på vilka platser du ska sätta dom.

Av Tri_State

För de första så har jag redan startat en tråd om detta.
För de andra var inte svaret ovan något speciellt "svar". :S

Av Tri_State

Men allstå, vi behöver inte ens ta 2 kärniga proccesor som exempel. Kan räcka med att säga att en AMD 3500+ (2,2 GHZ) är snabbare än en P4 som körs i ca 3 GHZ eller något liknande.

Av Tri_State

Skillnader mellan klockfrekvenser

Hej.

Undrar vad det egentligen är för skillnad när man snackar om klockfrekvenser. För ett bra tag sen snackade man ju t.ex. om en P4 eller liknande på 3 GHZ, och idag är ju en t.ex. en C2D E6300 på 1,83 GHZ mycket snabbare. Men vad är egentligen skillnaderna på dessa klockfrekvenser ? Samma sak som man jämför en gammal AMD med deras någorlunda nya AMD 64 så körs de i "lägre klockfrekvenser", men de är ju ändå mycket snabbare.

Ni förstår säkert vad jag menar, beror de på ny arkitektur eller vad ? Hur kan en nyare intel eller amd vara mycket snabbare när dom körs i lägre klockfrekvenser ?

Hoppas jag förklarat mig tillräckligt tydligt.
Väldigt tacksam för svar.

Av Tri_State

Okej, LITE väl högt pris eller vad ?

Av Tri_State

Re: Vilka minnen?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av manutd
Har införskaffat mig en ny dator, dock är jag tveksam på ram-minnet.
Fick med 2st 512MB Corsair Value S. PC5300 DDR2.

Funderar på om man ska behöva uppgradera dom eller om dom duger?, har sett att det finns en massa andra minnen så jag antar att det finns bättre=)

Vilka skulle ni isf. föreslå?, inte något för 2-3000:- utan en liten mer rimlig summa

Inget som helst fel på dom minnena. Beror ju sen bara på HUR mycket minne du behöver.

Av Tri_State

Som ovan nämnt så skulle JUST NU en 3700+ prestera bättre eftersom många spel inte är anpassade för dual core. Men det kommer fler och fler hela tiden så för att satsa LITE mer "långsiktligt" så skulle en 3800+ vara det bättre köpet. (även om den inte håller så jävla länge heller om man ska vara i topp).

Av Tri_State
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palmen
Faktum är att mesta tiden framför datorn tillbringas spelandes World of Warcraft, vet inte hur mycket grafikkraft det kräver och om det blir någon skillnad på de två ovan nämnda korten.

Vilken 22 tums skärm ska man sikta in sig på i samma prisklass om nu inte samsungen är bra?
Denna Acer? http://www.mycom.se/produkt/acer_al2216w_22__1680x1050_wide_5...

Är det detta moderkort som det syftas på ovan?
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=329410

Har faktiskt ingen aning om den lider av samma problem eller ett annat t.o.m.
Så tyvärr vågar jag inte svara på det. Läs recensioner och liknande om den.

Och det är klart, du får ut lite mer kraft av nvidia kortet, men du skulle fortfarande klara dig långt på 1950PRO, men visst, vill man köra på höga inställningar så. (Även om du skulle kunna göra det på 1950PRO:et också.)

Av Tri_State

Tycker det ser ganska bra ut faktiskt, men du skulle lungt klara dig på ett 1950PRO om du bara sitter och slösurfar och kollar på en och annan film.

Och det är sant att Intel just nu att prisvärdare, deras processorer ger mer kraft för pengarna, just nu i alla fall. AMD har nyligen lanserat 6000+ och liknande, men som sagt ska du inte ha de värsta räcker en relativt bra Intel C2D till dig, som t.ex.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=322631

Även om dom är väldigt klockvänliga så behöver du ju inte bry dig om de, dom är fortfarande mer prisvärda prestandamässigt, bara att du lägger till en hundring och får mycket mer för pengarna.

Något du även borde vara medveten om att skärmen du har på din lista (Samsung 225BW) lider av s.k. "backlight-bleeding", kan vara störigt ibland när man kollar på mycket film (vilket du säkert lär göra) då de kan lysa in lite ljus i kanterna av skärmen. Sett ett flertal sådana här skärmar och alla har haft samma problem.

Minne, hårddisk och annat ser bra ut så i övrigt ser din dator ut att bli en som även klarar nästa generationens OS (Vista) utmärkt också. Om du nu tänker skaffa det, vill säga.

Av Tri_State

Fel på MX1000

Hej.

För ugnefär en halvår sen köpte jag min Logitech MX1000 Laser. Under den tiden har batteritiden alltid varit ganska usel, men jag bestämde mig inte för att klaga förräns för typ en månad sen (då batteritiden var galet usel !). Då var Logitech schyssta nog att skicka en ny MX1000 till mig.

En MX1000 laser ska ha en batteritid på ca 2 veckor (har snackat med polare som har denna och dom säger att det stämmer).
Min NYA mus håller även den bara ca 2 dagar(om ens det), och då använder jag den inte alltför mycket.
Jag har provat att byta USB-port, ja egentligen har jag provat det mesta.
Har även försökt flytta runt receivern och ställt den utom räckhåll för andra elektroniska saker, men inget verkar fungera.

Någon som nu kan lista ut detta mysterie ? Börjar bli riktigt störigt.
Tacksam för svar.

Av Tri_State

Ny processor eller nytt grafikkort ?

Hej

Undrar, eftersom jag håller på mycket med krävande videoredigerings applikationer som Adobe After Effects, så behöver jag något som "boostar" upp datorns prestanda en del just nu.

Då undrar jag vad som är bäst och köpa, ny processor (eftersom After Effects har stöd för dual-core, sägs de gå mycket snabbare), ELLER att köpa nytt grafikkort (eftersom de sägs att mycket av "RAM-previewsen" går direkt på grafikkortets GPU, och att även det har väldigt stor betydelse för hur snabbt de kommer gå).

Frågan är då, vad tror ni hade gett datorns mest ökning ?
Just nu sitter jag på en 3500+, 2 Gig ram, och ett X850Pro.
Jag sitter olyckligtvis också på en S939 så dom allra nyaste processorerna finns där ju inte till denna. Även på den punkten tycker jag att det hade varit bättre, eftersom om jag köper ett nytt graffekort så behöver jag inte byta ut de sen när jag ska uppgradera till Socket AM2 eller liknande.

Jaja, men jag överlåter frågan till er.
Tack på förhand.